Nişan yeni nişanlandım ama kafam çok karışık. lütfen yardım edin :(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sad_girl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
247
0
46
Ankara
30 temmuz 2011 günü nişanlandık. nişanımız olmadan önce kavgalarımız oluyordu ama üstesinden çabucak gelebiliyordum. artık çoğu şey daha zor gelmeye başladı. tamam ben istedim nişanlanmayı ama herşeyi tek başıma üstleneceğimi bilemezdim. size olayı anlatayım nişandan sonra nişanlımda bi rahatlık bi vurdumduymazlık oluştu. sanki ilgisi azaldı. bana artık çok yoruldum kimseyi istemiyorum olacaksa olur olmuyacaksa olmaz sevsekte yoruldum filan demeye başladı tek sebep ailemin çok fazla müdahale etmesi aşırı alışveriş tutkum olarak gösteriyor. sanki kendisi sütten çıkma ak kaşık ama hep arayan ben oluyorum. 1 gün çok iyiyken ertesi gün en ufak bi tartışma sebebi bulup ben aramassam günlerce aramayabiliyor. sizce napmalıyım. ailemde üzülyor bu halime çünkü kafama çok takıyorum. hayır ortada bi sorunda yokki şu olay var deseem gün içindeki en ufak bişeyi söylemiyor ertesi günkü olayla beraber birleştrip koca bi sorunmuş gibi önüme bütün küçük sorunları sıralıyor. kendimi suçlu gibi hissettiriyor napmalıyım die düşünen hep benim. şimdi böyleyse evlenince neolacak halim diyede düşünüyorum hiç birşey bilmiorum artık lütfen yardımmmm edin

Canım ben çok severek evlendim. Martta nişnlandım.
Nişandan sonra bi üzüntü sardı beni. Nişanın ertesi sabahı ben nişanı atacam dedim ailemden ayrılamıcam falan dedim ağladım :))))) Ya şimdidüşünce ne komik geliyorbana.
Amao bir bunalımdı benim yaşadığım ailemden ayrılcak olmam onunbeni eskisi gibi sevecek mi acaba diye sormam....
Nişandan ( Marttan-Haziran a kadar ) o kadar çok anlaşmazlıklara düştümki.Ama eşim hep üstesinden geldi.
Şuan iyiki eşimle evlenmişim diyorum.O sorunlar herkeste oluyor.Bende çok değiştiğini düşünmüştüm.Hepsibilinçaltımdaki evden ayrılacak olmamdı.
Nişanlılık çok zorlu birsüreç.
Onu atlatırsan herşeyin üstesinden gelirsin.
Şimdi herşey bana bir rüya gibi geliyor.Bir çırpıda geçivermiş.Nişan,kına düğün...
Yıllarca hayalini kurduk ve saçma sapan tartışmalarımızdan bu büyük aşkımızdan vazgeçmedik.
Birbirinize destek olun tatlım. Sizin ilişkide de sen destek çıkacaksın çünkü aramıyor dedin.
Aynısını ben eşime yapardım aramazdım :))))
Sakın kendinizi yıpratmayın.Çok güzel günler sizi bekliyor.
Dediğim gibi nişanlılık gerçekten zor.3 ay nişanlı kldım.
Sakın uzatmayın.Ufak tefek ele alınmayacak sorunlar büyürde büyür.Sonra ikinizde üzülürsünüz.

^ olacaksaolur, olmayacaksa olmaz ^ sözü bana o kadar tanıdık ki :) Onu bende sinirlenince eşime söylemiştim. Ama onsuz yaşayamacağımı bile bile söylemiştim.

Nişanlını sakın üzme.İlerde benim gibi keşke demeseydim şunu şunu vs.. deme.
Suç onda da olabilir sende de.Önemli olan yapıcı olmak.

