• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeniden düzen kurmak.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.574
598
Merhaba güzel hanımlar, fikir almaya akıl danışmaya geldim. Mevzu çalışmak.

İki ay önce beş sene çalıştığım işimden ayrıldım. Gizliden mobbing, brütten nete çevirince düşük maaş ve görev tanımsızlığı gibi sebepler yüzünden mutsuzdum ve ayrıldım. Eşim Almanya bağlantılı çalışıyor maaşı ortalama üstünde ama TR şartları malum çalışmam lazım. Konuya girmeden önce pandemiden önceki düzenimi anlatayım :

Eşimle işlerimiz aynı semtteydi (Kadıköy- Koşuyolu) beraber gidip dönüyorduk yani yol derdim yoktu, yemeklerimi haftasonu yapar dolaba atardım, ayda iki kere komple temizliğe de yardımcı geliyordu. Düzenimiz 2020’de pandemi ile bozuldu, evden çalışmaya başladık dolayısıyla trafik derdimiz kalmadı, e haliyle gevşedik de. Ve ben şimdi hibrit çalışmayan full mesaili bir iş bulursam - ki bulacağım iş %90 öyle olacaktır- nasıl yapacağım?

Eşim hem yurtdışı bağlantılı hem de esnek çalışıyor, gündüzleri beraberiz, havalar soğumadan önce yürüyüşler yapıp geziyorduk. Açıkçası çok alıştım birlikte yapışık ikiz modunda olmaya da. Yani ben çalışmasam olmayacak, çalışsam ne b.k yiycem bilmiyorum.

Çok saçma gelecek ama kocamı da göremicem (ekseriyetle geceleri çalışıyor saat farkından dolayı) ve gene zamansızlık problemim olacak diye dertleniyorum.

Mesleğim asistanlık, üst düzey yönetici asistanıyım işim C level adamlarla yani temposu yüksek bir iş. Acaba diyorum daha az maaşa daha az sorumluluk olan mesela danışma falan gibi işler mi baksam? Pandemide hep online çalıştık, asistanı olduğum Ceo ile tüm toplantıları Teams’den yürüttük şimdi ofis işi beni yorar biliyorum. Hem karnım doysun hem pastam dursun da demiyorum yanlış anlamayın ama 20 senedir hep zamansızlıktan yakındım, senelik izin bile almadığım zamanlar oldu ve şimdi zamanımızın bol olması çok güzel. Eşim için de bu aynı. Bu konforu bırakmak zor gelecek.

Yardımcı ablamız da pandemide işsiz kaldığı için dört koldan çalışıyor. Onu haftada 1 alırım desem gelemeyebilir şu an bile zor ayarlıyıp geliyor. Bilmiyorum dört kedi, yemek, rutin temizlikler, çamaşır vs. çok dağıldım ne yapıcam bilmiyorum.

Ha tabii kimse beni kırmızı halı serip çağırmıyor şimdi aramaya başlasam belki 1 sene sonra iş bulucam ama kafamda bunları netleştirmeden iş aramak da istemiyorum.

Eş ile geçirilen vakit önemli benim için de. Anlıyorum sizi.

Sizi ne tatmin edecek? Danışma da olmak bana yeter, kendimi tatmin olmamış hissetmem diyorsanız yorulmayacağınız bu tarz bir iş daha mantıklı tabi. Burda kriterleriniz önemli, maaş, çalışma saatleri, pozisyon vs. Hepsini göz önünde tutunca kafanıza yatan bir sonuç illaki ortaya çıkacaktır.

Eşinize de sorun, fikrini alın, sizi iyi tanıyan birisi sonuçta. Yardımcı olabilir fikirleriyle.

Eş ile geçirilen vakit önemli benim için de. Anlıyorum sizi.

Sizi ne tatmin edecek? Danışma da olmak bana yeter, kendimi tatmin olmamış hissetmem diyorsanız yorulmayacağınız bu tarz bir iş daha mantıklı tabi. Burda kriterleriniz önemli, maaş, çalışma saatleri, pozisyon vs. Hepsini göz önünde tutunca kafanıza yatan bir sonuç illaki ortaya çıkacaktır.

Eşinize de sorun, fikrini alın, sizi iyi tanıyan birisi sonuçta. Yardımcı olabilir fikirleriyle.

