Yeniden doguyorum

turkuaz86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2010
2.068
533
Evet arkadaşlar,

Birazcık sitede araştırdım ve karar verdim.
Başlıyorum yeniden doğmaya. Kendime hedef koymadım. Hayat prensibim olacak çünkü. Önemli olan 40 gün boyunca istikrar sağlayabilmek gerisi hayatında normal temel olacak.

Ruhumu, görünüşümü, sağlığımı, negatif huylarımi, giyimimi, bakimimi yavaş yavaş olumlu bir şekilde değiştireceğim.
Hayatıma sadelik, minimalizm katacagim. Aynı zamanda bilgi birikimimi, genel kültürümü, kitap okuma alışkanlığımı olumlu yönde değiştireceğim. Birden bakınca çok gözüküyor evet. Ama yavaş yavaş deneyeceğim.

Pozitif bir hayata doğru ilerliyorum.
Neler yapacağımı daha detaylı yazacağım.
Önerilerinize açığım :)

Beslenme:
Bol bol su 2,5 - 3l (limonlu,naneli vs)
Günde iki kupa yeşil çay
Saat 18 den sonra yemek yok
Yavaş yavaş ve 20 kere çiğne lokmayı
1 avuç büyüklüğünde doyana kadar ye
Yemek aralarında minimum 5 saat
Doğal olan herşey yenilebilir. Paketli Barcodlu işlenmiş hicbirsey eve girmeyecek.
Antioksidan beslenme
Zayiflayacagim
04.06.2016
Kilo-69
Boy-155
Gögüs-104 hedef 90
Bel-86 hedef 68
Basen-104 hedef 90

Uyku:
Saat 23 de uyu, sabah 6 da uyan

Spor:
Hergün 1 saat tempolu yürüyüş, pilates yoga yada egzersiz

Dış görünüş
Vucut bakimi:
Her sabah duş alınacak. Vucut nemlendirilecekbebek yagi,kokulu krem yada body spray ile. Haftada 2 kez peeling/kese
At kılı fırçası ile tüm vucut ogulacak.
Dekolte bakimi yüz bakımına dahil.

Koltuk altı kararması için çareler arıyorum hala.

Yüz bakimi:
Haftada 2 kez peeling
Her sabah ve akşam bakim rutinim
-temizleme- tonik- nemlendirme/serum
Yaş 30 olduğu için anti aging yönteme geçmeyi düşünüyorum.
Hergün sabahları güneş koruma faktörlü krem sürülecek. Açık tenliyim olduğum için yüzümdeki sivilce izleri çok gözüküyor buna karşı bir yöntem bulmalıyım.
Makyaj konusunda az ve öz felsefesini benimseyecegim bebek gibi cildimin olması için pudra ve fondöten kullanmıyorum.kaslarimi biraz daha kalinlastirmak ve şekillendirmek istiyorum.

Tüyler:
Jilet hayatımdan çıkartıp ağda ve epilatöre geçeceğim. Para biriktirip philipps lumea almayı düşünebilirim. Hiç tüyler gözükmemeli.

Sac:
Saçlarımın uçları kırık. Birtürlü uzatamiyorum. Sürekli kesmek zorunda kalıyorum. Saçlarımın neme ihtiyacı var sanırım. Doğal olan şampuan lar kullanmayı düşünüyorum. Saçlarım dalgalı ama çok biçimsiz. Dağınık gözüküyor. İleride belki koyu kahve saçlarıma biraz ışıltı yaptırabilirim.

El ve ayak:
Ayaklar her banyoda törpülenecek.
Manikür ve pedikür her hafta yapılacak. Kremlenecek.oje sürülecek.

Ruh:
Meditasyon yöntemleri geliştirmek. Pozitif olumlama yapmak. Dinlenmek. Doğayla hergün iç ice olmak.

Parfüm:
Şuanda kendime parfüm arayışındayim.
Bir uygun fiyatlı birtane de gerçekten beğenip para vermeye değer diyeceğim parfüm olsun istiyorum. Bodykremleriyle birlikte kullanabileceğim.

