- 19 Şubat 2018
- 1.475
- 5.432
-
- Konu Sahibi 2minnosannesi
Mersin'de:)8 ay yazmııı? Nerde yaşıyorsun bacım , hayali bile güzel :)
Aynen tamamen bizim şanssızlığımız oldu daha doğrusu evin müteahhiti babamda onun cimriliği oldu yaptığı işle alakası olmayanları getirdi ev resmen yamukTalihsizlik yaşamışsıniz zaten biseyi çok isteyince ya olmuyor yada sorunlu oluyor gelen cevaplar hep pozitif inşallah bizimde iyi olur
Çok guzel ısınıyor ciddenMerhaba arkadaslar
Ev almak istiyoruz suan yaşadığımız ev küçük daha büyük bir eve geçmek istiyoruz.ben yeni sıfır bir daire istiyorum hiç oturulmamis yeni bir bina olsun diyorum ama bu evler hep yerden ısıtmalı petek hiç yok böyle evde oturan var mı? ısınıyor mu çok aklıma takıldı.Iki tane çocuğum var sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum.Tecrubelerinizi benimle paylaşırmisiniz
Kuzenim yerden ısıtmalı ev yaptırdıMerhaba arkadaslar
Ev almak istiyoruz suan yaşadığımız ev küçük daha büyük bir eve geçmek istiyoruz.ben yeni sıfır bir daire istiyorum hiç oturulmamis yeni bir bina olsun diyorum ama bu evler hep yerden ısıtmalı petek hiç yok böyle evde oturan var mı? ısınıyor mu çok aklıma takıldı.Iki tane çocuğum var sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum.Tecrubelerinizi benimle paylaşırmisiniz
Sorun olursa ilk kullanımda oluyor. Eğer sizden önce evde biri oturup sorun yaşamadıysa zaten sonradan sorun çıkardığı olmuyor bu sistemin.peki bir sorun olduğunda nasıl oluyor
parkeleri kırmak bozmak gerekmiyor mu
Okadar sicak kullanmayi tavsiye etmem,sağlikli değil vucudaKuzenim yerden ısıtmalı ev yaptırdı
Valla alev alevçocuk çıplak ayakla geziyor bazen. Ama astım hastalarına tavsiye etmediklerini duydum. Toz kaldırıyormuş.
Bir de her evin döşemesi ve kalitesi aynı olur mu bilmiyorum yani ısıtma döşemesi. Kısacası kuzenim çok memnun.
Bahsettiğim alev alev, doğalgazın aşırı sıcak ayarda çalışması değil, gayet Petek sıcaklığında olduğuyduOkadar sicak kullanmayi tavsiye etmem,sağlikli değil vucuda
Yaşadığınız bölge soğuk mu peki? laminantın hiç mi şansı yok? ilerde bende yaptırmak istiyorum inşallah ikna edebilirsem. Birde mesela yerden ısıtmadan peteğe geçiş oluyormu mesela parkeli odalar yerden ama ıslak zemin radyatör yapılabilir mi ?Biz bu sene ev aldık yerden ısıtmalı ve bizi bayağı tereddüte düşürdü. Daha önce ben görmemiştim çünkü. Bence avantaj ve dezavantajları var sıralayacak olursam,
-Geç ısınıp geç soğuyor. İlk çalıştırdığımızda evin yandığını hissetmemiz 2 gün sürdü
-Kapalı sistem olduğu için sistemde hava var mı, arıza var mı tespiti vs zor
-Eğer evin bir kısmı parke ise bu biraz dezavantaj. Bizim bazı odalar parke, diğer yerler granit döşeme çok ciddi yalıtım farkı var.
-En büyük avantajı kombiyi hiç 45in üstüne çıkarmıyorsunuz evet kombi hep yanmak zorunda ama 33te yansa bile ev içi sıcaklık 23 24 derece oluyor.
-Petek temizliği kalabalığı yok
-Eğer evin yalıtımı da iyise alt komşu yakmış üst yakmamış derdi yok paranızı verip keyfini çıkarıyorsunuz
Ben tavsiye eder miyim, evet ederim. Biz kasım ayında 900 bu ay 1400 fatura ödedik ama hep yakıyoruz ve evimiz sıcak. Bu arada evimiz 230 m2. Kış bahçesi tarzı yaklaşık 30m2 balkonumuz var orası da yanıyor ve orada da gayet rahat oturuyoruz.