-
- Konu Sahibi Lady Guinevere
ters derken neyi kasdediyorsun? aileler zaten bebek biraz buyuyene kadar oto koltugunu bebek arka cama bakacak sekilde ters kullaniyorlar.
kücücük bebek ters gitmeyi neden umursasın? omurgası ğçin zaten doktorla konusup en iyi pozisyonda yolculuk yapmayı planlıyoruz. ayrıca saatlerce de aynı pozisyonda kalmayacak çocuk. sürekli emzirmek için durucaz, pozisyon değiştiricez.. yani sürekli oto koltuğunda da durmaz. gerekirse kücük bir yatak da alabiliriz bebek için. dediğim gibi ama tüm bunlar su an için bizim düsüncelerimiz. en iyisini doktor söyleyecek bize. kaldı ki doktor yolculuğu önermezse de gitmeyi düsünmüyorum. ama burda da kaç kişi söylemis yani 20-25 günlük bebekle yolculuk yapanlar da var.Ucakta port bebe ihtimali var yengec, ve ters gitmiyor. Ama oto koltugunda ters p
Omurgaya ciddi zarari var. Kucaga aldigi her an risk ucakla cok farki var
kücücük bebek ters gitmeyi neden umursasın? omurgası ğçin zaten doktorla konusup en iyi pozisyonda yolculuk yapmayı planlıyoruz. ayrıca saatlerce de aynı pozisyonda kalmayacak çocuk. sürekli emzirmek için durucaz, pozisyon değiştiricez.. yani sürekli oto koltuğunda da durmaz. gerekirse kücük bir yatak da alabiliriz bebek için. dediğim gibi ama tüm bunlar su an için bizim düsüncelerimiz. en iyisini doktor söyleyecek bize. kaldı ki doktor yolculuğu önermezse de gitmeyi düsünmüyorum. ama burda da kaç kişi söylemis yani 20-25 günlük bebekle yolculuk yapanlar da var.
bence uçak daha büyük sorun. durup bi tur atma, hava alma, dinlenme, pozisyon değiştirme imkanınız çok yok. bilemiyorum valla. internette de çok sağlıklı bilgi bulamadım. insallah sorun olmaz bakalım
Düz oturup yolculukta karşıya bakması gözleri için zararlıymışkücücük bebek ters gitmeyi neden umursasın?
illa ki bir aşinalık oluşucak ama. o dönemde insan esiyle paylaşmak istiyor bebeğin ilkleriniTamamını okumadım ama şu babalık meselesine bir açıklık getireyim. Bebek doğar doğmaz babasını etrafta göremedi diye travma yaşamaz, babasından soğumaz.ne çok abartmışlar ya. Babası ve bebek birbirini üç ay sonra bile görse ikisi de her şeyi benimser merak etmeyin. Bebeğiniz hayırlı olsun şimdiden.
Bu forumda hep erkeklere kızıyoruz ama çekirdek aile olmayı öğrenemeyen kadınlar da var malesef. Yaptığınız şey çok saçma bence . Eşiniz sabırlı birisine benziyorKızlar iyi geceler
Her sey istediğimiz gibi ilerlerse subatın ilk haftası doğum yapıcam (40 haftayı doldurursa) ve gebeliğin son aylarında iyi bir hastaneye ulaşım imkanımız olsun diye ailemin yanına geldim bir ay önce.
Aslında bizim planladığımız Nisan ayına kadar bebeğimle burada kalmaktı. Hem bebeğim kendini biraz toparlar hem de ramazan bayramında esim gelir ve beraber döneriz diye düsünüyorduk. Nisan ayında da ablamın nikahı var ayrıca ona da katılacaktık.
Ama su an bu süreç beni çok yordu. Esimden, evimden ayrı olmak, ne kadar anne evi de olsa kendini rahat hissedememek… İlk zamanlar daha kötüydüm her gün ağlıyordum. Şükür simdi daha iyiyim ama yine de evime gitmek istiyorum. Hatta bir ara geri dönüp doğumu yasadığımız sehirde yapmayı bile göze almıştım.