Eşim seçimi bana bırakır her zaman. Açıkçası 99 sonrası girişliyim ve emekliliğimden umudum yok, olsam bile alacağım max maaş 2000 TL. Kariyer derdim de yok yani son işimde istedim departman değişeyim ama olmadı. Yani danışma işi bana koymaz, ne kadar az sorumluluk o kadar iyi hatta. Ama eşimle olan vakitlerim azalacak buna endişe ediyorum. Keşke part time bir iş bulabilsem.

C level execse asistanlık yapmak çok zor ya bol dikkat ve her an ulaşılabilir olmak gerekiyor. Ama bu yönetici asistanlığı deneyimi baska organizasyon planlama gerektiren daha hafif pozisyonlara dönüşebilir. Her şey cvyi nasıl hazırlayıp kendinizi nasıl yansıttığınıza bakıyor. Operasyon, organizasyon koordinatörlüğü veya iletişim uzmanlığı gibi rollerde şansınızı deneyebilirsiniz.

sizin sektörünüzü bilmiyorum o konuda fikrim yok

ama sanıyorum benzer yaşlardayız, siz biraz daha büyüksünüz, ben de 17. senemi çalışıyorum.

şimdi bana zaman mı para mı derseniz bence zaman. sizin de galiba aileden biraz varlığınız olacaktı, karıştırmadıysam, çocuk yok, yani emeklilikler filan yani gelecekte de bir şekilde çevirecek durumdasınız. (yoksa herkese önce zaman denmez) bende aileden hiçbir şey kalmayacak, hatta ben onlara ev alacak gibiyim ama zamanında çalıştığımı çalıştım yeter artık bence zaman.

Her halükarda 2000 maaş alacaksanız o zaman az yorucu olan işi seçin. Yükselme ihtimalinizin olmadığı basamaklarda bu maaşa yıpranmak mantıklı değil sizin için.

Ben neyi netleştireceğinizi anlamadım. Nasıl bir öneri bekliyorsunuz, aklıma gelen tek öneri eşinizin size çalışma hayatım, gerek yok demesi.

Herkes anlattığınız şartlarda çalışıyor. Yol, temizlik,yemek vb. Yani belki şanslı bir azınlık vardır tabi.

Almanya ile aramızda 2 saat var, eşinizin işleri neden devamlı gece oluyor mesela? Ayrıca benim gördüğüm üst düzey asistanlar, hatta tüm asistanlar patronları tatile çıkınca kendi de çıkıyor. Neden izin sorunu yaşadınız onu da anlamadım?

Benim için çok karmaşık bir konu olmuş 😂

Ben neyi netleştireceğinizi anlamadım. Nasıl bir öneri bekliyorsunuz, aklıma gelen tek öneri eşinizin size çalışma hayatım, gerek yok demesi.

Herkes anlattığınız şartlarda çalışıyor. Yol, temizlik,yemek vb. Yani belki şanslı bir azınlık vardır tabi.

Almanya ile aramızda 2 saat var, eşinizin işleri neden devamlı gece oluyor mesela? Ayrıca benim gördüğüm üst düzey asistanlar, hatta tüm asistanlar patronları tatile çıkınca kendi de çıkıyor. Neden izin sorunu yaşadınız onu da anlamadım?

Benim için çok karmaşık bir konu olmuş 😂

Eşim sadece Almanya ile çalışmıyor, patronu Amerika’da. Ekseriyetle de onla çalışıyor.

İzin sorunu yaşamadım, izin almadan çalıştığım dönemler oldu. Kendi tercihim de oldu bazen, bu son işimde değil yirmi seneye bakınca olan dönemler. Yoğunluk yani.

Pandemiden önceki düzenime nasıl dönücem nasıl ayak uydurucam derdindeyim aslında çok karmaşık değil belki sizin uykunuz gelmiştir.

İki ay önce beş sene çalıştığım işimden ayrıldım. Gizliden mobbing, brütten nete çevirince düşük maaş ve görev tanımsızlığı gibi sebepler yüzünden mutsuzdum ve ayrıldım. Eşim Almanya bağlantılı çalışıyor maaşı ortalama üstünde ama TR şartları malum çalışmam lazım. Konuya girmeden önce pandemiden önceki düzenimi anlatayım :

Eşimle işlerimiz aynı semtteydi (Kadıköy- Koşuyolu) beraber gidip dönüyorduk yani yol derdim yoktu, yemeklerimi haftasonu yapar dolaba atardım, ayda iki kere komple temizliğe de yardımcı geliyordu. Düzenimiz 2020’de pandemi ile bozuldu, evden çalışmaya başladık dolayısıyla trafik derdimiz kalmadı, e haliyle gevşedik de. Ve ben şimdi hibrit çalışmayan full mesaili bir iş bulursam - ki bulacağım iş %90 öyle olacaktır- nasıl yapacağım?

