• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan ziyareti

minesin

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2023
690
313
23
Kızlar yardım edin.
2 hafta önce doğum yaptım bebeğim daha çok ufak eşimin ailesi afrdersiniz sürü gibi üşüşüyorlar eve, çocuğum oyuncak bebek gibi kucaktan kucağa dolaşıyor aklım gidiyor inanılmaz rahatsız oluyorum kış günü dışarda enfeksiyonlar virüsler kol gezerken çocuk hasta olacak diye içim gidiyor. Bişey söyleyince surat yapıyorlar çocuğunu esirgeyen gelin damgası yiyorum bana bi akıl verin ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Eve gelmeyin diyemiyorum en azından geldiklerinde çocuğum kucaktan kucağa oyuncak olmasın nasıl derim bunu yanlış anlaşılmadan, linç yemeden?
Gerçekten çok zormuş anne olmak çocuğu alıp herkesten uzaklara götürmek istiyorum çok sinirlerimi bozuyor bu durum asla düşünmüyorlar bu daha bebek bu kadar yakın temas kurmayalım diye cahillik diz boyu. Ben daha kıyıp da bir kere öpmedim bebeğimi annesi olarak başkaları gelip öpmeye kalkıyor çıldırıyorum nolur bana bi akıl verin siz nasıl yönettiniz bu zamanları bu tarz süreçleri??

Açık açık diyeceksiniz. Keşke baştan misafir kabul etmiyoruz deseydiniz. Kucağa vermiyorum malesef diyin. Diyin ya bırakın kırılsınlar. Bebeğe bir şey olsa daha mı iyi? Sonra siz oturup ağlayacaksınız kırılan tayfa hayatına pek ala devam edecek

Anne olmak demek her koşulda gerekirse kötü olup evladını o kendini koruyana kadar korumak demek. Bunu hatırlatın kendinize. Bir tanıdığımın çocuğu bu şekilde hasta oldu ve hareket edemiyor. Uçuklu birisi öpmüş. Allah korusun ama sonradan Ah vah etmemek için şimdiden önleminizi alın.

Ben anne olduktan sonra kaplan gibi oldum, kötü olmayı göze aldım asla umurumda değil. Öncelik kendi ve bebeğinizin rahatı. Geçen çok kötü hasta oldum, herkesten uzağım ablam eşi ve çocuğu gelecek oldu ama bebeğim bu aralar çok değişik bir dönemden geçiyor ve inanılmaz yoruyor beni de. Arayıp açık açık gelmeyin dedim. Bence sizinde açıkça konuşmanız gerekiyor. Karşı taraftan da kimilerinden böyle tuhaf talepler olmuştu ilk doğduğu zaman, kayınvalideme açıkça gelmesin kimse istemiyorum dedim. Ve bu ara herkes hasta, eve kimseyi almayın kesinlikle

Vermeyün kucaklarına uyuyor uykusunu bölmeyin vs diyebilirsiniz huysuzlanıyor geceleri diyin açık açık söyleyemiyorsanız. Bence kötü bilsinler boşversenize ama öyle olsun istemiyorsanız eşinize de söyleyin o sizi desteklerse sesleri çıkmaz. Ben izin vermiyordum ilk doğduğu zamanlar o zaman elini öpelim derdi kayınvalidem ben de o geldiğinde eldiven takar çıkarttırmazdım elleri üşüyor diye. Şimdi yine ellerini öpmek istiyor ellerini ağzına götürüyor mikrop kapar öpmeyin diyorum. Ha nispeten şanslıyım prematüre de olduğu için etrafımdaki herkes özen gösteriyor.

1) eşinize söyleyin o söylesin
2) kayınvalinize "ya arkadaşlarım gelmek istediler kabul etmedim, kış günü hasta mıdır nedir belli değiller gelmesinler " diye söylenin. birazcık akıllılarsa alınırlar
3) bebiş biraz hasta gibi (allah korusun) kucağınıza almayın diyebilirsin

biraz bakın birazcık anlayışlılarsa anlayacaklardır.

