İsteyip istememek degildi burada sordugum zaten, benim gibi arada kalıp 2. Cocukta zorlanmayan yada zorlanan her ikiYani benim burdan gördüğüm yorucu da olsa 2. Çocugu istiyormuşsunuz gibi duruyor. İstemiyorsanız zaten korunursunuz hiç böyle şüpheleriniz olmaz diye düşünüyorum.
Oww sen biraz erken moda girmişsin. Ben 6. Ayımda uykusuz ve sürekli emen bir bebekle mucadele ediyordum asla düşünemezdim. Kızım 2 yasına girince düşünmeye basladım ki halen hiperaktif ve meme bagını bu ay kestik daha. Birde ben odagı sadece annesi olan bebege hemen 2. Cocuk yapmanım haksızlık oldugunu düşünüyorum benim kız suan cok sosyal ve bana ciddi düşkünlüğüBen epey bir sure bir daha mi aslaaaa modundaydim.Ama su an oyle degilim acikcasi cok sicagim ikinci cocuga ama henuz bebegim 6 aylik cok erken
Tabi ki canim su an dusunmuyorum mumkun degil zaten.Ikinci cocuk fikrine sicak bakiyorum artik aslaaa demiyorum anlaminda yazdim yanlis anlasmisiz..2.5-3 yas ideal hem biyolojik hem psikolojik olarakOww sen biraz erken moda girmişsin. Ben 6. Ayımda uykusuz ve sürekli emen bir bebekle mucadele ediyordum asla düşünemezdim. Kızım 2 yasına girince düşünmeye basladım ki halen hiperaktif ve meme bagını bu ay kestik daha. Birde ben odagı sadece annesi olan bebege hemen 2. Cocuk yapmanım haksızlık oldugunu düşünüyorum benim kız suan cok sosyal ve bana ciddi düşkünlüğü
Yok, uyumlu ve ilgi alanı cok olan bir cocuk. Eger yakama yapışık bir cocuk olsa simdide dusunmezdım. Bence sende 2 yastan once düşünme derim
Okdr negatif etken varki, dünyanın halini gördükce insan korkuyor destek görmek cok guzel. Hamilemiyim bilmiyorum ama suan pratik yapıyor gibi vucudum ve duygularım. Kızım yalnız kalsın istemiyorumIkinci cocuk icin yas araligi en guzel donemdesiniz.Bence hamileyseniz cok guzel. Tek cocuk daha zor inanin. Benim tek cocugum var. Sonra istedigim halde olmadi.
Eğer adet süresi 10gunden fazla sürüyorsa hamile kalma riski varmış.Selamlar bazılarınız hatırlar, 2020-2021 yıllarında hamilelik öncesi ve sonrası süreçlerimi paylaşmıştım.
Suan kızım 2.5 yaşında.
2. Çocuk düşünmüyorduk. Maalesef annem ben hamile iken demans oldu korkunc gunler yaşadım çok yalnız kaldım.
Genetik aktarım, cocuga yeterli olamayız, yasımız 40 a yaklasıyor vs korkusundan zaten 2. Cocugu düşünmüyorduk.
(38 yasındayım)
Son 6 aydır vucudum adet oncesi dönemlerimde hamilelik semptomları vermeye başladı.
Vucud o döngüyü yeniden isteyebiliyormuş
Hormon geregi.
Bebegimi sütten yeni kestim, halen ara ara emiyo bu arada.
Bu devam eden hormonal belirttiler beni psikolojik olarak da acaba ikinci çocuğu istiyor muyum kafasına getirdi çünkü en başta panik atak geçiriyordum hamile miyim diye sonradan o fikre alışmaya başladım. Gerçekten çok seviyorum çocukları,anneliği ve gerçekten enerjik bir insanım. Şu an beni annemin hastalığı ve boyun düzleşmem dışında zorlayan bir faktör yok.
