Yeni Mutlu Hayatim

Kayra2021

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2017
1.806
2.078
Kendimden artik cok sikildim, hic birsey yapmadan bombos TV karsisinda bi hayatim var, ne bir arkadas, ne bir hobi. Daha oncede pek cok kereler hayatimi degistirmek adina kararlar aldim, planlar yaptim artik kendime bakacam soyle biri olacam falan diye ama yok hicbirini yapamadim.. bu konuyu acmaya karar verdim burda yazdiklarimi birilerinin okuyacagini bilmek belki beni motive eder, bu sefer basarabilirim diye :)
1) haftada enaz birkez sosyallesme
2) haftada enaz ucgun disari cikma
3) Saglikli ve dengeli beslenme
4) Haftalik 20 saat ders
5) erken kalkmak
6) cumalari esimle basbasa vakit gecermek degisik tatlar ve etkinlikler denemek (en cok bu maddeyi sevdim)
7) haftalik en az 150dk spor. (30 ar dk 5 gun seklinde olabilir)

Son düzenleme:
Oncelikle kendime kucuk hedefler koyacagim haftada bir esim ve ailemden baska biriyle gorusmek gibi cunku gercekten onlardan baska kimse yok hayatimda. Bu yuzyuze gorusmek olabilecegi gibi telefon veya mesajlada olabilir bu bile sosyallesme acisindan benim icin bir devrim sayilabilir :)

Haftada uc kez evden cikacagim :).. alisveris icin olur yuruyus icin olur cop dokmek icin bile olur cunku ben nerdeyse hic evden cikmayan biriyim bazen onbes gun bir ay hic cikmadigim olur. Disari ciktigim zamanda tanimadigim en az bir kisiye gulumseyip merhaba diyecegim.. ( not: yurtdisinda yasiyorum burda tanisin tanimasin herkes birbirine meraba, iyi gunler falan diyor artik bende yapcam)..

Saglikli beslenmeye, degisik tarifler denemeye ve duzenli yemek yapmaya karar verdim. Cunku sacma sapan seyler yiyip ogunleri gecistiriyoruz, disardan soyluyoruz falan. Madem cocuk sahibi olmaya karar verdim. Artik dengeli ve duzenli beslenmemiz lazim hem ilerde benim cocugumda benim annem cok guzel yemek yapar demesin mi

Bugun ilk gun olarak iyi bir baslangic yaptim sayilir bu durumdan gayet memnunum aksama patlican yemegi, kuskonmaz, ve pirinc pilavi yaptim evde bi bayram havasi ozellikle esim cok mutlu oldu ha soyle bi doydum dedi uc cesit yemek yapmisligim bir elin parmaklarini gecmez cunku. Bide gene bir bunalim halinde actigim konuya burdan bir arkadas avucumuzdaki kelebegi izlememi onermisti onu izledim gercekten begendim ama uzerine dusunmedim.. birkac gun sonra tekrar izleyip izlerken not alip uzerine dusunmeye karar verdim

ben de bir anlık gafletle hayatımdaki bütün arkadaşlarımı sildim... pişman da değilim aslında ama bazen de yokluklarını aradıklarım oluyor... ama gün gelip de kotu olan olmaktansa emek verip de tepemize çıkmalarındansa boylesi daha iyi oldu sanki... çok çabuk güveniyorum ve en sonunda kazık yiyorum...

Aslinda ben kimseyi silmedim veya kimseden kazik yemedim zaten hep az ve oz arkadaslarim oldu ama onlarlada hayat sartlari falan ayri dustuk cok kendihalinde biri oldugum icin kimseylede tanisamiyorum komsuluk falanda yok burda ben o yuzden boyle kaldim bir basima. Aslinda ben tam olarak bilmiyorum boyle iyimiyim yoksa duzenli gorustugum birileri olsa mi iyi....

Kocaman tebrikler bana gelsin bugun kendimi astim... Esimin arkadasinin karisi dogum gunune cagirmisti gidip gitmeme konusunda cok tereddutte kaldim cunki ne ev sahibini iki kere gormuslugum var diger calgirdigi kisilerden kimseyi tanimiyordum.. kalabalik bi ortam hic tanimadigim kisiler ve ben tek basima gidecegim dusuncesi bile korkkuttu gunler kendimle savastim. Ilk defa bir yere davet edildin kalk git yeni birileriyle tanisirsin seni yemezler diye ve sonunda gittim sadece yarim saat durup hediyesini verip kalktim cok kalabalikti kendimi biraz kotu hissettim ama genede kendimi astim diye dusunuyorum gunun sonunda bu durumdan gayet memnunum. Yeni hayatimin ikinci gunu de boylelikle bitmis olsun

Ucuncu gun.. bugun internetim birkac saatligine gitti sonra geldi ama bakim oldugu icin kk giremedim. Bunu bir firsat olarak bildim ve erteleyip durdugum derslerin basina gectim. Yeni hedefim haftalik yirmi saat ders calisacagim haftada bes gun duzenli olarak 4er saat..

