• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni taşınan karşı komşu

Çocuk gürültü yapar olur öyle diyenleri cidden anlayamıyorum. Evet çocuktur tabi ki yapar. Ama gecenin bir vakti hop güm saatlerce ziplatilmaz bir çocuk. İmkanlardan bahsetmişsiniz. Şuan imkanlar da geniş. Etrafım ücretsiz basketbol, futbol, resim, müzik, yüzme, tekvando kurslarıyla, parklarla dolu. Ben de ordan oraya koşturuyorum mesela çocuklar enerjisini atsın diye.

Bazıları da temizlik yapacağım ev temiz olsun diye çocuğunun eline oyun hamuru vermekten aciz. Verse bile naptın bu kadar deyip carlayip çocuğa oyun hamuru pisliğini de benim tepemden pencerelerime silkeler ancak. Çocukla ilgilenme gece yarılarına aralıksız koşturup ziplat sonra da güzellikle rica edene cemkir. Bunların hepsi aynı. Benim çocuklarım da zıplıyor. Ama üçüncü dorduncuden sonra güzellikle alt komşunun rahatsız olabileceğini soyleyip bir kutu oyunu açıyorum mesela. Hemen duruluyorlar. Hareketsiz sakin oldukları için mi hayır tabiki enerjilerini atabildik leri için. Ha derseniz imkan yok götüremez herkes spora vs. o zaman da tutsun elinden yurutsun bir saat bakalım kalıyor mu enerji? Daha enerjik olanını da iki saat yürütsun. Yürümek , gezmek bedava. Tabiki bütün bunlardan bahsederken de küçük çocukları ele almıyorum. Kuralları anlayıp uygulayabilecek olan dört yaş sonrasından bahsediyorum. Yoksa ağlayan bebeğin ağzına bant yapistiracak halimiz yok. Yeni yürüyen bebeği koşturma diyecek halimiz yok.

Yolculukta, evde, restoran gibi yerlerde çocuğun hareketlerinden insanların rahatsız olabileceğini ve ekstra oyalama gerektiğini anlayamıyorlar. Anne yetişip başedemiyor diye bir şey yok, yetebiliyor ki ikinciyi yapmış.

Sikayet icin erken evet ama o gürültü artarak devam eder gibi geliyor bana, aynisi yasadim tek farkla, cocuk degildi gurultuyu yapanlar.

Yorumları okumadım, bundan önceki "komşu gürültüsü" konularinda oldugu gibi çoktaan 10dan fazla kadin huzur evi,20den fazla kadın da müstakil ev önerisi vermiştir, çok şahane fikirler ama degil mi!

Çocuklarinin zekasının ,evde koşarak gelişeceğine inanan kadınlar varken komşu gürültüsü bitmez.

Önce kadınların algısı değişmeli, çocuk gürültüsünden uyuyamıyorum diyene 'napalım çocugu baglayalım mı ' cevabının bir tık üstündeki seviyeye geçelim en azından.

Depresyona girer büyüyünce dedi biri ya şaka gibiler :D

yorumunuzu okuyunca sizin çocuklu bir öğretmen olduğunuza inanamadım ve ne yalan söyleyeyim öğretmen olmanıza üzüldüm açıkçası
hemen, bir günden bir geceden, nasıl insanların çocuklarını eğitemediğine kanaat getirdiniz? hele ki insanlıktan anlamadığına?

insanların şu an içinde bulundukları durumu nereden biliyorsunuz?
belki çocuk otistik, durduramıyorlar?
belki kadın çok hasta, şu anda bir şeye yetişemiyor?
benim arkadaşım mesela, müstakil evden (ki o evde çocuklar istedikleri her türlü oyunu oynayabiliyordu, futbol, basketbol vb dahil) apartmana taşındığında çocukları alıştırabilmek için ne kadar çaba sarfetmişti, özgürlükten bir anda "dur yapma, gürültü yapma" ya geçişe alışamamıştı çocuklar, eğitimsiz oldukları için değil, unuttukları için... belki burada da böyle bir durum söz konusu?

