• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

Ben uzaklarda hasretle inlerken
Ben ümit dolu bir haber beklerken
Duydum ki artık beni unutmuşsun
Sen hergün bir başka dala konmuşsun

Hiç şimdi anladım beni sevmedin
Ben uğruna senin neler vermedim
Yok bir daha aldatamazsın
Her şey bitecek mani olamazsın

Bak hatıralar hayal oldu
Dur desem dönmez ki gitti kayboldu
Dönemez artık mutlu günler

Açılmadan solacak tomurcuklar
Her yanını saracak karanlıklar
Son bir gemi kalkacak bu limandan
Mendil sallanmayacak ardından
Bitecek hayat elveda, elveda

yeşilim dario moreno şarkıları
hatırladınmı canım
sana hediye ediyorum

Eskiden Antalya

Evlenip Antalya’ya gelince istedim ki, buranın güzelliğini uzaklardaki arkadaşlarımda görsün, tadını çıkarsın. Eşimde kafa dengi...
Havuz, deniz, güneş çakıl kum. Henüz bakirdi Antalya. Oturduğumuz Bahçelievler semti o kadar güzeldi ki çok sevmiştim.
Ve istediğim gibi arkadaşlarımı yaz tatiline çağırdım. Geldiler, gezilerde Antalya’yı keşfettik tek tek Eğleniyorduk, sıcak şikâyetleri dışında her şey çok güzeldi.
Kimi bir hafta, kimi iki hafta, kimi yazı geçirdi... Haz aldığımız en güzel yıllar

Zaman geçtikçe evlenenler, bebekler, okulları derken hepimiz birbirimize hasret kaldık
Arada gelip gitmeler oldu da o ilk gelip gitmelerin tadı olmadı... Neden mi ? Sonradan tanıdığımız eşler yüzünden. Kimileriyle kanımız kaynamadı, kimi huysuz, kimi kaprisli, yaramaz çocuklarda tuzu biberi oldu sıcaklarla beraber, çekilmez oldu, gençlikteki gibi olamadık

Sıcaklardan kaçın, siz gelin diyorlar olmuyor olmuyor
Hele aramızdan genç yaşta kaybettiklerimiz var ki, yeni eşlere alışmak zor bana göre değil.
Aklım eskilerde, anılara ihanet gibi olur, uyum sağlayamazdım sanırım onun için gidemedik.

Balkona çıkmıştım, yolcusu gelenleri çığlık çığlığa karşılayan aileyi görünce aklıma yine anılar düştü
Seyrettim o coşkuyu, hem özlem duydum, hem sevindim onlar adına.

Giden yıllar, artık rahat bırak beni. Acısıyla, tatlısıyla yaşandı bitti
Ne bu böyle zırt, pırt düşüyorsun aklıma
Aklıma gel de, düşmeden gel. Düşünce, kalkman zor oluyor
Sende yaşlanıyorsun yavaş yavaş.Yavaş ol zaten, acele etme
Benim hiç acelem yok.

Yaşarken sevdiklerimin kıymetini bilmem ondandır.

Keşke benimde dostlarım olsaydı ve bende davet edebilseydim. Galiba hep başkaları için yaşadığımdan, kendime zaman ayıramadığımdan ve dostlarımı iyi niyetimi suistimal edenlerden seçtiğimden olsa gerek böyle kaldım. Bende çoşkulu karşılamaya özlem duyuyorum kk dostum..

"Keşke benimde dostlarım olsaydı ve bende davet edebilseydim. Galiba hep başkaları için yaşadığımdan, kendime zaman ayıramadığımdan ve dostlarımı iyi niyetimi suistimal edenlerden seçtiğimden olsa gerek böyle kaldım. Bende çoşkulu karşılamaya özlem duyuyorum kk dostum.."

Demişsin KK dostum...doğru...Zaman zaman hep başkaları için yaşadığımı düşünür üzülürdüm. Artık beni seviyor, bana zaman ayırıyorum...Eski hatalarım gerilerde kaldı. Biliyorum senin bu düşüncelerinde gerilerde kalmıştır. Sevgiyle seni kucaklıyorum ...Seni her zaman kucaklamaya varım biliyorsun

Seçtim, yanlış kararsa ayıklamayı öğrendim....

cok hoşuma gıttı..
uygulamak gerek..
teşekkurler yeşilim...

29.gif

En acısı, en zoru.... Eşyalarını toplamak, düzenlemek, dağıtmak....
Koklayıp, koklayıp ağlamak.....
Eski ama çok eski sararmış, görüntüsü net olmayan onlarca fotoğraf.....
Atılmaz, verilmez......Benim sararmışların arasına koyup arada bakmak, hatırlamak...

Bundan sonra sesleri yok, görüntüleri yok, kokuları yok.....Sadece fotoğraflarda, akıllarda kalan anılar... işte o kadar.
Hatıralardaki anılarla avunmak ...Bir varmış, Bir yokmuş....Babacığım, Halacığım mekanınız Cennet olsun....

Babamın evine gidip eşyalarını alamadık. HATUN “ Asla bu eve gelemezler” demiş...

