• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

Pierre Loti...

Muhteşem Pierre Loti manzarası ilk gidişim ve büyülenişim

Teleferikle çıktık.. Aman Allahım... Dua ettim içimden geldi, bir an tutuldum manzara karşısında...

Turistler hayranlıklarını çığlık çığlığa belli ediyorlar...Biz içimizden... Nedense

Keyif çayımızı içtik, fotoğraflar çektik, ve arkama baka baka yokuş aşağı yaya olarak indik.
Teleferikle iniş çıkış ama biz her yerini görmek istedik..Tek inişi olan yerden indik.

O köşede neler yazılır neler...Ağzının tadını da biliyormuşsun... Kahvenin, Çayın da tadı bir başkaymış... Hele yazmak insanın kalemi durmaz Mösyö Pierre Poti dedim içimden.

Gündüz gözüyle

dsc070029.jpg

Gece çökerken

img0110a.jpg

img0111a.jpg

img0112a.jpg

dsc07232h.jpg

Pierre Loti...

gercektende harika bir yermiş.
teşekkürler canım.manzara müthiişş :lepi:

Küçücük ama anlamlı şeylerle bir anda mutlu oluveriyor insan.

KK Kupam geldi....Çok şık, zarif bir şekli var. Hemen yerini buldum, henüz kullanmam, önce seyredeyim sonra tadını çıkarırım.

Güzel bir anı... Önlüklerimiz, Kupalarımız....Bize sunduklarını hiç bir şekilde ödeyemeyiz ..Bizlere sunulan güzel sitemize katkımız olsun...

Çok çok teşekkürler....

:enbuyukkk:

güle güle kullan yeşilim ablam...
Allah ağız tadıyla o kupadan çay içmeyi nasip etsin inşallah:Saruboceq:

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin doğum günü dolayısıyla (30 eylül 1207) AKM de gösteri vardı..

Gitmeyecekken bir anda hadi gidelim dedik ve gittik, ...Aslıda methini kızımdan duydum gitmek istiyordum...ıyi ki gittik, iyi ki...

ıstanbul, ızmir, Antalya'da gösterimi yapıldı

Orhan Şallıel in yönettiği, Ünlü Azeri dansçı Ziya Azazi'nin dansı, Anlatımını tiyatrocu Ali Gül'ün yaptığı, Tiyatro sanatçısı Mehmet Şahin'in Mevlana'nın şiirlerini okuduğu, Hüsnü Şenlendirici ve Klarneti... Daha bir çok ismin yer aldığı gösteriye bayıldım... Antalya Devlet Senfoni Orkestrasına diyecek söz bulamıyorum...Muhteşem ötesi...

Yazılı basının çok yer verdiği bu etkinlik, bulunduğunuz yere gelirse gitmenizi tavsiye ederim....

Fotoğraflar net değil ama idare eder:)

grnt014s.jpg

grnt015.jpg

grnt016.jpg

Son düzenleme:
Mevlana nın doğum günü kutlamasına
Konya dayken giderdim.Çok güzel ruhani bir havası vardır.
insanı bambaşka bir boyuta götürür.
Ama buna gitme fırsatım olmadı.Ne kadar güzel olduğunu tahmin edebiliyorum.
bir de fotoğrafları görürsem,o maneviyatı ve o an soluduğunuz o havayı daha çok hissederim.
yüreğine sağlık canım ablam.Şeniz

Profilinizdeki ev hanımı ibaresini okuyana kadar ,bir gazetede köşe yazısı yazan biri diye düşündüm.Bu kadar mı içten ve akıcı yazılır.Kaleminize ve yüreğinize sağlık.
Antalya' ya hiç gitmedim.ama resimlerle o kadar güzel anlatmışsınız ki gelmiş, görmüş gibi oldum.Hele mavi dağlara hayran kaldım.
Piyer Loti, benim oturduğum yere yakın sayılır.Birkaç kez gittim ama sizin gözünüzle daha bi güzel geldi bana.Demek ki bakmakla görmek farklı şeylermiş.Artık gezdiğim yerlere
bakıp geçmeyeceğim,görmeye çalışacağım güzelliklerini.

