Yetersizlik hissi

çok sevindim, 21 yaşında bir insan için çok ağır, adaletsizce olurdu bu kendi hayatından vazgeçme durumu. Allah mutluluğunuzu daim etsin :- )

çok sevindim, 21 yaşında bir insan için çok ağır, adaletsizce olurdu bu kendi hayatından vazgeçme durumu. Allah mutluluğunuzu daim etsin :- )

Kariyer konusunda takintili bir insanim zaten elimden gelen her seyi yapiyorum.
Nisanlim senelerdir hayatimda olmasaydi muhtemelen bir iliskiye cesaret edemezdim ama su an icim cok rahat. Su an nisanlim da burada farkli eyaletlerdeyiz aramizda 4.5 saat mesafe var. Kardesim telefonda 'Abi , ozledim.' dedigi icin isten erken cikip yanimiza gelen ve sabaha karsi geri donen bir nisanlim var

öncelikle yaşadıklarınız için çok üzgünüm.sizde derin yaralar bırakmış belliki.
ben de bir anneyim.22 aylık bir kızım var.
size tek tavsiyem kardeşinizi çok sevin,sevgiye doysun öncelikle(ki anlatımınızdan onu çok sevdiğinizi anlıyorum).anlattıklarınıza göre kardeşiniz yaşadığı ortamdan,ailenizin davranışlarından kötü etkilenmiş.bol bol sevgi vererek geçmişi unutmasını sağlayın.ne olursa olsun bir çocuğu en iyi sevgiyle yetiştirirsiniz.geri kalanı sadece sağlam atılan temel üzerine tuğla dizmeye benzer.
ben çalışan bir anneyim ve çok sık şehir dışına çıktığım için ben de çocuğuma yetemediğimi düşünüyorum. ama bu açığı öncelikle en çok ihtiyacı olan sevgimle gidermeye çalışıyorum.sonrasında etkinlikler faaliyetler geliyor.
dil konusunda bana sorarsanız ingilizce mantıklı bir seçim olur
çocuğun her istediğini yapmamak çok önemli.zaten o beğendiği 3. şeyi o an almamak önemli.ama bi kaç gün sonra sevindirmek için almanın bence hiçbir zararı yok.
ben de çocuğumla yeterince vakit geçiremediğim için gözü kalmasın diye herşeyi alıyorum ama kızıma bişey için hayır deyip sebeplerini açıkladığımda anlayışla karşılıyor
yani anlayacağınız sevgi verin

Konularının hepsini biliyorum sonuna kadar gözlerim dolu dolu okuyorum hep :)
Kardeşinin en büyük şansı sen, senin en büyün şansında da nişanlın..
Yetememe hissini at bir kenara ona kocaman bir sevgi veriyorsunuz bu ona fazlasıyla yeter

Icimi rahatlattiniz acikcasi bir anneden bunlari duymak cok iyi geldi. Ozellikle begendigi 3. seyi alma konusunda yanlis yapip yapmadigimi cok dusunuyordum. Evet ben de sebeplerini acikliyorum hayir dedigimde hatta hemen her konuda sebepleri uzun uzun acikliyorum, her seyi anlatiyorum tane tane :)
Sevgi verme konusunda cok haklisiniz ben normalde ten temasindan hic hoslanmam, annem babam bana hic sarilmazdi opmezdi belki bilmedigim icin hoslanmiyorum ama kardesime her firsatta sarilip opuyorum. Sabah sarilmamiz, iyi geceler opucugumuz eksik olmaz :)

Aynen cok dogru demissiniz. Ben nisanlimi tanimadan once kimseyi sevemem gibi hissediyordum. Hic sevgi gormeyen bir insan sevgisini gosteremez gibi geliyordu. Birisini sevebilecegimi bana nisanlim ogretti.
Simdi ben de butun sevgimi kardesime vermeye calisiyorum

Siz ne guzel bir insansiniz. Ağladım yazdiklarinizi okurken. Nisanliniz da ayni sekilde cok iyi yurekliymis.
Anne değilim ama yegenlerime bende ayni sekilde her seyi alasim geliyor. Büyük hata olduğunu bile bile. Icinde kalmasın hissini anlayabiliyorum. Ben fakir bir çocukluk gecirdm sanrm bu yüzden herseyi almak istiyorum onlara. Kiymet bilmiyorlar bu sefer oyuncaklar iki gune yuzlerine bakilmaz oluyor. Artik kendimi bu konuda tutmaya karar verdim ve onlarla yapabileceğim en guzel seyin zaman gecirmek olduguna inandim. Oyuncak almak yerine kitap aldim beraber hikaye okuduk. Hazir paket ürün almaktansa beraber kurabiye yaptik vs.
Iradelerinin gelismesi icin her seyi almamaliyiz cocuklara. Ben inaniyorm ki sizin ve nisanlinzn sevgisi kardesinize yetecektir.

