• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşilim'in günlüğü

İşte yine öyle bir gün

BU BENİM DUYGULARIM

Hani bazen kötü hissedersiniz kendinizi
Adlandıramadığınız duygular taşırsınız
Nedir, nedendir, niçinler vardır barındırdığınız yüreğinizde
Annenizle bile paylaşamazsınız, arkadaşınızdır o zaman sırdaşınız.
Ama o bile yetmez yüreğinizin çırpıntısını dindirmeğe.
Ben hemen kâğıda dökerim.

Kızdıysam, kırıldıysam acıdır kalemim, kırıcıdır yazım
Hüzünlüysem, tutamam kendimi görürüm sayfalarda akan yaşlarımı
Mutluysam paylaşmak isterim, herkese sunmak coşkularımı
Herkesinde coşmasını isterim

Ama bugün duygularım karışık hepsi bir bütün
Kıyamadım birbirinden ayırmaya haz verdi tümü bana
Böyle olunca ben, yine doğruyu bulacağımı bilirim....

Yeşilim

İşte yine öyle bir gün

BU BENİM DUYGULARIM

Yeşilim

harikasınız yine ablacım....
bazen duygularım arasında bende kayboluyorum...
hangisi ağır basıyor,bilemiyorum,
sizin dediğiniz gibi birbirinden ayıramıyorum...
ama ben yine sizin gibi doğruyu bulabiliyor muyum bilmiyorum ama
inanıyorum ki buluyorum.......
sevgiyle kalın....

Songülüm, hiç şüphen olmasın bilirim senin de doğruları bulduğunu ve huzur içinde olacağını. Sen özel bir insansın biliyorsun değil mi?

karışık duygularını bile öyle güzel anlatmışsınki.
dilerim incinmessinki, kaleminde acıtıcı şeyleri yazmasın,
hep coşasınki,kaleminde zevk alsın yazmaktan.
ama şu karışık halinle bile bal damlıyo dizelerde.

alışkanlıklar,yok oluşlar değilmidir,duygu trafiğini karıştıran,
kah hüzünlendirir,kah coşturur. ahh ahhh yüreğine sağlık
benim güzel arkadaşım opuyorumnanaktan

ışte yine öyle bir gün

BU BENıM DUYGULARIM

Yeşilim

kaydirigubbakcemile5SıZ YEŞıLıM YıNE NE GÜZEL YAZMIŞIN TŞK EDERıM
---------------------BENıMDE DUYGULARIM KARIŞIK HUZUN HEYCAN YANı BÜGÜNLERDEN NE ARASANIZ O VAR BENDEEEE KALEMıNE SAĞLIK DıYORUM GÜZEL YAZILARINI BEKLıYORUMMMopuyorumnanaktan

karışık duygularını bile öyle güzel anlatmışsınki.
dilerim incinmessinki, kaleminde acıtıcı şeyleri yazmasın,
hep coşasınki,kaleminde zevk alsın yazmaktan.
ama şu karışık halinle bile bal damlıyo dizelerde.

alışkanlıklar,yok oluşlar değilmidir,duygu trafiğini karıştıran,
kah hüzünlendirir,kah coşturur. ahh ahhh yüreğine sağlık
benim güzel arkadaşım opuyorumnanaktan

kaydirigubbakcemile5SİZ YEŞİLİM YİNE NE GÜZEL YAZMIŞIN TŞK EDERİM
---------------------BENİMDE DUYGULARIM KARIŞIK HUZUN HEYCAN YANİ BÜGÜNLERDEN NE ARASANIZ O VAR BENDEEEE KALEMİNE SAĞLIK DİYORUM GÜZEL YAZILARINI BEKLİYORUMMMopuyorumnanaktan

Arkadaşlarım benim ...Kendime bir gelebilsem neler yazacağım ama o kadar hüzünlüyüm ki bu aralar. Keyfim gelsin hep beraber paylaşacağız. ...İyi ki varsınız :teselli::1hug:

Bu nedenler,bu niçinler,bu kadar duygu yoğunluğu,yaşadıklarını başka şekilde nasıl kaldırabilirsin ki!....