Ekstra olarak da esim yalnız. Su an iş yerinde yiyor, sevdiği yemek çıkmazsa dısarıdan söylüyor. Ama her gün midesi rahatsız. O sikayet etmiyor ama ben huzursuzum. Ramazan ayında en azından iftarımızı, sahurumuzu beraber evimizde yapalım istiyorum. Ayrıca bebeğim dünyaya alışırken de babası etrafında olsun istiyorum.
Esimle bu durumları konustuk ve subatın sonunda birlikte dönelim diye düsündük. Ama su an ailemin bu konudan haberi yokOnlar da ilk torunları olacağı için çok heyecanlı, hayal kırıklığı yaratmak da istemiyorum. Sizce esimle birlikte gitsem bencillik etmis olur muyum?
İkinci olarak da yenidoğan bir bebekle 8-9 saat araba yolculuğu Subat ayında sizce mantıklı mı? Tabii ki o zaman tekrar doktoruna sorup ona göre ilerleyeceğiz ama daha çok mental açıdan demek istiyorumKedimiz de var bu arada. Ama o zaten araçla yolculuğa sükür ki alışık. Yol boyunca uyuyor.
Üçüncü olarak evimize geri döndüğümüzde artık bebekle yalnız kalıcam. esim 12-24 calisiyor. evde olduğu sürece bebekten önce de ev işlerine yardımcıydı, bebeğe de destek olacağını biliyorum ama sonuc olarak evde uzun saatler yalnız kalıcazAma bir yandan da eninde sonunda bebeğimin tüm bakımını yapmaya bir an önce alışmam lazım. Sürekli zaten yanımda birilerinin desteğiyle ilerleyemem. Sadece daha kırkı çıkmadan yalnız kalsak başarabilir miyim?
esim de onunla eve dönme fikrine çok yükseldi heveslendi bir de üstünesizce bizim için en sağlıklısı nasıl olur? Bu arada zaten ağustos ayında ailemin sehrine tasınıcaz insallah. ondan sonra istedikleri kadar torunlarıyla vakit gecirebilirler
gerekçeleri yukarıda açıkladım tekrar açıklayamicam.. ama biz de keyfimizden ayrılmadık kocamızdan. tesekkürler.Bu forumda hep erkeklere kızıyoruz ama çekirdek aile olmayı öğrenemeyen kadınlar da var malesef. Yaptığınız şey çok saçma bence . Eşiniz sabırlı birisine benziyor
4 ay öncesinden gitme gerekçenizi göremedim sadece doğum için hastane lazım orasını anladim ama aylar öncesinden gitme sebebini göremedimgerekçeleri yukarıda açıkladım tekrar açıklayamicam.. ama biz de keyfimizden ayrılmadık kocamızdan. tesekkürler.
Bebeği arabada yatakla mi götürmeyi düşünüyorsunuz? Ben mi yanlış anladım ? Bebekler için oto koltuğu en güvenli yolculuk aracıdır başka bir şey tercih etmeyin çünkü anı bir trende öne uçabilir ya da bir tümsekte sarsilabilir büyük kazaları saymıyorum bile Allah korusun.kücücük bebek ters gitmeyi neden umursasın? omurgası ğçin zaten doktorla konusup en iyi pozisyonda yolculuk yapmayı planlıyoruz. ayrıca saatlerce de aynı pozisyonda kalmayacak çocuk. sürekli emzirmek için durucaz, pozisyon değiştiricez.. yani sürekli oto koltuğunda da durmaz. gerekirse kücük bir yatak da alabiliriz bebek için. dediğim gibi ama tüm bunlar su an için bizim düsüncelerimiz. en iyisini doktor söyleyecek bize. kaldı ki doktor yolculuğu önermezse de gitmeyi düsünmüyorum. ama burda da kaç kişi söylemis yani 20-25 günlük bebekle yolculuk yapanlar da var.