Gelelim konuya adet günüme şu an iki gün var , ve eşimle birlikte olduğumuz yani riskli bir durumun olduğu gün 1 saat sonra ben adet oldum. (23 mayıs) döngü aralığım 25 gün civarı. Açıkçası adet olunca çok umursamadım zor ihtimal . Ancak beş gündür önce sol kasık ardına sağ kasıgım ilk hamileliğindeki gibi zonklamaya başladı mental olarak dengesizlik ve inanılmaz bir uyku halsizlik hali belimde elektroşok Yemişim gibi sancılar . ani açlık ve tokluk hissi yer değiştirerek devam ediyor . Beni en çok endişelendiren şey sol ve sağ kasığımdaki zonklamalar oldu daha doğrusu şüphelendiğim şey , biliyorum adet döneminde spermin yumurtayla birleşip döllenmesi çok zor ama böyle bir şey başına gelen var mı diye de günlerdir araştırıyorum yani olursa mucize olacak, insanlar yumurtlama vs takıp ederken adetlıyken hamile kalmamadet günüm geçmeden test yapmayacağım ben bu konuyu hem benimle aynı durumda olan var mı hem kendimi ikinci çocuğa hazırlamalı mıyım fikirleriniz neler paylaşmak için açtım. Biliyorum 2. Cocuk özgürlükden buyuk oranda vazgeçmek demek. Ama son 6 aydır yasadıgım hissiyatdan yoruldum. Vucudum ve ruhum istiyor gibi.
Adet döneminde hamile kalan varmı?
Ve 2. Bebek için ne düşünüyorsunuz. Kızım bırkac ay sonra 3 yasına girecek
Yok benim 5-6 gun sürer. 10 gün adet olmak yasayana sabır diliyorumEğer adet süresi 10gunden fazla sürüyorsa hamile kalma riski varmış.
Hayırlısı olsun inşallahYok benim 5-6 gun sürer. 10 gün adet olmak yasayana sabır diliyorum23 mayıs sat tarihim. 17 haziran bat. Benim hep olması gerekenden 1-2 gun one gelir. Döngü aralığım kısa. Suan oldum olacam gibiyim saat bası kontrol ediyorum geceden beri. Olcakmışım gibi bir his. İnanılmaz karın agrısı. Yine beni trollemiyor umarım bedenim. Bukdr belirti inanılmaz cunku.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallahKızlar güncelleme: temmuzda 2 yumurtlama donemimi değerlendirdik.
Adetime 10 gün var suanda belirtilerim var , gecenkinde planlı değildi bu planlı (folik asid kullanıyorum 1 aydır) bakalım gebeysem size yazarım.
Ben evlenir evlenmez ilk aydan hamile kalmıştım.Şu an bebeğim 26 aylık sütten kesmeli, uykuyu düzene sokmalı bir kaos hakim evde. Eşim kendi yatağında yatamıyor hala. Odayı değil yatağı dâhi ayıramadık... Ama ona rağmen bir arada büyüsünler de çocuk büyütme işi rafa kalksın taraftarıyım şu sıralar geç bile kaldım belki bilmiyorum. Oğlum 6 aylıkken karambole geldi ve gebelikten şüphelenmiştik bi ara. Halbuki daha çok korunmaya dikkat etmeliydik çünkü yumurtlama günümü hatta dakikası dakikasına
O da hazır demek ki bir de kızlar daha sevgi dolu oluyor daha kolay alışabilir kardeşine. Tabii en önemlisi anne babanın hazır olması. Teste baktım ikinci çizgi var ama bence erken. adet günü sabah ilk idrarla tekrar dene benceBenim kız 1 yasına kdr besıgınde yattı (gece 10 kez uyanırdı ona ragmen odasını ayrı tuttum . Maalesef bir seyehatte yer olmadıgından 15 gun bizle yattı kokuma alıstı 36 aylık suan yatmıyo baska yerde. Herseyi denedim olmadı.
Kardesi olunca mecbur ayrılcak ekim gibi ayırcaz tekrar bakalım.
İyiki olmamış başedemezdin.
Ben nezamanki bebegimin bazı ihtiyaclarını kendinin karsıladıgını kreş yasına geldiğini gördüm o an karar verdm. Ama en buyuk sebebi, inanılmaz cocuk sevgisi var kızımda her bebegi nazıkce sever oyalar, hayvanlarada aynı sekılde şevkat dolu oyuncagı alınsa aglamaz. Yaş aralığı 3-4 ise ben kardes yapılması taraftarıyım bu arada testimi yğklicem bi bakarmsn?