Giyim:
Özenli ve zevkli giyinmek istiyorum. Şuanda yaşlı teyzeler gibiyim. Biraz daha yaşıma uygun giyinmek istiyorum. Kısa boylu olduğum için ona uygun giyinip.dolabimda az ve birbiriyle kombinleyecegim kıyafetler alacağım. Eski giymediğim olmayan tüm kıyafetlerimden ariyacagim. Fazlalık olan aksesuarları başkalarına vereceğim. Topuklu ayakkabı giymeye alistiracagim kendimi. Sadelik hep ön planda olacak.

Minimalizm ve sadelik hep ön planda olacak. Hayatımdaki tüm fazlalıkları kurtulacağım. İlk başta kilolarından ve sağlıksız düzensiz yaşam biçiminden.
Televizyonu hayatımdan kaldıracağım onun yerine haftada en az bir kitap okuyacağım. Kitap listesi yaptım kendime. Kendimi geliştireceğim. Sosyal hesapların hepsini kapatacağım.
Haftanın bir gününü bakim günü ilan edeceğim kendime.

Son düzenleme:
Günlüğün hayırlı olsun, çok güzel hedeflerin koymuşsun önüne. Ben de 6 yıldır televizyonsuz yaşıyorum, muhteşem bir şey.

Fazla kilolar gittikçe, ozguven yerine gelmeye baslayacak, kendine daha cok degerlere vericeksin ve bunlarin hepsini zincirleme olarak yapicaksin canim eminim:) takipteyim

2 litre su içtim
Yeşil çay yatmadan önce içmeyi düşünüyorum.

Saat 18 den sonra yemeği bitirdim
1 avuç büyüklüğünde doyana kadar ye, bugün biraz daha fazla oldu
Yemek aralarında minimum 5 saat şuanda hastanede olduğum için bunu uygulayamiyorum iki günden itibaren buda düzelecek.
Doğal olan herşey yenilebilir. Paketli Barcodlu işlenmiş hicbirsey eve girmeyecek. Yemedim

15.000 adım yürüdüm ve sabah yoga yaptim

Kendime bugün 4 adet kitap aldım. Onları bu ay okuyacağım hedef olarak.

Şimdilik bu kadar :)

Fazla kilolar gittikçe, ozguven yerine gelmeye baslayacak, kendine daha cok degerlere vericeksin ve bunlarin hepsini zincirleme olarak yapicaksin canim eminim:) takipteyim
Kesinlikle bende öyle düşünüyorum. Şuanda önemli olan kendime bakim rutini oluşturmak beslenmeye dikkat etmek ve spor gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

Bugün çok az su içtim. 500ml daha içmeyi planlıyorum.

10.000 adım yürüdüm.30 dk yürüyüş yaptım.
Meyve yemedim.sekerli yemedim.
En geç 19da yedim maalesef.

Bugünüm pek güzel geçmedi.
Ama akşama kadar yinede düzeltmek ve devam etmek önemli.

Sabah akşam cildimiz temizleyip tonikleyip kremliyorun. Bunu yaparak bile kendimi iyi hissediyorum.

Eve geldiğimden bu yana düzenimi oturtmaya çalışıyorum.
Sabahları yüz bakim rutini mi ve aksamları aksatmiyorum.
Yediklerimi dikkat etmeye çalışıyorum iki öğün besleniyorum.
Şu içme olayını hala çok iyi yapamıyorum.

Bugün lazım olmayan tüm dergi, yazı vs hepsini seçip attım. Birazcık rahatladım. Kıyafetlerimi seçeceğim sonraki günlerde.fazlaliklar bana ağırlık veriyo.en büyük fazlalığıdır kiloların.
Hergün 10.000 adım atıyorum. Sporu biraz daha rutine oturtamaliyim.

Şimdilik bu kadar :)

Canım hastaneden çıkmışsın sevindim.. Herşey inşallah senin için hayırlı ve güzel olur..