çok öptüm...

Lütfen daha sık yazın..

Sevgili Yeşilim.Biliyor musun bilmem,Ramazanda Konya'ya gitmiştik.Sema gösterilerini izledim.O kadar güzel bir kültür merkezi var ki Konyanın anlatamam.Ve o koskocaman salon.Ama ben o gösteride o manevi atrmosferi yakalayamadım doğrusu.Sunucunun tüm uyarılarına rağmen herkes flaşlı fotoğraf çekimi yaptı.Tabii ki atmosfer falan kalmadı.Ben o hazzı yakalamaya çalışmıştım oysa.Olmadı.Daha bilinçli insanlarla bu ortamı paylaşmak lazım galiba........
Senin duygularını da anlıyorum.Ne mutlu sana ki o hazzı yakalamışsın.....

konya2&

konya2%2B022.JPG

Not herkes çekim yapınca ben de flaşsız çektrim.

Son düzenleme:

Evet Realist, biliyorum canım Konya da olduğunu...Yazılarını zevkle takip ediyorum

Aslında hiç kimsenin uyarmasına gerek var mı? çekimler için. Ne yazık ki bazı yerlerde Lâf anlatmak zordur

Yıllar önce Konyaya gittiğim de sadece müzeyi gezdim, Sema gösterisini izlemek istemişimdir hep, etkinlik yoktu orada, kısmet değilmiş.

Dün (Sema) az da olsa gördüm ve hayran oldum..Fotoğraflarını benimle paylaşmana çok sevindim, gerçekten teşekkür ederim..

Antalya!da ilk yağmur çiselerken, aklıma İstanbul düştü...

Öyle bir yağmur indirdi ki aylardır bu anı bekliyordum ... Antalya’nın yapış yapış sıcağından isyan ettiğim bir gün kendime söz vermiştim, “İlk yağmurda dışarı çıkıp, sırılsıklam olana dek yürüyeceğim.”

Fırladım, Çamaşırlarım ıslanıncaya kadar ve yoruluncaya kadar yürüdüm..

”Abla şemsiye alsana” diyen satıcıya “Yok ablam böyle iyiyim”

Taksi çevirenler, kaçacak delik arayanlar... Yollar boşaldı ben yağmur görgüsüzü olarak kahramanca yürüyordum....Saçlarımdan sular akıyor şıpır şıpır...Oh! oh! harika...İstediğim gibi...

Eve gelince evdekilerin şaşkın bakışlarını asla unutmayacağım....Kabahat yapmış çocuklar gibiydim, utancımdan kendimi banyoya attım.

Çıkınca “Şemsiyesiz niye öyle fırladın?” diye sormadılar. Daha önce söylemiştim onlara ama öyle ani yağmur indirdi ki, söylemeye fırsat bulamadan fırladım, anladılar ..

Sadece kızım “Anne seneye yazı burada geçir”
”Aman sen bana bakma, öf! pöf! derim ama deniz olmadan koca bir yaz geçiremem kızım teşekkür ederim ” dedim.... Dedim ama hoş bir teklif, belli olmaz neden olmasın?

Şimdi yine bekliyorum yağsın, hiç olmazsa hafifçe çilesin diye....O kadar bunalttı ki hava...

Yağsa da ne yazık ki bu kez yürüyemem, alamam aynı tadı. Her şeyin ilki vardır, o ilkler benim için çok anlamlıdır, yitirmek istemem ilk anlamını....

Hayırlı Cumalar Günler diliyorum...a.s.

Hayırlı cumalar yeşilim sana bol yağışlı bir Antalya diliyorum.ınşallah kabul olur duam.....

