• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

yeşilimm günlüğünü yakından takip ediyorumm yazılarında kendimden bişeyler buluyorumm mutlaka sezen aksuuu süperrr yaa bu yönünü açıkcası bilmiyordumm

çok güzel anlatmışsın Yeşilim ablam
ben de hep derim beni sevmeyip de yüzüme seviyormuş gibi davranan
insanlar uzak olsun benden öyle çok insan tanıdım
ve her insanoğlunun hayatında muhakkak vardır bu insanlar
neden diye çok düşündüğümde bir neden geldi
sadece aklıma kötüler olmazsa iyiler nasıl bilinecek
herkes aynı olsa sevap la günahın ne anlamı olacak ki
herkes iyi niyetli dobra olsa ne güzel olur
ama bu işin düzeni mi bu bilmiyorum..........

Hayırdır inşallah Yeşilim.Dikkatli olmak lazım.ınsanların ne zaman ne yapacakları hiç belli olmuyor maalesef.

Bana gelen bir paylaşımı çok beğendim, sizlerle paylaşmak istedim

Paranı ver, gönlünü, selamını, canını ver ama.. SIRRINI VERME!

Günlerini say, servetini say, büyüklerini say ama.. YERıNDE SAYMA!

Eşini beğen, işini beğen, aşını beğen ama.. KENDıNı BEĞENME!

Emek ver, kulak ver, bilgi ver ama hiçbir zaman.. BOŞ VERME!

Fidan büyüt, garip doyur, çocuk besle ama.. KıN BESLEME!

Satıcı ol, alıcı ol, kalıcı ol, bulucu ol ama.. BÖLÜCÜ OLMA!

Hedefe koş, cihada koş, yardıma koş ama.. ORTAK KOŞMA!

Davet et, hayret et, affet, tövbe et ama.. ıHANET ETME!

Kitap oku, gazete oku, dergi oku ama.. LANET OKUMA!

Elini aç, gözünü aç, kapını aç ama.. AĞZINI AÇMA!

Rakibini geç, sınıfını geç ama.. GÜLÜP GEÇME!

Ev al, araba al, abdest al ama.. BEDDUA ALMA!

Zulmü devir, nefsi devir ama.. ÇAM DEVıRME!

Yaklaş, konuş, tanış ama.. UZAKLAŞMA!

Seslen, uslan ama.. YASLANMA!

Doğrul, devril ama.. EĞıLME!

ıtil, atıl,kakıl ama SATILMA!

Alıntı

Son düzenleme:
tünaydın yeşilim
evet bu yazılanlarda anladığım kadar sizinde komşunuz canını acıtyormuş:) iki yüzlü oluşunda dolayıııı:((((((
bizim bi akrabamız vardı beni hep kolumda ısırdırdı:(((((((
ben hep ağlardım annemde beni döverdii ağlıyorum diye koçaman bi kızdım 10 yaşındaydım:)
birgün beni yeni yakladı bi ısırdıkıııı canım acıdı ağladım dedimkiiii senide köpekler parcalasın
inanki daha dişarıya çıkar çıkmaz köpek yakladı baçağında kolunda büyük büyük ısırmalar parcaladı kadını
köyden olduğumuz için arabada yok çok zorlukjlar içinde ankaraya götürdüler çok uzun bi süre yattı kadın hala ben le knş beni görüncede allahın adını anar
ben bu yüzden canım acıdığında kimseye bi şey demiyorum çünkü çok çok korkuyorum dilek kapım açık diyeeeeeee

İnsanın kalbi yüreği temizse hayatı yaşarken görmediği bazı olumsuzluklara karşı mutlaka uyarılıyor.Bu ya rüya yada bazen anlam vermediğimiz bir işaretle .bunu bende çok yaşarım ama önemli olan bu işaretleri anlamak yorumlamak. Ablam sende zaten yorumla yeteneği var. Kötü olanlar sadece kendilerine yapıyor kötülük ne acıı. kişinin kendine böyle zarar vermesi...

Teşekkürler, Realist, Destina, Mehalim, Esmerim, Angel, ırnam ...
Bundan böyle, bana gelen bu güzel, anlamlı yazıları da sizlerle paylaşmak istiyorum
............................

