Merhabalar herkese yepyeni güzel bir yıl diliyorum. Benim gibi kendi adına yeni bir başlangıç yapmak isteyenler de umarım hedeflerimize ulaşırız.
2021 benim için depresif geçti pandemi sürecinde ailevi sorunlar, dost kazığı yemem, ailemin aşırı üstüme gelişi felan derken "ya sabır" diye diye geçti. Bu sürecin yan etkisi de oldu tabi kendime olan özgüvenimi yaraladım. Kendimi çirkin, güçsüz, şişman , aptal olarak görmeye başladım ve o an dedim bir önlem almazsam bu işin sonu kötü yere varacak.
Daha bakımlı özenli olarak, kilo vererek aynadaki görüntümü iyileştirdim kendimi yeniden beğenmeye başladım. Bol bol kitap okuyup, spor yaparak, dizileri/filmleri/belgeselleri izleyerek kendimi geliştirmeye çalıştım. Çok da iyi geldi. 2022 benim yılım olacak artık kendime neyin iyi geldiğini biliyorum derken değişmeyen şeyler daha sabahtan yüzüme bir tokat atıverdi.
26 yaşındayım bekarım, ailemle birlikte yaşıyorum. Sürekli açıklama yapmaktan, hesap vermekten, kendi kararlarımı aldığım için, para harcadığım için mahcup olmaktan yoruldum.
Örneğin, diyet listemde bugün kabak vardı. Evdekiler ne yiyelim felan diye konuşurken siz istediğinizi yapın ben kabak yicem dedim. Evdeki herkes kabak ne ya onu yeme x yapalım ye, z pişirelim ye demeye başladı. Bende yok siz yiyin dün çok yedik zaten dedim. Yine suratlar asıldı sinirli sinirli iyi ye ama evde yok nasıl alacaksın dışarı çıksan hasta olursun, üşürsün, abin dışarıdan gelirken alır yarın yersin. Yani sürekli sanki ben ilkokul çocuğuyum gibi bir koruma hesap verme. Bundan çok yoruldum. Belki açıklayıcı olmadı ama kısa tutmak adına özetle yazdım bir örnek. Aile evindeki sürekli hesap verme, izin alma, sorgulanma, eleştirilme beni aşırı olumsuz etkiliyor. Bunu çözersem 2022 gerçekten bana iyi gelecek bir yıl olacak inşallah.
Bana bir fikir verseniz? Başka eve taşınma imkanım yok ne yazık ki.