• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

Janet, utanılacak ne varsa, ne yapıyorlarsa onlar gitmeli ve inan çekip gittiler.
Biz pes edersek ortam onlara kalır değil mi canım? Onun için sakin olmakta yarar var kendimce...Teşekkürler, ıyi geceler

Geç geldiğimiz için ikinci üçüncü sıralara kalıyoruz....Şenlik hemen başlıyor.
Solumuz, Sağımız bu kez Kız Arkadaşlarıyla gelen gençlerle dolmuş... MODERN GÖRÜNÜŞLÜ ŞIK GENÇLER...

Erkekler kıkırdıyor, Kızlarda bir karış surat. Nedeni kıskançlık tabi ki.

ıki Rus aile..Altısı da güzel mi güzeller. Sarı sarı iki küçük çocuk, kendi kendilerine oynuyorlar. ıki Adam Kitap okuyor, ıki Kadın da Tangalarıyla, yağlanmış ( Şimdi neme lâzım üstleri var:):) yüzü koyun uzanmışlar... Ne kadar yadırgasak ta varlar... Buz gibi Biraları almışlar koyu sohbetteler.

Genç Erkekler, Kızlara “ Öf! Bunlar ne zaman Denize gircekler ağaç olduk be”

Kızlar ” Hadiiiin Denize girelim”

“Dur kızım be bekle şunlar girerken gireriz”

Az önce onlarla girdik ya, daha ne istiyon. Yicez Adamlardan dayağı”

“Ne dayağı be, Adamların umrunda değil görmüyon mu? Öyle olsa Karılarını böyle Denize getirirler mi? Bırak bare seyredelim Kızıııım”

“Aman gelmesseniz gelmeyin be biz giriyoz “

Kızlarda bir afra tafra, onları kıskandırmak için Denizde neler yaptıklarını ancak görmeniz gerek.

“Değmez Kızım bunlara, bu tafralar demek vardı....” Yine diyemedik...

Arkadaşımla sus pus izledik.
Yeni yetme, Modern Gençlerimizi....Modern sandıklarımız, kendilerini Modern sanan Gençlerimiz.

Ben hep derim "biz bu kadar medeniyeti bile henüz hazmedemedik" Yeşilim.Bir de Avrupa ile aşık atıyoruz.Cehalet diz boyu.Hala günahla medeniyet arasında bir köprü kuramamışız.Ya çok aşırıya kaçmışız,ya da olduğumuz yerde saymışız.Ortası yok bunun.Ortasını bulanlar da zaten böylesi topluma pek karışmamaktan yana....
Sen de ortasını bulmamış olsaydın eğer hiç gözüne çarpar mıydı bunlar?

bu komşunun tavuğu kaz görünüyor misali aynen.
nasıl kendi sevdiklerini yada arkadaşlarını görmezden gelirler.
hala cıplaklık ,güzellik peşinde olabiliyorlar,
sırf genclerde değilki bu sorun,yaşını başını almışlarda bile var bu durum.
göz banyosu ne katıyor,ne değişiyor anlamış değilim.amaaa...
kendilerininkine bakarlarsa ,kıyametler kopar tabiii,
öyle giyinmiş diye içine düşer gibi bakmakmı zorundasınızbire görgüsüzler.
ahhh bu erkekler yüzünden geri kalmışlığımız zaten,grömemişlikleri,nefislerine yenik düşmeleri,
ayy işte çok kızıyorum yaa,sırf bikinili kız görmek için denize gidenler öyle çoookkkii,,:mymeka:değişmez,değişmicektee.

Valla öyle... Sırf gençler değil yaşlı başlı adamları anlatsam ...Emekli tontişlerin kendilerine eş aramaları...

Biz yarıldık gülmekten gülmemezlik olmaz, bütün plaj yarıldı..Size de yazacağım yarın, bir gün.

Ayrıca, Millet olarak henüz modernliği, medeniyeti, dejeneriliği ayırt etmekte zorlanıyoruz. Umarım bir gün değişir ama bu biraz geç olacak gibi görünüyor.