(15 yıl olmuş baba evine gitmeyeli. Kötüyse insan kötüdür, Annemden sonra Babacığımın kötü tercihi. Bilemezdi ki...Eğdi başını, ezildi.)

Kendi Avukatı o kadar sinirlenmiş ki, itiraz etmiş “Dört ay olmuş ayıp ve günahtır “ demiş
Avukat, bizi (Kardeşimle) eve götürdü, Hatunla karşılaşmadık, yoktu...
Eşyalarını topladık, evimize geldik. Her şeyini düzenledik geç oldu ama bizim yüzümüzden geç olmadı....
Bazı şeyleri aldık ( HATIRALAR) kimilerini, giysileri gereken yere, halamınkilerle yolladık.

Kim ne derse desin, Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın ...Hatun kötü biri ama Avukatı bizden yana oldu. “Ona da şükürler olsun” dedik. Gerisini Allaha havale....

günaydınlar
yeşilim o acıları bende yaşadım,, bizim hatun öyle bir harekette bulunmadı,,görüşüyorduk babamla evinede gidip geliyorduk ,,babacım evi hatunun üzerine yapmasına rağmen ,,
çok üzülmüştük duyunca 4 kardeş ,,hatta gitmeme kararı almıştık ,yapamadık yalnız tavırlarımıza yansıttık az olsa,,babacığım çok zeki biriydi anlıyordu hemen ,,tel açıp kızardı bize evlendim diye böyle yapıyonuz derdi,,biz evlenmesine değil daireyi ona verdiği için üzüldük
o anlamadı ,,son yıllarda anladı evi verdiği için çok pişmandı ,amcama söylemiş pişmanlığını,,bizde hareketlerinden anladık,,,pişmanlığını,,,hatta son yıllarda yemedi ,içmedi ,sigara yasaktı kesikle ama o inadına içti,,,vicdan azabı onu mahvetti
o hatununda nasıl içi rahat ediyor bilmem ,,ev istiyor üstüne yapıyor,,çocuklarını düşünmeden
çok doğru yeşilim allah herkesi iyilerle karşılaştırsın

evhanımı, işte insan yakınlarının uzak davranışlarından kırılıyor..neden, niçinlerle, sorgulamakla geçiyor ömür. zamanla ayıklamayı öğrenip, bir an önce zararlardan kurtulmaya bakacağız arkadaşım.
kıskançlık, fesatlık aldı başını gidiyor aman dikkat!

evet bende bunu gördümmmm :1shok:
ya insan yaşlandıkca çok şeylerin farkına görüyor:olmaz: ama artık bende kendimi üzmeyeceğim ve bazı şeylerde yani yakınlarımıda uzak duracağımmmm bunu öğrendimmmmkaç gündürr:1no2:

--------------------------

GÜNAYDIN YEŞıLıMMMM
------------------------- Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır ÇOK GÜZEL SÖZ
alıntıdır.........

Güneşçim son pişmanlık fayda vermiyor, zarar veriyor. Biz evine gitmiyorduk, Babam geliyordu.

Evi aramızda paylaşacağız, doğrusu o zaten. Satmak taraftarı değiliz ama....Şartlar onu gerektiriyor..Allah büyük, bakalım zaman ne gösterecek

Esmer güzeli gerçekten hoş bir söz

Amin Burcu kutlu...Sizler sağolun

Evlendik adam değişti de biz aynı mı kaldık?

Ne zaman bir araya gelsek koca çekiştirmekten başka bir şey yapmıyorduk.Yalan mı?? Hele kızdıysak..

Arkadaşım anlatırda, anlatır. bıktırır sürekli Koca lâfından. Orta okuldan itibaren, şiirler yazdığın, hayaller kurduğun, tüm engellere rağmen evlendiğin, onun ailesine bayıldığın,...Ne oldu da çok değişti? diyorsun.

Gezdirmiyormuş, hep yorgunmuş, ailesine çok düşkünmüş, Televizyon seyrederken uyukluyormuş, çocuklarla ilgilenmiyormuş, maaşı az yetmiyormuş

"Çalışsam özgürlüğüm olsa" diyen çalıştı, söylenmeler bitmedi...
"Deli gibi çalışıyorum eve geliyorum bir koşuşturma, bir telaş yorgunluktan ölüyorum.."Aybaşında maaş kavgası... Yetti, yetmedi diyor (Ne kadar gelir o kadar gider)

Unutuldu yazılan şiirler,şarkılar, yarım kalan hayaller..Bu ne telaş..

Çocuk olunca koca ikinci planda... Ama unutuyorduk, aslında evde iki çocuk..Kocamız ve evlâdımız, evlÂtlarımız...İkisini idare edeceğiz .

Öğrendikte geç öğrendik. Birini ihmal etsen diğeri kıskanıyor. Bilmiyorsun ki, koca bebek anneye alışmış, kopmuş, sana gelmiş. Çocuğunla paylaşınca her anını, koca bebek sudan çıkmış Horoz gibi (Balık değil) hani bana, hani bana..Dese iyi, demez de..

Senin anlamanı ister. Anlamayınca çocuk gibi...