Kendin Ol…

Mümkün olduğunca teslimiyet göstermeden herkesle iyi geçin…

Hakikatlerini sakince ve açıkça dile getir ve başkalarını da dinle…

Hatta alık ve cahilleri bile;

onların da kendilerince bir öyküleri vardır.

Kendini başkalarıyla mukayese edersen;

Kendini boşlukta ya da acı içinde hissedebilirsin…

Çünkü daima senden daha büyük veya daha küçük kişiler olacaktır…

Mesleğine ilgi göster; ne kadar mütevazı da olsa…

O zamanın değişen yazgısında sahip olabileceğin en iyi servettir…

Sevgi hakkında alaycı olma…

Çünkü o bütün kuraklığına ve hayal kırıklıklarına rağmen her zaman YEŞıL kalmayı başaran otlar gibidir…

Gençlikte edindiğin bazı eğilimlerinden zarafetle vazgeçerek yılların verdiği tecrübeleri olduğu gibi kabullen…

Korkuların çoğu yalnızlık ve aşırı yorgunluktan doğar…

Sağlam bir disiplinden öte kendine karşı müşfik ol…

Ve mutlu olmak için çaba göster…

Alıntı

Ve mutlu olmak için çaba göster…

Alıntı

İşte insan olarak hep yapmakta zorladnığımız şey bu. Mutlu olmak için çok azımız çaba gösteriyoruz.Hayata lanet okumak hatta bütün dertlerin bizde olduğunu düşünmek,insanlara kötülük yaparak ektiğimizi biçtiğimizde karamsar olmak,vsvs.... hepp işin kolayı gibi gelir bazen banada.
Oysaki asıl kolay olan mutlu olmak için çaba harcamak değil midir?
Nefes almak,hergün sevdiklerimizlegözümüzü dünyaya açmak,hür olmak, ve güneşi ve bulutu ve gece yıldızları ayı ve kuşları ve gülümseyen ya da ağlayan bir bebeyi görmek .....işte mutlu olmak için sadece bir kaç neden.

Sen hep mutlu ol ablam :)

Hepimiz mutlu olalım, birbirimize mutluluk dağıtalım Mehalim
.......................................
Dün gece yine araladım Gönlümün Perdelerini....

Hayatta sadece Üç Dostum kaldı....Her birimize Allah sağlıkla bir ömür versin

Gizli sandık gibi diğerlerini içimde saklıyorum... Arada Fotoğraflarıyla avunduğum, içlenip ağladığım, öpüp kokladığım ... Bir daha asla seslerini duyamayacağım, ellerini tutamayacağım Can Dostlarım...

Ondandır hayattaki biricik Dostlarıma sıkı sıkıya tutunduğum....Ondandır kırmayıp, kırılmadığım..
Çiçekler gibi bakım isteyen dostlarım....Her birinin bakımı ayrı Çiçeklerim...

Ne yaptıysam Üçünü bir araya getiremedim. Uzlaşamadılar, anlaşamadılar. Bir zaman sonra olamayacağını anladım ve birbirleriyle olamadıkları ilişkilerini oluruna bıraktım. Şimdi kafam daha rahat, en azından çok çaba gösterdiğimi biliyorum, biliyorlar

Üçüyle de ayrı ayrı görüşüyorum....Ne onlar bensiz, ne ben onlar sız

Onları buraya siteye getirme çabalarım da boşa çıktı. Bilgisayarı sevemediler, sadece o yüzden ısrarın anlamı yok.

Burayı keşfettikten sonra onlardan ayrı olduğum tüm zamanımı sizlerle geçirir oldum.
Kimseye kırılmadım, kimseyi de kırmadığıma eminim....
Kırdıysam, hatalıysam, bilmeli özür dilemeliyim. Özür de küçük, büyük fark etmez... Hepimiz insanız hata yapabiliriz..... Ve özür dilemeliyiz... Yeter ki hatalar dürüstçe
söylenmeli.....

Ölümlü Dünyada ben böyle düşünüyorum...Sonradan pişmanlık fayda etmiyor ne yazık ki.. Kırılan kalp, nasıl onarılamazsa, dönüşü yoksa...Kırmadan önce çok çok düşünmek lâzım “Kırdım ne kazandım” diye...

Dün gece yine araladım Gönlümün Perdelerini... Hissettiklerimin, duygularımın bunlar olduğunu gördüm, Paylaşmak istedim.