Daha önce de kızıp medya ile ilgili yazmıştım "Sinirlerimi üşüttüm" diye

Yeni duyduklarımdan sonra yine İnsan sinirlerini üşütür mü? Evet böyle Medya palavralarına sinirden üşütülür.

Zaman geçtikçe bulaşıcı olduğuna karar verdim ..Uzakta dursanız, onlar sizi bulur...İstediğiniz kadar uzaklaşın, önlem alın yok..Geliyorlar..

Sinek olsa, al sinekliği vur, ya da sık ilâcı gitsin..Öyle olmuyor işte..Kaçtıkça, korundukça bulaşıcı ya, sizi buluyor..
Hiç boşuna kaçmayın, boşuna bulaşıcı diye korunma ilâçlarını almayın..Zaten artık kaçış da yok.

Meselâ, Sabah, akşam TV deki Magazin programlarından kaçarsınız..Bir başka yerde o sizi yine bulur. Yalan yok, zaman zaman izlerim üşütsem de sinirlerimi.

Kaçış yok ..Kimileri hiç ama hiç kabullenmez. Ay! Bana ne, hiç bakmam o programlara derler. Sorun isterseniz.....
"Yok seyretmem "deseler de her şeyi bilirler..Göğüsleri kaç beden, nereden giyinirler, Arabaları ne marka, kim kimle aldatılmış, neden aldatılmış..Nasıl olur da hâla o insanla berabermiş de..Merak diz boyudur. Unutulur başka meseleler ..Aman aman bir merak bir merak..Çözmüş değilim, onca merak niyedir..

Nasıl zayıflamışlar ....Diyetlerle, Rejimle, Yağ aldırmakla.... Değil....

İnanılır gibi değil bizi uyutuyor şu medya, ya da gerçekten henüz duymadılar

Soruyorlar ya Mikrofon tutup “Nasıl zayıfladınız?” Cevap “Diyetle, Rejimle, Yağlarımı aldırdım ” Onca tarifler, onca palavralar...

Sıkı durun.... Meğer evlerinde veya özel Hastanelerde 5 günlük Serum taktırıyorlarmış...5 günde 5 kilo .. Yalanlarla halkı kandırıp, Gazeteler de boy boy fotoğraflarıyla poz veriyorlar utanmadan, sıkılmadan.

Yaaa böyleymiş... Nerden mi duydum? Onlardan birinden.

Dikkat edin üşütmeyin sinirlerinizi.... Değmez, sakın denemeyin aman ha! Neme lâzım .

İyi hafta sonları diliyorum

yeşilim

Daha önce de kızıp medya ile ilgili yazmıştım "Sinirlerimi üşüttüm" diye

Yeni duyduklarımdan sonra yine ınsan sinirlerini üşütür mü? Evet böyle Medya palavralarına sinirden üşütülür.

Zaman geçtikçe bulaşıcı olduğuna karar verdim ..Uzakta dursanız, onlar sizi bulur...ıstediğiniz kadar uzaklaşın, önlem alın yok..Geliyorlar..

Sinek olsa, al sinekliği vur, ya da sık ilâcı gitsin..Öyle olmuyor işte..Kaçtıkça, korundukça bulaşıcı ya, sizi buluyor..
Hiç boşuna kaçmayın, boşuna bulaşıcı diye korunma ilâçlarını almayın..Zaten artık kaçış da yok.

Meselâ, Sabah, akşam TV deki Magazin programlarından kaçarsınız..Bir başka yerde o sizi yine bulur. Yalan yok, zaman zaman izlerim üşütsem de sinirlerimi.

Kaçış yok ..Kimileri hiç ama hiç kabullenmez. Ay! Bana ne, hiç bakmam o programlara derler. Sorun isterseniz.....
"Yok seyretmem "deseler de her şeyi bilirler..Göğüsleri kaç beden, nereden giyinirler, Arabaları ne marka, kim kimle aldatılmış, neden aldatılmış..Nasıl olur da hâla o insanla berabermiş de..Merak diz boyudur. Unutulur başka meseleler ..Aman aman bir merak bir merak..Çözmüş değilim, onca merak niyedir..