Ben anne olduktan sonra kaplan gibi oldum, kötü olmayı göze aldım asla umurumda değil. Öncelik kendi ve bebeğinizin rahatı. Geçen çok kötü hasta oldum, herkesten uzağım ablam eşi ve çocuğu gelecek oldu ama bebeğim bu aralar çok değişik bir dönemden geçiyor ve inanılmaz yoruyor beni de. Arayıp açık açık gelmeyin dedim. Bence sizinde açıkça konuşmanız gerekiyor. Karşı taraftan da kimilerinden böyle tuhaf talepler olmuştu ilk doğduğu zaman, kayınvalideme açıkça gelmesin kimse istemiyorum dedim. Ve bu ara herkes hasta, eve kimseyi almayın kesinlikle
Şu ilk cümle resmen beni anlatıyor🥹

Kızlar yardım edin.
2 hafta önce doğum yaptım bebeğim daha çok ufak eşimin ailesi afrdersiniz sürü gibi üşüşüyorlar eve, çocuğum oyuncak bebek gibi kucaktan kucağa dolaşıyor aklım gidiyor inanılmaz rahatsız oluyorum kış günü dışarda enfeksiyonlar virüsler kol gezerken çocuk hasta olacak diye içim gidiyor. Bişey söyleyince surat yapıyorlar çocuğunu esirgeyen gelin damgası yiyorum bana bi akıl verin ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim? Eve gelmeyin diyemiyorum en azından geldiklerinde çocuğum kucaktan kucağa oyuncak olmasın nasıl derim bunu yanlış anlaşılmadan, linç yemeden?
Gerçekten çok zormuş anne olmak çocuğu alıp herkesten uzaklara götürmek istiyorum çok sinirlerimi bozuyor bu durum asla düşünmüyorlar bu daha bebek bu kadar yakın temas kurmayalım diye cahillik diz boyu. Ben daha kıyıp da bir kere öpmedim bebeğimi annesi olarak başkaları gelip öpmeye kalkıyor çıldırıyorum nolur bana bi akıl verin siz nasıl yönettiniz bu zamanları bu tarz süreçleri??
Video göster yenidogani opmekden uçuk virüsü kapmış ölmüş bebekler var veya enfeksiyon kapıp günlerce yenidoganda yoğun bakımda yatan. Az insaflı olun diyin bebek ele avuca gelsin başımın üstünde yeriniz var ama şuan lütfen bebeğimi uzaktan sevin. Diyin. Yazık Allah korusun....

Açıkça söyleyin, ne damgası yediğinizi önemsemeyin. Bugün gelip öpen yarın ek gıdaya geçmeden ağzına bi şey tıkar, öbür gün cips yedirir.

Bebeğiniz kendisini koruyacak durumda olmadığına göre onu onun yerine siz koruyacaksınız. Gerekirse insanlarla kötü olacaksınız hiç kimsenin alınganlık yapması ondan kıymetli değil unutmayın. Tabii öncesinde eşiniz konuşsun bence olmazsa siz tavrınızı koyarsınız.

Ben gelenlere öpmek yok diye uyardım. Ki zaten böyle sürü halinde evime doluşan da olmadı. Çocuğun için kötü gelin damgası yiyiver bişey olmaz. Bişey olursa sen hastanelerde uğraşırken umurlarında bile olmaz. Eşinde mi sesini çıkarmıyo

Kızlar yardım edin.
Ya belki sizinkiler çok abartıyordur bilemem.
Ama sevsinler,onlarda önemsedikleri için geliyorlar. Sevmek istiyorlardır. Març diye öpseler falan uyarın. Veya hoplatsalar yapma diyin. Ama normal sevmekse bırakın sevsinler.