Dorduncu gun esimle olan gereksiz tartismalarla basladi ama olur okadar, sonrasinda hemen tatliya bagladik bugun iki gundur gene yemek yapmayi sallamistim ama bugun menude tarhana corbasi, kiymali makarna ve yogurtlu brokoli var oh misssu ders olayina da alisiyorum bugun dunki kadar zor gelmedi hatta keyif bile aldim .. bide yeni bir hedef koydum erken kalkmak.. iki gundur basari ile uyguluyorum. Dokuzdan once kalmaya karar verdim benim gibi 11 12 lere kadar miskin miskin yatan biri icin super hem gunlerde kisaldi boylelikle zaman bana kaliyor

Besinci gun ne yazsam bilemedim pek birsey yapmadim aslinda evdeydim esimle market alisverisine gittik o kadar sanirim ama saglikli beslenmeyle ilgili madde cook genel biraz daha ayrintiya inmem lazim. Gunde 2 litre su icmek, bes porsiyon sebze meyve yemek gibi pek uyguladigim soylenemez ama son birkac gundur kendimi daha iyi hissediyorum

erken kalkarsan gün daha uzun gelir
öğlene kadar yatınca hemen akşam oluveriyor

2 lt su çok iyi de 5 porsiyon sebze meyve çok değil mi :))

erken kalkarsan gün daha uzun gelir
öğlene kadar yatınca hemen akşam oluveriyor
Gercekten oyle artik erken kalkcam bide gunlerde kisaldi zaten
2 lt su çok iyi de 5 porsiyon sebze meyve çok değil mi :))
Canim 5 porsiyon oneriyor uzmanlar cook degil aslinda onlarin porsiyonlar malum bir Elma bir porsiyon, iki kase yesillik veya bir kase sebze yemegi bir porsiyon gibi

Altinci gun... Erken kalktim, dersimi calistim, guzelce yemegimi yaptim daha ne olsun birde yeni bir hedef koyuyorum haftada bir gun sevgilimle disarda birseyler yapmak. Elele yuruyus, aksam yemegi, sinema, alisveris gibi.... Biz genelde evde takiliyoruz hic gezip tozmuyoruz biraz da cocuk icin birikim yapmak icin oyle cunku kimle konussak cocuk cok masrafli diyorlar ama bizde bir kere genc olacaz. Bu zamana kadar gezmedik ama bundan sonra butcemiz elverdigince gunubirlik veya iki gunluk kacamaklar falanda ayarlamayi dusunuyorum. Biraz arastirdim gidilebilecek yerler ucuz ucak biletleri falan baya bir fikirler olustu aklimda askimda bu konuda uyumlu tamam dedi oley

Yedinci gun esimle ilk cuma etkinligimizi gerceklestirdik bayadir ustumuze bisey almadik diye alisverise gittik ama ben bisey bulamadim bide cok kalabalikti have soguktu falan birkac bisey aldim ama sirf almis olmak icin olsun genede degisiklik oldu

Sekizinci gun ama o ne soguktur oyle en iyisi evim evim guzel evim . Bugun mutfakta hic olmadigi kadar uzun vakit gecirdim cook ayakta kaldim yoruldum ama degdi bi yandandan terapi gibi geldi ugrasmak

Farklı yemekler tatmak ve evde denemek kitap edinmek. Farklı müzikleri dinlemek de iyi gelebilir size. Bir de bebekler masraflı ama kasmayın kendinizi. Zaten ilk zamanlar zorlu geçiyor evde. Dışarı çıkıp gezin. Parka gidip takın kulaklıklarınızı birde sevdiğiniz bir kitap ya da bir çay bahçesi. Kahve keyfi.

Tesekkurler tavsiyeler icin
O guzel havalari evde gecirdim simdide havalar buz aslinda yasadigim yerde cok guzel parklar var oyleki yururken geyik bile gorebilirsiniz (yurtdisinda yasiyorum) ama tek basima disari cikinca cok tedirgin oluyordum sanki herkes bana bakiyormus gibi onu yavas yavas asmaya calisiyorum ama parklara Tek gitmek imkansiz gibi cunku kopeklerden cok korkuyorum bide burda herkesin kopegi var malum genelde insanlar saygili ama mutlaka birilerine denk geliyoruz kopekleri salmis oluyorlar kopeklerde oyle kocaman cook haraketli ordan oraya deli gibi kosanlardan bi bakiyoruz solugu bizim yanimzda aliyorlar sahibi ile aramizda 500 metre falan oluyor. bide bende disleksiya var okuyup keyif almam icin cook sarmasi lazim bir solukta bitirdigim kitaplarda var ama genelde yarim kaliyor

Dokuzuncu gun.. bugun pazar olduguna gore evde miskinlik yapmak hakkimiz gerci benim icin hafta ici haftasonu pek bi fark etmiyor amayarin belki cok guzel bir haber alirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…