Keşke herkes senin kadar dirayetli olabilse Yeşilim....Kutluyorum seni...Hayata karşı bu kadar dik

durabildiğin için.Güzel yazılarının da devamını bekliyorum........

Aklıma geçen yıl paylaştığım yazım geldi, biraz da gülümsemek gülümsetmek istedim

DENİZE GİTME GİRME VAKTİ

Henüz akşamdan kalma görevli çocuklar. Sabah erken olduğundan plaj dolmamış.
Şezlong, şemsiye kiralayıp kuruluyoruz en öne..
Deniz süt misâli..Çıt yok. Hava durgun manzara olağan üstü..Dağlar tüm ihtişamı ile çeşitli şekillere benziyor..

Havluları serip çantadan güneş kremleri çıkıyorum. Yanımızda ne çok şey taşıyoruz..Erkekler bir havlu tamam..Yağlanıyoruz önce bacaklar şöyle iyice yansın..Yaza uygun..Şapkalar kafada, gözlükler aman iz yapmasın çıkaralım..Kol içleri yansın döne döne eşit olsun yanıklar..Dakikası dakikasına...Of! piştik haydi suya..Yüzmek en güzel spor..Ve yüzerken o manzaraya doyum olmuyor..Yavaş yavaş sessiz yüzmek..

Bir süre sonra oturduğumuz tarafa bakıyorum...Dört çocuk, iki büyük yan tarafımıza çöküyorlar...Sesleri denize çarpıyor, bize vuruyor...Tam da yanımıza...Çıkıyoruz sudan, keyif meyif kalmıyor...Akan suları havluda toplayıp yine yağlanıp uzanıyoruz...O da ne...Dört çocuk kolluklarla denize hücum ama ne hücum..Daha yeni girdiler ki.. Anneeee bak nasıl yüzüyorum, Anne Abim açılıyor, Anneeee bana su sıçratıyor...Anneee sen de girsene...Biri sussa üçü, üçü sussa biri mutlaka çığırıyor...

Babanın yüzünde koca bir gülücük..Sanki söz vermiş hep gülümseyecek...

Diğer yanımıza yabancı kalabalık bir grup geliyor..Sessizce..Sadece çakıllardan çıkan sesleri duyuyorduk...Dağılıyorlar şemsiyelerin altına... Onlarda da bir sürü çocuk..

İlk gelen dört çocuk aniden acıkıyor...Salya sümük acıktıııık...acıktııık.. Suda pörsümüşler, dudaklar mosmor titriyorlar..Anne bize dönüyor... Sanıyorum ki “Kusura bakmayın çok gürültü oldu” diyecek.“Temiz hava, yüzme acıktırdı” gibilerden bir şeyler söylüyor...Anne tedarikli çantadan çıkarttıklarını tutuşturuyor ellerine...Yerken susuyorlar..Oh! bir sessizlik çıt yok.
Bacak önleri yansın dönüyorum..

Turistler ellerinde kitaplar..Çocuklar nerede ..Sesleri yok..Kafamı çeviriyorum ki ..Denizde sessiz sakin yüzüyorlar

İlk gelenler daha son lokmaları ağızda cuuup denize kolluklarla...Dört çocuk değil de kırk kişilik sınıf sesleri çıkarıyorlar..Anneeee çişim geldi, öbürü benim de.Anne işaret ediyor “Aha su...Yapın içine”...Gözleri ile etrafa çaktırmayın yapıyor......Turist çocuklar habersiz yüzerken uslu uslu...

İlk gelen kadının bir kez bile çocuklarından rahatsız olup, susun dediğini kalkana kadar duymadık..Yağlanıp yağlanıp kızardı. Baba gayet keyifli, yüzünde aynı gülücük.
Bende merakla onları izledim. Yazmak için malzeme çıktı...
Ertesi gün bizden önce gelmiş aynı altılı aile..Bizi görünce çığlıklarına çığlık kattılar nedense.
Ama biz onları görmemiş gibi çok uzakta oturduk.Hava durgun, deniz harika ama çocukların sesi bize ulaşıyor..Baba gülümsüyor, anne yağlanıyor...