Kızlar yardım edin.
Kv ve eşinizle açık açık konuşun gelmek isteyenlere bebek hasta desinler, hasta ve doktor asla ziyaretçi kabul etmeyin dedi desinler yani eğer onlar demiyorsa siz onlara da öyle deyin ziyaretçi kabul edemiyoruz ciddi bir alerji gösteriyor maalesef biraz daha toparlandiktan sonra bekliyoruz herkesi doktorumuz böyle dedi deyin. Ne anlayışsız insanlar ya. Bende hamileyim gerçekten durumunuz beni bile çok sinirlendirdi. Ben şimdiden söyledim herkese kimseyi istemiyorum diye. Açık açık konuşun yani. Bende açık açık konuştum yine de anlamazlarsa bebek hasta kusura bakmayın deyip odadan çıkarmam yani. Allah Korusun bir enfeksiyon kapsa ne olacak?

Kızlar yardım edin.
Siz artık bir annesiniz, en önemlisi bebeğinizin sağlığı . Öyle aman kimse kırılmasın, aman kimse bir şey demesinler siz ömür geçirdiniz belli. Sizden bu yüzden çok yüz bulmuşlar. Artık kim üzülür, aman kim kırılır bakmayıp , lafınızı sert bir şekilde söyleyin. Sanki kırmaktan korktunuz bugüne kadar da madalya mı taktılar ? Gene kötü gelindiniz bari çocuğunuzu koruyup kötü gelin olun.
Bu zamana kadar susmanız hata, haberlerde vardı , yeni doğanı öpen uçuklu biri yüzünden , bebekte beyin hasarı oluştu, hayatı boyunca yatalak olacak çocuk.
Biraz silkinin ve ezik olmayı bırakın. Eşek olana semer vuran çok olur, eşek olmayın. Güçlü ve çocuğunu koruyan bir anne olun.

bebeğin kırkı çıktıktan sonra gelseler mantıklı.
Bana bazı gelecek olanlar öyle yaptı .
Misafir grupları falan .
Diğer fikre görede arkadaşlara katılıyorum.
Eşiniz konuşsun.

Kızlar yardım edin.
Bebek yoğun bakıma kaldırılırsa hastalanıp kim verecek hesabını?
Açacaksın ağzını kötü de olacaksın, eleştirileceksin de, linç de yiyeceksin ama senin görevin o bebeği korumak. Milletin gönlünü eylemek değil.

Bize doktorumuz yasakladı herkes hop hop hopladı biz görmeden büyüyecek dediler ama annem ve eşim dışında eve kimseyi almıyorum sadece ilk doğduğunda herkes gördü sonra doktorumuz çok salgın var yasaklıyorum dedi bende herkese söyledim annem yardım ettiği için geliyor onun dışında kimse yok eşimin ailesi sürekli laf söyledi arayıp bi sen mi doğurdun dediler evet bi ben doğurdum yani? Dedim😁 2 buçuk aylık olana kadar kusura bakmayacak kimse ondan sonra da öpmek yasak zaten istedikleri kadar arkamdan konuşabilirler açıkçası gram umrumda değil seninde umrunda olmasın doktor yasakladı yoğunbakımlar bebeklerle dolu 2 buçuk aylık olana kadar misafir yok diyin çocuğunuzdan kıymetli mi

Arkadaşlar hepinizin yazdıklarını okudum çok haklısınız ne olursa olsun çocugumun sağlığından önemli değil eve gelenlere kesinlikle kucağınıza almayın beşiğinden görün diyeceğim kötü olursam da olurum yapacak bişey yok. Eşimin arkamda duracağından pek emin değilim o rahattır fazla umursamaz yani iş başa düşüyor. Günlerdir uykularım kaçtı çocuguma hastalık bulaşacak korkusundan artık yeter 😓

Çocuğunuzu esirgeyen gelin olun zaten. Dediklerini yapın yani. Diledikleri gibi konuşsunlar. Zaten konuşuyolar da.
Hiçbirşey sizin ve bebeğinizin sağlığından daha önemli değil.

Back