• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni taşınan karşı komşu

Bu çocuklar nerde oynasın park güvenli değil ,bahçede kurallar var çocuklar anlarmış gibi kuraldan apt aman komşular rahatsız olmasın ,sokaklar desen malumunuz....anlayış sadece biraz anlayış sizinde çocuğunuz var henüz küçük belki bir iki yıla iki çocuğa bedel ses çıkaracak bilemeyiz...

Çocuklar anlamıcak aileleri anlıcak zaten. Benim bildiğim çocuk bir büyüğü eşliğinde parka götürülür. Çok ekstrem bir beklenti değil sanırım. Yoksa çocuklara üzülüyorum enerjilerini atacakları fırsat yok. Hem de tüm siteden azar yiye yiye arsız yetişecekler.

Benimde üst katım öyle helede yaz tatilinde massalah ses hic eksik olmaz ama ben dert etmiyorum. Cocuk bu sonucta rahat rahat sokaga da salamiyosun ki bu devirde enerjilerini atmaları icin. Ayrıca seninki de yarin öbür gun buyuduguunde anlarsin belki biraz komsunu. Ilk günden dan diye bunun icin gitmek hele hic hos degil

Benimde üst katım öyle helede yaz tatilinde massalah ses hic eksik olmaz ama ben dert etmiyorum. Cocuk bu sonucta rahat rahat sokaga da salamiyosun ki bu devirde enerjilerini atmaları icin. Ayrıca seninki de yarin öbür gun buyuduguunde anlarsin belki biraz komsunu. Ilk günden dan diye bunun icin gitmek hele hic hos degil

Gitmedim zaten.
Yazları çok beter evet, kapı pencere açılmıyor :(

Yahu daha bugün taşınmışlar, ev yerleşmedigi için çocuklar ortalıkta koşturuyordur belki yatakları bile kurulmamıştir. O evde matkap sesi de olur, çekiç sesi de olur. Senin bebek gecenin köründe altına yaptı diye ağladığında sizin gürültü de ona gidecek düşünuyo musun bunlari?

Karşı komşu ilk taşındığım gün senin gibi kapima gelse, yazarım onu bi kenara, külüme muhtaç olsa zor bulur. Biraz anlayışlı olun dünya sizin etrafınızda dönmüyor sadece

herkese selam,

Karşı dairemize bugün iki küçük çocuklu bir aile taşındı. Yatak odalarımız bitişik ve çok ses geçiriyor duvarlar. Çocuklar çığlık çığlığa yüksek bir yerden güm diye atlayıp yerde yuvarlanıyorlar. Ne konuştuklarını bile duyuyorum. Şimdi diyorum ki bebeğimi de alıp kapılarını çalsam ve desem ki; "kolay gelsin, bir şeye ihtiyacınız var mı? Bizde bebek var, duvarlar çok ince her sesi geçiriyor, ağlar çığlık atar şimdiden kusura bakmayın" olur mu?
Eşim de diyor ki saçmalama :işsiz: çocuklar yeni evin hevesiyle yapıyordur, yapcağın şey çok saçma olur diyor. Sizce normali ne bunun? Gitmeyim mi tanışmaya?

Bence hiç bişey yapma bekle bugun sen onları yarın da onlar seni idare edecektir

Üst katıma bir aile taşındı, ilk taşındığı gün gece 1 i geçiyordu ve evde hala matkap çalışıyordu,
Eşya sesleri vs..
Aynı gün eşimin bir kaç saat sonra şehirlerarası araba kullanması gerekecekti. Ve ben hamile+1.5 yaşında çocuğun uykudan zıplayıp ağlaması ile uğraşıyordum
Sitede oturuyoruz, güvenlikten rica ettik, bir bakın bu saat artık bu kadar gürültü için uygun değil diye.
Kapıdan kovup bildiklerini okumaya devam ettiler.
Sonrasında da polis aradık.
Konuyu buraya sinirli yazmıştım, sonradan taşınma esnasında biraz müsamahalı olabilirdin yorumları gelmişti.
Çok haklı görüyorken kendimi ben de hata yapmış olabilirim diye düşündüm.
İlk gün için şartlarımı çok zorlayıp idare etmeli miydim?
Yada bir şeyler hazırlayıp kolay gelsin hoşgeldiniz diye ikram ederken derdimi anlatabilirdim.