Eşim hem yurtdışı bağlantılı hem de esnek çalışıyor, gündüzleri beraberiz, havalar soğumadan önce yürüyüşler yapıp geziyorduk. Açıkçası çok alıştım birlikte yapışık ikiz modunda olmaya da. Yani ben çalışmasam olmayacak, çalışsam ne b.k yiycem bilmiyorum.

Çok saçma gelecek ama kocamı da göremicem (ekseriyetle geceleri çalışıyor saat farkından dolayı) ve gene zamansızlık problemim olacak diye dertleniyorum.

Mesleğim asistanlık, üst düzey yönetici asistanıyım işim C level adamlarla yani temposu yüksek bir iş. Acaba diyorum daha az maaşa daha az sorumluluk olan mesela danışma falan gibi işler mi baksam? Pandemide hep online çalıştık, asistanı olduğum Ceo ile tüm toplantıları Teams’den yürüttük şimdi ofis işi beni yorar biliyorum. Hem karnım doysun hem pastam dursun da demiyorum yanlış anlamayın ama 20 senedir hep zamansızlıktan yakındım, senelik izin bile almadığım zamanlar oldu ve şimdi zamanımızın bol olması çok güzel. Eşim için de bu aynı. Bu konforu bırakmak zor gelecek.

Yardımcı ablamız da pandemide işsiz kaldığı için dört koldan çalışıyor. Onu haftada 1 alırım desem gelemeyebilir şu an bile zor ayarlıyıp geliyor. Bilmiyorum dört kedi, yemek, rutin temizlikler, çamaşır vs. çok dağıldım ne yapıcam bilmiyorum.

Ha tabii kimse beni kırmızı halı serip çağırmıyor şimdi aramaya başlasam belki 1 sene sonra iş bulucam ama kafamda bunları netleştirmeden iş aramak da istemiyorum.
Ben de çok uzun evden çalışıp işten ayrılıp tam ofise geçtim. İşim yöneticilikti eski esnekliğim sıfır. Önceden istediğim saatte gider gelirdim. Şimdi 40 km uzakta yol bile git dön 3 saat.
Ama alışıyorsun eski tempona. İnan ofis iyi geliyor.
Eşle olmak iyi ama bana kalırsa bi süre sonra evliliği baltalıyor. Şu koşullarda nolacağı bilinmezken fazla para tercih ederdim.
Hem de cv de manasız derece düşüşü ilerde çok iyi bi işe engel olur derdim.
Belki bulacağınız iş de hybrid olabilir. Trend bu oldu artık şu an iş ararsanız uzaktan bulma ihtimaliniz çok. Malum vakalar patladı.
Bir de şu var eşiniz ya iş değiştirirse? Ölene kadar orda çalışmayacak ya.
Duygusal sebeplerle kariyer düşürmek bence mantıksız.

vive hemen iş bulup bulamayacağın garanti değil elbette ama biraz daha kafanı toplasan mı acaba?
Şu an mantıklı karar veremeyebilirsin gibi geliyor bana🙄

Tamam iş tempon çok yoğundur, eşinle olmaya da alıştın ama eğitimin, senelerce yaptığın mesleğin sonrası duygusal kararlar alarak pozisyon değiştirmek de mutlu etmeyebilir.

İlle de biraz daha sakin, az sorumluluk alacağım bir iş istiyorum dersen mesleğin gereği olan donanımların üzerinden yürüsen olmaz mı?
Yabancı dil, halkla ilişkiler vs gibi.

Vive,şuan iş yükünün nispeten ağır olmadığı bir iş bulsan dahi bu seni tatmin edecek mi? Nihayetinde kurumsala çok aliskinsin. Ayrıca Max 2000 alacağın bir işten keyif almama ihtimalin yüksek hem maddi olarak hem de manevi olarak bir süre sonra enerjin dibe vurur. Misal ben suanki isimden bir alt pozisyon olan öğretmenliğe geri dönsem oturur ağlarım. Hem ücret tatmin edici değil hem de çalışma saatim esnek değil,derse saatine tabiyim,ben çıldırdım Allah korusun.