Manevi olarakda kendini destekle tatlım.. Sadece dünya metaıları insanı bir yere kadar mutlu ediyor, sonrası gene boşluk olabiliyor ikisini dengede götürmeye çalışırsan gerçek anlamda kendini yenileyeceğini düşünüyorum canım ..
Duaya çok önem ver mesela, hergünün başında sonunda duaların içden samimi olsun, bize tek gerçek dost olan yaradanımızdan güzel isteklerde bulun sana hayırlısını vereceğine inan, bu seni hem ruhen de mutlu huzurlu hissettirecek göreceksin canım ..
Acele etmeden adım adım herşey güzel olacak inşallah senin için canım :)

Bugün aldığım kiloların şokunu yaşadım resmen. 36 beden pantolonumun düğmesi koptu.
Üst bedende 38 m giyinirken şuanda xl giyiniyorum. 10 ayda bu kadar nasıl silerim ya. :KK43:

Günlüğüne birkaç gündür yapmadığımı farkettim. Uzun zamandır evde olmadığım için temizlikte uğraşıyorum. Şuanda kendimede zaman ayırmaya çalışıyorum ama tabii biraz geri planda kaldı bu ara. Kendime yeni yeni bildikleri edinmek için makaleler yazılar ve okuyorum. Hepsini ayrı bir deftere geçirip sürekli okumak istiyorum. Bugün dolabımı temizleyeceğiz fazlalıkları giymediklerimi vs hepsini poşete koyup dağıtmayı yada satmayı düşünüyorum. O kadar gereksiz ıvır zıvır var ki.

Kendime o kadar bakim için makyaj malzemesi ve almışım. Ki şimdilik kendime alma yasağı koydum.ve hepsi bitince bir markanın ürünlerini kullanmayı planlıyorum. Çünkü şu cildimde ki sivilce lekelerin çok kötü gözüküyor açık tenli olunca.

Beslenme konusunda çok zorlanıyorum. Hatta bu aralar cips çikolata bile yiyorum neden olduğunu çözemedim. İçimde bir sıkıntı gerginlik var sanki.

Neyse herşey güzel olacak diyip ben işime tekrar döneyim. :)

Evet arkadaşlar,

Birazcık sitede araştırdım ve karar verdim.
Başlıyorum yeniden doğmaya. Kendime hedef koymadım. Hayat prensibim olacak çünkü. Önemli olan 40 gün boyunca istikrar sağlayabilmek gerisi hayatında normal temel olacak.

Ruhumu, görünüşümü, sağlığımı, negatif huylarımi, giyimimi, bakimimi yavaş yavaş olumlu bir şekilde değiştireceğim.
Hayatıma sadelik, minimalizm katacagim. Aynı zamanda bilgi birikimimi, genel kültürümü, kitap okuma alışkanlığımı olumlu yönde değiştireceğim. Birden bakınca çok gözüküyor evet. Ama yavaş yavaş deneyeceğim.

Pozitif bir hayata doğru ilerliyorum.
Neler yapacağımı daha detaylı yazacağım.
Önerilerinize açığım :)

Beslenme:
Bol bol su 2,5 - 3l (limonlu,naneli vs)
Günde iki kupa yeşil çay
Saat 18 den sonra yemek yok
1 avuç büyüklüğünde doyana kadar ye
Yemek aralarında minimum 5 saat
Doğal olan herşey yenilebilir. Paketli Barcodlu işlenmiş hicbirsey eve girmeyecek.
Antioksidan beslenme
Zayiflayacagim
04.06.2016
Kilo-69
Boy-155
Gögüs-104 hedef 90
Bel-86 hedef 68
Basen-104 hedef 90

Uyku:
Saat 23 de uyu, sabah 6 da uyan

Spor:
Hergün 1 saat tempolu yürüyüş, pilates yoga yada egzersiz

Dış görünüş
Vucut bakimi:
Her sabah duş alınacak. Vucut nemlendirilecekbebek yagi,kokulu krem yada body spray ile. Haftada 2 kez peeling/kese
At kılı fırçası ile tüm vucut ogulacak.
Dekolte bakimi yüz bakımına dahil.

Koltuk altı kararması için çareler arıyorum hala.

