- Emoji Skoru
- 2.504
- Puanlar
- 83
Çocuk gürültü yapar olur öyle diyenleri cidden anlayamıyorum. Evet çocuktur tabi ki yapar. Ama gecenin bir vakti hop güm saatlerce ziplatilmaz bir çocuk. İmkanlardan bahsetmişsiniz. Şuan imkanlar da geniş. Etrafım ücretsiz basketbol, futbol, resim, müzik, yüzme, tekvando kurslarıyla, parklarla dolu. Ben de ordan oraya koşturuyorum mesela çocuklar enerjisini atsın diye.
Bazıları da temizlik yapacağım ev temiz olsun diye çocuğunun eline oyun hamuru vermekten aciz. Verse bile naptın bu kadar deyip carlayip çocuğa oyun hamuru pisliğini de benim tepemden pencerelerime silkeler ancak. Çocukla ilgilenme gece yarılarına aralıksız koşturup ziplat sonra da güzellikle rica edene cemkir. Bunların hepsi aynı. Benim çocuklarım da zıplıyor. Ama üçüncü dorduncuden sonra güzellikle alt komşunun rahatsız olabileceğini soyleyip bir kutu oyunu açıyorum mesela. Hemen duruluyorlar. Hareketsiz sakin oldukları için mi hayır tabiki enerjilerini atabildik leri için. Ha derseniz imkan yok götüremez herkes spora vs. o zaman da tutsun elinden yurutsun bir saat bakalım kalıyor mu enerji? Daha enerjik olanını da iki saat yürütsun. Yürümek , gezmek bedava. Tabiki bütün bunlardan bahsederken de küçük çocukları ele almıyorum. Kuralları anlayıp uygulayabilecek olan dört yaş sonrasından bahsediyorum. Yoksa ağlayan bebeğin ağzına bant yapistiracak halimiz yok. Yeni yürüyen bebeği koşturma diyecek halimiz yok.
Yolculukta, evde, restoran gibi yerlerde çocuğun hareketlerinden insanların rahatsız olabileceğini ve ekstra oyalama gerektiğini anlayamıyorlar. Anne yetişip başedemiyor diye bir şey yok, yetebiliyor ki ikinciyi yapmış.