• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan ziyareti

Sınırınızı bastan koymaliydiniz. Ben ilk 40 gun misafir bile almadim eve bebegim.kış bebegiydi. Bir kere görümcem geldi, bebegim hasta oldi ikinci haftasinda. Opmeyin doyecekseniz

Kızlar yardım edin.
2 hafta önce doğum yaptım bebeğim daha çok ufak eşimin ailesi afrdersiniz sürü gibi üşüşüyorlar eve, çocuğum oyuncak bebek gibi kucaktan kucağa dolaşıyor aklım gidiyor inanılmaz rahatsız oluyorum kış günü dışarda enfeksiyonlar virüsler kol gezerken çocuk hasta olacak diye içim gidiyor. Bişey söyleyince surat yapıyorlar çocuğunu esirgeyen gelin damgası yiyorum bana bi akıl verin ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Eve gelmeyin diyemiyorum en azından geldiklerinde çocuğum kucaktan kucağa oyuncak olmasın nasıl derim bunu yanlış anlaşılmadan, linç yemeden?
Gerçekten çok zormuş anne olmak çocuğu alıp herkesten uzaklara götürmek istiyorum çok sinirlerimi bozuyor bu durum asla düşünmüyorlar bu daha bebek bu kadar yakın temas kurmayalım diye cahillik diz boyu. Ben daha kıyıp da bir kere öpmedim bebeğimi annesi olarak başkaları gelip öpmeye kalkıyor çıldırıyorum nolur bana bi akıl verin siz nasıl yönettiniz bu zamanları bu tarz süreçleri??
Sen şimdiden koruyamazsın ileride hiç önünü alamazsın bu tarz durumların. Ev senin çocuk senin ağırlığını koy kapıyı açma gerekirse misafir kabul edemiyorum de bitti gitti ömrüm boyunca sizin gibi, insanları anlayamadım benim evime benden izinsiz kim girebilir ya hele ki bebeğime kim dokunabilir? Auy aklım almıyor nasıl pısırık oluyorsunuz bu kadar korkak olmayın

Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum çok haklısınız ne olursa olsun çocugumun sağlığından önemli değil eve gelenlere kesinlikle kucağınıza almayın beşiğinden görün diyeceğim kötü olursam da olurum yapacak bişey yok. Eşimin arkamda duracağından pek emin değilim o rahattır fazla umursamaz yani iş başa düşüyor. Günlerdir uykularım kaçtı çocuguma hastalık bulaşacak korkusundan artık yeter 😓
Tam hastalık mevsimi hatta şuanda rsv sezonundayız inanılmaz tehlikeli. Ben 6 ay misafir almadım eşimin kardeşi nişanlandı ona bile gitmedim başka şehire valla kimse benden ve evladımdan değerli değil. Şuan kızım 16 aylık ve misafirlik dahil, gittiğim, yerlerde tv kapattırırım asla izin vermem surat yapanı da hiç takmam benim kuralım bu işlerine gelirse hatta geçen cumartesi eve misafir aldık kedileri arabadaymış alamam kusura bakmayın çocuğum rahatsız olur dedim kediyi arabada bırakıp geldiler evime

Kis zamani bebek kirunmali kesinlikle.
Biz yegenlerimizde 2-3 er kisi gittik en aile yakinlari. Oda tamamen üsütme oksürk vs. Olmadigina eminsek, ve kucagimimizdada gezdirmedik tabiki.

Bebek korunmali bjnuda sen yapmalisin annesi ilarak.

Kızlar yardım edin.
2 hafta önce doğum yaptım bebeğim daha çok ufak eşimin ailesi afrdersiniz sürü gibi üşüşüyorlar eve, çocuğum oyuncak bebek gibi kucaktan kucağa dolaşıyor aklım gidiyor inanılmaz rahatsız oluyorum kış günü dışarda enfeksiyonlar virüsler kol gezerken çocuk hasta olacak diye içim gidiyor. Bişey söyleyince surat yapıyorlar çocuğunu esirgeyen gelin damgası yiyorum bana bi akıl verin ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Eve gelmeyin diyemiyorum en azından geldiklerinde çocuğum kucaktan kucağa oyuncak olmasın nasıl derim bunu yanlış anlaşılmadan, linç yemeden?
Gerçekten çok zormuş anne olmak çocuğu alıp herkesten uzaklara götürmek istiyorum çok sinirlerimi bozuyor bu durum asla düşünmüyorlar bu daha bebek bu kadar yakın temas kurmayalım diye cahillik diz boyu. Ben daha kıyıp da bir kere öpmedim bebeğimi annesi olarak başkaları gelip öpmeye kalkıyor çıldırıyorum nolur bana bi akıl verin siz nasıl yönettiniz bu zamanları bu tarz süreçleri??
Bırakın kötü olun kim ne halt yerse yesin. Ben ilk altı ay eve Allah'ın tek kulunu kabul etmedim. Ne annem nede kayınvalidem bile yoktu yanımda çocuğum 1 ay yoğun bakımda kaldı o çıkmadan ben herkesi gönderdim. Eşim işi gereği sürekli insanlarla iç içe yeri geldi onu bile eve almadım almam da. Çocuğum 13 aylık hala da izin almadan kucaklarına almazlar. Alamazlar.... Hele öyle öpmekmiş mıncıklamakmış aslaaaa. Bakın en hassas dönem bu dönem benim çocuğumun elinin üzerinde bacaklarında hala yoğun bakımın izleri var her banyodan sonra kremlerim uyuturken saatlerce ağlarım. Çünkü benim canım yanıyor o neler çekti bilmiyorum bile. Ağızları var dilleri yok. Allah korusun yarın bir gün bir şey olduğunda köşeden köşeden bakamadı da hasta oldu şöyle yaptı da hasta oldu diye konuşacaklar. Biz bir b*k yedik anlayışlı olmadık daha bir de laf söyledik de ondan böyle oldu demeyecek kimse... Gerekiyorsa kötü olun küssünler küstükleri yerde kalsınlar. Size muhtaç olan rabbimin bir emaneti o. Onlara en iyi şekilde bakmak da bizim görevimiz. O yüzden bunu stres edip de üzülmeyin lafınızı söyleyin geçin kenara köşede kudursunlar. Benim yüzüme yüzüme çükü altından galiba bu ne kıskançlık dediler aynen öyle paha biçilemez sizin de almaya gücünüz yetmez dedim yine olsa yine derim. Ama bu kez sadece laf söylemem ortalığı ateşe verir ateşiyle de ısınırım...

Kardeşim doğum yaptı ben bile ilk zamanlar almadım kucağıma çalışıyorum dışardan geliom her ne kadar elimi yıkasam da korkarım bu insanların bu rahatlığı bazen deli ediyor
ben oğlum doğmadan kendi ailem de dahil kimse öpmesin sakın diye uyarıda bulundum baştan kimse kusura bakmasın enfeksiyon filan kapınca o kucaklayanlar bakmayacak

Back