Premature Bebekler Yenidoğan bebeği beyin kanaması geçirenler

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Gerçekten büyük başarı bu gayretiniz bizlere örnek ilham çok radikal değişimler yapmışsınız inanın herşeyi düşünüyor sunuz ben çalışıyorum işi bırakmam mümkün değil ekonomık şartlardan dolayı 4aykkkken işe başlıyorum fakat diyorum bakıcı ne kadar ilgilenir ne kadar gelişimini takip eder ne yapabilir bunları düşünüyorsun zaten anne olarak birde bu şekilde özel ilgi gerektiren bi çocuğun olduğunda vicdanın iyice yerle bir ediyor seni ama dediğin gibi mücadele herşeyin üstesinden geliyor ama düşünceler rahat bırakmıyor

Aynen canım biZdede minimal bir kanama var emilim yapıyor geriye gidiyor dedi doktor şu anda 22gün oldu yoğun bakımda Mehmet Özek e gönderdim rapor çok talihsiz erken davranılmaz ise bu bebek sekelli kalabilir demiş iyice moral bozukluğu oldum önüme gelen doktrLara mail atıyorum ne yapacağını bilmiyor insan zaten bebek Yok birde bebekteki bu rahatsızlık iyice psikolojimi bozdu

Canım bana yoğun bakım doktoru 2 düzeye kadar hatta 3 düzeye kadar normaldir kanama. Erken doğan bebekler hapşırsa damarı çatlar 1 evre kanama olur demişti. İçini ferah tut önemli olan emilimin olması inşallah bir sorun olmaz önce sen güçlü ol.

Herhangi bi hastalık var mıydı hamilelikte sizde ben tip 1diyabwtliyim etken dedi birde genetik testlerine bakıldı mı Doğum da k vitamini çok önemliymiş acaba ihmal olabilir mi tabi rabbim verecek olan ama

Herhangi bi hastalık var mıydı hamilelikte sizde ben tip 1diyabwtliyim etken dedi birde genetik testlerine bakıldı mı Doğum da k vitamini çok önemliymiş acaba ihmal olabilir mi tabi rabbim verecek olan ama

Hayır hiç bir sorunum yoktu bebeği besleyen damarlarda akım kaybı vardı gelişmiyordu o yüzden haftasına göre küçük doğdu. Şimdi tekrar gebeyim önlem olarak aspirin verdiler şimdilik gelişimi iyi hakkımızda hayırlısı olsun

Gerçekten büyük başarı bu gayretiniz bizlere örnek ilham çok radikal değişimler yapmışsınız inanın herşeyi düşünüyor sunuz ben çalışıyorum işi bırakmam mümkün değil ekonomık şartlardan dolayı 4aykkkken işe başlıyorum fakat diyorum bakıcı ne kadar ilgilenir ne kadar gelişimini takip eder ne yapabilir bunları düşünüyorsun zaten anne olarak birde bu şekilde özel ilgi gerektiren bi çocuğun olduğunda vicdanın iyice yerle bir ediyor seni ama dediğin gibi mücadele herşeyin üstesinden geliyor ama düşünceler rahat bırakmıyor
Bende oğlum 4 aylıkken ise döndüm. Zor bi süreç oldu. Isi bırakma sansim yoktu masraflı bir süreç gecirdik .evin borcu krizden dolayi maasim yarıya inmesi vicdan vs hersey birbirne karıştı. Oğlumu teyzem bakti ama bakici sıfatı ile oyle anlaştık. Cunku ozel bir cocuk ilgisi sevkati normal olmamaliydi gelisimi icin kurallari olmasi gerekiyordu . Maas ve sgk ödüyordum calisma saatlerimiz uzundu. Bazen hic uyamadan ise giderdik huysuz olduğu gecelerde . Bu mayis ta isi bıraktım oğlum 4 yasindaydi . Hem çalışmak hem ozel ilgi tedavi gerektigi icin biraz yorulduk ama ona iyi bir yasam sunmak icindi diyorum.
Bakici olarak düşündüğün birisi var mi

Bende oğlum 4 aylıkken ise döndüm. Zor bi süreç oldu. Isi bırakma sansim yoktu masraflı bir süreç gecirdik .evin borcu krizden dolayi maasim yarıya inmesi vicdan vs hersey birbirne karıştı. Oğlumu teyzem bakti ama bakici sıfatı ile oyle anlaştık. Cunku ozel bir cocuk ilgisi sevkati normal olmamaliydi gelisimi icin kurallari olmasi gerekiyordu . Maas ve sgk ödüyordum calisma saatlerimiz uzundu. Bazen hic uyamadan ise giderdik huysuz olduğu gecelerde . Bu mayis ta isi bıraktım oğlum 4 yasindaydi . Hem çalışmak hem ozel ilgi tedavi gerektigi icin biraz yorulduk ama ona iyi bir yasam sunmak icindi diyorum.
Bakici olarak düşündüğün birisi var mi