Banyoda ıslatır her yeri. Çoraplar biri orda, biri nerde ..Arada bul, Havlular yerde. Mutfağı kirletir, acıkınca sızlanır.

Arada hatırlatır gibi.." Ne olgun erkekler var"desen" Kılıbık onlar" Der geçer.

Biraz ihmal etsen, bulur oyalanacak birini birilerini..Maçla başlar, bira, rakı keyfi. Sen ihmal edildiğini san ağla, sızla. O bulmuş oyalanacak bir şeyler... Sen de bul, düş adamın yakasından, ne o mır mır, mır mır da mır mır. Kitap oku, sinemaya git, parkta dolaş, gazete oku.

Kendini sev ki seni sevsinler..Ama yok sızlanılıp usandırılacak.
Ama bilirdim ki, akşam olunca hepsi girecekler adamın koynuna, bende gireceğim.

Evlendik, şikayet ediyoruz Adam değişti de biz aynı mı kaldık?...
Nerede o şiirler, şarkılar, hayallerim deme. Onlar hep var, hep var olacaklar.
Değişen sensin, benim, biziz ...Unutma...

Hayırlı günlera.s.

Kızım doğduktan bir sene sonra bende eşimden çok şikayet ederdim.
Adam haklıydı işi başından aşkındı...
Herkese vakit var ama bize gelince yok derdim, böyle söyleme gerçekten yetişemiyorum derdi...
Yoksa istemezmiyim seni ve kızımı alıp gezmeye gideyim ailemle daha fazla vakit geçireyim...

Doğru söylüyordu haklıydı, ama ben "hep bana, hep bana alışmıştım" oysa hayat sadece benim çevremde dönmüyordu.

Her istediğimi yapmaya çalışır, gönlüm olsun yüzüm asılmasın isterdi.
Bende çok şey istemezdim oysa, iki muhabbet bir güler yüz, ortaklaşa konuşacağımız bir iki konu...
Oysa gerçekten vakti yoktu, küçük değildim anlayışsız değilim.
Peki bu tavrım kimeydi, kendime...
Çünkü üretmek için çabam yoktu...

Kızıma ve kendime kitaplar aldım, beraber boyadık karaladık.
Sonra masallar okuyup anlattık, kendi kitapların için bile yeteri kadar zamanım vardı...
Kızımla daha fazla vakit geçirmeye, daha fazla kitap okumaya başladım.
Bazen kitap öyle bir sürükleyici yere gelirdi ki eşimin gelme saatinin bile farkına varmazdım...
Böyle böyle kendimi mutlu eden şeyleri yapmaya başladım...

Herşey değişiyor, herkes değişiyor...
Kendinize vakit ayırın, küçük ama sizi mutlu eden işlerinizi yapın.
Sızlanarak hiçbir yere varılmıyor, hayat çok hızlı akıp gidiyor...
Siz mutlu olun, çevrenizdekilerinde yüzü gülsün...

Sıcacık gülümsemenizi hiç kaybetmemeniz dileklerim ile...a.s.

Kendinle barışık olmak budur Şimal. Hepimiz hatalarımızı bilip düzelmeye gider, çaba gösterirsek hoş neticeler oluyor.

yanlış anlaşılmasın, çaba gösterip karşındaki tın tınsa, olmuyor ne yazık ki. Beraberlik, karşılıklı özveri istiyor. o da ayrı bir şans

Sevgiyle kal canım

Uykum kaçtı gece 3- 4 arası Balkonumda oturup Mehtabı seyrediyordum....Hemen yanı başında yıldızı ile muhteşem...Bir şey daha dikkatimi çekti.

Pır pır yanıp sönen bir cisim, önce Uçak sandım, 1 saat boyunca aynı yerde durmaz ya, zaten neden dursun ki? Bir saat sonra aniden döndü, döndü ve kayboldu ...UFO

Sabah kahvaltıda evdekilere anlattım. İyi ki anlattım, şimdi anlatsam inandırıcı olmazdı belki de...

Her kanalda Ufo nun göründüğü haberleri var. O kadar enteresan ve kafa yorulacak bir durum ki ...

Benim ikinci görüşüm, kime anlatsam tuhaf tuhaf bakıyor. Ne yani, yalan mı söyleyeceğim. Gördüm işte...Yıllar önce ve bu Ayın dokuz, on veya on birin de. Gününü tam hatırlamıyorum.

Bilemem esmerim, bir cisim işte. Ufo diyor kimileri ...Her ne ise, ben de gördüm inan... Uzaylıları görmedim:):)

Güneşçim son pişmanlık fayda vermiyor, zarar veriyor. Biz evine gitmiyorduk, Babam geliyordu.

yeşilim vermedi zaten fayda,,çok vicdan azabı çekti babacım
çocuklarımın hakkını nasıl verdim diye

ama iş işten geçmişti ,,biz bilseydik ,engel olurduk ,,,kardeşler,,,memleketine gidip orda evleniyo imam nikahıyla ,evide vermiş 6 ay sonra söledi babam ,inanmadık ,kardeşim notere gidiyor bakıyor doğru
ben evi vermessen evlenmem demiş babama,,

Back