Aynı turist grup geliyor önce yerleşiyorlar.. O dört çocuğu görür görmez (Veya sesleri duyar duymaz) kalkıp en uzağa gidiyorlar.

Yeşilim

yeşilim ablacım ellerine sağlık..
ne kadar güzel dile gitirmişsin..

trajıkomik bir hikaye gerçekten de..
ama maalesef bizim memleketimizde yaşanan olaylar..

çocuklar neyse ki donlarıyla girmemişler denize :delphin:

Benim bir tane kızım var...
Yaz olur misafirler gelir, herkeste 1-2 çocuk...
Denize gideriz aynı gürültü patırdı bizde...kaydirigubbakcemile
Gerçi bizim çocuklar küçük ağlasalar bile sesleri o kadar çok çıkmıyor...mafoldumben
Denizin boşluğuna karışıp gidiyor...

Ama bi eşek sıpası erkek yeğenim var...:mymeka:
Maşallah bir ses, bir ses...
Elinde mikrafon olsa ancak o kadar ses çıkar yani...:1shok:

Bu yüzden hep boş tarafları seçeriz...
Kimse bizim yüzümüzden rahatsız olmasın, kimseden özür dilemek zorunda kalmayalım diye...

Bence çocuklu aileler tek bir tarafta toplansın...vereliniortak
Kimsenin başı ağırmasın...:delphin:

Sabahları uyanır uyanmaz NTV yi açar gelişen olayları izlerim.
ızlemez olaydım..Antalya'da yangın...Üç ölü, bir yaralı...

Ölenlerden biri, aile tesisatçımız yıllardır tanırdık, severdik. Yaralı olan apartmanın görevlisi, iyi tanırız. Eşimin artık emekliliğini yaşamak istediği için dükkanını kapattığı apartman. O yangını izlerken neler hissettiğimi anlatamam...Hayatın ne kadar boş olduğunu bir kez daha anladık.... O ne dedi, bu ne yaptı....Boş vermek gerek. Ölümden ötesi yok.
Ölenlerin Mekanları Cennet olsun. Ailelerine sabırlar....Yaralıya acil şifalar diliyorum

Aklıma şu yazım geldi.

Boş lâflar

Gençken, gönül kapılarımı aralamışken....
Öyle boş, saçma lâflar olurdu ki o zamanlar. O ne dedi, bu ne cevap verdi, kim kiminle neden darılmış, sebep ne gibi ...
Anlamsız, tek taraflı dinlenen, komşular, akrabalar, arkadaşlar, hatta evlâtlar arası boş lâflar

Sonraları hep düşündüm... ıki kişi neden darılır, kırılır birbirine, yüzleşmediklerinden... Yüzleşmekten korktukları daha doğrusu gerçekler acıttığı için.

ınsanlık hali, hatam olduysa.... Açıkça yüzüme söylemelerini isterim. Haksızsam, özür dilemeliyim
Haklıysam anlatmalıyım. Gerçekleri bilmek hakkımız
Başkasından duyarsam birinin bana kırıldığını, üzülürüm. Lâfı getirene hiç ama hiç bir şey söylemem. Çünkü lâflar ürer, yalan yanlış geri gider.
lâfı edene gider anlamaya, anlatmaya çalışırım...Sevdiğimse değer....Değer verdiğimse anlar..Tanır beni

Anlamamakta ısrarcıysa... Canımı sıkmak, maksat arkadan konuşmaksa...
Ben bunları çoktan aştım güzelim. Size bol lâflar ama boş lâflar der geçerim.

Yeşilim

Sözlerinle sarıl bana hayallerim üşümeden = Bahar Özdemir

Bir solukta bitirdiğim ama bitmesini hiç istemediğim

Sitemizin yazarı Püsküüt ...Okumaktan ayrı bir haz aldım. Sıkılmadan bir solukta bitmesini hiç istemeden bitirdim...

Akıcı bir dille yazılmış, çok beğenerek, severek okudum...Herkesin okumasını tavsiye ediyorum.

