yenidoğan sarılığı

tubbbaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2017
1
1
1
39
Merhaba,
cuma günü doğum yaptım...
dün sabah sarılık teşhisi kondu bebeğime,
dün 10 olan oranı bugün 13.9 olarak söylendi...

doktor 3 günlük bebeğin sınırı 18dir dedi...yarın sabah bir daha gidecem yükselmişse büyük ihtimal ışık tedavisi yapacağız dedi..

bu arada memeden süt gelmiyor..anca pompa yardımı ile içirebiliyorum...mamayıda 2 saatte bir 2 ölçek olarak ver dedi dokturum...

saatte bir emzirmeye mama vermeye çalışıyorum
düşmesi için ne önerebilirsiniz

Canim merhaba. Benim bebek 28 gunluk ve 2 gunlukken sarilik basladi ve hala devam etmekte. Bebegim ilk 2 gun geceleri hep uyudu hic uyanmadi bende gece emziremedim bu yuzden cunku uyandirmakta zorlandim dolayisi ile beslenemedigi icin sarilik oldu. 13 idi ogrendigimizde hastaneden eve gelir gelmez hemen ilk isimiz beyaz ışıklı florasan bir seyyar lamba almak oldu. Hani elektrik kesilince kullaniriz ya ondan. Bu lambayi bebegimin besiginin ustune taktik ve geceleri odanin ışığını acik yattik bu besikteki ışıldağıda bebegin uzerine gelecek sekilde yaktik,o gun sabaha kadar Bebeğimi deli gb sabah aksam gece demedim zorla zorla emzirdim,memeyi agzindan cikarmadim bir gun sonra deger düşmüstü ama hala devam etmekte sariligi ve doktor her ne yapiosan devam et dedi,bazi bebeklerde hemen gecer ama senin bebekte yavas yavas gececek merak etme dedi ve gercekten de yavaa yavas dusuyor. Işıkta yatir,surekli besle surekli. Ben simdi de gittim mama aldim,gece 1 kere mama vermekteyim ki karni iyice doysun diye ayrica arkadaslarimin cogu arada sekerli su veeiyormis bebeklerine sariliklari gecmis

Canım benim kızım da 14.2'ye kadar çıkmıştı sonra düşüşe geçmişti.Bol bol emzirmiştim.Uyanmasa da uyandırmıştım.Karnı doyacak çişini kakasını yapıcak atıcak öyle.Tez vakitte atlatın inşallah.

Merhaba arkadaşlar ben de hiç rahat değilim bu konuda hep bir tedirginlik var üstümde :110:
9 temmuzda Doğum yaptım. 4 günlükken kontrole gittik bilirubin 11 çıktı ama doktor senin bebeğin sarılık falan demedi normal herşey sıkıntı Yok bir aylık olunca kontrole gelirsiniz dedi. Ben de sınır 17 diye üstüne düşmedim. Tabi ki yine de sık sık emzirdim bazı geceler zar zor uyanıyordu ama şimdi atlattık acıkınca uyanıyor. Sürekli emziriyorum kakasını da günde 6-7 kez yapıyor. Ama çok fazla kusuyor aynı zamanda:olamaz:
Zaten her gelen de bu çocuk sarı deyip moralimi bozuyor. Sadece yüzü sarı vücudunda Yok. Yüzünde de daha çok alın kısmı sarı. Gözlerinde de hafif bi sarılık vardı ama azaldı biraz daha. Geçer diye bekledim ama şimdi 26 günlük hala geçmedi.
Ben Işıkta yatırmak gerektiğini bilmiyordum genelde loş ortamlarda uyudu :KK43: Yeni öğrendim zararın neresinden dönersek kâr diyerek camın önüne yatırdım artık karanlıkta yatırmam.
Ne yapmam lazım sizce doktorumu değiştiriyim mi ihmal mi etmiş sanki bizi :KK42: yoksa yılların tıp tecrübesidir bebeğimin durumuna göre değerlendirmiştir deyip devam mı etmeliyim lütfen bana bi akıl verin bir de anlattıklarıma göre bebeğimin durumu ciddi midir :KK61:

