• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

VAR YA...

Bizleri uyutturan Magazin.....Sahillerdeki çılgın partiler, kim nerede, kiminle evlenmiş, kiminle beraber, kim boşanmış,kimin selüliti var..Bize neeeee......
Rezil ama bilinçli özendirilen reklâmlar...Eskiden bu kadar alternatif yoktu...Göz görmeyince nefiste katlanırdı...
O tatil yörelerinin reklâmları...Hele çocuklara sunulan reklâmlar.....Onları,alamayanları önemseyen yok ki...Kim her şeyden yiyebilir ,kim giyebilir...Hadi bir ikisini aldı tattı,ya diğerlerini...

Gecenin bilmem hangi saatinde dondurma, yoğurt, oyuncak tanıtımları....Mutlaka birbirinden değişik yemekler, sucuk reklamları..Cam ardında arsız arsız yemeleri cabası...
Hangi birini almaya güçleri yetecek... Mümkünü yok... İnsan oğlu, görünce istiyor ...İstemese de zorla özendiriliyor Neden onca reklâm...Millet az parayla ay sonunu ancak getirirken...

Sesimizi duyuramamak var ya..... Bir şey yapamamak ...Medyanın elinde her türlü imkân varken...Bu hissettiklerimizi bildikleri halde susmaları, yağdanlıkları var ya...
Amma ....Onca insanın da, onlara Ah’ı var ya...Onlarca, yüzlerce, binlerce ah!... Yeter de artar, para için inadına reklâm yapan her bir Medyatöre..
Bu kadar yoksulluk kader değil...Yoksulluğu, kader benimsetmeler üzüyor.

Akşam evine bir lokma ekmek götürebilmek için, güneşin altında çalışan onca insanı düşünürken.

Huzurlu bir hafta sonu dileği ile a.s.

Kimse kimsenin umurunda değilki herkez heybesini doldurma derdinde. tabi heybelerini doldurmalarına vesile olan yine bizler.. izlemesek tepkimizi belirtsek ama çıkmıyor sesimiz..

çok güzel ifade etmişsin yeşilim yüreğine sağlık herkezin onca derdi varken kimilerinin derdide kim kiminle nerede oluyor işte.. Allah ıslah etsin..

çok güzel anlatmişinn tok açın halinde ne anlarrrrr
çünkü aç değilkiii:1no2:
tşk ederim yeşilimmmmmm her şey gönlunce olsunopuyorumnanaktan

BEŞİ BİR YERDE İDİK

Toplanırdık beş arkadaş. Beşi bir yerde derdik birbirimize. Çocuklar okula biz birbirimize. Bazen öylesine kağıt oynardık, bazen yaptığımız el işlerimizi gösterirdik ..Yenileri birbirimize öğretirdik.
Yediklerimizle kalırdık, aman bir ikram bir ikram. Sanki restorana gitmişiz de hangisinden başlasak diye sıraya girerdik ...Dolmalar, börekler, Rus salataları, turşu çeşitleri, kekler, pastalar erken toplanır dağılana kadar yerdik...

Nedense en önemli konu kilo almak..”Spor yapalım..Artık Pazartesi günü rejime başlayalım, sigarayı azaltalım..Haftaya toplantı sırası kimde ise peynir, kraker yiyelim” Sözler verilir.
Her hafta aynı konu ama aynı yiyecekler. Hatta yeni öğrenilen bir yiyecek ilâve edilirdi
“Aşk olsun hani yapmayacaktık” desek haftaya yapmayız denirdi..Sonraki haftalar itiraf ediyoruz ki birbirimize..Ya kraker peynir çıkarırsa diye karnımızı doyurup gittiğimize, yarılıyoruz gülmekten

Çocuklarımız büyürken biz de büyüyorduk.
Sinema günlerimiz vardı...Aynı kitabı okur, bitirince konu hakkında tartışırdık
Tartışmadığımız tek şey din, siyaset, renk, ırk..Beşimiz farklı idik ama kimse kimsenin fikirleri içinde duruş sergilemezdi. Okuduğumuz kitaplarda farklı görüş var ise, tartışıp tartışmayacağımıza karar verirdik. Çocuklarımızda o güzel birlik içinde büyüdüler

Ama içimizde biri vardı ki BEŞİNCİMİZ ilk günler hepimizi üzdü. Hem bizimle olmak için can atardı, hem de kötü tohumlar serpiştirirdi. Ama o tohumlar hiç tutmadı..

