• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeşil Çay Kürü

kızlar ya ben yeşil çayın tadına bi türlü alışamadım

ilk birkac gün bana da bu cayı icmesi çin işkencesi gibi gelmisti nette bazı arkadaslar insan bunun tadına alısıyor bağımlılık yapıyor bir süre sonra demisti de inanmamıstım evet simdi tadı bana harika geliyor canım istiyor ve bu cayı sekersiz icmeye alıstıgım icin siyah cayı sekersiz icmesi de cok kolay oluyor hülyalıcık bence pes etme benden söylemesi yerimseniben

arkadaşlar bu yeşilçayı kaynamış suya attıktan sonra kaynatmaya devam ediyomusunuz yoksa suda kendimi demleniyo

ben su pınarından sıcak su koyuyorum bardagın 4te 3ü kadar üstüne soguk su ekliyorm yani 100 derece suya atmıyoruz cayı 80-90 derecelik bir suda 2-3 dk demlenmeye bırakıyoruz zaten kaynar suya atarsak ya da normal cay gibi kaynatırsak tadı acılasıyor zehir gibi oluyor arkadaşım

epey önceleri içmeye başlamıştım biara yeşilçayı..öyle çok uzun süreli diil ama bi 15 gün felan belki..o dönemde 1 kilo wermiştim we karnımdaki şişlik gitmişti.ama belki çaydan belki başka bişeyden o günlerde çok mide bulantım oldu ben de bıraktım..şimdilerde topici görünce canımı çektirdiniz..tekrar içmeye başladım bikaç gündür..we yine yeniden karnımı düzleştirdi..aynı zamanda düzenli yürüyüş te yapıyorum..bakalım sonuç noolcakkkgamyoncuiremsu

ya kızlar bende bişey oldu baya bi severek içtim ettim.. ama şimdi elimi götüremiyorum caya.. hafif hani öyle bişeyide yok içilmicek gibi.. bide cay kahve gazlı içecekler içmeyen ben için cok idealdi ama yapmaya üşendiğim gibi kendimi zorlayıp yapıyorum ama içemiyorum.. normalmidir ki..=(

umarım ya.. ilk kez bi içecege bukadar kolay alıştım.. (( kızlar bu arada gazlı ve asitli içecekler tüketmeyin.. boya seker asit kafein berbat seyler..... gazetede okudum meyveli sodalar maden suyu gibi degilmiş. maden suyu vücut için gerekli vede asırıya kacmadan istenildiği kadar tüketilebilir diye burada bi doktor söyledi.. meyveli sodaları cogu maden suyu kadar masum sanıyor.. en güzeli saf yerinde şişelenmiş maden suyudur bol bol tüketin bunuda...))( buda extra bi paylaşım olsun..=) öptümm hepinizi)

ben şekersiz içiyorum cnm bende paket aldım günde 2 tane içiyorum bi sabah bi akşam...

Kizlar 2 gun ara verdim yesil caya :1no2: aninda bagirsak sorunu basladi yine :sm_confused: bu gun yeniden basladim.

ben de poşet yeşil çay içiyorum farklı çeşitlerini denedim ;yaseminlisi güzel ama biraz sabun gibi kokuyo:dilcikar:,ballısını denedim hiç güzel değil boğazıma takılıyo sanki :roflol:,sadesi de güzel ama biraz acı,şimdilik favorim nane limonlusu :kahve: sabah akşam günde 2 kere bazen çok nadiren 3 kere içiyorum...nescafe felan içeceğime yeşil çay tercih ediyorum herşeyden zaten zararlı şeyler istemeden sokuyoruz vücudumuza bari burdan yırtalım :smiley-cool:

:1shok:arkadaşlar ben 1 ayda 57 kilodan 53 kiloya düşmüşüm :dance::dance::dance:
galiba ben bu işi başarıyorum:lepi:ama 3-4 kilo daha vermek istiyorum:kahve:

ben dün gece başladım yeşil çaya. sabah kahvaltıdan önce ve akşam yatmadan önce içcem. acaba sabah uyanınca ılık su için diyorlar ya, yeşilçay içsek onun yerine??

evet arkadaşlar yeşil çay gerçekten işe yarıyor.ben içiyorum.akşam yemeklerimi biraz kısarak 64 kiloya kadar düştüm.daha önce 68 falandım.ama kiloya faydasından çok beni acayip rahatlatıyor.şişkinliği alıyor en önemlisi..tavsiye ediyorum. ayrıca MELİS 82 sana da teşekkür ediyorum canım....

Hamilelikte yeşil çay, bebeği kalp yetmezliğine sokabilir
Türkiye'de 12 bin bebek doğuştan kalp hastalığı riski taşıyor. Doç. Dr. Arda Saygılı, bu hastalıkların tanısının anne karnından itibaren konulabildiğini belirterek uyardı: Anneler hamilelik döneminde yeşil çay içmemeli. Çünkü yeşil çay tüketimi bebeğin kalbinin açıklığını kapatıp, hayatını tehlikeye sokuyor..