Hayatim xok gecmis olsun. Ben sizlere sunu onericem: oncelikle oglum 1 haftalikken 13 idi deger. Doktor aydinlik ortamda yatir,beyaz isik olsun bebegide ac birakma demisti.Hastaneden gelir gelmez esim hemen gidip florasan beyaz isikli şarjlı lamba aldi( elektrik kesildigi zaman evde yakariz ya ondan) sonra da bebegin kaldigi odanin lambasini beyaz ışıga cevirdik. Esimin aldıği florasan lambayi besigin tepesine taktik. Sarilik oldugunu ogrendigim o gece hem besigin uzerindeki lambayi actik hemde bebegi yatirsigimiz odanin da lambasini acik biraktik,her iki saatte bir bebegi zorla uyandirip emzirmeye calistim( uyandirmak İnanilma zordu cunku uyanmiyordu) o geceyi gecirip eetesi sabah doktora gittigimde yani 1 gun sonra deger 11 e dusmustu.Basarmistik. ama doktor bunun 1 aydan fazla surebilecegini soyledi sanirim annesütü sariligi idi benimki.Ayrica bebegimi emzirdigim halde ac kalmamasi icin mama aldim ve geceleri 1 kere icirdim ve tam 1 ay boyunca hergun odamizin ışığı açık yaktik,karanlikta oturmadik. Gittikce dustu deger. Cok ssukur rabbime. Artik mamaya Ohtiyacimi kalmadi bile

Hayatim xok gecmis olsun. Ben sizlere sunu onericem: oncelikle oglum 1 haftalikken 13 idi deger. Doktor aydinlik ortamda yatir,beyaz isik olsun bebegide ac birakma demisti.Hastaneden gelir gelmez esim hemen gidip florasan beyaz isikli şarjlı lamba aldi( elektrik kesildigi zaman evde yakariz ya ondan) sonra da bebegin kaldigi odanin lambasini beyaz ışıga cevirdik. Esimin aldıği florasan lambayi besigin tepesine taktik. Sarilik oldugunu ogrendigim o gece hem besigin uzerindeki lambayi actik hemde bebegi yatirsigimiz odanin da lambasini acik biraktik,her iki saatte bir bebegi zorla uyandirip emzirmeye calistim( uyandirmak İnanilma zordu cunku uyanmiyordu) o geceyi gecirip eetesi sabah doktora gittigimde yani 1 gun sonra deger 11 e dusmustu.Basarmistik. ama doktor bunun 1 aydan fazla surebilecegini soyledi sanirim annesütü sariligi idi benimki.Ayrica bebegimi emzirdigim halde ac kalmamasi icin mama aldim ve geceleri 1 kere icirdim ve tam 1 ay boyunca hergun odamizin ışığı açık yaktik,karanlikta oturmadik. Gittikce dustu deger. Cok ssukur rabbime. Artik mamaya Ohtiyacimi kalmadi bile

Çok sevindim mamaya ihtiyaç kalmadığına inşallah bir daha kullanmak gerekmez
bizim de ayrıntılı test yaptı doktor sarılık neden uzamış diye kan ve idrar tahlili detaylı yapıldı . Bilirubin 6.2 çıktı ama Çok şükür kanda başka bir sıkıntı yokmuş benim de anne sütü sarılığı büyük ihtimal. Bir testin sonucu 15 ağustosta çıkıcak. O da temiz çıkarsa tam olarak rahatlarım ancak. Sarılığı unuttum bile nerdeyse çünkü her gün başka bir dert başlıyor. Şimdi de gaz problemi var çok ağlıyor bebeğim. Ama inşallah onu da hafifletmenin bir yolu bulunur
Allah bütün bebeklere sağlık şifa versin annelerine sabır :dua:

Korkmayın. Güneşe çıkarın, doktorunuza danışarak su içirin. Mamasını düzgün takip edin. Benim bebeğim sadece anne sütü alıyordu, ilk 13 çıktı sonra 17'ye yükseldi. Yine de hastaneye yatmadık bir kere topuktan sonra yükselince de damardan kan alınıp tahlil yapıldı, bir yandan su ve anne sütüne devam ettik. Tahliller normal çıktı zaten sarılık da Yavaş yavaş düşmeye başladı. Sarılığı tamamen atması 5 haftayı buldu. Geçmiş olsun.

Back
X