Yerden ısıtmalı ev

Isıtma konusunda sorun olmuyor ama sağlıklı olmadığı söyleniyor. Eğer yerler parkeyse üzerine sürülen cila sürekli sıçağa maruz kaldığından içeriğindeki kimyasalı havaya salıyormuş. Bunu da araştırın isterseniz. Dr Necip Cem Kınacı dan dinlemiştim yanlış hatırlamıyorsam.

Merhaba arkadaslar
Ev almak istiyoruz suan yaşadığımız ev küçük daha büyük bir eve geçmek istiyoruz.ben yeni sıfır bir daire istiyorum hiç oturulmamis yeni bir bina olsun diyorum ama bu evler hep yerden ısıtmalı petek hiç yok böyle evde oturan var mı? ısınıyor mu çok aklıma takıldı.Iki tane çocuğum var sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum.Tecrubelerinizi benimle paylaşırmisiniz
Ev gerçekten büyük ve tavan yüksekliği de yüksekse, iki üç katlıysa o zaman evin ısınması zor ve daha maliyetli oluyor. Evin büyüklüğüne ve şekline göre değişir bu durum.

Merhaba arkadaslar
Ev almak istiyoruz suan yaşadığımız ev küçük daha büyük bir eve geçmek istiyoruz.ben yeni sıfır bir daire istiyorum hiç oturulmamis yeni bir bina olsun diyorum ama bu evler hep yerden ısıtmalı petek hiç yok böyle evde oturan var mı? ısınıyor mu çok aklıma takıldı.Iki tane çocuğum var sıkıntı yaşanır mı bilmiyorum.Tecrubelerinizi benimle paylaşırmisiniz
Kayınvalıdemın evı oyle gecen gittim buz gıbıydı hava ama ev gayet ıyı ısınıyor

Merhaba arkadaslar
Yerden ısıtmada sürekli ısı ile temas halinde olunduğu için çok güzel ısınılıyor.
Yalnız uzun vadede sağlıksız olduğunu okumuştum. Sürekli ısı ile temas eden tabandaki damarlar genişliyor ve dolaşım bozukluğuna neden oluyormuş. Biz de 2 sene kadar yerden ısıtmalı evde yaşadık, uzun vadeli olmadığı için çok sorun olmayacağını düşünmüştüm.

banyo ve salon en yuksekte yaniyor. Mutfagi acmiyorum salonun isisiyla dengelendiginden yetiyor, yatak odasi da orta derecede biz iyi isiniyoruz. Kisin en sert zamanlarinda kazak, hirka, yelek bile giymedim hic, sort tisort takiliyorum.

Merhaba arkadaslar
Kuzenimin evi oyle
Hep sicak oluyo ev bunaliyoz diyodu

Bahçeli ev değilse güzel ısınır. Özellikle evde az halı, bol fayans(odalar dahil) olursa çok güzel olur. Evde bir buhar makinesi de olursa evin nem dengesi güzel korunuyor. (sahil bölgesinde yaşamıyor insanız tabi bu dediğim) bence tek eksisi evin havasını kurutuyor.
Yaşadığım şehirde son 10-15 yılda yapılan evlerin neredeyse hepsi yerden ısıtma.
Sahil bölgesinde yaşamıyoruz ve bizim burda yeni yeni böyle evler olmaya başladı hic böyle ısınan bir yakınımda yok yani o yüzden buraya yazmak aklıma geldi teşekkürler

banyo ve salon en yuksekte yaniyor. Mutfagi acmiyorum salonun isisiyla dengelendiginden yetiyor, yatak odasi da orta derecede biz iyi isiniyoruz. Kisin en sert zamanlarinda kazak, hirka, yelek bile giymedim hic, sort tisort takiliyorum.
Süper o zaman çocuklar içinde çok iyi bisey o zaman bu kizim 7 tadında oğlum 7 aylik hep yerlerdeler

