Yeşil Çay Kürü

evet ben de qecen sene denemıstım ama oyle qunde 3 defa fln deqıl yalnızca 1 defa ıcıyodum yıne de faydasını qordum yanı hıc deqılse ınsanın baqırsaklarını calıstırıo kotu bı tadı falan da yok qayet hos bence :) ustelık ıcınce ne kaybedebılırsınız kı zararlı bısı falan deqıl aksıne cok faydalı herkese tavsıye ederım bu sene tekrar baslıcam sonucları ıletırım :)

ya ben içine bal koyup öyle içebiliyorum bal kilo yapmaz diye biliyorum.. günde 3-4 bardak içsem günde 3-4 tatlı kasıgı bal yapar bununda kiloya bi etkisi olur mu ki

bende uzun zamandir yesil cay iciyorum, benim ki yesil cay ve limonla bi arada 5 ayda 4 kilo verdim yani faydasi var mutlaka deneyim derim bende, ayrica cilt icin cok saglikli yesil cay suna dumankayanin tavsiyesi ayrica.....

ya yeşil çayı ben de yemekten sonra içiyorum yediklerimi yaksın diye öncemi içmek gerekiyomuş.bu konuda aydınlatırsanız sevinirim

ben yemekte bir saat sonra içiyorum................

kızlar günde 3-4 kupadan fazla tükettmemek gerekiyormuş.ben bi oturuşta 3 kupa içiyordum.demlediğim içinn.ama artık bir oturuşta 1 kupa içecegim

Bugünkü Sabah Gazetesinde yeşil çayın ağız kokusunu önlediği yazıyor, diğer faydalarını da şöyle sıralıyor;

Yeşil çayın bilinmeyen 7 faydası

Yeşil çayla ilgili birçok olumlu şeyler duyarız ancak tam olarak nelere yararlı olduğunu bilmeyiz. Yeşil çay hastalıklarla, iltihabi rahatsızlıklar ve kalp hastalıklarıyla savaşmanızı sağlar mı? İşte yeşil çayın 7 yararı...

1)Kanser riskini önler

Yeşil çay tedepen tırnağa kanseri önlemeye yardımcı oluyor. Araştırmalara göre düzenli içilen yeşil çay, akciğer, gırtlak, mide, bağırsak ve prostat kanserlerinin gelişmesini, büyümesini ve yayılmasını önlüyor.

2)Cildinizi yumuşatır

Yeşil çay kaşınma ve şişliklere karşı doğal bir antiseptiktir. Bir yeriniz yandığında, kestiğinizde ya da bir şey ısırdığında üzerine biraz yeşil çay dökün ya da ilgili yere yeşil çaylı pamuk koyabilirsiniz.

3)Cildinizi korur

Laboratuvarlarda cilde doğrudan uygulanan yeşil çayın cildi güneş yanıklarından ve kanserden korumaya yardımcı olduğu görüldü. Yeşil çayınızın nemlendirici ve güneşten koruyucu özelliğinden yararlanabilirsiniz.

4)Tansiyonu düşürür

Yeşil çay içmek 120 / 80 arasında sağlıklı bir tansiyona sahip olmayı sağlıyor. Günde yarım fincan çay içenler, içmeyenlere göre hipertansiyon gibi rahatsızlıklara % 50 daha az risk taşıyor. Bunun nedeni ise yine yeşil çayda bulunan polyphenoller..

5)Hafızayı korur

Yeşil çay hafızayla ilgili sorunları önler. Günde en az 2 fincan yeşil çay içenlerin algılama ve zihinsel işleyişlerinin içmeyenlere göre daha az . Yeşil çaydaki antioksidanlar Alzheimer ve Parkinson gibi hastalıklara karşı beyni koruyor.

6)Genç kalmanızı sağlar

Yeşil çay hücrelerinizin daha uzun ömürlü olmasını ve daha genç ve sağlıklı kalmanızı sağlar. Kalp hastalığı gibi riskleri azaltır, ömrünüzü uzatır ve enerji verir. Günde 1, 5 bardak yeşil çay içmek kolesterol ve yağın vücut tarafından emilimini önler.

7)Zayıflatır

Zayıf kalmak bazılarının yeşil çay içmesi için yeterli bir sebep olabilir. Yeşil çay kalori yakmaya yardımcı olur. Her gün az da olsa içenler için bu oldukça sevndirici olmalı!