başka üyeler böyle ön yargılı olsalar hadi bir derece; sizin gibi, çocukları eğiten bir insanın biraz daha ön yargıdan uzak olmasını dilerdim. öncelikle, durumu tam olarak anlamamız gerektiğini tavsiye etmenizi dilerdim.
"bu türler! insanlıktan anlamıyorlar"...ne kadar ağır bir itham, hiç görmediğiniz, bilmediğiniz insanlara...üzücü gerçekten
Öğretmen olduğum için ben kendimle gurur duyuyorum.Hani bilmediğiniz insanlar,önyargı demişsiniz ya..
Şimdi aynısını siz yapmışsınız siz benim ne yaşadığımı bilmeden,neye istinaden yazdığımı düşünmeden Öğretmenliğime laf edemezsiniz!
Konu sahibiyle benzer bir durum yaşamıştım hala da üst katta ki aile çocuklarını ne sabah ne gece durdurmaz çocuk sürekli evde koşuyor.O kadar aile üst katımıza geldi böylesini sadece biz değil binaca görmedik.Yüz yüze gelince de napalim çocuk durmuyor oluyor .Kadın çocuğu ile asla ilgilenmez sürekli çocuğa bağirıyor hersey bağırarak olur evlerinde Çocuğun annesi sigarasını yakar elinde telefonuyla pencere kenarında keyfini yapar çocuk koşa koşa oynar.Anne çocuğuyla kaliteli zaman geçirse,bir hikaye okusa,oyunlar oynasa ,onunla insan haklarıyla ilgili konuşsa ,yapmaması gereken şeyleri söylese anlatsa acaba çocuk böyle amaçsız koşar mi??.Bunun gecesi yok sabah 7'si yok bizde çalışan insanlarız yorgunuz ses kaldıramıyoruz. Oğlum sınava hazırlanıyor çocuk nasıl ders çalışacağını şaşırıyor.
Biz bunları yaşıyoruz umarım sizde bizim bu yaşadığımızı yaşamazsınız. Empati yapmanız için bile yaşamanızı istemem.
Konu sahibi Sardenya Sardenya umarım sizin ki bu kadar kötüye gitmez ama yine yazıyorum ne kadar ev taşıyor da olsalar o anne ilgisiz ve rahat bir anne daha ilk günden kendini belli etmiş.
Sizden ricam dünkü gürültü patırtı hadi bazı arkadaşların dediği gibi taşıdıkları için olsun .Bir hafta sonra tekrar yaşadıklarınızı buraya yazar mısınız?

Bence bu şekilde söylememelisin. Bu dediğini komşuyu rahatsız etmeyelim kafasında biri ancak umursar.
Diğer türlüsü "aaa bak zaten ses çok geçiyormuş onun sesi de gelecek" diyebilir ve hiç umursamaz.
Böyle konuların bence kibarca ama direkt söylenmesi gerekiyor.

İyiki o komşunuz ben değilim ilk günden bu şikayette gelseydiniz yuh derdim oha derdim çüş derdim yani mübarek dakka bir gol bir bu ne ne ara duydun o sesi yani onlar şuan çocukların sesini bile duymuyorlardır yerleşmekten...

Son kez yazıyorum,
1) kimse akşam 9 dan sonraki matkap gürültüsünü hoş görmez. Taşınma bile olsa haklısınız.

2) çocuklar kavga ederken sırıtan anneye iyi diyen kimse olacağını düşünmüyorum. Müdahale ediyor ve engelleyemiyor olabilir diyorum. Size inandırıcı gelmeyebilir, yaşamamış olabilirsiniz.

3) Önüne ne koyarsan koy oynamak istemeyen çocuk olabilir. Bunu anlamanızı beklemiyorum. 2.5 yaşındaki oğluma günde bilmem kaç aktivite kuruyorum, şanslıysam biri ilgilisini çekiyor. Bu noktada biri gelip bana emek vermediğimi ima etse, yaşadığım sinir harbini tahmin edebilirsiniz.

