canım benim çok üzüldüm bu zamanda tek maaşla ev geçindirmek çok zor merak ettim hangi şehirr
bu arada kesinlikle memur olmak için elinden geleni yap bir daha kimsenin teyzesinin kızının iş ihtiyacı seni üzmezzzz devlet memurluğu gibisi yok
bence seninde kısmetin bir yerde bekliyr umarım umarım memur olursun inşşşşşşallah
ankaradayım canım.evet tek maaş çok zor ve benim de çalışmam gerekiyor bu yüzden ama neye elimi atsam kuruyor ben anlamadım ki neden hep böyle oluyoryakınlarım hep senin üzerinde bir şey var kesin bu kadar da olamaz diyorlar okuyorum ediyorum ama yok nafile (olmuyor işte (
Öncelikle Allah yardımcın olsun arkadaşım, yaşadıkların çok tanıdık geldi, bu kpss illeti malesef ki günümüzün sorunu...Ben derim ki sakın işin ucunu bırakma, bilgilerin tazeyken evde de olsa çalışarak tüm sınavlara gir,eminimki günün birinde atanacaksın...Eminim diyorum bende aynı umutla yaşıyorum, puanın kaç bilmiyorum ama 0,4 puan kaldıysa fazlasını da kendine güvenerek yapabilirsin...
Bende 2010 kpssden 85 aldım ve hala atanmayı bekliyorum, çok az zaman kalmasına rağmen hala bi umudum var...Buarada yaşımda 30 düşün artık((
İş konusuna gelince evde çeviri falan yapmayı düşünmedinmi, ben yüksek lisans tezimi hazırlarken ciddi para harcamıştım bu işe, makalelerin bir kısmını vaktim olmadığı için ing. bölümünde okuyan öğrencilere bile vermiştim, teknik konular birebir çevrilmiyordu ama konuya az çok hakim olduğum için bir kez üzerinden geçerek bişeyler çıkarıyordum ortaya...
Başka bir yerde çalışarak hem çok yorulursun hemde ev,iş,ders üçgeninde bocalarsın diye düşünüyorum...
Şu kpss çilesinden müzdarip olmayan yok.
Ama yılmak yok..
Zaten belli bir alt yapı oluşturmuşsunuz bu zamana dek,
İş arayışınız / çalışma durumunuz olsa bile ders çalışmaya devam edin.
İnşallah çabalarınızın karşılığını alırsınız.
Allah yardımcınız olsun.
Belki de böylesi senin için daha hayırlıdır canım bir şeyler var ki olmuyor kaç yıldır ve böyle küçük farklarla.
Öncelikle allah yardımcınız olsun arkadaşım tek maaş çok zor. bende seninle aynı süreçten geçtim ama branşım gereği (okulöncesi) çok alım oldu ve cok sukur 2009da atandım ancak suan abimin eşi seninle aynı durumda sosyal bilgiler branşı ve hep küsüratla kaçırıyor oysa 26yı açmasına rağmen. ama biliyormusun biz bu van depreminden sonra onun atanmamıs olmasına öyle cok sevindik ki 20 tercihe yakın erciş van yapmıstı belkı atansaydı şu an yaşamıyor olacaktı canım fatoşum..
şimdi belki diyeceksin ki ne alaka.. her işte bir hayır vardır arkadaşım olmuyorsa vardır bir sebebi böyle düşün üzülme ve umudunu sakın kaybetme ne zorluklarla okuduk bizler öğretmen olmak için okuduk güzel yürekli çocuklarımızın senin gibi öğretmenlere iithyacı var sakın ha sakın pes etme bir gün elbet olacak. part olarak çalış ama özellikle eğitim netlerini arttırmayı hedefle eğitime ağırlık ver.
Öncelikle allah yardımcınız olsun arkadaşım tek maaş çok zor. bende seninle aynı süreçten geçtim ama branşım gereği (okulöncesi) çok alım oldu ve cok sukur 2009da atandım ancak suan abimin eşi seninle aynı durumda sosyal bilgiler branşı ve hep küsüratla kaçırıyor oysa 26yı açmasına rağmen. ama biliyormusun biz bu van depreminden sonra onun atanmamıs olmasına öyle cok sevindik ki 20 tercihe yakın erciş van yapmıstı belkı atansaydı şu an yaşamıyor olacaktı canım fatoşum..
şimdi belki diyeceksin ki ne alaka.. her işte bir hayır vardır arkadaşım olmuyorsa vardır bir sebebi böyle düşün üzülme ve umudunu sakın kaybetme ne zorluklarla okuduk bizler öğretmen olmak için okuduk güzel yürekli çocuklarımızın senin gibi öğretmenlere iithyacı var sakın ha sakın pes etme bir gün elbet olacak. part olarak çalış ama özellikle eğitim netlerini arttırmayı hedefle eğitime ağırlık ver.
canım bak ucundan kıyısından kaçırmışsın sakın bırakma yine çalış yine gir sınava, part time bir iş bul, maaşı çok olmasa bile faturaları karşılar eve destek olmuş olursun
şimdiye kadar şanssızlıklar yaşamışsın motivasyonun düşmüş sinirlerin bozulmuş anlıyorum ama, yine hazırlan güzelce
bir kez atandıktan sonra bir daha sınav-ders derdin olmayacak, bitti gittiiiii diyeceksin ooohhh
bırakma kendini