Yeniden üniversite hayalleri

Noraa89

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mart 2012
2.854
1.309
35
Merhaba, şu an mali müşavir olmak üzereyim, çalıştığım firmadan memnumum fakat yıllardır içimde ukte kaldı istediğim bölümü okuyamamak. 2 yıl okuyup açıktan tamamladım. 2 yılı okurken sınava tekrar girmiştim, 4 yıllık bir bölüm kazandım, ailevi sebeplerden dolayı gidemedim, iş hayatına atılmak zorunda kaldım.

29 yaşındayım fakat yaşı önemsemiyorum, 30'da olsam 35'de olsam içimde ukde kalsın istemiyrum. Tekrardan üniversite okumak istiyorum fakat tek sorunum işi bırakamam. Özel sektörde çalışıyorum. İstanbul'dayım. Devamsızlık sorunu olmayan sadece sınavlara girebileceğim bir üniversite var mıdır İstanbul'da? Okumak istediğim bölüm: Tercümanlık ya da İngiliz Dili ve Edebiyatı. Bekarım, çok fazla bir sorumluluğum yok. Mali müşavirlik için son sınavlarım olacak, sonrasında fazlasıyla zamanım olacak. İş ile birlikte tekrardan üniversite okuyabilir miyim? Ya da bu şekilde devam eden ve tecrübelerini aktarmak isteyen var mıdır?

devamsızlık dediğiniz durum okuldan okula, bölümden bölüme ve hatta hocadan hocaya değişir. örneğin benim okudğum fakültede devam zorunluluğu yoktu. ama bir hocamız 3 dersine gelmeyeni bırakıyodu.

Selamlar :)
Seninle meslektaşız benimde stajda 3 ayım doldu kaldı geriye 21 ay.
Bende staj bitince hukuk okumak istiyorum . Hemen hemen senle aynı yaştayım .
Bence istiyorsan yaparsın zaten ikinci öğretim ne güne duruyor ?

Selamlar :)
Seninle meslektaşız benimde stajda 3 ayım doldu kaldı geriye 21 ay.
Bende staj bitince hukuk okumak istiyorum . Hemen hemen senle aynı yaştayım .
Bence istiyorsan yaparsın zaten ikinci öğretim ne güne duruyor ?

Benim stajım Eylül'de bitiyor. Yani Aralıkta sınava gireceğim :) Yavaştan başladım çalışmaya :)
Sınavdan sonra bol vaktim olacak ne de olsa, içimde bu kadar istek varken hayallarimi gerçekleştirmek istiyorum :)
En azından sınava kadar araştırma yapıp eğer mümkünse böyle bir durum ona göre plan, program yapayım dedim :)

Sınavla ya da başka bir konu ile ilgili bir durum olur ise yardımcı olurum her zaman bu arada :)

Benim stajım Eylül'de bitiyor. Yani Aralıkta sınava gireceğim :) Yavaştan başladım çalışmaya :)
Sınavdan sonra bol vaktim olacak ne de olsa, içimde bu kadar istek varken hayallarimi gerçekleştirmek istiyorum :)
En azından sınava kadar araştırma yapıp eğer mümkünse böyle bir durum ona göre plan, program yapayım dedim :)

Sınavla ya da başka bir konu ile ilgili bir durum olur ise yardımcı olurum her zaman bu arada :)
Çok sağolasın :))

Benim stajın bitmesine daha çok var ya :KK43: bu Aralık değil gelecek sene Aralık'ta bitecek benim vaktim bol o Yüzden şimdi yüksek lisansa yazıldım ocakta o bitecek o bitince de dgs kursuna gitmeyi düşünüyorum .

Bence sende Planlı Programlı çalışırsan başarırsın kesinlikle .

İngiliz dili baya ağır okuması olan bi bölümdür.Tercümanlıkta da çeviri ödevleri çok yoğun olur bolca essayler yazılır iki bölümde de.Eğer düzenli devam etmeyecekseniz bu bölümleri okumanızın anlamı yok hobi olarak ilgilenin bence.

X