MUTLULUKLAR CANIM

canım bnm teşekkürler cevap attığın için. biliyorum daha 1 ay oldu nişanlanalı ama sorunlar devasal boyuta ulaştı bak 2 gündür aramıyor. çünkü ben aramadım ben arasam hemen konuşcak ama ilk adımı ben atmaktan yoruldum ailemde istemiyorsan yapamıycağını düşünüyorsan yol yakınken vazgeç diyor ama çok da seviyorum malesef ki sevmesem bunaada katlanamazdım. geçen gün geçmiş bana işte keşke seni hiç tanımasaydım ozaman evlilik fikrini bile düşünmez rahatça yaşardım diyo sonrada beni sana bağlayan ve vazgeçirmeyen ne anlamıyorum diyor bunlar normal şeyler mi bi söyler misin? senin eşin ne güsel üstesinden gelimş ilişkiniz için çabalamış. kız evi naz evidir ama bizde oğlanın kaprislerinden bana sıra gelmiyo ki. birde annesi var babası ölmüş annesinin de psikolojik sorunları var bende annesiyle yaşamak istemiorum kapımız bacamız ayrı olsun dedim ona tepki gösterdi olmaz dedi. sonrada bari aynı apartman yada yakın binalarda bulalım da ama yinede 2+1 bile olsa beraber yaşayalım dedim bu fikri biraz düşüncem dedi. bunlar yüzünden aslında bnm kafam karışıyor çok yorulduğumu hissediyorum ama yorulduğunu dillendiren hep o napmalıyım?

Canım annesiyle beraber mi yaşayacaksınız evlenince ?

Nişanlının babası yoksa, annesi tek yaşıyorsa belki o yüzden bırakamıyordur.

Ama annesi yalnız değilse, maddi açıdanda sorun yaşamayacaksanız neden beraber yaşamak istiyor ki?

Aynı evin içinde yaşamak sorunlara yol açabilir istisnalar olabilir tabi ki.

hayır işte binbir zorlukla ikna ettim aynı binada ama farklı farklı evlerde oturalım lütfen dedim 2+1 bile olsa razıyım dedim. ona tamam dedi. annesi yalnız nişanlımda evin tek çocuğu. kadın oğlum nereye ben oraya diyen bi yapıda ama ben onla oturmak istemiorum. belki biraz bencilim ama sorunlar olabileceğini düşünüyorum. çünkü ben bana karışılmasından hoşlanmıyorum. 3 gündür aramadım ve oda inada bindirdi aramıyo şuan. sence uğraşmalımıyım yoksa pes mi etmeliyim?

geçen gün davranış bilimleri enstitüsü'nden bir bayanın röportajını okudum, çiftlerin ilişkilerinde en stresli dönemin nişanlılık olduğunu gözlemlemişler... hatta söylediklerini buraya kopyalayayım: "Bence nişanlılık çok uzun tutulmamalı. Türkiye'de iki kişi evlenmiyor, iki aile evleniyor. Nişanlıların vay haline. Onun annesi avize almaya gelmemiş... Kayınpeder de Babalar Günü'nde geç arandığı için alınmış... Bir sürü mesele... Sevgiliyken romantik romantik dolaşan ikilinin, nişanlıyken yaptığı en romantik şey, el ele buzdolabı bakmak. Bizim envantere göre, uyumun en az olduğu dönem nişanlılık. Evliliği baltalayan bir şeye bile dönüşebilir, dikkat etmek lazım."
Bu süreci bir atlatırsanız, herşey çok güzel olacak, rahat ol. HAzırlıklarının tadını çıkar:) Ben 2 aylık evliyim henüz. Eşimin ailesi yüzünden çok sıkıntılı dönemler yaşadık, benim ailem onunkilerle düğün gününe kadar konuşmadı, hatta ben de. Şimdi bayramlaşmalar, hediyeler falan, herşey yolunda:) Hazırlıklar konusunda da eşim o zaman kılını kıpırdatmamıştı, hiç hevesi kalmamıştı adeta, herşeyi tek başıma yaptım ben de. Ondan yardım ve heves beklediğimi belirttiğimde, alındığımda çok kavgalar ettik. Çok yoruldum, yıprandım ama sonuç güzel oldu. Sıkıntılar da geçti, gitti, unutuldu... Eğer nişanlınla bariz bir sorununuz yoksa asla pes etme

