geçen gün davranış bilimleri enstitüsü'nden bir bayanın röportajını okudum, çiftlerin ilişkilerinde en stresli dönemin nişanlılık olduğunu gözlemlemişler... hatta söylediklerini buraya kopyalayayım: "Bence nişanlılık çok uzun tutulmamalı. Türkiye'de iki kişi evlenmiyor, iki aile evleniyor. Nişanlıların vay haline. Onun annesi avize almaya gelmemiş... Kayınpeder de Babalar Günü'nde geç arandığı için alınmış... Bir sürü mesele... Sevgiliyken romantik romantik dolaşan ikilinin, nişanlıyken yaptığı en romantik şey, el ele buzdolabı bakmak. Bizim envantere göre, uyumun en az olduğu dönem nişanlılık. Evliliği baltalayan bir şeye bile dönüşebilir, dikkat etmek lazım."
Bu süreci bir atlatırsanız, herşey çok güzel olacak, rahat ol. HAzırlıklarının tadını çıkar:) Ben 2 aylık evliyim henüz. Eşimin ailesi yüzünden çok sıkıntılı dönemler yaşadık, benim ailem onunkilerle düğün gününe kadar konuşmadı, hatta ben de. Şimdi bayramlaşmalar, hediyeler falan, herşey yolunda:) Hazırlıklar konusunda da eşim o zaman kılını kıpırdatmamıştı, hiç hevesi kalmamıştı adeta, herşeyi tek başıma yaptım ben de. Ondan yardım ve heves beklediğimi belirttiğimde, alındığımda çok kavgalar ettik. Çok yoruldum, yıprandım ama sonuç güzel oldu. Sıkıntılar da geçti, gitti, unutuldu... Eğer nişanlınla bariz bir sorununuz yoksa asla pes etme
valla doru söylemiş kadın ben 2,5 yıldır nişanlıyım ve allah kısmet ederse 3 yıl nişanlı olarak evlenicem ilk yıl bende çok kötü oldum nişanlıma pişman oldum bile dedim düşün ama allah razı olsun her halime katlandı evet katlandı diorum düşününce bazen bana bile çekilmezmişim gibi geliyor. sonra sonra normale döndüm tabinişanlılık dönemi çok zor oluyor gerçekten çünkü aileler biliyor akrabalar biliyor damatta yada gelinde artık eski rahatlık olmuyor başlarda bu bende olduğu gibi soğumak diye yorumlanıyor fakat öyle değil sadece geçici bi psikoloji. tabi kişiden kişiye değişir genellemeyim ama hep yaşanan şeyler bunlar allahın izniyle bizde tamamına erdirseydik:123:
inşallah canım. bana destek olan bi nişanlım olsa bu süreçleri bnde kolay atlatırdım ama tek başıma çok zorlanıyorum
dediğim gibi her insanda değişir tatlım bunlar ama daha yeni nişanlanmışsınız bekle bakalım zaman ne göstercek ama şunu unutma herzaman herseyin sadece ve sadece hayırlısı için dua et gerisi fasa fiso
30 temmuz 2011 günü nişanlandık. nişanımız olmadan önce kavgalarımız oluyordu ama üstesinden çabucak gelebiliyordum. artık çoğu şey daha zor gelmeye başladı. tamam ben istedim nişanlanmayı ama herşeyi tek başıma üstleneceğimi bilemezdim. size olayı anlatayım nişandan sonra nişanlımda bi rahatlık bi vurdumduymazlık oluştu. sanki ilgisi azaldı. bana artık çok yoruldum kimseyi istemiyorum olacaksa olur olmuyacaksa olmaz sevsekte yoruldum filan demeye başladı tek sebep ailemin çok fazla müdahale etmesi aşırı alışveriş tutkum olarak gösteriyor. sanki kendisi sütten çıkma ak kaşık ama hep arayan ben oluyorum. 1 gün çok iyiyken ertesi gün en ufak bi tartışma sebebi bulup ben aramassam günlerce aramayabiliyor. sizce napmalıyım. ailemde üzülyor bu halime çünkü kafama çok takıyorum. hayır ortada bi sorunda yokki şu olay var deseem gün içindeki en ufak bişeyi söylemiyor ertesi günkü olayla beraber birleştrip koca bi sorunmuş gibi önüme bütün küçük sorunları sıralıyor. kendimi suçlu gibi hissettiriyor napmalıyım die düşünen hep benim. şimdi böyleyse evlenince neolacak halim diyede düşünüyorumhiç birşey bilmiorum artık lütfen yardımmmm edin