Her gününüz muhteşem olsuna.s.

Ablacım mutlaka heryerde çıkıyor bir tane diken değil mi...
neden insanlar böyle anlayamadım gitti...
iyi olmayı herkes beceremz ama
kötü olmayı herkes becerir değil mi.
çok güzel anlatmışsınız,her zamanki gibi...
kucak dolusu sevgiler benden size...

canım bitaneciğim.yine döktürmüşsün.yüreğine sağlık.
ahh o medya yokmu ahhh.hepsi birer dayaklık ama naparsınki at koşturuyorlar işte.sanatcılarımız bile aleti değillermi sanki.sırası gelince söylenirler,halkın içinden geldik,ben halka aitim diye.bakalım kimlerin ekmeğine yağ sürecekler daha.
bu nasıldır halktan olmak,hiiçç anlamış değilim.boru ellerindeyken öttürsünler .onca garip yutkunurken.
bizler nefsimizle yuğrulup dururken yeni yetişen genç nesilimize üzülüyorum,ne çok şey var nefislerini dizginlemek gereken.hangi birine hayır diyebilecekler.gercekten sabırlar versin allah.

beşibir yerde idik.
altın vardır hani beşibiyerde derler.
taşımak için genelde,ya kurdele yada kalın bir iple taşırlar boyunlarında.altını çirkinleştirir,basit hale dönüştürür..
sizleride,birisi üzmüş,yakışmamış yanınıza.farketmiş ve taşımamışsınız.tanımakta güzel iyi yada kötü.

öpüyorum canıımm.kocaman kocamann hemdeeee...opuyorumnanaktan

Aklıma geldikçe .....

ÇOK OKUDUĞUN DEĞİL NE ANLADIĞIN ÖNEMLİDİR

C anım dostum...Daimi sıkıntılı,huzursuz...Hayatta her şeye sahip...Her şeye.
Onu seven ailesi, sağlığı, bol parası, yuvası,eşi,çocukları.. Daha ne isterdi hayrete düşerdim..
Bilirdi hayatımın kırık taraflarını.Aynı filmleri, aynı müziği, aynı kitapları okurduk..
Güzel gözle bakmak varken sevdalara.....O daima tenkitle burun kıvırırdı...

Ama keşfetmiştim, özünde çok iyi idi, ondandı sevgim.

Fikrimi sorarsa söylerdim.O yine bildiğini okur,sonrasında mahcup olur,kedi gibi pısardı..Anlardım ...Yine bildiğini sanıp yanıldığını...
Açık sözlüydü ama fazla açık sözlü..Dangalaklığı dobracılık sanırdı...
Onu çok iyi tanıyordum. O hâla tanımıyordu, ne beni ne kendini

Bir gün....Yine fikrimi sordu sinirlendim..” Beni artık tanı, soruyor bildiğini yapıyorsun.
Aynı şeylerden zevk alıyor, aynı kitabı okuyor, ayrı bakıyorsak hayata seninle nasıl anlaşabiliriz bilmiyorum..Sorduğun soruda ben ne yapardım,önce sen onu bul”..dedim...Ve buldu.
Yıllar süren dostluğumuz beni bulduğu içindir.Çünkü ben onu çoktan bulmuş,anlamıştım..:1hug:

Ablacığım yüreği güzel insan ,sanki gökten inmiş meleğin sayfasındaymış gibi huzur buluyorum burada ,keşke her insan sen kadar duyarlı olsa her konuya ,dünya yaşanası olurdu ,
ben sana teşekkür edecek kelime bulamıyorum ,iyiki varsın iyiki bizimlesin ,
ALLAHIM seni ailenden ve bizlerden ayırmasın ,
Ailen ve sevdiklerinle hayırlı ,mutlu ,huzurlu ,sağlık neşe dolu uzun bir ömür nasip etsin inşallah sana ,
ALLAHIM bu dünyanıda, hak dünyanıda cennet etsin.........