yani sence başarabilrmiyim? tek başıma üstesinden gelebilirmiyim. artık ben de çok yoruldum hem ailelerin arasnda kalmaktan hem nişanlımın saçma sapan hareketlerinden

annem dioki evlenince daha beter olur sakın bana ağlayıp sızlayıp gelme nişanlım dioki sen ailenin fikirleriyle yaşayan birisin ben napcam ya

bak tatlım kesinlikle anneni iyi dinle.
Onun fikirlerini almaya çalış.
Anneler bizim için en iyisini bilir.
burda kaç tane konu gördüm annesini babasını dinlemeyip, evlenenleri...
Hepsinin sonu hüsran.
İki tarafta çaba sarfetmeli.
Olayları biz değil en iyi annen analiz eder.
Ve benim annem bana onla evlenme şu huylarını sevmedim ilerde üzüleceksin deseydi kesinlikle annemi dinlerdim.
Çok şükür annem babam eşimi çok beğendi gönül rızasıyla evlendik.
Annenin her sözü altın değerindedir.
İyiliğini en çok isteyenlerden biri de odur.

haklısın canım benim işte değişir umuduyla sürekli çabalıyorum ve sevmesem 3 yılımı ona vermesem inanki silip atmak için uğraşırdım sırf annem dedi diye ama şimdi napcağımıda bilmiorum annem seviyo nişanlımı ama biraz agrasif olması yüzünden sen kaldıramassın diyo anne fikri önemlide sevdiğim adam öbürüde offf kafam çokkk karışık çok mutsuzum

valla doru söylemiş kadın ben 2,5 yıldır nişanlıyım ve allah kısmet ederse 3 yıl nişanlı olarak evlenicem ilk yıl bende çok kötü oldum nişanlıma pişman oldum bile dedim düşün ama allah razı olsun her halime katlandı evet katlandı diorum düşününce bazen bana bile çekilmezmişim gibi geliyor. sonra sonra normale döndüm tabi nişanlılık dönemi çok zor oluyor gerçekten çünkü aileler biliyor akrabalar biliyor damatta yada gelinde artık eski rahatlık olmuyor başlarda bu bende olduğu gibi soğumak diye yorumlanıyor fakat öyle değil sadece geçici bi psikoloji. tabi kişiden kişiye değişir genellemeyim ama hep yaşanan şeyler bunlar allahın izniyle bizde tamamına erdirseydik:123:

inşallah canım. bana destek olan bi nişanlım olsa bu süreçleri bnde kolay atlatırdım ama tek başıma çok zorlanıyorum

inşallah canım. bana destek olan bi nişanlım olsa bu süreçleri bnde kolay atlatırdım ama tek başıma çok zorlanıyorum

dediğim gibi her insanda değişir tatlım bunlar ama daha yeni nişanlanmışsınız bekle bakalım zaman ne göstercek ama şunu unutma herzaman herseyin sadece ve sadece hayırlısı için dua et gerisi fasa fiso

dediğim gibi her insanda değişir tatlım bunlar ama daha yeni nişanlanmışsınız bekle bakalım zaman ne göstercek ama şunu unutma herzaman herseyin sadece ve sadece hayırlısı için dua et gerisi fasa fiso

haklısın canım benim. zaten hep ettiğim dua hayırlıysa beri gelsin hayırsızsa öte gitsin die