4) henüz çocuk sayısını komşunun belirlediği bir aile duymadım. Belki eski komşuları izin vermiştir ikinciye(!)

5) depresyon ve okul başarısı hikayesini uydurmadım. Bununla ilgili insanlar çalışmalar yapmış; takip etmiş, bilimsel yayın yapmış.
Ben sağlık çalışanıyım. Birlikte çalıştığım ekipte çoğunlukla psikologlar oldu. Onların çalıştığı alan, paylaştığı bilgiler. Yine de ikna olamazsanız makale bulur gönderirim.

6) 2 saat yürüyüp yorulan çocuk demişsiniz yine söylüyorum olmayabilir. Canlı örneği ile birlikte yaşıyorum.
5 aylık emekledi, 9 aylık yürüdü. O günden beri yaz, kış, kar , yağmur her gün 3 saatten fazla dışarıdaydık. Ve yorulmuyor. Hayır hiperaktif degil ve ilaca ihtiyacı yok. Sadece hareketli.
Demekki oluyormuş.

7) elinden gelen annelere bir şey demediğinizi söyleyip, özgüvenleri zedelenir dalgasını geçebilecek kadar hadsizsiniz. Öyleyse böyle demeyin. Çünkü saygı falan duymuyorsunuz
Size göre çocuk tek tip ve kuraldan anlar.

8) terbiyeli çocuk demişsiniz, oğlum hareketli ama yabancı kimseden bir şey almaz, koşturmak, takla atmak ve bir yerlere tırmanmak dışında dışarıda bir şeylere tutturmaz, teşekkür ederim, rica ederim, özür dilerim, afedersiniz, lütfen gibi rica sözcüklerini yerinde ve yetişkinden daha iyi kullanır. Kimsenin elinden zorla bir şey almaz.
2 yaşında bir dönem akranlarına vurarak zarar verdiği oldu. Ama vurdugu kadar da dayak yediği için şimdi zarar görmedikçe zarar vermiyor. Bu da dönemseldi yani.

9) kimi bir dönem sabahtan akşama kadar mızırdanıyor. Sus dedikçe bağırarak yapıyor bunu. Geçen bir konuda daha yazmıştım. Dişlerimi sıkmaktan 3 Dolgum düştü.
Çünkü inatlaşmanın sonucunu biliyorum.

10) böyle deliler gibi savunduğuma bakmayın. Hareketli, baş etmesi zor bir oğlum var evet. Ama kimsenin tavuğuna kışt demişliğim yok. Oğlum en geç 10 da yatar mesela.
Alt kat boş ve yan komşumda çocuklu ve gürültüleri bizden çok.
Ve şu an işimiz de uygun olduğu için küçük bir şehirde müstakil bahçeli bir ev kiraladık dönüşümlü yaşayabileceğimiz.

Ama başedemeyebilirdim. İmkanım olmayabilirdi. Ve sizin gibi anlayışsız insanlar yüzünden hayatı kendimize zehir ederdik.

Fikriniz olmayan ve yaşamadığınız şey üzerine çok fazla ahkam kestiğinizi düşünüyorum.
Bu benim size hiç tatmadıgınız bir meyvenin tadını anlatmaya çalışmam gibi havada kalıyor.
Yine de keşke toplumda el yıkamak gibi genel bir KURAL olsa 7-8 yaş altı çocuk yüzünden aileye zulmetmeme. (Kural ya belki dikkatinizi çeker)

3nity 3nity siz zaten dikkat ediyorsunuz. Sözümüz yani en azından benim sözüm sizin gibi hassas olanlara değil. Üstelik çocuğunuz çok küçük. Buna rağmen onda yatarız diyorsunuz. Benim üst komşunun çocuğu anaokulu cağında. Seneye okula başlayacak. Ve sabah onbir gibi kalkıp gece onbir onikiye kadar aralıksız gürültü yapıyordu. Okul olmadığı zaman gece bire ikiye sarkıyordu bu gürültü. Taşınmaları apayrı bir mevzuydu zaten gece taşındılar ve saat üç olmuş eşya itip kakıyor ve günlerce sürdü bu. Üstelik bunlar yetmez gibi sürekli pencerelerden birşeyler silkeliyor. Ve yaptıklarından hiiiiiiic pişman da değil.