Nasıl zayıflamışlar ....Diyetlerle, Rejimle, Yağ aldırmakla.... Değil....

ınanılır gibi değil bizi uyutuyor şu medya, ya da gerçekten henüz duymadılar

Soruyorlar ya Mikrofon tutup “Nasıl zayıfladınız?” Cevap “Diyetle, Rejimle, Yağlarımı aldırdım ” Onca tarifler, onca palavralar...

Sıkı durun.... Meğer evlerinde veya özel Hastanelerde 5 günlük Serum taktırıyorlarmış...5 günde 5 kilo .. Yalanlarla halkı kandırıp, Gazeteler de boy boy fotoğraflarıyla poz veriyorlar utanmadan, sıkılmadan.

Yaaa böyleymiş... Nerden mi duydum? Onlardan birinden.

Dikkat edin üşütmeyin sinirlerinizi.... Değmez, sakın denemeyin aman ha! Neme lâzım .

ıyi hafta sonları diliyorum

:1shok: Maria Callas'ın zayıflamak için tenya yumurtası yuttuğunu öğrenince artık başka zayıflama yöntemlerine asla şaşırmam demiştim ama yanılmışım :sinifsinif:

Son düzenleyen: Moderatör:
:1shok: Maria Callas'ın zayıflamak için tenya yumurtası yuttuğunu öğrenince artık başka zayıflama yöntemlerine asla şaşırmam demiştim ama yanılmışım :sinifsinif:[/QUOTE]

Ben de şimdi okuyunca şaşırdım Maria Callas'a..
Şaşırmış bunlar şaşırmış..Dur bakalım daha neler duyacağız Sardunya...
Yok mu artıran diyet, rejim olaylarını?:):) Duyduklarını anlatacak

Adamcağız Yaşını başını almış, Maşallah sağlıklı, emekli. Eşiyle gelirler Denize her gün. Aman bir muhabbet bir muhabbetler hem etrafla, hem kendi aralarında...Böyle güzel giderken, Adamcağıza ne olduk anlayamadık. Şık uzun mayoları vardı. Onları giymeyi bıraktı kaç gündür Slip Mayo giyer oldu...Ne Modası var, ne onu giyecek Vücudu...Gençler bile artık giymezken.

Karısı söylenip duruyor Aaa Modası mı kaldı Slip Mayonun.

“ Sana yakışır mı bu yaştan sonra” diyemiyor garibim.

Ancak “Modası yok” diyebiliyor.

Koca Adam Çocuk gibi omuzlarını indirip kaldırıyor “Bana ne, bana ne giycem işte” gibilerden.

Eşi o kadar üzgün ve mahçup ki anlatamam... Adamcağız Denize girmek için bir kalkıyor, Göbek aşağılarda

Eşine üzülüyoruz dert etti diye. “Aman napıyım, çok söylensem gelmemem gerekir, onu ayıplasınlar aaaaa” diyor atlıyor Denize Kocasının ardından. İyi de yapıyor.

Büyük konuşmamak lâzım. Bazı adamlara bir yaştan sonra bir haller oluyor.:uhm: Çocuklar, Torunlar, Eş, Dost ne dese dinlemezler. Bazılarıyla baş edebilmek gerçekten zor, hem de çok zor.

Ben de şimdi okuyunca şaşırdım Maria Callas'a..
Şaşırmış bunlar şaşırmış..Dur bakalım daha neler duyacağız Sardunya...
Yok mu artıran diyet, rejim olaylarını?:):) Duyduklarını anlatacak

yeşilim yeni duyduysan o zaman hikayesini bir bütün olarak paylaşayım...ama ne hikaye:sinifsinif:

Maria Callas zayıflamak için tenya yumurtası yutmuş

ıtalyan gazeteci Alfonso Signorini’nin Maria Callas’ın yaşamını romanlaştırarak kaleme aldığı kitabı “Çok Gururlu, Çok Kırılgan” Türkçe’ye çevrildi. Kitapta daha önce Nadia Stancioff’un “Maria: Callas Remembered” adlı eserinde de dile getirilen bir iddia, gerçek gibi anlatılıyor:

