Bence problem tam olarak ne istediğinizi bilmemekte.
Mesela iyi çizim yapıyorsa bir insan illa mimarlık ve sanat okuyacak değil
Çocuklarla arası iyi diye öğretmen olacak değil.
Dışlanma konusu inanın hayatın her alanında her kademesinde oluyor. Belki yabancı bir ülkede daha fazladır ama, her alanda olan döngü gibi bir şey. Gerekli olan gerçek bir arkadaş.
Yaş ve üniversite konusunu kafanıza takmayın boşverin. Kimse size bakıp "Aaaa 27 yaşında daha yeni okumaya baslamıs" demiyecek. Herkes takdir edecek okuma hevesinizi ve arzunuzu. Ve sadece siz tek değilsiniz ki. Her yaş grubu oluyor sınıflarda...
Doğru meslek seçimi ile ilgili bir danısman arastırabilirsiniz, anketler yapabilirsiniz.
Örneğin öğretmen olmak istiyorsunuz. Sabırlı mısınız? Yaratıcı mısınız? Öğretme arzunuz var mı? Ne yaşarsanız yaşayın gün içinde çocuklara yansıtmadan yaşayabilecek misiniz?
Mimarlık mı istiyorsunuz. Grup çalışmalarında nasılsınız, yaratıcı mısınız? Hocanız projenizi begenmezde yılmadan azimle yenisini geliştirebilecek misiniz...
Amacım soğutmak değil yanlıs anlamayın. Ama bakın bir meslek içinde ne kadar özellik barındırıyor.
Ben sizin yazınızdan anladıgım kadarıyla azimli ve okuma hevesiniz arzunuz çok yüksek. Doğru bölümü seçerek başarıyla eğitim hayatınızı sürdürebileceğinizi düşünüyorum, öyle bir his aldım :)