Yalnız ülkemdeki değil, tüm dünyadaki insanlık nereye gidiyor. Nedir paylaşılamayan.?

Canım kk dostum eskileri yeniden yad etmek hoş.Yazılarını tekrar tekrar okumak hiç sıkmıyor insanı. Şarap gibi gün geçtikçe lezzetleniyor.))

Kimse kimsenin umurunda değilki herkez heybesini doldurma derdinde. tabi heybelerini doldurmalarına vesile olan yine bizler.. izlemesek tepkimizi belirtsek ama çıkmıyor sesimiz..

çok güzel ifade etmişsin yeşilim yüreğine sağlık herkezin onca derdi varken kimilerinin derdide kim kiminle nerede oluyor işte.. Allah ıslah etsin..

canım ablama merhaba demek için geldim nasılsın ablacığım iyimisin seni çok özledim

çok güzel anlatmişinn tok açın halinde ne anlarrrrr
çünkü aç değilkiii:1no2:
tşk ederim yeşilimmmmmm her şey gönlunce olsunopuyorumnanaktan

Ablacım mutlaka heryerde çıkıyor bir tane diken değil mi...
neden insanlar böyle anlayamadım gitti...
iyi olmayı herkes beceremz ama
kötü olmayı herkes becerir değil mi.
çok güzel anlatmışsınız,her zamanki gibi...
kucak dolusu sevgiler benden size...

canım bitaneciğim.yine döktürmüşsün.yüreğine sağlık.
ahh o medya yokmu ahhh.hepsi birer dayaklık ama naparsınki at koşturuyorlar işte.sanatcılarımız bile aleti değillermi sanki.sırası gelince söylenirler,halkın içinden geldik,ben halka aitim diye.bakalım kimlerin ekmeğine yağ sürecekler daha.
bu nasıldır halktan olmak,hiiçç anlamış değilim.boru ellerindeyken öttürsünler .onca garip yutkunurken.
bizler nefsimizle yuğrulup dururken yeni yetişen genç nesilimize üzülüyorum,ne çok şey var nefislerini dizginlemek gereken.hangi birine hayır diyebilecekler.gercekten sabırlar versin allah.

beşibir yerde idik.
altın vardır hani beşibiyerde derler.
taşımak için genelde,ya kurdele yada kalın bir iple taşırlar boyunlarında.altını çirkinleştirir,basit hale dönüştürür..
sizleride,birisi üzmüş,yakışmamış yanınıza.farketmiş ve taşımamışsınız.tanımakta güzel iyi yada kötü.

öpüyorum canıımm.kocaman kocamann hemdeeee...opuyorumnanaktan

yuregın dert gormesın hayırlısıyla ınşaallah.)

Ablacığım yüreği güzel insan ,sanki gökten inmiş meleğin sayfasındaymış gibi huzur buluyorum burada ,keşke her insan sen kadar duyarlı olsa her konuya ,dünya yaşanası olurdu ,
ben sana teşekkür edecek kelime bulamıyorum ,iyiki varsın iyiki bizimlesin ,
ALLAHIM seni ailenden ve bizlerden ayırmasın ,
Ailen ve sevdiklerinle hayırlı ,mutlu ,huzurlu ,sağlık neşe dolu uzun bir ömür nasip etsin inşallah sana ,
ALLAHIM bu dünyanıda, hak dünyanıda cennet etsin.........

