Premature Bebekler Yenidoğan bebeği beyin kanaması geçirenler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Kaçıncı derece beyin kanaması geçirdiği önemli canım. Örneğin 1. Derece kanamayı bazı doktorlar önemsemiyor bile prematürelerde. Anlaşılmıyor bilr çoğu zaman. Örneğin 3. Derece bir kanamada gözleri etkilenebilecegi gibi sadece sol bacagındaki bir kas da etkilenebilir. Gelişimle kendini gösterecegi için doktorlar zamanla görücez diyorlar. Geç konuşma geç yürüme sadece beyin kanamasına baglı olmuyor. Yani sadece prematürlüğe bağlı olarak da gelişmede gecikmeler olabiliyor.

Benim erken doğum geçmişim yok. Bilakis 40+3de normal doğum yaptım ancak bebeğim kanalda çok uzun süre kalarak oksijensiz bırakıldı ve malesef beyin hasarı ile dünyaya geldi. Şöyle izah edeyim doğduktan sonra durum o kadar vahimdi ki bu çocuk yaşamaz yaşasa da mucize olur dediler. En temel refleksi olan emme refleksi bile yoktu o derece. 36 gün kaldı yoğun bakımda daha beş günlüktü solunumu durdu müdahale ile hayata döndü. Birçok şey yaşadık anlatsam sayfalar almaz. Sonuç itibariyle oğlum şu anda 15 aylık. Emme refleksi daha 15 günlüktü geri geldi. Bizim gibi her şeyi yiyebiliyor. Yürüme yok konuşma çabası da yok henüz ama zaten böyle bebeklerin gelisimi geriden geliyor. Önemli olan çaba göstermek ve inanmak. Gerçekten çok hisli oluyorlar. Yaşamaz dedikleri bebek inanamayacaklari nice gücü gosterdi, başardı . Bu yol uzun bir yol ama şunu kesinlikle belirtmek isterim ki bu çocukların tedavi adına en ama en ihtiyacı olan şey mutlakani fizik tedavi. ak Dokunmak suretiyle bile olsa beyne uyaran gitmeli ki sağlıklı bölgeler hasarlı bölgenin görevini ustlenebilsinol
şuanda merhab
Merhaba şuanda bebeğiniz nasıl
Benim erken doğum geçmişim yok. Bilakis 40+3de normal doğum yaptım ancak bebeğim kanalda çok uzun süre kalarak oksijensiz bırakıldı ve malesef beyin hasarı ile dünyaya geldi. Şöyle izah edeyim doğduktan sonra durum o kadar vahimdi ki bu çocuk yaşamaz yaşasa da mucize olur dediler. En temel refleksi olan emme refleksi bile yoktu o derece. 36 gün kaldı yoğun bakımda daha beş günlüktü solunumu durdu müdahale ile hayata döndü. Birçok şey yaşadık anlatsam sayfalar almaz. Sonuç itibariyle oğlum şu anda 15 aylık. Emme refleksi daha 15 günlüktü geri geldi. Bizim gibi her şeyi yiyebiliyor. Yürüme yok konuşma çabası da yok henüz ama zaten böyle bebeklerin gelisimi geriden geliyor. Önemli olan çaba göstermek ve inanmak. Gerçekten çok hisli oluyorlar. Yaşamaz dedikleri bebek inanamayacaklari nice gücü gosterdi, başardı . Bu yol uzun bir yol ama şunu kesinlikle belirtmek isterim ki bu çocukların tedavi adına en ama en ihtiyacı olan şey mutlakaba fizik tedavi. Dokunmak suretiyle bile olsa beyne uyaran gitmeli ki sağlıklı bölgeler hasarlı bölgenin görevini ustlenebilsin
Mıerha
Benim erken doğum geçmişim yok. Bilakis 40+3de normal doğum yaptım ancak bebeğim kanalda çok uzun süre kalarak oksijensiz bırakıldı ve malesef beyin hasarı ile dünyaya geldi. Şöyle izah edeyim doğduktan sonra durum o kadar vahimdi ki bu çocuk yaşamaz yaşasa da mucize olur dediler. En temel refleksi olan emme refleksi bile yoktu o derece. 36 gün kaldı yoğun bakımda daha beş günlüktü solunumu durdu müdahale ile hayata döndü. Birçok şey yaşadık anlatsam sayfalar almaz. Sonuç itibariyle oğlum şu anda 15 aylık. Emme refleksi daha 15 günlüktü geri geldi. Bizim gibi her şeyi yiyebiliyor. Yürüme yok konuşma çabası da yok henüz ama zaten böyle bebeklerin gelisimi geriden geliyor. Önemli olan çaba göstermek ve inanmak. Gerçekten çok hisli oluyorlar. Yaşamaz dedikleri bebek inanamayacaklari nice gücü gosterdi, başardı . Bu yol uzun bir yol ama şunu kesinlikle belirtmek isterim ki bu çocukların tedavi adına en ama en ihtiyacı olan şey mutlaka fizik tedavi. Dokunmak suretiyle bile olsa beyne uyaran gitmeli ki sağlıklı bölgeler hasarlı bölgenin görevini ustlenebilsin
Merhaba şuanda bebeginiz nasil

X