Onun yerine taşınma telaşındaki insanların kapısına polis göndermiş oldum.

Hala tamamen haksız olduğumu düşünmüyorum.
Gece 1 de matkap çalışmaz
Kapıya uyarmaya gelen güvenlik hırpalanmaz
Yan komşu artık biraz sessizlik dendiğimde kadının üstüne yürünmez. ( yürümüş)
Buna rağmen alternatif düşünmeliydim.
He bu inceliği hakeden insanlar değil, o ayrı...

Yahu daha bugün taşınmışlar, ev yerleşmedigi için çocuklar ortalıkta koşturuyordur belki yatakları bile kurulmamıştir. O evde matkap sesi de olur, çekiç sesi de olur. Senin bebek gecenin köründe altına yaptı diye ağladığında sizin gürültü de ona gidecek düşünuyo musun bunlari?

Karşı komşu ilk taşındığım gün senin gibi kapima gelse, yazarım onu bi kenara, külüme muhtaç olsa zor bulur. Biraz anlayışlı olun dünya sizin etrafınızda dönmüyor sadece

Yaşadığım yere göre pazar gecesi 12de, 1de olması normal değil işte.
Evet düşünüyorum ki bebeğimi yatak odasında yatırmıyorum.
Tüm bu ihtimalleri düşünerek gitmedim zaten, umarım dediğiniz gibidir.

Üst katıma bir aile taşındı, ilk taşındığı gün gece 1 i geçiyordu ve evde hala matkap çalışıyordu,
Eşya sesleri vs..
Aynı gün eşimin bir kaç saat sonra şehirlerarası araba kullanması gerekecekti. Ve ben hamile+1.5 yaşında çocuğun uykudan zıplayıp ağlaması ile uğraşıyordum
Sitede oturuyoruz, güvenlikten rica ettik, bir bakın bu saat artık bu kadar gürültü için uygun değil diye.
Kapıdan kovup bildiklerini okumaya devam ettiler.
Sonrasında da polis aradık.
Konuyu buraya sinirli yazmıştım, sonradan taşınma esnasında biraz müsamahalı olabilirdin yorumları gelmişti.
Çok haklı görüyorken kendimi ben de hata yapmış olabilirim diye düşündüm.
İlk gün için şartlarımı çok zorlayıp idare etmeli miydim?
Yada bir şeyler hazırlayıp kolay gelsin hoşgeldiniz diye ikram ederken derdimi anlatabilirdim.

Onun yerine taşınma telaşındaki insanların kapısına polis göndermiş oldum.

Hala tamamen haksız olduğumu düşünmüyorum.
Gece 1 de matkap çalışmaz
Kapıya uyarmaya gelen güvenlik hırpalanmaz
Yan komşu artık biraz sessizlik dendiğimde kadının üstüne yürünmez. ( yürümüş)
Buna rağmen alternatif düşünmeliydim.
He bu inceliği hakeden insanlar değil, o ayrı...

Halbuki tepenizde ceviz kırsa susmalıydınız aaa taşınan her daim haklıdır. Hele çocukları istediklerini yaparlar. Sadrazamın sol kolu ya bunlar, paşa torunu bunların çocukları. Yol yordam öğrenmek zor gelir bu ilkellere. Kaide, kural, nizam dersin bön bön bakarlar. Güvenlik pataklarlar. Kadının üstüne yürürler. Al işte. Geçmiş olsun, Allah iyilerle karşılaştırsın.

Halbuki tepenizde ceviz kırsa susmalıydınız aaa taşınan her daim haklıdır. Hele çocukları istediklerini yaparlar. Sadrazamın sol kolu ya bunlar, paşa torunu bunların çocukları. Yol yordam öğrenmek zor gelir bu ilkellere. Kaide, kural, nizam dersin bön bön bakarlar. Güvenlik pataklarlar. Kadının üstüne yürürler. Al işte. Geçmiş olsun, Allah iyilerle karşılaştırsın.

