canımm..
bayadır okuorum yorumları . Aslında karışmayı düşünmüyordum ama dayanamadım. Kimi sabret geçer bu gerginlikler diyor. Kimi bugün böyle olan yarın ne yapmaz? Aslında her ikiside haklı. Üçyıldan bahsediyorsun. Üçyıldır sen bizden çok daha iyi tanıyorsun onu. 3 Yıldır en minik kıvılcımda böyle parlarmıydınız siz? Yoksa iş ciddiye binince mi başladı bütün bunlar. Bu önemli. Sonra Kayınvaliden konusunda naçizane fikrim. Yuva yuva üstüne olmaz. Buna müstakbel eşini ikna etmek zorunda kalman da anlamsız. İstemiyorum dediğin an sana hak vermesi gerek. kendi de bilmesi gerek. Birlikte yaşarsanız ne cinsel hayatınız ne sosyal hayatınız dilediğiniz gibi gitmez. Hele ki yeni evlisiniz.. İlerde çocuk olduğunda zaten evinizden çıkmıolar yaşadım biliorum inan. O yüzden ilk yıllarınızı kesinlikle ayrı evde geçirin geçirmeye çalışın derim. gençsiniz kira ödeyin çalışın ama tek yaşayın.
Taviz verme konusu. evet taviz de ver bazen. onları eşimin ailesi değil kendi ailen gibi gör en başta. Hakediolarmı dersen,, sen en başta en yüksek kredi ile al gönlüne onları. sonra hatalarını gördükçe düşür notlarını. kimseye önyargı ile yaklaşmamanı tavsiye ederim. Çoğumuzun söylediği gibi evlilik arefesinde oluo böle gerginlikler. hemen parlamak doğru değil ama hepsini sineye çekmek de yanlış. O yüzden sen ne kendi ailenden yana ol ne de kayınvalidenden yana. ikinizin hayatı ve 10-20byıl sonra belki onlar olmicak ama siz devam ediceksiniz. o yüzden ikinizin adına düşünüp karar verin. Gerçekten kapınızı kapatıp evinizde kaldığınızda gülümsemek zor olacaksa bu işi yürütmenin anlamı yok. Zaman çok değerli ve dedemin bi lafı : Bölünen ekmek bi daha birleşmez. yan yana gelir ama birleşmez. Bölündüğünüze inandığın an bitir bu işi. Daha çok yıpranmayın daha çok uzatmayın derim.
Susucam derken gevezelik yaptım afedersin, başını ağrıtmak istemem ama burda hepimizkendi deneyimlerimizden yolaçıkıp akıl veririz yada sağdan soldan gördüğümüz evlilikleri. ama çoğunun kapalı kapılar ardındaki halini bilmiyoruz. İki birey arasında geçmişte nasıl bi ilişki vardı şimdi neden böle ne olduda bozuldu biri mi bişey mi milat oldu die bakmak lazım. Bu derinliği de ancak ikiniz bilirsiniz.
Çok iyi düşün çünkü bütün hayatın senin iki dudağının arasında.
Rabbim hakkında en hayırlısını gerçekleştirsin. üzüleceksen bitsin bi sebepten, Mutlu olacaksan da sabır ve mutluluk ihsan etsin diyorum ve gidiorum