• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni taşınan karşı komşu

İlk elin günahı olmaz.
Tepkisiz kalmalısınız ilk birkaç gün.
Devamında konuşalım :))

Zira yalıtımı kötü olan binalarda bu işe pek çözüm bulunamıyor.

Ya bizim binanın yalıtımı çok çok kötü. Üst kat komşumuz ciğerinden hasta, adamcağızın hastalığının ne zaman nüksettiğini bile anlıyorum o derece :D

Oyleyse siz bebek sesine ne cozum bulacaksiniz?

Yatak odalarımız ve salonlarımız bitişik. Çocuk odaları apayrı yönlerde. Bebek de bakıcı başladığından beri kendi odasında yatıyor. Hem ben bir çocuğa apartman kültürü öğretememekle bebek ağlamasını bir tutamıyorum nedense.

Valla şöyle söyleyım hiç komşuculuk oynamaya kalkmayın. Bunlar belli çocuklarını eğitememişler belli ki engelde olmuyorlar başınızı çok ağrıtacaklara benziyorlar.
Giderseniz de açıkça bebeğinizin ve sizin çok rahatsız olduğunuzu belirtin.Herşeyin sesini duydugunuzu söyleyin.

Bizim üzerimizde ki aileden biliyorum bu türler naiflikten, insanlıktan anlamıyorlar.
Tepkinizi net koyun ki sizi ciddiye alsınlar

İlk günden kötü olmak istemiyorum işte, belki eşimin dediği gibi ilk gün heyecanıyla yapıyorlardır. Ay lütfen öyle olsun.

Bugün benim de yeni evimde ikinci günüm ama yatak odasından yüksekten zıplayan çocuk sesi eski evimde beni çıldırtmıştı , 6 ay kadar kaldım o evde. Kulağıma pamuk tıkıp yattığım halde taşındığımın son haftası gece 1 de duvarı yumrukladım artık biri durdursun şu çocuğu diye...

Çocuklu evde kaçınılmaz ağlama sesi vs bişey demiyorum ama yatak odasında gecenin bir vakti çocuk zıplamasana müsade eden komşu (!) ya da hakkımı helal etmiyorum! Çocuktur ses illa olur diye salmasın kimse gece vakti çocuğu evin yüzüne. Hastalık olur , özel durum olur neyse ama rutin bir umursamazlık için kimse savunmaya geçmesin.

Konu sahibi daha ilk günmüş hele biraz bekle bakalım , bikaç güne istikrarla devam ederse benim eski komşu gibi gidersin. Ama laftan anlayacağını da sanmıyorum... :(

Şöyle düşünmez mi komşun; onda da bebek sesi var
O idare bekliyorsa bende idare bekliyorum.

Kaldı ki daha yeni taşınmışlar yani biraz anlayış lütfen sizin bebeğinde tepindiği günler gelecek

Allah'ım o günler de gelecek mi :anne: ben çocuğumu eğitebilirim İnşallah

Yatak odalarımız ve salonlarımız bitişik. Çocuk odaları apayrı yönlerde. Bebek de bakıcı başladığından beri kendi odasında yatıyor. Hem ben bir çocuğa apartman kültürü öğretememekle bebek ağlamasını bir tutamıyorum nedense.
cocuklarin yaslari kac bilmiyorum ama 1.5-2 yasinda cocuga apartman kulturunu ogretemezsiniz. surekli koltuklarin tepelerinden atlamasa da otur yavrum dediginizde tamam annecim apartmanda yasiyoruz di mi demez.

biraz empati biraz anlayis :)

yukarda bi arkadas da demis. bebeginiz hep bebek olarak kalmayacak. onlarin da sizi idare edecegi zamanlar olabilir ilerde.

kaldi ki daha ilk gunmus. bi kek yapip goturseniz cok makbule gecer:))

Bir şey yapıp götüreyim mi diye soracaktım da arada kaynadı :D

cocuklarin yaslari kac bilmiyorum ama 1.5-2 yasinda cocuga apartman kulturunu ogretemezsiniz. surekli koltuklarin tepelerinden atlamasa da otur yavrum dediginizde tamam annecim apartmanda yasiyoruz di mi demez.

biraz empati biraz anlayis :)

Yok o kadar küçük değiller, kız 5 yaşlarında, oğlan da 7-8 var. Sizin dediğiniz gibi olsa bebek artık iyice. Ona yapacak bir şey yok.

Bugün benim de yeni evimde ikinci günüm ama yatak odasından yüksekten zıplayan çocuk sesi eski evimde beni çıldırtmıştı , 6 ay kadar kaldım o evde. Kulağıma pamuk tıkıp yattığım halde taşındığımın son haftası gece 1 de duvarı yumrukladım artık biri durdursun şu çocuğu diye...

Çocuklu evde kaçınılmaz ağlama sesi vs bişey demiyorum ama yatak odasında gecenin bir vakti çocuk zıplamasana müsade eden komşu (!) ya da hakkımı helal etmiyorum! Çocuktur ses illa olur diye salmasın kimse gece vakti çocuğu evin yüzüne. Hastalık olur , özel durum olur neyse ama rutin bir umursamazlık için kimse savunmaya geçmesin.