Yüz bakimi:
Haftada 2 kez peeling
Her sabah ve akşam bakim rutinim
-temizleme- tonik- nemlendirme/serum
Yaş 30 olduğu için anti aging yönteme geçmeyi düşünüyorum.
Hergün sabahları güneş koruma faktörlü krem sürülecek. Açık tenliyim olduğum için yüzümdeki sivilce izleri çok gözüküyor buna karşı bir yöntem bulmalıyım.
Makyaj konusunda az ve öz felsefesini benimseyecegim bebek gibi cildimin olması için pudra ve fondöten kullanmıyorum.kaslarimi biraz daha kalinlastirmak ve şekillendirmek istiyorum.

Tüyler:
Jilet hayatımdan çıkartıp ağda ve epilatöre geçeceğim. Para biriktirip philipps lumea almayı düşünebilirim. Hiç tüyler gözükmemeli.

Sac:
Saçlarımın uçları kırık. Birtürlü uzatamiyorum. Sürekli kesmek zorunda kalıyorum. Saçlarımın neme ihtiyacı var sanırım. Doğal olan şampuan lar kullanmayı düşünüyorum. Saçlarım dalgalı ama çok biçimsiz. Dağınık gözüküyor. İleride belki koyu kahve saçlarıma biraz ışıltı yaptırabilirim.

El ve ayak:
Ayaklar her banyoda törpülenecek.
Manikür ve pedikür her hafta yapılacak. Kremlenecek.oje sürülecek.

Ruh:
Meditasyon yöntemleri geliştirmek. Pozitif olumlama yapmak. Dinlenmek. Doğayla hergün iç ice olmak.

Parfüm:
Şuanda kendime parfüm arayışındayim.
Bir uygun fiyatlı birtane de gerçekten beğenip para vermeye değer diyeceğim parfüm olsun istiyorum. Bodykremleriyle birlikte kullanabileceğim.

Giyim:
Özenli ve zevkli giyinmek istiyorum. Şuanda yaşlı teyzeler gibiyim. Biraz daha yaşıma uygun giyinmek istiyorum. Kısa boylu olduğum için ona uygun giyinip.dolabimda az ve birbiriyle kombinleyecegim kıyafetler alacağım. Eski giymediğim olmayan tüm kıyafetlerimden ariyacagim. Fazlalık olan aksesuarları başkalarına vereceğim. Topuklu ayakkabı giymeye alistiracagim kendimi. Sadelik hep ön planda olacak.

Minimalizm ve sadelik hep ön planda olacak. Hayatımdaki tüm fazlalıkları kurtulacağım. İlk başta kilolarından ve sağlıksız düzensiz yaşam biçiminden.
Televizyonu hayatımdan kaldıracağım onun yerine haftada en az bir kitap okuyacağım. Kitap listesi yaptım kendime. Kendimi geliştireceğim. Sosyal hesapların hepsini kapatacağım.
Haftanın bir gününü bakim günü ilan edeceğim kendime.

Enerjinizi bayildim. :KK6:

Kaç gündür uğramamışim buraya uğramadığı gibi kendimede hiç özeniyorum yine. Napcam bilemiyorum.

Çok kötü gidiyor. Hicbirseye dikkat etmiyor saldım tekrar sanki.
Hadi ne duruyorsun yarın tekrar başla o zaman hedeflerin süper bayıldım saçların için haftada 1 hint Yağı + badem yağı + zeytinyağı+ argan yağı karıştırıp duştan önce 1 saat sürüp bekleyebilirsiniz hızlı uzatır. Geçirdiğimiz hergün bize zarar ama bi kere bıraktım diyip salma kendini, tekrar başla.

Evet gelelim dün akşam yaptıklarıma. Duşa girdim duş aldım onun öncesinde tüylerimi agdayla almaya çalıştım yüzüme gözüme bulaştırdım. Sonunda sinirlenip aldım jiletledim. Banyodan çıktıktan sonra vucut kremi sürdüm ardında parfümümü.banyodayken yüzüme peeling yaptım ve saçımın uçlarını kendim kestim. Yemek olayında çikolatayı çık abartıyorum oda sanırım içimdeki sıkıntıların tam gelmemesine. Taşınma arifesindeyim bu yüzden kafam çok meşgul sanırsam. Hergün 10.000 adım atıyorum bazı günler 12.000 de oluyor.

X