evet kızlar bende bu yazılanların doğruluğuna inananlardanım yaklaşık 3 yıldır düzenli olarak 2 kupa hergün içiyorum yeşilçayı,çok faydasını görüyorum bağışıklık sistemimin daha güçlenmesine çok yardımcı oldu eskiden sık hastalanırdım şimdi kışın 1 yada 2 kez grip oluyorum ve hafif geçiyor inanın vücut için koruyucu,tavsiye ediyorum ben çaykurun çayını alıyorum teneke kutuda olanını kendim demleyip içiyorum,sizede şiddetle tavsiye ediyorum mutlaka deneyin ve kendiniz görün

yaklaşık 1 haftadır yeşil çay içiyorum ama arkadaşlar günde 3 bardak demiş bir gün 3 ictiysem ertesi gün 1 iciyorum yani düzenli icmedim ve 1 haftadır 66 kiloyum boyum 1.71 hedefim 55 ama bu gidisle zor gibi rejime 69la baslamıstım ilk 3 kilo kolay gitti ama bundan sonrası zor herhalde cünkü ben cok hareketsizim okul tatile girdi iyice eve tıkıldım ama yeşil çayı içmeye devam edecegim belki etkisini uzun sürecte belli eder ayrıca bircok kanseri önledigini vücudu sıkılastırdıgını dis etlerini güclendirdigini ve sakinlestirici etkisi oldugunu biliyorum
her şey eskir rumuzlu arkadasım tadını sormus tam anlamıyla saman gibi bagımlılık yapıyor diyorlar ama bunun nesine baglanıyorlar anlamadım 70-80 derece suda demleyeceksin birkac dk eger suyla beraber kaynatırsan tadı apacı oluyor benden söylemesi
2 gün önce de besi bir yerdeye basladım simdilik vücudumda bir etkisi yok olursa yazacagım öpüldünüz arkadaslar..hepinize yemeklere karsı actıgınız savasta basarılar..boğazınıza hakim olun :lepi::roflol:

Arkadaşlar yeşil çayii paket olarak mi içiyosunuz yoksa demlenip mi içiliyorr hangisi iyyiiii

benim duyduguma ve okuduklarıma göre demlenmisi daha iyi oluyormus paket olanı daha cok islemden gectigi icin etkisi azalıyormus tat olarak da caykurun teneke kutuda satılan bergamut aromalı yeşil çayı iyi dediler onu aldım kullanıyorum 100 gram var icinde bayagı gider 2,5 ytlye aldım

arkadaşlar yeşil çay içince bol su içmek gerekiyor..........
sık tuvalete çıkardığı için.yoksa böbreklere zarar veriyormuş.........

bergamut aromalı yeşil çay (teneke kutu)+funda yaprağı(aktardan) 1 litre su.2 tatlı kaşığı her ikisinden. sıcak içiyorum. saat düzenim yok ancak hiç gün aksatmıyorum. gündüz içemediysem gece pc başında mutlaka içiyorum. 68 den şu an 59 kilo. süre metabolizmaya bağlı . benim uzun sürdü ama memnunum en azından geri gelmeyecek.tam tarihi hatırlamıyorum. 4. aydan itibaren( dipnot bebeğimle beraber günde 5 öğün yiyorum belki ondan geç verdim..):içelim: cnmcım

ben de 1 bardağa 1 bucuk tatlı kasıgı yesilcay koyup iciyorum dedigin teneke olandan günde 2 bardak artık tadına alıstım kötü gelmiyor 1 bardak da besi bir yerde iciyorum onun icinde funda yapragı da var ya 4 ayda 10 kilo vermissin nerdeyse ne kadar güzel tsk ederim cvp yazdıgın icin gece gece rahatsız ettim kusura bakma kız :)

ben de 1 bardağa 1 bucuk tatlı kasıgı yesilcay koyup iciyorum dedigin teneke olandan günde 2 bardak artık tadına alıstım kötü gelmiyor 1 bardak da besi bir yerde iciyorum
onun icinde funda yapragı da var ya 4 ayda 10 kilo vermissin nerdeyse ne kadar güzel tsk ederim cvp yazdıgın icin gece gece rahatsız ettim kusura bakma kız :)

yerimseniben ne kusuru cnm. bilgi cimriliğini svmem .şunuda belirteyim 4. ay sayılmaz. çünki verdiğim :roflol:kilo geri aldım yani metebolizmamla savaş yaptık azcık beşi biryerde denedim. biberiyoe iştah açıyor bende. ayrıcabitki kitabımda da aynen iştah açar yazıyor. o yüzden bıraktım.a.s.

günaydın arkadaşlar bende 10 gün oldu içmeye başlıyalı bugün tartıldım 1gram dahi azalma yok ama giydiğim kıyafetler azda olsa bol geldiğini anlıyorum belki 1 ay sonra kilo verdiğim ortaya çıkar peki arkadaşlar siz nasıl kilo verdiniz ne kadar sürede?

Kızlar valla dün aksam ve bu sabah size ne kadar dua ettim bilemezsiniz. Allah razı olsun valla sizlerden. Neden diyeceksiniz, sallama poşetteki yeşil çaylar o kadar acı oluyordu ki içemiyordum yarısını resmen. İçsem bile midem yanıyordu, kusacak gibi oluyordum. Binbir güçlükle içiyordum. Dün bu foruma baktım ve Çaykur'un Bergamotlu yeşil çayını aldım, metal kutuda olan. Şimdi o kadar rahat içiyorum ki :dance: Bu öneride bulunan herkese bir kez daha teşekkür ederim yerimseniben
Bu arada hepinizin kandili mübarek olsun a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…