Konu sahibi daha ilk günmüş hele biraz bekle bakalım , bikaç güne istikrarla devam ederse benim eski komşu gibi gidersin. Ama laftan anlayacağını da sanmıyorum... :KK43:

Şu an saat 12. Hala mesela çığlık geliyor. Ama ilk günleridir ilerde değişir diye umut ediyorum. Bence pazar günü taşınmak yasak olduğu halde taşınan ve asansörle buzdolabı falan taşıyan insanlardan çok şey bekliyorum ya neyse.

herkese selam,

Karşı dairemize bugün iki küçük çocuklu bir aile taşındı. Yatak odalarımız bitişik ve çok ses geçiriyor duvarlar. Çocuklar çığlık çığlığa yüksek bir yerden güm diye atlayıp yerde yuvarlanıyorlar. Ne konuştuklarını bile duyuyorum. Şimdi diyorum ki bebeğimi de alıp kapılarını çalsam ve desem ki; "kolay gelsin, bir şeye ihtiyacınız var mı? Bizde bebek var, duvarlar çok ince her sesi geçiriyor, ağlar çığlık atar şimdiden kusura bakmayın" olur mu?
Eşim de diyor ki saçmalama :işsiz: çocuklar yeni evin hevesiyle yapıyordur, yapcağın şey çok saçma olur diyor. Sizce normali ne bunun? Gitmeyim mi tanışmaya?
Nasil bi tahammulsuzluk bu?Daha ilk gun ev mi yerlestirsin yavrulariyla mi ilgilensin?Hem biraz empati kurmayi deneyin cocuk bunlar ya yeni bi eve tasinmislar yeni odalar falan onlar icin nasil eglenceli bi durum dusunsenize.Ha bi de bugunun yarini var iki yila sizinki o yaslara geldiginde nasil bi cocuk olcagni bilemezsiniz.Ya vallahi kadina uzuldum simdiden dusunuyirum da yeni tasinmisim yan komsum hosgeldine bi kürek lafla geliyor,cok acimasizsiniz.Bi sabredin bi kac gun hafta gecsin annelerinin bu konudaki tavrini degerlendirin dayanilmaz boyuttaysa ok.Iki cocuklu falan derkenki tavriniz gozumde canlandi da gercekten cok antipatik:/

Nasil bi tahammulsuzluk bu?Daha ilk gun ev mi yerlestirsin yavrulariyla mi ilgilensin?Hem biraz empati kurmayi deneyin cocuk bunlar ya yeni bi eve tasinmislar yeni odalar falan onlar icin nasil eglenceli bi durum dusunsenize.Ha bi de bugunun yarini var iki yila sizinki o yaslara geldiginde nasil bi cocuk olcagni bilemezsiniz.Ya vallahi kadina uzuldum simdiden dusunuyirum da yeni tasinmisim yan komsum hosgeldine bi kürek lafla geliyor,cok acimasizsiniz.Bi sabredin bi kac gun hafta gecsin annelerinin bu konudaki tavrini degerlendirin dayanilmaz boyuttaysa ok.Iki cocuklu falan derkenki tavriniz gozumde canlandi da gercekten cok antipatik:/

Üç çocuklu mu diyeyim antipatik olmamak için ne diyeyim anlamadım ki iki çocukları var gerçekten?
Çocuklarının başında dursun, ağzını bantlasın demiyorum ki. Malikaneden gelmiyorlarsa apartmanlarda nasıl davranılacağını biliyorlardır diye umut ediyorum.

Allah'ım o günler de gelecek mi :anne: ben çocuğumu eğitebilirim İnşallah

Eğitirsiniz tabi de komşunun çocuklarının ilk gün heyecanını da bence eğitimsizlik olarak algılamayın
Hatta hiç yadırgamayın bu tip konularda büyük konuşmayın
Anneliğin çok başındasınız zamanla göreceksiniz ki yapmam dediklerinizin çoğunu yapıyorsunuz, yapacağım dediğiniz şeylere yetişemiyorsunuz.

Ben kızımın evde tepinmesine gürültüsüne müsade etmiyorum ama her banyo saatinde o banyoda çığlıklar kopuyor ve biliyorum ki yan komşu üst komşu hepsi bunu duyuyor, bunun önüne gecemiyorum yapabilecegim tek şey mümkün olan en kısa sürede yıkayıp çıkarmak
Demek istediğim nihayetinde çocuk olan evde ses oluyor anne ne yaparsa yapsın.

En iyi eğitimide verseniz gün gelecek sizede 'çocuklu aile', 'çocuklu komşu' denecek
İnsanlar çocuk kısmını size sıfat yapacak
Belirteç olarak kullanacak çünkü sizi tanımasalarda bilecekler ki sizin evde bir çocuk var, nereden mi bilecekler tabi ki sesten :)

Son düzenleme:
komşunun çocuklarının ilk gün heyecanını da bence eğitimsizlik olarak algılamayın

İnşallah dediğiniz gibidir. Umarım anneleri de sizin gibi düşünüyordur. Saldım çayıra mevlam kayıra çok anne yok mu? "Yapsın tabi paşam" annesiyse diye korkum yersiz mi?

Benim sizin gibi komşum olsa inadına daha çok ses yapardım ay durmayın yahu hemen kapısını çalıp şikayetinizi belirtin ki ses kavgası start alsın

Hayır yapmadım, sizleri ve eşimi dinledim. Yarın çocuğumu alıp gitcem :emir_bebek:

Back