Konu sahibi ise erken endişelenmiş bunu ilk mesajımda zaten söyledim. Bir de yan daire üst kat gibi olmuyor zaten.

Sizin bebeginiz de buyudugunde ayni o cocuklar gibi olacak belki. Laf sokmayin bence bu yuzden. Normal tanismak icin giderseniz de duvar inceligi kalinligi falan hos degil diye dusunuyorum. Benim yan komsumun da iki erkek cocugu var sabah okula giderken ogleden sonra da 3 ten sonra surekli bagris cagris. Sabretmeye calisiyorum elbet buyuyecekler

Canım daha yeni gelmişler çocukları da küçükmüş sende de çocuk var Yarın sen de gürültü yaparsın onlar da kapına gelir Yani bence gitmemen en mantıklısı hem Hoş geldin niye gidebilirsin sadece enim de üst katında ilkokul 1 e giden bir komşunun kızı var Zaman zaman evin içinde koşar ve bazen de benim oğlum ağlama krizlerine girer ama bu sebeple kapılarına gitmedim Tabii arada onlar barışıp çalışırlar bazen de biz eşimle bağırır çağırır Ama bu sebeple kapıya gitmek istemedim Sonuçta altlı üstlü oturuyoruz evde gürültü İllaki olur komşuluk halledip birazcık katlanmak gerekiyor maalesef hiçbir evin hiçbir apartmanın gürültüsüz olduğunu çıkmadığına düşünmüyorum illaki her yerde ses var bugüne kadar çok Ev değiştirdim her yerde alttan üstten mutlaka ses geliyordu O yüzden sabredin canım

Benim de var böyle bir konum. Şikâyetçi olan alt komşumuzdu. Taşıdığımız ilk hafta dedemin cenazesi dolasıyla çocuklarla evde babaanneleri ilgilendiğinden biraz gürültü yapmışlardı ve şikayet edilmiştik. Neyse aramızdaki problemi çözdük ve arkadaş dahi olduk.

Şimdi 1 aylık bebekleri var ve gece gündüz ağlıyor. Bu sefer onlar mahçup bir şekilde bizden özür diliyor. Benim için hiç problem değil çünkü bebek bu durdan sustan anlamaz.

Biraz büyüsün bu sefer benimkiler gibi eğlenceli bulduğu herşeyi yapacak bunun da bilincine vardılar.

Velhasıl birbirini idare etmek lazım apartman hayatında. Tabiki geç saatte olan gürültüleri kimse çekmek zorunda değil.

Çok hasta olduğum için tanışmaya gidemedim ama kapıdan tanıştım. Tatlı bir hanım ve çocuklarını da sevdim. Gördüğüm kadarıyla yeterli ilgiyi verebiliyor. Asansörle oynuyorlardı mesela, uyardı. Çok çok tatlılar hatta. Odalarını yerleştirmişler, çok güzel olmuş öyle anlattılar. Oğlan benim oğlumla adaş, geliyim bakıyım bebeğe dedi. 8 yaşındaymış. Kız 4. Biz bıraktık okulu deyip kıkırdıyorlar. Birbirlerine sarılıyorlar. Çok mutlular belli ki. Ben de gaddar değilim bu çocuklara laf söyliyeyim.
İnatla laf anlamak istemeyip genel kanıya uyum sağlamaya çalışmak, hatta kendini bile buna ikna etmeye çalışmak ne kadar gereksiz. Keşke anneler kaldırabilecekleri yükün altına girseler, çok değişik ruh halleri meydana çıktı başlığımın altında. Yazık üzüldüm.
Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ablacım konuyu kapatabilir misin rica etsem?

Eşiniz doğru söylüyor ne o buldumcuk gibi ilk günden kapıya dayanıp bebek var duvarlar ince ses geçiriyor. Yarın sizin bebeğinizde büyüyecek.