Şu an iş konusunda yeni kararlar almak üzereyim, bu aşamada olmamın sebebi zaman ve bir nebze kariyer. O yüzden sizi anlıyorum.
Eğer kariyer derdiniz yoksa seçiminizi zamandan yana kullanmanızı öneriyorum.

Yeni iş seçimi yaparken mesai saati yoğunluğu bazen o kadar da göze batmıyor, fakat zamanla dert oluyor. Daha az tempolu ve zamanın size kaldığı bir iş bulursanız yeniden adapte olmanız da daha kolay olacaktır.

Pozisyon değiştirme konusunda iyi düşünmelisiniz, alt kademeye inmek de zamanla sorun olabilir.

Merhaba

Öncelikle iş arama süreciniz hayırlı olsun
Sizin konularınızı hatırlıyorum

Şu an daha rahat pozisyonda bir iş bakıyorsunuz anladığım kadarıyla ama maaşınızda ona oranla düşük olur muhtemelen zaten Türkiye’de maaşlar çok yüksek değil
Bu sizi rahatsız etmez mi ?
Senelerdir çalışıyorum asgarinin bir tık üstü maaş alıyorum diye düşünmez misiniz bir süre sonra

İkinci olarak
Ne iş yaparsanız yapın home office çalışmayacaksanız zaten eşinizi sadece hafta sonu görebileceksiniz.
Zaman sorunu ve ayrı vakit geçirme illa ki olacak yani.

Yerinizde olsam mesleğime uygun home office iş ilanlarına bakardım

Kolay gelsin şimdiden

Her halükarda 2000 maaş alacaksanız o zaman az yorucu olan işi seçin. Yükselme ihtimalinizin olmadığı basamaklarda bu maaşa yıpranmak mantıklı değil sizin için.

Emekliliğimde alacağım rakam aşağı yukarı odur yazmıştım aslında.

Vive,şuan iş yükünün nispeten ağır olmadığı bir iş bulsan dahi bu seni tatmin edecek mi? Nihayetinde kurumsala çok aliskinsin. Ayrıca Max 2000 alacağın bir işten keyif almama ihtimalin yüksek hem maddi olarak hem de manevi olarak bir süre sonra enerjin dibe vurur. Misal ben suanki isimden bir alt pozisyon olan öğretmenliğe geri dönsem oturur ağlarım. Hem ücret tatmin edici değil hem de çalışma saatim esnek değil,derse saatine tabiyim,ben çıldırdım Allah korusun.

2000 almam ki, o emeklilik rakamıydı yanlış anlamış herkes benim hatam muhtemelen.

Allah baska dert vermesın ne dıyelım

Merhabalar,
Öncelikle zor bir süreçten geçtiğinizi, aklınızın karman çorman olduğunu burdan hissettim. Ben insan kaynakları, kariyer koçluğu ve mentorlüğü alanında 15 yıldan fazla deneyimli biri olarak size şunu tavsiye etmek isterim: günün 1 saatini özenle kendinize ayırın, seviyorsanız çay veya kahvenizi alın. Mümkünse koltuğunuzu evinizin en güzel penceresine çevirin ve ayaklarınızı uzatıp o koltuğa oturun. Hazır hissedince gözlerinizi kapatın ve şu andaki tüm kaygılarınızın önemsiz olduğunu düşünün. Para, eşinize ayırmak istediğiniz zaman, ev işleri, kediler… Hayatta her şey sizin istediğiniz gibi ilerlemiş ve 3 yıl geçmiş. Bu 3 yılın sonunda, “dahasını istemezdim, mükemmel bir hayatım var” dediğiniz bir anda olduğunuzu hayal edin. 3 yıl sonunda siz nerdesiniz? Ne yapıyorsunuz? İşiniz ne? Etrafınızda kimler var? Evinizin düzeni nasıl sağlanıyor? Günlük zamanınızı iş ve özel hayat olarak nasıl bölmüşsünüz? Tüm bu detayları düşünün ve hayal edin. Öyle bir andasınız ki her şey ama her şey tam da olmasını istediğiniz gibi.

Gözlerinizi açtığınızda, bu hayata doğru en uygun ilk adımın ne olacağını düşünün. Yüreğiniz cevabı size verecektir.

Umarım faydam olmuştur
Sevgiler

Back