Çocuklar konusunda bir şey diyemiyorum. Çocuğunuz büyüdükçe anlayacaksınız. Her çocuk bir olmamakla birlikte kardeş kıskançlığı ve iki yaş sendromunun üst üste geldiği bir dönem geçirdim.
Baktığında sus’tan anlayan çocuk, ama öyle günlerimiz oluyordu ki günde 2 saat böğüre böğüre ağladığını bilirim. Çok rahatsız edici ama yapacak bir şey Yok... yerlere fırlatılan oyuncaklar, inadına yapma dediğim her şeyi yapmalar... (alt katım neyse ki boş)
yan komşumun bebeği de çocuk doğduğunda ilk 3 ay her gece 6-7 saat ağlardı. Kim ister Böyle olsun? O donem toplamında 20-25 gece kapısına tıklatıp bize getirdim anne ile bebeği. sıra ile kucagımızda gezdirirdik sabaha kadar.
O yüzden 8-9 yaşına kadar olan çocuğa dokunmam ben :) bilemem ne yaşıyorlar.
Size de çocuk konusunda müsamaha göstermenizi tavsiye ederim. Yarın sizin de ihtiyacınız olacak.
kimi çocuk sakindir, rahat büyür, laf dinler ama her çocuk aynı olmuyor ve yaşamadan bilinmiyor.
O yüzden biz de çocuk büyütüyoruz, çocuğuma asla izin vermiyorum diyen annelere selam olsun,

‘o sizin başarınız değil şekerim, sadece şanslısınız’
:))

herkese selam,

Karşı dairemize bugün iki küçük çocuklu bir aile taşındı. Yatak odalarımız bitişik ve çok ses geçiriyor duvarlar. Çocuklar çığlık çığlığa yüksek bir yerden güm diye atlayıp yerde yuvarlanıyorlar. Ne konuştuklarını bile duyuyorum. Şimdi diyorum ki bebeğimi de alıp kapılarını çalsam ve desem ki; "kolay gelsin, bir şeye ihtiyacınız var mı? Bizde bebek var, duvarlar çok ince her sesi geçiriyor, ağlar çığlık atar şimdiden kusura bakmayın" olur mu?
Eşim de diyor ki saçmalama :işsiz: çocuklar yeni evin hevesiyle yapıyordur, yapcağın şey çok saçma olur diyor. Sizce normali ne bunun? Gitmeyim mi tanışmaya?
Siz öyle yaparsanız onlar da aaa ne demek bizdeki çocuklar da çok sesli siz de şimdiden kusura bakmayın der yollarlar sizi. Şimdi siz rahatsızsınız ama sizin bebeğiniz de ses çıkarıyor sonuçta. Sizinki bebek diye karşı tarafın daha az ses çıkarmasını bekliyorsunuz ama yok öyle bir dünya maalesef daha da sapıtırlar

Mesajlarınızı şimdi okudum da gerçekten çocuklar konusundaki tahammülsüzlüğünüz çok üzücü.
Her aile ve her çocuk aynı değildir. Kimi vardır çocuğuna dur demez, aile de suç vardır ama kimse de
dur şu komşuma eziyet edeyim, tepin yavrum, at oyuncaklarını, demez.
Kurallar demişsiniz, o kurallar belli ki çocukların fıtratları düşünülerek koyulmamış.
O yasak, bu yasak gerçekçi degil.
10000 tane yasak koyacaklarına makul ve uyulabilme ihtimali olan kurallar koysalar çocuklar da arsızlaşmaz.
Öğretmensiniz umarım bir yerlerde oğluma denk gelmezsiniz. Muhtemelen koyduğunuz kurallar ve disiplin zannettiğiniz tahammülsüzlüğünüzle çocuğum 30 yaşında psikolog koltuğunda sizden bahseder.

Daha ilk günden bu denli rahatsız olmanız sizce normal mi?
İnsanlar bugün gelmişler,ev yerleştirmekten belki ilgilenemediler çocuklarla. Bir yerleşsinler hala devam ederse amenna ama ilk günden kapılarına gidip insanların canını sıkmayın derim.

Back