Kızımı özledim, yanına gitmek istiyoruz...Gidersek biraz uzun kalabiliriz...Arada buraya girsem dahi

Sizi çok ama çok özleyeceğim...

ıŞTE BU GÜZEL YEŞıLıM NE GÜZEL KENDıNDE ıNÇıLER YAZIYORSUN BEN SENıN KALEMıNE HAYRANIM yerimseniben
GÜLE GÜLE GıT GÜLE GEL ARTIK HER ŞEY YOLUNDA GıTSıN
SENDE KENDıNE ÇıÇı BAK BıZ BURDAYIZ CANIMMMopuyorumnanaktan

Sevgili Yeşilim.Sana hayırlı yolculuklar diliyorum.Senn kimseyi kırmadığına da iancım sonsuz...Güle güle git güle güle gel.Her ne kadar tanımıyorsak da,kızına bizden kucak dolusu selamlar götür....

Bir aydır uğramamışım günlüğüme

İstanbuldan döndük...Günler çabuk geçiyor su gibi akıyor. Gitmek iyi geldi dönmek zor...Sevdiceklerinden ayrılmak zor. Olsun sağlığımız elverdikçe yine gider geliriz inşallah.

İkinci gün lereenimle buluştuk. O kadar yakınımızdaymış ki ortada bir yerlerde eşler de yanımızda buluştuk.

Canım saatlerce sohbet ettik, ayrılmak istemedik... Yıllardır onun Polyanna köşesinde elbet bir gün diye diye o gün geldi ve tanıştık. Bize imkansız gibi geliyordu nedense ...KK nın muhteşem büyüsü, artık inanıyorum.:enbuyukkk:

Ertesi gün eşi ile İzmire gittiler, bir daha görüşemedik. İnşallah buralardan geçerlerse uğrayacaklar.

KK ile başka buluşma yapamadık, bir daha ki sefere. Eşim hep yanımda olunca bir türlü ayarlayamadık ne yazık ki. Oysa herkesi bulup görmek isterdim.

Lereenim dönünce çektiğimiz fotoğrafları sizlerle paylaşacağız

Hepinize hayırlı Bayramlar diliyor, yanaklarınızdan özlem ve sevgiyle öpüyorum.

ıstanbuldan bazı paylaşımlar yaptım ...lereenimle buluşmamız...Sunay Akın oyuncak müzesi gibi

Bunlar da Adalar dönüşü bakışı fotoğraf makinasını unutmuşuz cep telefonu ile çekimi. Uzak görüntüler ama bir o kadar yakındı bana

52468420.png

47666264.png

41175051.png

88838033.png

56020871.png

24548931.png

35404714.png

ıstanbul da ara sokaklar, trafik yok bol ağaçlı, yeşillik. Kuruyup dökülen yaprakların üzerinden Saatlerce yürüdüm çıtır çıtır seslerini dinleyerek.. Öyle haz aldım ki...

Adaları çok severim ıstanbul’a her gidişimde, hiç anım olmadığı halda uğrarım.
Yaşanmışlıkları, nostaljiyi severim ya!. Filmden sahneler, romanlardan anılarla aklım, ruhum istemeden gelen vapura biner dönerim vakit gelince.

O muhteşem Adalara karşı oturur uzaklaştıkça daha bir hüzünlenirim nedense

Vapurdan inince yine döner son kez gibi bakar epeyce seyrederim.

Her yerden farklıdır ıstanbul...Her köşesi ayrı bir tat gez gez bitmez...Keşfetmek lâzım... Varsa vaktin, varsa naktin....

Son düzenleyen: Moderatör:
hoş geldin günlüğüne yeşilimm
sıkı takipçisiyim günlüğünün biliyosunn
ist fotolarıı çok güzel olmuşş
lerenimle olanlarıda bekliyoruz

Ablacım gerçekten çok özledim sizi,
keşke o ıstanbul sokaklarında beraber dolaşabilseydik...
gerçekten çok doğru,ıstanbul'u gezmek için
çok vakit ve çok nakit lazım...
Sizi çok seviyorum...

Teşekkürler angelsky..Lereenimle olan fotolar buluşalım bölümünde
Songülüm inşallah bir gün neden olmasın? Bak Lereenimle buluştuk şükür

Yeşilim,dönmene sevindim.Ancak bir ıstanbullu bu kadar güzel anlatabilirdi ıstanbul sevdasını.HOŞGELDıN!.....

Back