hemen hemen aynı şeyleri yaşadım canım bende nişanlıydım DIMM.... nişandan önce harika giden ilişkimiz yüzükler takıldıktan sonra değişti bir suratlar afra tafra her dediğini yaptırma amaannn biterse bitsin tavırları en ufak tartışmada burnundan kıl aldırmamazlıklar falan filan yüzük takılınca ne hikmetse bir güven geliyor bunlara nasıl olsa kolay değil şimdi kopamaz yada nişanlandık ama dur bari o bıraksın mantığı yapıyorlar ve inanırmısın ayrılalım dedim ne kapıma geldi ne yalvardı yapma barışalım diye geldi paşa paşa aldı eşyalarını gitti. nişanlıyken mutlu edemeyen bir adam evlenince senin yüzünü nasıl güldürsün birde evlenince daha iyi olacak masallarını bırak kimsenin sözüne aldırma nişan evlilik öncesi tanıma sürecidir flörtle nişan aynı değil 3 değil 13 yılınıda versen işler ciddiye binince adam değiştiyse kusura bakma ama evlenince neolacak kimbilir.unutamam çok seviyorum diye kendini şartlandırma ALLAHIM ana baba acısı göstermesin ben babamı kaybettim nişanlı sevgili bunlar vız gelir herşeyden önce senin hayatın ailenin fikirlerine önem ver kesinlikle önem ver ben zamanında vermedim dinlemedim ama şimdi haklılarmış diyorum benimde annem seviyordu ama yapamazsınız siz bunla diyordu hep canım yinede hakkında hayırlısı olsun ve ailenide al karşına konuş nişanlınıda ben mutlu değilim bir çözüm üretelim de eğerki ık mık yapıyorsa kararını sen ver. rabbim yardımcın olsun

Son düzenleme:

canım benim ben nişanlı filan değilim büyük laflarda etmek istemem ama senin gibi düşünüyorum nişanlılık en tatlı süreç diye düşünüyoorum bi erkeğin tavırları o zamandan değişmeye başlarsa ilerde ne olur:26: babanı kaybetmişsin Allah sabırlar versin arkadaşımız içinde hayırlısı olsun

sağol tatlım benim çok güzel bi cevp yazmışsın çok içten geldi yazdıkların. okurken haklı olduğunu dahada anladım. çünkü geçenlerde konuşurken tatile gidelimmi filan diodu nişanlım bana annemde hopp noluyo sadece bi nişan bu dediğinde ise nişanlım artık nişanımı kalmış yakında evlencez demeye başladı kafasından düğün tarihleri uyduruyo. ben yaz düğünü istiyorum uzattıkça ne gerek var kışın yapalım gitsin diyo annem de diyo ki nu çocuk seni elinde tutmaya çalışıyo. kaybetmekten korkuyo. ama şöyle bi düşünüyorum bu nasıl kaybetmekten korkmak anlamadım. demin aradım demin dedim ki kaç gündür konuşmuyoruz dayanamadım aradım dedim. onun bana dediği cevap kaç gündür kafamızı dinledik fenamı oldu diyo bu nedemek şimdi dedim zaten sesi uykuluydu dedim ki git sen uyu nedediğini bilmiosun dedim kapattım ya bilmiyorumda yoruldummm artık

bu arada başın sağolsun tatlım Allah geride kalanlara ömür ve sabır versin

sağol canım inan bana bende öyle düşünüyorum. naşanlılık en tatlı süreç(miş) ki bence şuan hiçç öyle deil keşke nişanlanmasaydık hiç de mutlu yaşasaydık. ben evliliği yürütemezmişim beyefendinin kafası rahatlamış sorumluluk sahibi deilmişim. sanırım bu benden ayrılmak istiycek

Canım erkekler nişanlıyken nasıllarsa huyları, karakterleri, evliyken de aynı oluyor..bunu unutma .... Şimdi nasılsa evlenince de aynısı olacak.
Çok örneklerini gördüm. Ben eşimle nişanlıyken bana nasıl davranıyorsa şimdi de aynısı. Biz nişanlıykenden de çok iyiydik, hiç tartışmadık şimdi de öyle.
Ama mesela arkadaşım nişanlıyken hep tartışır sonra barışırlardı, yine aynı... Ona göre kararını ver derim. Nişanlıklık döneminde gerçek yüzleri ( her zaman nasıl olacaklarsa) görülüyor. Yol yakınken kararını vermelisin. Arkadaşım keşke nişanlıyken ne olduğu belliydi ayrılsaymışım şimdi çocukda var cesaretim yok diyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…