- 7 Ocak 2019
- 154
- 66
- 37
-
- Konu Sahibi Karatasegemen
Hayır görmedi.Damar tıkanıkğına bağlı beyin kanaması dedi doktor İnan’ın ağlamaktan bitap düştüm maşşallah herhangi tedavi vs olmadı mı böle mucizeleri duydukça rabbime şükür ediyorum
Şifalar diliyorum yavrunuza da,yürüyüp konuşmakta nasip olsun inşallahÖncelikle geçmiş olsun
34 haftalık doğum yaptım. Oğlum 4.evre beyin kanaması sonucu hidrosefali oldu . Sant takıldı. 5 yaşına girecek. Yurume konuşma yok . Donme surunme var .Algılari acik zeki bir çocuk. Hasarimiz var zamanla belli olucak diyor hekimler . Yogun bireysel eğitim ve fizik alıyoruz. Kres raporu 'da cikti . Bir odamizi rehabilitasyon merkezi gibi yaptim gun içerde hep oradayız.
Beyin sakli bir kutu gibi o kadar süpriz dolu ki kötüsünü düşünme guclu ol . Oğlum tıbbi kaç kez yanıttı. Inşallah senin de kuzun toparlanır
Inşallah rabbimin izni ileŞifalar diliyorum yavrunuza da,yürüyüp konuşmakta nasip olsun inşallah
Haydarinna; size de geçmiş olsun inşallah fiziktedavi ile baya yol katedenler olmuş peki nörolojik takipleri yapılıyordur değil mi
allah razı olsunBilgim yok Rabbim tez şifa versin demeye geldim
evet yetişkinlerle bebeklerdeki aynı olmuyormuş bebek beyni kendini daha çabuk toparlıuormuş İnan’ıın gözyaşları içinde okudum yazdıklarınıZı bende dedim içime su serpmek için bu şekilde söylüyorlar diyeHayır görmedi.
Yetişkinlerden farklı oluyor sanırım bebeklerde.
Ben şahsen şoke olmuştum,bebeklerde hiç duymamıştım.
Doktor,bazen bebeklerde olur,ümit kesmeyin demiş ama moral için söylediğini sanmıştık.
Maşallah birşeyi yok,zekası da pırıl pırıl maşallah
Bizim kanaması olduğu nöroloji takibinde belli oldu. 40 gün yoğun bakımda kaldı doğduktan toplam 2 ay sonra nörolojiye gittik beyin ultrasonunda kist veya kanama Sekeli göründü. Doktor ufak bir kanama geçirmiş olabilir onun kalıntısı kalmış beyin emili yapacaktır dedi 1 ay sonra tekrar ultrason çektirdiğimizde temiz göründü. Fiziğe yolladı bizi evde hareket gösterdi onları yaptık. Şu an bi sorunu yok emekliyor. İnşallah sizdede bir sorun çıkmaz insan ister istemez kafayı takıyor ama genelde sorun
Olumsuz şeyleri duyduk umursamadim Kanama derecesimiz yuksek illa kaybımız olacak ama biz uzulmek yerine keşkeleri belkileri birakip oğlumun yasam kalitesini yükseltip en azından bizden bağımsız bir birey olmasi için 4.5 yıldır emek veriyoruz . .rabbim bunun karşılığı da veriyor
Yaşıtlarimiz dan geriyiz ama sorun değil önümüzde uzunca bir zaman var geçte olsa inşallah ilerlememiz var . Oğlum 45 gun kuvezde kaldi 10 gun hic tepkisi olmadan yasama tutuldu . 5 aylıkken fiziğe basladik . Sabir sevgi ile yaklastik . Kendine güveni olan bir çocuk. Hastalığın sebep olabilecek seyleri surekli araştırıp öğreniyoruz . Yillik kontrolleri var beyin cerrahisi nöroloji.
Oğlumun rahat etmesi icin her yolu deniyoruz. 5 ay once 18 yıllık is hayatımı ailemi doğup büyüdüğüm şehiri bırakıp sehir degistirdim.
Istanbul da yaşıyordum cok zor orasi asiri kalabalik saglik egitim olayını beğenmiyordum daha sakin imkanları olan biryere geldim. Oğlumu daha guzel bir ortamda yetiştirmek istiyorum.
Doktorlar ne derse desin en onemlisi sizin gördüğünüz. Benim oğlum muayne olmaktan kacar dışarda kendini belli etmez cok agir vaka sanarlar ben yaptıkları anlatinca bana inanmazlar mesela bende videolari gösteririm ince kaba motor bireysel çalışmalarını gösteririm notlar alirim hocalarını eve misafir ederim ki evde cocuk kendini güvende hissediyor daha rahat oluyor.
Aklında kotu seyleri getirme onun minicik bedeni mücadele verirken kahirlanmak yakismaz . Bazen zamana bırakmak lazim hayat bize ne verirse onu yonetmek gerek