Yirminci yüzyılın en ünlü opera sanatçısı, zayıflamak için bağırsaklarını kemiren bir tenyaya başvurmuş. Callas’ın 1954 yılında aniden zayıflaması, o dönemde dünya gazetelerinin dedikodu sütunlarında büyük zevkle işlenen bir konuydu. Operacıların, büyük bir enerji isteyen işlerini yapabilmeleri için şişman olmalarının neredeyse şart sayıldığı bir dönemde, Maria Callas zayıflayarak bir devrim yaratmıştı. “ıddiaya göre 1950’lerde, Cenevre’de bir klinikte dağıtılan tenya yumurtalarını, Jayne Mansfield, Rita Hayworth gibi başka yıldızlar da yutuyorlardı...

1953 yılında Maria Callas Milano’da parlayan bir divadır, ama henüz “Divina” (ılahe) olmamıştır. Toscanini’nin tuttuğu rakibesi Renata Tebaldi’yi de henüz alt edememiştir.
Bir gün Audrey Hepburn’ün oynadığı “Roma Tatili” filmini seyrettikten sonra karar verir: O da Audrey Hepburn gibi seyircilerin efsaneleşirdiği bir tanrıçaya dönüşecektir. Bunun için de kendini baştan aşağıya yeniden yaratması gerekmektedir.

Maria Callas çirkin değildir, ama şişmandır. Özellikle de ayak bileklerinin kalınlığı onu o kadar rahatsız etmektedir ki, dans etmesi gerekeceğinden bilekleri gözükecek diye Carmen oynamaya hiç yanaşmamıştır (yanaşmayacaktır da).

ZAYIF BıR LUCIA DI LAMMERMOOR OLACAĞIM
Kocası ve menajeri Meneghini ile kafa kafaya verirler. Bir ay sonra La Scala’da Lucia di Lammermoor rolünde sahneye çıktığında, incecik bir kadın olacaktır Maria. Ama nasıl? Her türlü diyeti, yöntemi (elektro uyarı sistemi denilen bir saçmalık dahil) uygulamış ama kilo vermeyi başaramamıştır.

Çocukluğundan beri tanıdığı bir doktor vardır. Kendisi gibi Yunanlı olan Doktor Lantzunis, birkaç yıl önce Hollywood’a taşınmış ve orada starlar arasında kendine bir şöhret edinmiştir.

Doktor açık konuşur: Hollywood’dakilerin iki tür zayıflama yöntemi vardır: Birincisi kokaindir, ama bağımlılık yaratmakta, kalbe dokunmaktadır ve çok çok tehlikelidir.
ıkincisi ise tenya yumurtası! Doktora göre, Rita Hayworth, Greta Garbo ve Marilyn Monroe da bu yönteme başvurmuşlardır.

NE KORKUNÇ! BEDENıMDE BıR ASALAK YAŞAYACAK

“Ne korkunç! Bedenimde yaşayan bir asalağın beni yemesini öneriyorsun!” diye bağırır Maria.

Ama sonunda, Lantzunis’in önerisine uyar, Doktor Gustav Hassler’in Cenevre’deki kliniğine gider ve ondan içinde 20 tenya yumurtası olan bir küçük kavanoz alır. Tenyayı bağırsaklarında üç ay tutması gerekmektedir doktora göre.

Maria yumurtaları şampanya eşliğinde yutar, bütün gece mide krampları ve bulantılarıyla kıvranır, içinde beslediği canavara “Coco” adını verir ve evet, bir ayda 16 kilo, üç ayda ise toplam 30 kilo verir.