Eşiniz doğru söylüyor ne o buldumcuk gibi ilk günden kapıya dayanıp bebek var duvarlar ince ses geçiriyor. Yarın sizin bebeğinizde büyüyecek.

Bu buldumcuk ne oluyor gari?
Bu kelimeyi öğrenen her konuya bir buldumcuk yazmasa olmuyor

Öğretmen olduğum için ben kendimle gurur duyuyorum.Hani bilmediğiniz insanlar,önyargı demişsiniz ya..
Şimdi aynısını siz yapmışsınız siz benim ne yaşadığımı bilmeden,neye istinaden yazdığımı düşünmeden Öğretmenliğime laf edemezsiniz!
Konu sahibiyle benzer bir durum yaşamıştım hala da üst katta ki aile çocuklarını ne sabah ne gece durdurmaz çocuk sürekli evde koşuyor.O kadar aile üst katımıza geldi böylesini sadece biz değil binaca görmedik.Yüz yüze gelince de napalim çocuk durmuyor oluyor .Kadın çocuğu ile asla ilgilenmez sürekli çocuğa bağirıyor hersey bağırarak olur evlerinde Çocuğun annesi sigarasını yakar elinde telefonuyla pencere kenarında keyfini yapar çocuk koşa koşa oynar.Anne çocuğuyla kaliteli zaman geçirse,bir hikaye okusa,oyunlar oynasa ,onunla insan haklarıyla ilgili konuşsa ,yapmaması gereken şeyleri söylese anlatsa acaba çocuk böyle amaçsız koşar mi??.Bunun gecesi yok sabah 7'si yok bizde çalışan insanlarız yorgunuz ses kaldıramıyoruz. Oğlum sınava hazırlanıyor çocuk nasıl ders çalışacağını şaşırıyor.
Biz bunları yaşıyoruz umarım sizde bizim bu yaşadığımızı yaşamazsınız. Empati yapmanız için bile yaşamanızı istemem.
Konu sahibi Sardenya Sardenya umarım sizin ki bu kadar kötüye gitmez ama yine yazıyorum ne kadar ev taşıyor da olsalar o anne ilgisiz ve rahat bir anne daha ilk günden kendini belli etmiş.
Sizden ricam dünkü gürültü patırtı hadi bazı arkadaşların dediği gibi taşıdıkları için olsun .Bir hafta sonra tekrar yaşadıklarınızı buraya yazar mısınız?

siz bir olaydan yola çıkarak tümevarım yapıyorsunuz, bu da aynen önyargıdır
ben sizi "önyargı" hususunda eleştirdim zaten, başka bir konuda değil

empati yapmak kendinizi başkası yerine koymakla olur, ben kendimi sizin yerinize koyduğumda da aynı şeyi düşünüyorum: üst komşumdan yola çıkarak 1 günlük bir olay için tanımadığım insanlara bu kadar ağır ithamlarda bulunamam

bir hafta geçer, iki hafta geçer, neyin ne olduğu belli olur, o zaman insanlara "çocuğunu eğitememiş" de dersiniz, "bu türler insanlıktan anlamaz" da

lütfen elma ile armutu karıştırmayalım
bir kez daha altını çizerek söylüyorum
ben sizin "önyargılı" olmanızı eleştiriyorum, bir öğretmen olarak bunu yapmamanız, hepimizden daha çok önyargıdan uzak olmanız gerektiğini düşünüyorum

benim sizin hakkınızdaki yorumuma "siz de aynısını yapmışsınız, ne yaşadığımı bilmeden, neye istinaden yazdığımı düşünmeden..." demişsiniz ya
benimki önyargı değil, okuduğum, önümde olan yorumunuzdan bahsediyorum

konu sahibinden 1 hafta sonra yaşadıklarını yazmanızı rica etmişsiniz
insanlar sizin zannettiğiniz gibi çıksa da size olan eleştirim değişmez
çünkü yaptığınız ayan beyan önyargı.

Back