Yeşil çay bebeğe ne şekilde zarar veriyor?
Kalpte doğal ilk açıklık, delik var. Bunlar bebek doğduktan sonra hemen kapanmaya başlıyor. Normalde bir ay içinde kapanıyor ama bazen bu süreç bir yıla kadar uzuyor. Duktus denilen açıklık çok önemli. Bu, anne karnında kapanırsa bebeğin hayatını tehdit ediyor. Hamilelik sırasında kadınlardan, 'non steroid antienflamatuar' denilen ağrı kesici ilaçları almamalarını istiyoruz. Çünkü bunlar doğrudan bebeğin kalbini etkiliyor, bebeğin duktus açıklığını kapatabiliyor. Aynı şekilde yeşil çay içmek, anne karnında duktusu kapatıp bebeğin hayatını tehlikeye sokuyor. Çünkü yeşil çayda, antienflamatuar maddeler var. Aşırı üzüm suyu içmenin de benzer etkisi var.

yeşil cay olduktan sonra niye farketsşnki.. hem seftali aromasınıda tadarsın eger içimi kolay oluyosa begeniyosan... ben yaseminli yeşil cay almıstım ilk sonra sadece yeşil cay aldım poşet bana agır geldi... bende bargamutlu olanını içiyorum.. cok hafif..

kızlar ben yeşil çayla 3 kilo verdim yaklasık 15 gündür iciyorum ama her gün 3 bardak icmedigim icin aslında 10 gün ancak ictim sayılır tadına da alıstım sekersiz iciyorum ama bana cok tatlı geliyor o acımsı tat alıstıktan sonra gidiyor inanın ve insanın canı istiyor yatıstırıcı sakinlestirici etkisi de gözden kacırılmaz benden söylemesi iyi icimler.. :)

tatlım 3 haftada hiç kilo veremedinmi;??yani diyet yapıyormusun yoksa sadece yeşil çaymı içiyorsun?

hayır 1 gram dahi veremedim:roflol: ama tabi diyet yapmıyorum ben zaten günde 6 öğün yemek yerim.1ay sonra belki daha kesin sonuç alırım:jeyyar::jeyyar:.ama vücudumun sıkılaştığını hissediyorum kıyafetlerim hafif bol geliyor.

şeeyy hevesinizi kursağınızda bırakmak istemem ama emzirenler falan var sitede baya onlar daha dikkatli olsun diye eklemek istedim :utangac:
Yeşil Çayın Bilinen Zararları
Yeşil çay her ne kadar Çinliler tarafından binlerce yıldır tüketiliyor olsa da bizler için daha çok yeni sayılır. Bu nedenle, daha önceki yeşil çay yazımda da vurgulamaya çalıştığım gibi, faydaları veya zararları hakkında henüz fazla somut bilgi elde edilebilmiş değil. Yapılan deneylerin de çoğu fareler üzerinde yapıldığından insanlarda da birebir aynı etkileri gösterip göstermediği, yararlarını görmek için günde ne kadar içmek gerektiği gibi önemli konular hala muamma sayılır.
Yeşil Çayın şimdiye kadar tesbit edilen en belli başlı riski, içerdiği yüksek oranda kafeinden kaynaklanıyor.
Uzmanlar, aşağıdaki rahatsızlıklardan birine sahip kişilerin, doktora danışmadan yeşil çay kullanmamalarını öğütlüyor:

* kalp-damar hastalıkları veya yüksek tansiyon,
* böbrek hastalığı,
* hipertiroid,
* anksiyete veya sinir bozukluğu,
* kanama ya da pıhtılaşma sorununuz varsa veya Warfarin (Coumadin) gibi kan sulandırıcı bir ilaç kullanıyorsanız.

* Yeşil çay yüksek oranda kafein içerdiğinden yukarıdaki rahatsızlıklara sahip kişiler tarafından kullanıldığında sorun yaratabilir. Doktorunuz, size hiç yeşil çay içmemenizi ya da günlük tavsiye edilen miktardan daha az tüketmenizi önerebilir.
* Eğer alerjiniz (özellikle bitkilere karşı) varsa yeşil çay içmeden doktorunuza veya eczacınıza danışın.
* Hamileyseniz veya hamile kalma olasılığınız varsa, yine doktorunuza sormadan yeşil çay içmeyin.
* Bebek emziriyorsanız, yeşil çaydaki yüksek kafein bebeğinizde uyku bozukluklarına ve sıkıntıya yol açabilir.
* Yeşil çayın çocuklar üzerindeki etkileri de henüz araştırılmış değil. Ancak, kafeinin çocuklarda da kansızlığa ve başka sorunlara yol açabildiği biliniyor.

Back