bence uçak daha büyük sorun. durup bi tur atma, hava alma, dinlenme, pozisyon değiştirme imkanınız çok yok. bilemiyorum valla. internette de çok sağlıklı bilgi bulamadım. insallah sorun olmaz bakalım
esim bir aylık il dısı göreve gidecekti ve kar yağmadan ve yollar güvenliyken ayrılmak istedik. ayrıca ne dört ayı? yok on dört ay4 ay öncesinden gitme gerekçenizi göremedim sadece doğum için hastane lazım orasını anladim ama aylar öncesinden gitme sebebini göremedim
düzeltme. ekim 25te geldim sorryesim bir aylık il dısı göreve gidecekti ve kar yağmadan ve yollar güvenliyken ayrılmak istedik. ayrıca ne dört ayı? yok on dört aykasım 25te geldim, ocak 20de de esim gelecek. zaten su an esim hala il dısı görevde uzadı cünkü. yani evde olsam hala mecburen esimden ayrı kalacaktım. 2 ocakta il dısı görevi bitecek, 20 ocakta da yanıma gelecek. tatmin oldunuz umarım
Hanımefendi tatmin olmak ne demek saçma saçma konuşmayin lütfen. Yarım yamalak yazdığınız için anlaşılmayan kısımlar var sadece . Herneyse esas konu kadar detaylar da saçmaymış sağ salim kucağınıza alın da gerisi önemli değil.esim bir aylık il dısı göreve gidecekti ve kar yağmadan ve yollar güvenliyken ayrılmak istedik. ayrıca ne dört ayı? yok on dört aykasım 25te geldim, ocak 20de de esim gelecek. zaten su an esim hala il dısı görevde uzadı cünkü. yani evde olsam hala mecburen esimden ayrı kalacaktım. 2 ocakta il dısı görevi bitecek, 20 ocakta da yanıma gelecek. tatmin oldunuz umarım
esüm 24 calismiyor. 12 saat çalışıyor, 24 saat dünleniyorBebegin babasına daha cok ihtiyaci var bu bir gercek anne esittir baba yani onunla da güvenli bağlanma oluşturabilmeli.Ama şu da var esiniz 24 gittiginde bebeginiz durmadigi takdirde uykusuzluğa dayanabilecek misiniz ? Esiniz yemek yapar tabak hazirlar birakir ekmek arasi peynir zeytin de yersiniz o önemli degil ama yorulacaksiniz uykunuz gelecek idare edebilecek misiniz iyi düsünün derim en önemli konu bu şu an
O zaman hic düsünmeyin dönün bence karar verdiginiz tarihte.Ne kadar erken alisirsaniz o kadar iyiesüm 24 calismiyor. 12 saat çalışıyor, 24 saat dünleniyor12 saat idare edebiliriz inşallah canım
hayır yani sanki biz keyfimizden veya aptallığımızdan böyle bir yol secmisiz gibi yorum yapıyorsunuz. kim esinden, evinden sırf keyif yapayım diye ayrılır? bu sizce düsünmeden, gerekcesi olmadan yapılacak iş mi? biz de bebeğimizi düsündüğümüz için böyle bir yol sectik. simdi de bebeğimiz için en doğru olanı yapmak istiyoruz. bu ne öfke anlamadımHanımefendi tatmin olmak ne demek saçma saçma konuşmayin lütfen. Yarım yamalak yazdığınız için anlaşılmayan kısımlar var sadece . Herneyse esas konu kadar detaylar da saçmaymış sağ salim kucağınıza alın da gerisi önemli değil.
dilediğiniz sizi bulsun ne diyeyimSiz daha buraya çok konu açacaksınız gibi geliyor bana enerjimi buraya tuketmeyeyim en iyisi bebek bakımı konulariniza saklayayım
Öfke mı hahahha hamile olduğunuz için sonsuz saçmalama hakkınız var devam edin buyrun çekinmeyinhayır yani sanki biz keyfimizden veya aptallığımızdan böyle bir yol secmisiz gibi yorum yapıyorsunuz. kim esinden, evinden sırf keyif yapayım diye ayrılır? bu sizce düsünmeden, gerekcesi olmadan yapılacak iş mi? biz de bebeğimizi düsündüğümüz için böyle bir yol sectik. simdi de bebeğimiz için en doğru olanı yapmak istiyoruz. bu ne öfke anlamadım