hemen hemen aynı şeyleri yaşadım canım bende nişanlıydım DIMM.... nişandan önce harika giden ilişkimiz yüzükler takıldıktan sonra değişti bir suratlar afra tafra her dediğini yaptırma amaannn biterse bitsin tavırları en ufak tartışmada burnundan kıl aldırmamazlıklar falan filan yüzük takılınca ne hikmetse bir güven geliyor bunlara nasıl olsa kolay değil şimdi kopamaz yada nişanlandık ama dur bari o bıraksın mantığı yapıyorlar ve inanırmısın ayrılalım dedim ne kapıma geldi ne yalvardı yapma barışalım diye geldi paşa paşa aldı eşyalarını gitti. nişanlıyken mutlu edemeyen bir adam evlenince senin yüzünü nasıl güldürsün birde evlenince daha iyi olacak masallarını bırak kimsenin sözüne aldırma nişan evlilik öncesi tanıma sürecidir flörtle nişan aynı değil 3 değil 13 yılınıda versen işler ciddiye binince adam değiştiyse kusura bakma ama evlenince neolacak kimbilir.unutamam çok seviyorum diye kendini şartlandırma ALLAHIM ana baba acısı göstermesin ben babamı kaybettim nişanlı sevgili bunlar vız gelir herşeyden önce senin hayatın ailenin fikirlerine önem ver kesinlikle önem ver ben zamanında vermedim dinlemedim ama şimdi haklılarmış diyorum benimde annem seviyordu ama yapamazsınız siz bunla diyordu hep canım yinede hakkında hayırlısı olsun ve ailenide al karşına konuş nişanlınıda ben mutlu değilim bir çözüm üretelim de eğerki ık mık yapıyorsa kararını sen ver. rabbim yardımcın olsun
hemen hemen aynı şeyleri yaşadım canım bende nişanlıydım DIMM.... nişandan önce harika giden ilişkimiz yüzükler takıldıktan sonra değişti bir suratlar afra tafra her dediğini yaptırma amaannn biterse bitsin tavırları en ufak tartışmada burnundan kıl aldırmamazlıklar falan filan yüzük takılınca ne hikmetse bir güven geliyor bunlara nasıl olsa kolay değil şimdi kopamaz yada nişanlandık ama dur bari o bıraksın mantığı yapıyorlar ve inanırmısın ayrılalım dedim ne kapıma geldi ne yalvardı yapma barışalım diye geldi paşa paşa aldı eşyalarını gitti. nişanlıyken mutlu edemeyen bir adam evlenince senin yüzünü nasıl güldürsün birde evlenince daha iyi olacak masallarını bırak kimsenin sözüne aldırma nişan evlilik öncesi tanıma sürecidir flörtle nişan aynı değil 3 değil 13 yılınıda versen işler ciddiye binince adam değiştiyse kusura bakma ama evlenince neolacak kimbilir.unutamam çok seviyorum diye kendini şartlandırma ALLAHIM ana baba acısı göstermesin ben babamı kaybettim nişanlı sevgili bunlar vız gelir herşeyden önce senin hayatın ailenin fikirlerine önem ver kesinlikle önem ver ben zamanında vermedim dinlemedim ama şimdi haklılarmış diyorum benimde annem seviyordu ama yapamazsınız siz bunla diyordu hep canım yinede hakkında hayırlısı olsun ve ailenide al karşına konuş nişanlınıda ben mutlu değilim bir çözüm üretelim de eğerki ık mık yapıyorsa kararını sen ver. rabbim yardımcın olsun
canım benim ben nişanlı filan değilim büyük laflarda etmek istemem ama senin gibi düşünüyorum nişanlılık en tatlı süreç diye düşünüyoorum bi erkeğin tavırları o zamandan değişmeye başlarsa ilerde ne olur:26: babanı kaybetmişsin Allah sabırlar versin arkadaşımız içinde hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?