Kızlar doktor bugun konuştuğumuzda hemotolijiyle görüşülüp durum değerlendirmesi yapılacak dedi kan değerleri düşük aklıma gelen geliyor hemotoji bölümü kemik iliği anemi kanser aklıma herşey geliyor allahıö çok zor muş bu bekleme süreci

evet yetişkinlerle bebeklerdeki aynı olmuyormuş bebek beyni kendini daha çabuk toparlıuormuş İnan’ıın gözyaşları içinde okudum yazdıklarınıZı bende dedim içime su serpmek için bu şekilde söylüyorlar diye
Üzülmeyin sizin de aynı olacak inşallah.Hatta o arkadaş çok daha kötü örnekler de anlatmıştı kuvöz sürecinde tanıştığı ailelerle ilgili.
O bebek ailelerinden de görüşebildiklerinden hep iyi şeyler anlatıyordu.
Allah o minik kuzulara yardım ediyor,yalnızca kuvöz dönemi sıkıntılı oldu,kötü bir iz kalmadı yavruda,cıvıl cıvıl maşallah,sizin de yavrunuza rabbimiz şifa versin şafi ismiyle.
Çocuklarıma da dua ettirdim,onların duası daha çabuk kabul olur inanıyorum.

Kızlar doktor bugun konuştuğumuzda hemotolijiyle görüşülüp durum değerlendirmesi yapılacak dedi kan değerleri düşük aklıma gelen geliyor hemotoji bölümü kemik iliği anemi kanser aklıma herşey geliyor allahıö çok zor muş bu bekleme süreci
Netten araştırmayın,en kötü bilgilerle karşılaşırsınız.
Hemotoloji kontrolleri olmuştu onların da ve daha bir çok dalda.
Arkadaşıma sorardım ama o günleri hatırlayınca psikolojisi bozuluyor,o da aynı korkuları yaşayınca atlatamadı,konusu açılınca ağlıyor.
Fakat şunu söyleyebilirim ki bahsettiğiniz herşeyi onun ağzından da duydum.
Üni hastanesi en kötüyü baz alıp araştırıyor çünki.

Aynen canım biZdede minimal bir kanama var emilim yapıyor geriye gidiyor dedi doktor şu anda 22gün oldu yoğun bakımda Mehmet Özek e gönderdim rapor çok talihsiz erken davranılmaz ise bu bebek sekelli kalabilir demiş iyice moral bozukluğu oldum önüme gelen doktrLara mail atıyorum ne yapacağını bilmiyor insan zaten bebek Yok birde bebekteki bu rahatsızlık iyice psikolojimi bozdu
Çok geçmiş olsun... Biz prematüre değiliz ama kızım 2,5 aylıkken beyin kanaması geçirdi ve şantlıyız, ben insanıyet ve işinin ehli olması nedeniyle Adnan dağçınarı tavsiye ederim

Üzülmeyin sizin de aynı olacak inşallah.Hatta o arkadaş çok daha kötü örnekler de anlatmıştı kuvöz sürecinde tanıştığı ailelerle ilgili.
O bebek ailelerinden de görüşebildiklerinden hep iyi şeyler anlatıyordu.
Allah o minik kuzulara yardım ediyor,yalnızca kuvöz dönemi sıkıntılı oldu,kötü bir iz kalmadı yavruda,cıvıl cıvıl maşallah,sizin de yavrunuza rabbimiz şifa versin şafi ismiyle.
Çocuklarıma da dua ettirdim,onların duası daha çabuk kabul olur inanıyorum.

Canım allah razı olsun sizin gibi kalbi güzel karşılıksız tanımadığın insana yapılan duanın hükmü Emin’im daha kabuldür moral oldunuz Allah’ın izniyle yarın almaya gidicez o Arkadşnı o kadar ii anlıyorum ki çok zor ama inanıyorum allah ol derse olur şu an için yapılacak tek şey dua rabbimin mucizesi herkese yardımcı olsun heleki o minik bedenler melekler onları şefaitle taçlandırsın inşallah

Netten araştırmayın,en kötü bilgilerle karşılaşırsınız.
Hemotoloji kontrolleri olmuştu onların da ve daha bir çok dalda.
Arkadaşıma sorardım ama o günleri hatırlayınca psikolojisi bozuluyor,o da aynı korkuları yaşayınca atlatamadı,konusu açılınca ağlıyor.
Fakat şunu söyleyebilirim ki bahsettiğiniz herşeyi onun ağzından da duydum.
Üni hastanesi en kötüyü baz alıp araştırıyor çünki.

İnanırmısın doktorda aynı şeyi dedi bugun netten araştrmayın bir çok senaryo oluşur kafanızda birde doktor doktor dolaştrmayın çünkü tedavi ilaç Yok kimse size şöle olur böle olur derse inanmayın bizler bile bilemeyiz ne olacağını dedi iide olabilir tersi de tamamen zaman göstericek ve çocukta gelişimi takip edeceksiniz dedi allahım ne verirse o

X