Yalnız ülkemdeki değil, tüm dünyadaki insanlık nereye gidiyor. Nedir paylaşılamayan.?

Canım kk dostum eskileri yeniden yad etmek hoş.Yazılarını tekrar tekrar okumak hiç sıkmıyor insanı. Şarap gibi gün geçtikçe lezzetleniyor.))

Hepinize teşekkürler. Siz okudukça, hele hele yorum kattıkça seviniyorum ne yalan söyleyeyim...:1hug: a.s.

Eskiden Antalya

Evlenip Antalya’ya gelince istedim ki, buranın güzelliğini uzaklardaki arkadaşlarımda görsün, tadını çıkarsın. Eşimde kafa dengi...
Havuz, deniz, güneş çakıl kum. Henüz bakirdi Antalya. Oturduğumuz Bahçelievler semti o kadar güzeldi ki çok sevmiştim.
Ve istediğim gibi arkadaşlarımı yaz tatiline çağırdım. Geldiler, gezilerde Antalya’yı keşfettik tek tek Eğleniyorduk, sıcak şikâyetleri dışında her şey çok güzeldi.
Kimi bir hafta, kimi iki hafta, kimi yazı geçirdi... Haz aldığımız en güzel yıllar

Zaman geçtikçe evlenenler, bebekler, okulları derken hepimiz birbirimize hasret kaldık
Arada gelip gitmeler oldu da o ilk gelip gitmelerin tadı olmadı... Neden mi ? Sonradan tanıdığımız eşler yüzünden. Kimileriyle kanımız kaynamadı, kimi huysuz, kimi kaprisli, yaramaz çocuklarda tuzu biberi oldu sıcaklarla beraber, çekilmez oldu, gençlikteki gibi olamadık

Sıcaklardan kaçın, siz gelin diyorlar olmuyor olmuyor
Hele aramızdan genç yaşta kaybettiklerimiz var ki, yeni eşlere alışmak zor bana göre değil.
Aklım eskilerde, anılara ihanet gibi olur, uyum sağlayamazdım sanırım onun için gidemedik.

Balkona çıkmıştım, yolcusu gelenleri çığlık çığlığa karşılayan aileyi görünce aklıma yine anılar düştü
Seyrettim o coşkuyu, hem özlem duydum, hem sevindim onlar adına.

Giden yıllar, artık rahat bırak beni. Acısıyla, tatlısıyla yaşandı bitti
Ne bu böyle zırt, pırt düşüyorsun aklıma
Aklıma gel de, düşmeden gel. Düşünce, kalkman zor oluyor
Sende yaşlanıyorsun yavaş yavaş.Yavaş ol zaten, acele etme
Benim hiç acelem yok.

Yaşarken sevdiklerimin kıymetini bilmem ondandır.

ah yeşilim ne güzel yine döktürmüşün ve sanki beni anlatmışın yüreğine sağlıkk
benim içimdeki fırtınlar bi aşağı bi yükarıya çıkıyor ne üzlebilyorum ne de sevinnebilyorummm
tam bi muama benimkisiiii güzel insanın güzel sozleri olur sizde oylesinizzzz
bütün yazdıklarını okudummmm hepsinde ben de varımmmm benimde beşibi yerde lerim vardıııı şimdi yoklar sevgiğle kal :)
-------------------------------------------YEŞıLıM BU YAZINI BÜGÜN BEN EŞıME SORMUŞTUMMM
Bir gün....Yine fikrimi sordu sinirlendim..” Beni artık tanı, soruyor bildiğini yapıyorsun.
Aynı şeylerden zevk alıyor, aynı kitabı okuyor, ayrı bakıyorsak hayata seninle nasıl anlaşabiliriz bilmiyorum..Sorduğun soruda ben ne yapardım,önce sen onu bul”..dedim...Ve buldu.
Yıllar süren dostluğumuz beni bulduğu içindir.Çünkü ben onu çoktan bulmuş,anlamıştım..

