- 2 Mayıs 2011
- 1.075
- 481
- 198
- Konu Sahibi okeanoss00
-
e daha ne iişte ,nişanlın son noktayı koymus bence.Gitmek istemiyorum ben de. Herkes gitme dedigine göre gitmemek doğru olan. Icim ferahladi. Kendi ailem ev acariz sana diyor zaten sikinti nisanlimin ailesi bizde kalsin diyorlarmis. Nisanlim acariz kabullenirler diyor.
Çünkü benim babam nikahi dugun olmadan evlilikten saymiyor. Laf anlatilacak bir adam da degil. Daha once bir konu acmistim az cok da karakterini anlatmistim bakarsaniz bana hak verirsiniz. Ben de farkindayim engel olmadiginin ama gel de anlat.İyide nikahın olup düğünün olmaması cinselliği engelleyen bir şey değil ki.
Neden önemli olan nikah değil de düğünmüş gibi algılanıyor ülkemizde anlam veremiyorum.
Evet 7 sene uzun bir süre haklısın ama şu durumda ikinizin de vazgeçmesi gereken bir şey var bir araya gelebilmeniz için.
Çünkü benim babam nikahi dugun olmadan evlilikten saymiyor. Laf anlatilacak bir adam da degil. Daha once bir konu acmistim az cok da karakterini anlatmistim bakarsaniz bana hak verirsiniz. Ben de farkindayim engel olmadiginin ama gel de anlat.
En dogrusu bu olacak sanirim. Kendisi konussun ailesiyle beni cok yuz goz etmeden burayi istiyoruz desin. Kabul etmezlerse illa o zaman düğünü erteleyecegimizi soylerim ben de.Düğünü erteleme şansınız varsa ertelemeniz daha sağlıklı olur. Olmaz dersen annenlerin oradaki ev için diret hayat sizin hayatınız şimdiden kimseye müdahele hakkı verme.
Nişanlınız da ev açmak istedikten sonra hiç problem yok. Ailesi bir iki gün konuşur sonra alışırlar. Nişanlınız zaten ailesini çok karıştıracak gibi görünmüyor. Bu durumda sıkıntı edecek bir durumunuz yok. Mutluluklar :)Gitmek istemiyorum ben de. Herkes gitme dedigine göre gitmemek doğru olan. Icim ferahladi. Kendi ailem ev acariz sana diyor zaten sikinti nisanlimin ailesi bizde kalsin diyorlarmis. Nisanlim acariz kabullenirler diyor.
Nisanlim ev acalim hatta annenlerin karsi dairesini tutalim ben kimsenin evinde rahat edemem diyor. Arkamda yani. Korkum ailesi illa yanimizda kalacak der de tatsizlik cikar diye. Bir de gitmek istememekle bencillik mi yapiyorum diye dusunuyordum. Herkes gitme dedigine gore bencillik yapmiyormusum icim ferahladi.Nişanlınız da ev açmak istedikten sonra hiç problem yok. Ailesi bir iki gün konuşur sonra alışırlar. Nişanlınız zaten ailesini çok karıştıracak gibi görünmüyor. Bu durumda sıkıntı edecek bir durumunuz yok. Mutluluklar :)
Oyle bir sey soz konusu degil bunu nisanlima da soyledim. O da ev acalim orada kal istersen de annenler de kal diyor. Ama evimiz olsun ben geldigimde evimde kalmak isterim iki tarafta da rahat edemem diyor. Ama annesi evin altindan kalkamazsiniz diyor. Sikinti cikmadan nasil onlari ikna ederiz ben onu dusunuyorum.Bence düğünü erteleyin. Fakat erteleme gibi bir durumunuz yoksa tayini çıkana kadar bekleyin. Bu sırada ailenizin yanında kalın bence. Daha kocanızla aynı evde kalmazken kayınvalidenizle aynı evde yaşamanız garip kaçar doğrusu.
Aklın yolu bir anyı şeyi ben de teklif ettim ama nişanlım bana sakın böyle bir şey söyleme nişanı atarım diyor.