Kitapta divaların divasının “Coco” ile ilişkisinin ne zaman ve nasıl bittiğine dair bir bilgi yok. Ancak Callas, bu olayın üzerinden 10 yıl geçtikten sonra artık sahnelerden yavaş yavaş çekilmiştir. Sesini de kaybeder: Bu konuda herkes başka bir neden ortaya atar.
Kimi menopoza bağlar, kimi de “bir anda aşırı zayıflamasına.” Belki de suç, Coco’dadır. Sonuçta, Maria Callas 53 yaşında bir kalp kriziyle hayata veda eder.

ablacım. ben geldim...
misafirlerim gitti,,
bir kaç güne kadar eşim izin alırsa,bizde tatile gideceğiz....
çok öpüyorum.. sizi...Şeniz

Dağçiçeğim iyi tatiller diliyorum çoktan hakettin.

Sardunyacığım teşekkürler bilgi için...Kimbilir daha neler duyacağız, sağol paylaşım için

yeşilim adam andropoza girmiş besbelli
silp mayo ha kaydirigubbakcemile3 :1shok:resmen görüntü kirliliği ayoll.yazık kadınada.ben olsam derim halbuki,
----ayıp be adam herbiyerin ortada aaa :mymeka:
:kedi: vallahi parayo takarım üstüne kaydirigubbakcemile3.delimi ne adam..:mymeka:

aman sarduşum sorma gecenlerde duydum bende tenya yumurtalarını.
ahh bu güzellik uğruna nelere katlanıyor kadınlarımız,helede sanatcılarımız :1no2:
sonunda kalp krızinden gitmiş baksanıza.üç ayda 30 kilo olurmu hiiç dr.uda nasılmış onu hele hiç anlamadım.

ya pamuk :1shok:ilk defa duydum .mide dışarı atamıyor demekki,orda kalıyor midede tokluk hissi.
ama ıslandıkca,asidi yedikce ne hale gelir o pamuk .oofff ooffff.ayy ağrıda yapar kikafamçokkarıştı
tövbe tövbe.allah akıl fikir versin

Dünden başım çok ağrıyordu şimdi iyiyim ama kafam kaynar kazan misali.:):).

Evet ırnam Antropoz beter Erkek için. Biz kadınlar her zaman olduğu gibi bir çok şeye hazırız, daha bilinçliyiz.Menopoz gibi

Sardunya, Demekki zayıflamak için pamuk yiyip ...Aman Allahım bu da Kadınların zaafları işte

Şöhret olmak da bir başka rahatsızlık kimilerine ...

Bazen "haydi Yeşilim kes şu boğazından ara ara "desem de beceremiyorum. Dikkatliyim ama diyet, rejim zor bana. Sık sık, az az ben öyle buldum çaresini. Hem aç kalmıyor,hem kilo almıyorum.

Sigara zaafımı da bitirebilirsem ne mutlu bana. Nerdeeeee...Bile bile lades

Dünden başım çok ağrıyordu şimdi iyiyim ama kafam kaynar kazan misali.:):).

Evet İrnam Antropoz beter Erkek için. Biz kadınlar her zaman olduğu gibi bir çok şeye hazırız, daha bilinçliyiz.Menopoz gibi

Sardunya, Demekki zayıflamak için pamuk yiyip ...Aman Allahım bu da Kadınların zaafları işte

Şöhret olmak da bir başka rahatsızlık kimilerine ...

Bazen "haydi Yeşilim kes şu boğazından ara ara "desem de beceremiyorum. Dikkatliyim ama diyet, rejim zor bana. Sık sık, az az ben öyle buldum çaresini. Hem aç kalmıyor,hem kilo almıyorum.

Sigara zaafımı da bitirebilirsem ne mutlu bana. Nerdeeeee...Bile bile lades

yeşilim çok geçmiş olsun:1hug:

evet dünyada çok yaygın olan bu metod ülkemize de gelmiş:sinifsinif: eski bir blumia hastası olarak:kedi: şunu söyleyeyim zayıflık uğruna artık aç kalmaktan başka hiç birşey yapmam...boğazımı tutabilirsem tutarım tutamazsam da deliler gibi kaşınıp morarırım...blumianın bana hediyesi olarak düşünüyorum...biraz fazla ya da kalorili yediğim zaman inanılmaz bir kaşıntı kızarıklık başlıyor her tarafım özellikle de bacaklarım mosmor oluyor...ondan sonra günlerce avuç avuç kaşıntı ilacı içmem ve de aç yaşamam gerkiyormafoldumben ama her zaman kendime hakim olamıyorum:gitme:iştahlı dönemlerimde herşeye boşverip yiyorum sonra çok acı çekiyorummafoldumben

BU KADAR DA OLMAZ: ZAYIFLAMAK İÇİN PAMUK YUTUYORLAR!..