YA BU KADAR AYNI SORU OLMAZKııı ıÇıMDEKı SESSS:)

Esmerim, aynı şeyleri düşünmek, görmek.... Aynı duyguları hissetmektir derim her zaman.
Hep isteriz "Beni anlayan insanların" olmasını. Bulunca seviniriz.
Ne güzel, bir yerde buluştuysak. Sevgi dolu günlere canım

“İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır”......

Yıllar yıllar önce duyduğum, üzerinde çok düşündüğüm bir sözdü....Ve yine Yıllar içinde duygularıma kattığım, en doğru söz olduğuna karar verdim....

Gönüllerin derinliğine, gözlerin içtenliğine, sözcüklerin riyasızlığına önem verdiğimi fark ettim....

Ve dostlarımı seçmemde en önemli vasfın, maddi değil, manevi değerleri olduğunu keşfettim.

Ailemizi seçemiyoruz, seçme hakkımız yok....

Seçmek, evet seçmek gerektiğini öğrendim...

Bize verilen akıl ve duygularla, diğerlerini seçme hakkımız olduğunu anladım....

Seçtim, yanlış kararsa ayıklamayı öğrendim....

Bizlere zarar verecek bireyleri seçmek, bize verilen en güzel haktır.

Hepimize iyi günler....
...a.s.

GÜNAYDIN
----------------SıZı OKUMAKTAN KENDıMı ALAMIYORUM ÇOK GÜZEL KONULARA EL BASIYORSUN
NE GÜZEL KENDıNıZı ıFEDE EDıYORSUNUZ opuyorumnanaktan
-------------BU SOZ ÇOK DOĞRU AıLENıZı SECEMıYORSUNUZ
birden içim oyle sızladıkii
aileni secme gibi bi lüksun yok :umursamaz:
dün oğlumun nişanı vardı
ben başkaları için yırtınrım boyle ozel günlerde ne gelirse elimde geleni
yapmaya çalışırım ve yaparımda
am dün baktımki ben kendi aileme yaranmamşım :(
hepside bi filim seyreder gibi beni seyretme ye başladılar
hiç bu kişi bize bunu yaptı bizde karşılığını verelim demediler ah çok yaralandım ve kırıldım :(

evhanımı, işte insan yakınlarının uzak davranışlarından kırılıyor..neden, niçinlerle, sorgulamakla geçiyor ömür. zamanla ayıklamayı öğrenip, bir an önce zararlardan kurtulmaya bakacağız arkadaşım.
kıskançlık, fesatlık aldı başını gidiyor aman dikkat!

“İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır”......

Yıllar yıllar önce duyduğum, üzerinde çok düşündüğüm bir sözdü....Ve yine Yıllar içinde duygularıma kattığım, en doğru söz olduğuna karar verdim....

Gönüllerin derinliğine, gözlerin içtenliğine, sözcüklerin riyasızlığına önem verdiğimi fark ettim....

Ve dostlarımı seçmemde en önemli vasfın, maddi değil, manevi değerleri olduğunu keşfettim.

Ailemizi seçemiyoruz, seçme hakkımız yok....

Seçmek, evet seçmek gerektiğini öğrendim...

Bize verilen akıl ve duygularla, diğerlerini seçme hakkımız olduğunu anladım....

Seçtim, yanlış kararsa ayıklamayı öğrendim....

Bizlere zarar verecek bireyleri seçmek, bize verilen en güzel haktır.

Hepimize iyi günler....
...a.s.

yeşilim ,gönlüne eline sağlık arkadaşım,,sen bir hazinesin,,:nazar:
yazılarını büyük bir zevkle okuyorum bir solukta,,
keşke benimde böyle bir yeteneğim olsadı ,
benim babacığımda böyleydi,ilkokul bitirmişti ama ,bir yazılar ,şiirler yazardı,,inanamasın,
birazcık banada geçseydi babamdan

Back