Ne oraya git ne de kayinvalidene yakin bir yerden ev tut... İyice konusun iki aileye esit mesafeden bir ev acin.. Ve kimseyi de karistirma bir baslarsan kv kalmaya kolunu kaptirirsnAklın yolu bir anyı şeyi ben de teklif ettim ama nişanlım bana sakın böyle bir şey söyleme nişanı atarım diyor.
Oyle bir sey soz konusu degil bunu nisanlima da soyledim. O da ev acalim orada kal istersen de annenler de kal diyor. Ama evimiz olsun ben geldigimde evimde kalmak isterim iki tarafta da rahat edemem diyor. Ama annesi evin altindan kalkamazsiniz diyor. Sikinti cikmadan nasil onlari ikna ederiz ben onu dusunuyorum.
Nisamlim evlenmeyi istiyor. Ailesiyle yasamami da istemiyor. Ayri ev acalim diyor. Ailesiyle o olsa da o olmasa da yasamak gibi bir dusuncemiz yok. Ikimiz de ayaklarimizin uzerinde durabiliyoruz cok sukur.Ama ailesi evin altindam kalkamazsiniz bizimle kal.diyorlar ben de bunu kabul etmedim. Nisanlimin da kalacaksin edeceksin gibi bir talebi yok. Benim derdim gitmemem dogru olur mu bencillik mi diyeydi. Herkes gitme diyor demekki bencillik degilmism.Ayri olmanin cok zor olacagini biliyorum yasayacaklarimi tahmin edebiliyorum. Onun hemen evlenmek istemesine de hak veriyorum. Kimsenin kararlarina uymak zorunda degiliz diyor ayri ev acacagiz. Tatsizlik olmadan halletmek niyetindeyim.Tehdit ediyor bide seni. Bence bu is olmaz, kusura bakma. Daha ikiniz tam manasi ile kendi ayaklarinizin üzerinde durmuyorsunuz. Nisanlinda hiç olgunlasmamis, realist bir sekilde düsünmüyor. Öyle ayri aryi bir evlilik olmaz. Hani 1,2 ay olsa neyse diyecegim ama 1 yil çok fazla. Evliligin o ilk yili çok ama çok önemli. Istersen 10 yil evli kal, o ilk yildaki yasadiklarini asla unutmazsin.
En mantiklisi 1 yil evliligi ertelemeniz ve ayri bir daire tutmaniz. Bunu nisanlin kabul etmiyorsa bence yürü gitsin, senin rahatini zerre kadar düsünmüyor çünkü.
Nisamlim evlenmeyi istiyor. Ailesiyle yasamami da istemiyor. Ayri ev acalim diyor. Ailesiyle o olsa da o olmasa da yasamak gibi bir dusuncemiz yok. Ikimiz de ayaklarimizin uzerinde durabiliyoruz cok sukur.Ama ailesi evin altindam kalkamazsiniz bizimle kal.diyorlar ben de bunu kabul etmedim. Nisanlimin da kalacaksin edeceksin gibi bir talebi yok. Benim derdim gitmemem dogru olur mu bencillik mi diyeydi. Herkes gitme diyor demekki bencillik degilmism.Ayri olmanin cok zor olacagini biliyorum yasayacaklarimi tahmin edebiliyorum. Onun hemen evlenmek istemesine de hak veriyorum. Kimsenin kararlarina uymak zorunda degiliz diyor ayri ev acacagiz. Tatsizlik olmadan halletmek niyetindeyim.
Ben de bu lafa cok kizdim ama insanlarin zihniyetini degistiremezsiniz. Onemli olan bizim ne dusundugumuz onun istedi gibi olmayacak.Tabi o imzayı atınca artık senin anan baban onlar oluyo, seni evlatlık almış oluyorlar. Ailene yakışmazsın sen kayınvalide ve kayınpedere yakışırsın. Hatta evlenince ana baba adını da değiştirmek gerek. Şimdiden ailesi böyle düşünüyorsa vay haline...
Peki nisanlin annesine, babasina karsi genel tavri nedir? Hani tamam ayri daire aldiniz diyelim, annesi sana "kizim hafta sonu bizde kal istersen, yalniz kalma" gibi seyler söylerse, sende red edersen, nasil karsilar bunu nisanlin? Yada annesi nisanlini ararsa "okeanoss bu hafta bizde kalsin bence" nisanlin nasil tepki verir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?