- 7 Haziran 2022
- 129
- 18
- 30
- Konu Sahibi htcogretmen
Reflü yatagi evet bende not aldım da.. o kdr saçma bişey ki. Yukardan aşağı bir kaucukk kesmişler kılıf geçirmişler. Ama.napalim.Giysi çoğu arkadaş yazmış, ben yaşadıklarımdan tecrübe ile mutlaka evinde olsun dediklerimi yaziyorum. Bu yazacaklarım benim o zaman olsa daha rahat edeceğim, bebeği de rahat ettireceğim şeylerdi.
1. Reflü yatağı, özellikle ilk aylar için kesin gerekli. Bebeği sürekli emzirip yatıracaksın ve kusma, reflü, gaz şikayetleri için birebir. Benim oğlum reflüydü ama tanısı anca 5. Ayda koyuldu almak için geçti.
2. Düz kafa yastığı bu da sürekli yatan bebenin kafası düzleşmesim diye cok önemli.
3. Babybjörn tarzı (tarzı diyorum çünkü orjinali çok pahalı) bir ana kucağı.. emekleyene kadar en iyi arkadaşın olur. Her yere götürür bebeğini rahatça yatırırsın evde işini yaparken vs hep yannda olur güvende olur.
4. Meme ucu çıkarıcı. Yine benim göğüs ucım çkkmamıştı doğum yaptığımda bebek de güçsüz haliyle cikaramiyor tutamıyordu.tutturuana kadar canım çıktı. Eğer böyle bir sorunun varsa meme ucundan al.
5. Süt sağma makinası. Bu süt işi de belli olmuyo gelmiyo yetmiyo sütünü artırman gerekiyo ya da saklaman. Elinde bulunsun çok pahalisina gerek yok önemli olan uyarsın boşaltsın işte.
6. İmkanın varsa ilk zamanlar için şu ana kucağı/ oto koltuğu monteli pusetler oluyor ya. Sadece iskeleti oluyor sen o koltığu takıyorsun önden sürüyorsun o modelden al. Çok pratik ve rahat. Simdiki aklım olsa onu alirdim.
7. Tercih meselesi ama süslü takkmlar alma, doğum= kanama, bitkinlik, en pratik şey neys onu yapma. Lohusa olacaksın sacmasapam gecelikler takımlara gerek yok üsütmemelisin en iyisi pijama takımı gömlek takimli olanlar emzirme için ideal.
8. Emzirme yastığı. Emzirirken zorlanırsan bebeği yükseltmek adina cok rahat. Ayrıca sen de beline vs destek yaparsın, çocuk ileridr tummy time yapacak en iyi destekçin olacak
9. Ben park yatak aldım ama memnun kalmadım. Bebek büyüyünce aşağı indiriliyor yatağı da cocuk yerde yatıyomuş gibi sacma duruyo. Eğilip koyması alması da dert. Güzel bir karyola al korkuluklu seni epey götürür zaten bir yerden sonra islevini yitircek bebiş büyüyünce tek kişilik yatak + korkuluk işini görür.
Bez stoklama deneyerek göreceksin, bazıları pişik iz tahriş yapabilir.
Şimdilik aklıma bunlar geldi sağlıkla gelsin miniğiniz
Çok teşekkür ederim. Notlarımı aldimm