Evet aradaki cizgiyi cok iyi ayarlamak gerekiyor. Bazi seylere ben bile dayanamiyorum bazen durtukluyorum kardesimi bunu alalim mi begendin mi diye
Zaman gecirmek cok onemli o konuda hic taviz vermemeye calisiyorum ne kadar yogun olursam olayim.
Cok tesekkur ederim guzel sozleriniz icin

Kesinlikle cocuklar icin olan seyler o kadar sasali satafatli ki belki de kendi icimdeki cocuga alip onlara veriyorum:) kardesinz icin egitim tiyatro sinema ve belki de bir spor sanat etkinliği oldukca yeterli ve hos. Sağlıcakla kalin

Burada, kötü kalpli yuva yıkılmasına sevinen kadınları gördükten sonra sizin gibi iyi kalpli ve gerçekten eğitimli bir kız görmek ne kadar güzel. Kardeşinize bu kadar sahip çıkmanız çok güzel. Yaşadığınız travmalar sizi öfkeli, kin ve nefret kusan biri yapmamış, aksine olgunlaştırmış.

Kardeşinizin okuluna gelince, okul evinize veya sizin okulunuza yakın olsun ve okul haricinde bir kursa vermeyin çünkü çok küçük yorulur. Ama okul yarım günse ve siz tam gün aktivite halinde olmasını istiyorsanız okul ve sporu bir arada barındıran bir eğitim merkezini tercih etmenizi öneririm. Hem ilk mesleği öğretmenlik olan pedagojik formasyon sahibi olarak hem de bir anne olarak tavsiyem budur. Seneye hangi ülkeye gidecekseniz, o ülkenin dilinde eğitime başlanabilir, sayılar, renkler, çok basit kelimelerle.

Siz nasıl güzel , nasıl ince ruhlu bir insansınız Rabbim o güzel ruhunuzun hatırına, yüzünüzü hep gülümsetsin İnşallah. Konunuzu gözyaşları içinde okudum . Annelik 9 ay karnında taşıyıp ,doğurmakla olmuyor işte. Her ne kadar fiziksel açıdan siz minik kızımızın ablası olsanız da, manevi açıdan ona hakiki bir anne olmuşsunuz. :)Ne kadar şanslıymış ki onun hayatında siz varsınız. İnanıyorum ki onun yaralarını sararken, kendi yaralarınızı da sarmış olacaksınız. Çocuk yetiştirme konusuna gelince ne yazık ki bir tecrübem yok, öğretmenim ama benim yavrucaklarım kocaman Çocuk yetiştirmek dünyanın en zorlu ve en eğlenceli meşgalesi. Nitekim sizin işiniz birazcık daha da zor; zira ona anne ve baba figürü de olacaksınız. En iyisi bir uzmana danışmanız ve onun yönlendirmeleriyle hareket etmeniz diye düşünüyorum. Rabbim sizi de o minik prensesimizi de daima korusun

bir tek burada yanlış yapıyorsunuz.
her dediğini, her istediğini yaparsanız aslında ona kötülük yapmış olursunuz.

Anneniz gercek bir ruh hastasi, babaniz zaten Allahlik.Cok iyi yapmissiniz cocugu bu psikoptlarin elinden alarak.

Bence faaliyet, spor, aktivite icin yasi kucuk, yasitlariyla oynasin. Ote yandan yurtdsina yerlesme niyetiniz varsa, gittiginiz yerin dilini ogrenmeye baslasin derim.

helal olsun sanada nişnlınada
kendi çocuğunuz da olunca tam mükemmel bir aile olacaksınız...dileerim hep yüzünüz güler

helal olsun sanada nişnlınada
kendi çocuğunuz da olunca tam mükemmel bir aile olacaksınız...dileerim hep yüzünüz güler

Amin insallah cok tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin :)

Cok tesekkur ederin guzel sozleriniz icin :)
Su an ABD' deyiz. Uc ayda kardesimde cok kulak dolgunlugu oldu Ingilizce konusunda, kendini ifade etmeye basladi. Yaz okuluna gidiyor cunku uc aydir burada. Tekrar ABD' ye gelmeyi dusunuyoruz.
Baleye gidiyor kardesim sanirim ona devam edecek. Ben bir de yuzmeye gitsin istiyorum ama fazla mi olur?

Cok tesekkur ederim , cok mutlu oldum yazdiklariniza :) Ben butun cevaplari zaten gozlerim dolu dolu okuyorum :)
Pedagog yardimi en iyisi olacak sanirim. Donuste devam edelim pedagogumuza. Birkac kez gittik ama duzenlilik saglayamadik benim hatam bu.

bir tek burada yanlış yapıyorsunuz.
her dediğini, her istediğini yaparsanız aslında ona kötülük yapmış olursunuz.

Aslinda direkt olarak her istedigini yapmiyorum ama o gun istemezse bile birkac gun sonra mutlaka yapiyorum. Sanirim dengeyi kurmam gerekecek

Uc aydir ABD' de yaz okuluna gittigi icin baya bir sey ogrendi. O yuzden Ingilizce ile mi devam etsin diyorum ben de. Bir yandan da Fransizca zor bir dil, kucuk yasta ogrenmeye baslasa daha mi iyi olur diyorum. Oyle kafam karisiyor.

ABD için fazla değil, orada benim görümcemin kızları da tüm gün faaliyette, orada göndermemek ayıp :) İnşallah hep ABD'de kalırsınız, ben çok seviyorum orayı ve insanları da çok iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…