Bebek Beslenmesi Yenidoğan bebeğe emzk ve biberon seçimi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlemoztepe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2007
148
0
96
38
İzmir
30 haftalık hamileyim yenidoğacak bebeğime ne olur olmaz emmezse biberon almak istiyorum...
Biberon kaç ml lik olmalı cam mı olmalı sizler hangi markayı aldınız

cam olmalı 50 ml olmalı en küçüğü.marka çok önemli değil önemli olan cam olması ama emziğinin çin malı olmamasına ve marka olmasına özen göster.chicco olabilir.
bu sorunun cevabıydı;birde benim önerim var naçizane,
bende 7 aylık bir anneyim ilk bebeğim.sütüm gelmedi,yok,gelmeyecek diye sakın korkma.her sağlıklı annenin sütü bebeğine yetecek kadar gelir.zaten yeni doğduğunda onun midesi ceviz kadardır.sen emzirdikçe gelecek sütün.yeni doğan bebeği kucağına alınca memeni aramasına kokunu almasına izin ver.ve vakit kaybetmeden emzir.sonra emmeme gibi bir problem zor çünkü rabbim onun düzenini,nizamını yapmış o küçücük insanın güdüsüne yerleştirmiştir.Allah sağ salim kucağına almak nasip eylesin.

Saol cnm amin zaten süt fabrikası şimdiden çalışıyor sanki çatlaklar ve bir beden de olsa artış var :) bu sıcaklarda dısarı çıkıp alışveriş yapmak pek içimden gelmiyor ama almam lazım diye düşündüm ne olur olmaz cam olması daha ii demişlerdi o zmn kesinlikle cam olucak...
çok mersi:)

Biberon bir tane bulunsun. Sütün mutlaka gelir, gelmeyeceğini düşünme bile. Ama özellikle sezaryende ilk iki üç gün ihtiyacın olabilir biberona. Bir yandan emzirirsin bir yandan sarılık başlamasın diye azıcık mama vermeni ister doktor. Bu sütün gelmeyecek anlamına gelmez, ilk iki gün için minik bir destek olarak algıla bunu. Bieron cam olsun, bir de ağzı dar olmasın, anne memesi gibi bebeğin ağzını doldursun. İlk günlerde gaz sorunu olmaz ama ileride ara ara kullanman gerekirse hava yutmasını azaltırsın.
Emzik ise şimdi alman gerekmez. İlk aylarda zaten almıyor bebekler. Almaya başlayınca da emziğini kendi seçiyor sıpalar. Ben bebeğime ne emzikler aldım, ne marka ne kaliteli emzikler buldum. Hiçbirini almadı. En son marketten aldığım eski tip markasız emziği beğendi beyefendi. Sen de başlayacağın zaman denersin farklı emzikler. Ama tabi en sağlıklısı silikon ve kesik uçlu olanlar. Benimki yuvarlak uçlu ve kauçuk emzik emiyor ama :)))

Son düzenleme:
marka önemlidir çünkü anne göğsüne uygun tasarım markalarda var..bebeğin emmeye dewamı için..nuk,avent güzeldir..

biberon mama icin olmasa bile su vermek icin alman lazim.Yeni dogan sariligi icin sekerli su veriyorlardi hastanede ama 2-3 gune taburcu olursaniz siz evde kendi biberonunuzla vereceksiniz o yuzden hazir bulunsun.Ben gerekmez diye almamistim ve eve gelince esim gidip aldi,tabii guzel biberon da secememis ben alana kadar idare ettik.Ve benim kizim basindan beri de mama aldi,haliyle belli olmuyor al sen gerekmezse kullanmazsin.Marka olarak chicconun camini tavsiye edebilirim,medelanin plastik biberonundan da memnunum.Aventten ben memnun kalmadim,emzigi genis olmasina ragmen kizim ondan beslenmekten hoslanmiyor.

bu arada emzik icin de tavsiyem NUK BABY ROSE SİLİKON UYKU EMZİK .Yeni dogdugunda gerek gormedim ve emzik vermedim,hatta hastanede yeni dogan bebelerine emzik veren anneleri hayretle izledim.Meger daha ilk bastan eger anne memesinden beslenmiyorsa bebek emzik verilmeliymis,bebek emme gudusunu gideremiyormus bu istek birikip birikip 2-3 aylikken patlama yapiyormus ve o zaman da ne bulurlarsa emmeye basliyormush yavrular.Benim kizim da aynen oyle 2 aylikken ellerini emmeye basladi ve bende arastirinca en dogsusunun elini emmesi yerine emzik vermek oldugunu ogrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…