Bahar'a başarılarının devamını diliyorum.:nazar:

Bana kitabı arayıp bulan, yollayan Talinciğime ayrıca teşekkür ediyorum

Son düzenleme:
Ah ablacım,hayatın tam içindeyiz,
neden böyle üzücü olaylar olur,
insanlar birbirini öldürür canice,
sadece akılları kötülüğe çalışır,
hiç bir anlam veremiyorum,
zaten kimsenin birşey çakacağı yok bu dünyaya,
zaten hepimiz birer birer öleceğiz,
neden bu güzel zamanı güzelliklerle değilde,
kötülüklerle geçiriyoruz inanın üzülüyorum...
benim işyerim tam kızılayın göbeği,
bugün yine bir grup genç alt üst etti caddeyi,
o gençler o büyük taşları alıp,o kaldırımlara nasıl atıyor,
nasıl kırıyor bir görseydiniz...
nedir bu öfke,nedir bu bezginlik,
nedir bu basitlik....
o kadar üzüldüm ki,ayrıca bugün dediğiniz gibi
Antalya daki patlama,düşen uçaktaki gencecik pırıl pırıl bir Türk kızı,
diğer üzücü olaylar,
ne düşüneceğimi bilmiyorum ama
dünyayı yaşanılmayacak yer haline getirmek için
ellerinden geleni yapanları da esefle kınıyorum...
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bu konuda çok doluyum...
sevgilerimle...

Halısın Songül. Gündem değişmiyor, kaza, cinayet, hırsızlık, ahlaksızlık olayları.
Bu sebeple çocuk yetiştirmek iyice zor olacak bu memlekette. Allah yardımcımız olsun.

Herkes aynı soruyu sormaya başladı Yeşilim."Bize ne oluyor"....
Ya küçücük bir çocuğu sobada diri diri yakan cani kadına ne demeli.Tüylerim diken diken oldu......
Henüz aşiret katliamının şokunu üzerimizden atamazken.....Dünya nereye gidiyor böyle......Sanırım herşey yine eğitim ve inanca dayanıyor..ıkisinin de olması şart.ınanç derken yalnızca müslümanlığı kasdetmiyorum.Hangi dinden olursa olsun ama mutlaka bir inancı olmalı insanın....Doğruyu yanlıştan ayırabilmeli.ışte o zaman bu kadar çok buhran yaşanmayacağına inanıyorum ben.
Kişisel eğitim de şart.ınsanlar egolarından vazgeçmeyi öğrenebilmeli.......

Ah! Realist, canım memleketin suyu çıkmış. Cehalet aldı başını gidiyor. Küçük, büyük dinlemiyor.
.................................................

Kaç sabahtır geç uyanıyorum..Biraz şımarmak istedim kızım burada ya..... Annesinin kuzusu...
Mis gibi sabah çayın kokusu ve hazır kahvaltıya kalkmak, ne lüks geldi bana anlatamam

Öğlenleri şöyle bir uzanıyorum dediğimde, iki-üç saat uyuyorum. Yani o kadar yorgun Kafam, Vücudum... Günlerce kalkmadan uyuyabileceğimi zannettim bir ara.
Kızım burnuma çay bardağını yaklaştırıyormuş kokuyu alır, uyanırsam tamam. Uyanmazsam seslenmiyormuş. Çayın o mis kokusunu duymamak mümkün mü? Yorgunluktan mümkünmüş

Kızım denize, ben cup yatağa...
Alışmıştım, dış işleri eşimindi. Şimdi bana düştü, olsun o iyileşsin de, bana da dışarı çıkma vesilesi oldu.

İnanılır gibi değil, sokaklara çıkmayalı çok olmuş. İlk uzun yürüyüşüm oldu bu gün. Şaşkın Turistler gibi O kadar değişiklikler olmuş buralarda haberim yok. bakındım yeni güzelliklere.

Şükrettim... “Allah’ım hiç birimize dert verip derman aratma” :Saruboceq:diye
Sağlık gibisi yok inanın.

Back