Hamur İşleri Yeni takıntım patates pizzası (Resimli)

frambuaz

SIKINTI ve MUZ KABUĞU
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.217
25
Pek pratik yahu:)

3yumurta
4 patates(isterseniz artırabilirsiniz)
1 bardak yoğurt
yarım bardak sıvıyağ
1,5 bardak ufalanmış beyaz peynir
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
maydonoz, dereotu
tuz, kırmızı pul biber
Üzerine: susam, çörekotu

Bütün malzemeleri karıştırp borcama dökün
Fırında 180-190derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Son düzenleme:
Canım çok güzel ellerine sağlık..
Yalnız birşey sormak istiyorum.Cahilliğimi mazur gör öğrenmeye çalışıyorum.
Patatesleri haşlıyormuyuz yoksa çiğ olarak mı hamurun içine koyuyoruz:uhm:

Çiğ olarak koyuyoruz tatlım... :teytey:

canım...gerçekten nefis duruyor....ağzım sulandı diyebilirim...bana acıktığımı hatırlattı.....peki patatesleri rendeliyoruz değil mi canım benim.....bir de fırında pişince en üst tabakası sert oluyor mu?...cevapların için şimdiden teşekkür ediyorum canım...eline sağlık....

cokacimcoookcokacimcoook

çok güzel görünüyor denemek lazım. bu arada tabakların benimkilerle aynı.annen de gazetecilerden anlaşılan benımkı gibi :))

Küp küp doğraman yeterli cnm rendelemene gerek yok. Üzeri de öyle çok sert olmuyor..Kekin üzeri gibi..Eğer sert dersen fırından çıkardıktan sonra ilk sıcaklığı geçince üzerini kapatabilirsin.O zaman yumuşuyor...
Afiyet olsun.. :icecream:

peki bitanem....mutlaka deneyeceğim....hatta biraz sonra....patatesli olan herşeyi çok severim...tekrar eline sağlık canım...

a.s.

çok güzel görünüyor denemek lazım. bu arada tabakların benimkilerle aynı.annen de gazetecilerden anlaşılan benımkı gibi :))

Benim annemin de var aynı tabaklardan :roflol: gazeteci anne:roflol:

Çeyizim için biriktirmişti kuponları.Açıkgözlü anne kaydirigubbakcemile3 Kardeşime de pembesinden aldı delikafadulden

yaptım,yaptım,yaptım.....hihoyyyt dediğim gibi hemen denedim....ve sonuç mükemmel....herkese denemesini tavsiye ediyorum,fakat ben biraz daha az pişirdim...yani üstü daha az kızardı...tarif için tekrar teşekkürler canım....

Şeniz

annemde yapıyorbundna çok guzel oluyor egrcektn çokta pratık elıne sağlık çok lezzetlı görunuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…