"Bugüne kadar zayıflamak için aç gezmekten hap almaya kadar her yolu deneyen kadınların kilo vermek için kullandıkları son yöntem ıslak pamuk yutmak. Yurtdışında çok yaygın olan bu yöntem, Türkiye'de de giderek popülerleşiyor."

Manken Simge Tertemiz meslektaşları için oldukça ilginç bir iddiada bulundu: Zayıf görünmek için ölümü bile göze alıyorlar. Acıkmamak için ıslak pamuk yutuyorlar.

Çılgın Dersane filminde oynayan manken Simge Tertemiz önceki gün katıldığı bir televizyon programında şaşırtıcı bir iddiada bulundu. Tertemiz, podyum dünyasındaki bazı isimlerin zayıflamak uğruna son derece bilinçsiz davrandıklarını söyledi. Tertemiz, “Bazı mankenler sıfır beden olmak için ölümü bile göze alıyorlar" dedi.

ONLARI UYARDIM

Tertemiz, bazı manken arkadaşlarının aşırı zayıf görünmek uğruna suya batırılmış pamuk yuttuklarını iddia ederek şunları söyledi: “Bir gün boyunca sadece küçük bir sandviçle ya da salatayla idare edenler var. Bunlar artık normal sayılıyor. Ama benim asıl şaşırdığım ıslak pamuk yutanlar. Islak pamuk güya midede balon gibi şişip onları tok tutuyormuş. Kuliste gözlerimle defalarca gördüm. Meslektaşlarımı uyardım ama beni dinlemediler. Kilo yapmasın diye yediklerini çıkartanlar normal sayılıyor artık. Ben böyle şeylerden uzak duruyorum. Her koyun kendi bacağından asılır. Ancak o arkadaşlarım için çok üzülüyorum" dedi.

ÇOK TEHLİKELİ

Acıbadem Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Prof. Dr. Koptagel İlgün ıslak pamuk yutmanın son derece sağlıksız olduğunu söyledi. İlgün, “Her şeyden önce mideye yabancı bir madde veriyorsunuz. Sağlıklı olmakla bunun izah edilecek bir yönü yok. Gıdalara karşı tiksinme duygusu başlar. ‘Pamuk tok tutar’ diye bir şey söz konusu bile değil. Kesinlikle yapılmamalıdır” dedi.

alıntı

Sardunya sana da geçmiş olsun. Tabi ki dikkat etmen gerekir ciddi bir şey o aman ha. Çok kalorili gıdalardan uzak durmak gerekmiş, bildiğin halde dayanamıyorsan azar azar yemelisin sanırım.

Paylaşım için teşekkürler.

Sardunya sana da geçmiş olsun. Tabi ki dikkat etmen gerekir ciddi bir şey o aman ha. Çok kalorili gıdalardan uzak durmak gerekmiş, bildiğin halde dayanamıyorsan azar azar yemelisin sanırım.

Paylaşım için teşekkürler.

yeşilim:1shok: nasıl yani ...böyle bir hastalık mı var...:uhm:

yıllarca gitmediğim özel genel ne doktor kaldı ne de hastane...ne proföserlere ne uzmanlara gittim ...yapılan tahlillerin haddi hesabı yok....ama teşhis koyamadılar...ben zaman içinde deneme yanılma yöntemi ile keşfettim ...ama uzun zaman aldı bunu keşfetmem....

bak şimdi çok meraklandım...

Yeşilim ve Sardunyam geçmiş olsun ikinizede. Sardunyam aman dikkat et lütfen.

Tenya yumurtasımı:1shok:Aman Allahım daha neler duyacağız inanılmaz .

Pamuk yutma işini bende duymuştum daha ne garip yöntemler bulacaklar bakalım
.

Back