Geçen rüyamda yerden ısıtmalı eve gittiğimi gördüm oh dedim ne güzel sıcak sıcak 😂 yerden ısıtmalı eve daha güzel ısınıyor gereksiz yere petek kalabalığıda olmuyor. Bi gün nasip olsun ya 🤤
Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Demek rüyanıza girecek kadar etkiledi böyle evler sizi allahim sizede nasip etsin inşallah

Bizde sıfırdan yaptırdık çok istedim yerden ısıtmayı çünkü gittiğim yerlerde de ayağımın ısınması ( ki bedenim böyle ısınıyor :KK70: ) çok hoşuma gitmişti ve ev daha güzel ısınıyor. Gel gör ki bu yerden ısıtmayı yapacak o mübarek insanı bulmak zormuş. Maalesef bir odamız çalışmıyor, çalışan odaların birinde belli bölgeler sıcak diğer yerler soğuk. Salon hamam gibi oluyor koridor soğuk. İşte yapan kul hakkına girmekten çekinmiyorsa vay haline çok eziyet olur. Onun iyi çalışıp çalışmadığını bilseniz ben normalde tavsiye ediyorum :KK70: Dediğim gibi gittiğim arkadaş, akrabalarımın o kadar iyi ısınıyor düşük derecede bile o yüzden istedim zaten. Yerin verdiği ısı bi başka oluyor. Biz şansız çıktık. Ama daire dediğiniz için orada oturanlara sorabilirsiniz de onların bizde ki gibi sorunu yoksa sizde de olmaz tamamen işçilik meselesi.
Talihsizlik yaşamışsıniz zaten biseyi çok isteyince ya olmuyor yada sorunlu oluyor gelen cevaplar hep pozitif inşallah bizimde iyi olur

Merhaba arkadaslar
Ne halıya ihtiyaç kalıyor ne yorgana
En konforlu ve verimli ısınma şekli, imkanınız varsa kesinlikle tercih edin
Hele bir de iki çocuk varsa

Yerden ısıtma çok güzel ısıtıyor, hele sabah kalkınca sıcacık yere basmak harika, benim için tek bir sorun var , oda çabuk kuruması gereken bir çamaşır varsa üstüne asabileceğin bir petek olmaması . Çocuklara çorap giy terlik giy demeye gerek yok. Kombiyi fazla açıncada sıcaklıktan dolayı yere basması bazen hoş olmuyor

Aynı daire üzerinden hem ısınan hem ısınmayan noktaları anlatayım.

Giriş kat daire.

Bodrum doluyken ve merkezi sistemken cayır cayırdı. Kışın camları açardık. Doğalgaz yoktu.

Bodrum boşken ve bireysel kombiye geçmişken asla ısınmıyor. 55 derecede yanıyor, ısınması 3 saat soğuması 10 dk.

Kombici çağırıldı hani eskiden ısınıyordu malum, kombiler yetersiz bu sistem için dedi. Ki 2020'de alınan kombi yani.

Faturaya bakıyorum, benim evin yarısı kadar eve benimkinin 3 katı fatura geliyor. Ki çocuk var diye rahat rahat yakıyorum.

Sistem güzel ama merkezi sistemse güzel bence.

Yerden ısıtma olmayan eve gittiğimde resmen üşüyorum öyle güzel ısınıyor yani. Geç ısınıp geç soğuyor. İlk açıldığında havalar soğunca ısınıp ortamı ısıtması 2-3 saati buluyor. Sonra devamlı açık olduğu için sorun olmuyor. Şımarıklık değil yerden ısıtma olmayan evde yaşayamam ben artık.

Sadece tadilatı zor diye duydum.
Yoksa çok pratik bence.
En güzeli petek silme derdi olmayacak.
Ben hep isterdim de babam ev alırken beni soğuttu.
Doğalgaz da sorun olursa napacaksin vs vs dedi.
İmkanım olsa geçerdim.

X