Yoksula düş kurmak lükstür...ızleyip, göreceğiz ...

“Hanımın Çiftliği” dizisi...Yıllar önce yazılmış hâla aynı devam eden memleketime özgü adetleriyle etkiledi hepimizi.

Yenilen dayaklar, dayatmalar, ağaların vurdum duymazlığı, halkın ağalar önünde nasıl küçüldüğü, fakirliğin diz boyunu aştığı, zenginliğin her daim aynı ama yoksullarda uçurumlar olduğu gibi ...Yoksulların günah dediklerine, zenginlere Mübah olan ahlaksızlıklar...

Yıllar yılı hiçbir şeyin değişmediğini görmek etkilemez mi bizi? Oyuncuları çok beğendim, çok başarılı buldum, gözümü ayırmadan izliyorum

Romanı ile eski diziyi mukayese ediyor kimileri... Onlar başka lezzetti, bu bambaşka

Kabul etmek gerekir ki ( Ben ediyorum) muhteşem bir kadro ile bu sezon keyifli, bir o kadar da kızarak, sinirlenerek...Gerçeklerle karşı karşıya kalarak izleyeceğiz.

yeşilim bende hiç bir diziyi izlememe rağmen hanımın çiftliğini ,zevkle izliyorum

hele mehmet aslantuğa bayılıyorum,,diğer oyuncularda süper,, müziğide şahane,eski versiyonunuda izlemiştim,yıllar önce,,nostalji yaşatıyor bana ,geçmişe götürüyor beniopuyorumnanaktan

Gerçekten de Yeşilim çok güzel bir dizi hazıramışlar.Geçensezon Yol arkadaşıma bitmiştim.Bu sezon da favorim hanımın çiftliği.Kaçırmadan izliyorum şimdilik.Hakikaten oyuncu kadrosu da muhteşem.Genç kızken okumuştum romanını.Unutmuşum konusunu bile.ızlerken hatırlıyorum.Bundan sonra zaman buldukça eski romanlarımı karıştırayım bari....Hepsinin aklımda kalan yani karakterler sadece..ınce memet'le başlangıç yapayım diyorum...

1033.gif

güzel günler güzel bi hafta sonu yeşilim
bol bol yağsın yağmur antalyaaa
zarsız ziyansız yağsın felektlere yol açmadan rabbim narin yağdırsın yuağmuruuuu
benimde bu yılki fovirim hanımın çiftliğiii
çok harikaaa
kaydirigubbakcemile5seni özlemişim uzun sürede gelmemştim iyiki burdasın iyiki seni kk tanımışım güzel yazılarını yeşilim günlüğünde bekliyoruzzz kelemine sağlıkkkkopuyorumnanaktan

Realist "ınce Memet"...dedin iki cilt, benim de baş köşe kitabımdır inan..ıyi ki kitap merağımız var, okuyoruz Allah sağlık verdikçe okuruz inşallah..
yaprak dökümü, hanımın çiftliği kitaplarımı bir arkadaşıma vermiş, geri alamamıştım onlarcası öyle gitti...Bir ara paylaşmamaya karar vermiştim, kıymetini bilmeyen okuyup kaybeden insana güvenim kaybolmuştu.
şimdi sadece kızımla değiş tokuş yapıyoruz. beğenmediklerimi sahaflarda değiştiriyorum...

Hanımın Hiftliği ne hoş değil mi canım. Çekimler, müzik, oyuncu kadrosu, konusu...

Yeni, güzel diziler başlayacak onları bekliyorum..Gerçek, yaşanmışlıklar daha ilgimi çekiyor. Yazdıklarını okuyunca senin de beğendiğini anladım.

Teşekkürler esmerim....Bereketli, zararsız yağmurlara inşallah canım...Ben de iyi ki buradayım, iyi ki sizleri tanıdım.

Güzel bir hafta sonu diliyorum

Back