Yeni kiralanan evden çıkmak istemek

ladylena

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2019
1.470
1.487
Herkese merhaba. Çok sıkıntılıyım bu aralar. Biz arkadaşımla eşyalı bir ev tuttuk. İkimizde bir süreliğine başka şehirlerdeydik ve biraz aceleye geldi. Fotolardan evi gördük beğendik. Kaporada verdik sonra ikimizde uzun yoldan geldik evi gorduk o an pek içimize sinmesede hem kapora yanmasın diye hem bi an once yatalım uyuyalım kafasıyla sozleşmeyi yaptık. Ev bu arada gerçekten fotolardan daha kötüydü. Ev ve evin eşyaları bize sağlam temiz vb vaatlerle verildi. Fakat temiz falan değildi. Neyse biz temizliği hallettik lakin eşyalar eski ve bakımsız. Mobilyalar rezalet durumda. Çamaşır makinası bozuk çıktı ve hemen bildirdigimiz halde ev sahibi 1 hafta sonra anca tamirci gonderdi. Geldi baktı bu makina tamir olmaz demiş ev arkadaşıma ben o sıra işteydim. Ev sahibide arkadaşıma başka birini bulcam ben sana haber veririm demiş. İnanın küvette yıkıyoruz çamaşırları. Onca işimiz gucumuz arasında. Onunda okulu açılacak hazırlık yapması gerekiyor. bir de ben ev sahibi yarın halledecek sanıyordum makine problemini meğersem fakat sadece haber vercem demiş ben arkadaşımı yanlış anlamışım iş yerinde yoğunken araştığımız esnada. Doğrusunu yeni öğreniyorum ve iyice sinir oldum bilsem gunduz vakti direkt telefon açıp sert bir konuşma yapardım eminimki o ev sahibine. Asıl bardağı taşıran son damla ise evde tahta kurularının olması. 2 gundur ikimizdede pembe kaşıntılı bocek ısırığı gibi lezyonlar cıktı cildimizde. İlk anlamadık alerji sandık. Şimdi detaylı araştırıncada anladık tahta kurusu olabileceğini. Bu benim işimide aşırı etkiliyor bu arada çünkü gelir kaynağımın büyük bir kısmını fotomodellikten elde ediyorum. Her yerim pembe izlerle dolu. Ev sahibinin vurdumduymazlığını geçtim evin sorunlarını geçtim hep hani bir şekilde idare ederiz diyorduk. Kaldıki kirasıda çok uygun değil konumuna ve evin durumuna göre kim görse fazla buraya diyor. Ama bu tahtakurusu meselesi tepemin tasını attırdı. Arkadaşımda bana göre daha ılımlı ve pozitif birisidir o da artık ısırık izleri kaşıntı vs. derken evden çıkalım demeye razı olmuş durumda. Ben ona geçen hafta çıtlattım çıkalım buradan paramızı alıp dedim makina bozulunca cunku ev eski ve derdi bitmez demiştim dinlemedi. O da idare ederiz senemizi geçirelim çok masraf ettik dedi bende tamam dedim ama şimdi pişmanız haliyle. Çünkü cayma hakkımız olan 14 günü geçmiş durumdayız. Fakat sözleşmede ibare edilen temiz sağlam vb. yazan hiç bir şey yazıldığı gibi değil gerçekten ve hiç memnun değiliz. emlakcı komisyonu, depozito ve bir kira bedeli ödeyip eve girdik. Ben ev sahibiyle konuşup halletmeye çalışacağım ama kabul etmezler ise biz bu ettiğimiz masrafları alabilir miyiz. Alabilirsek hepsini mi alırız nasıl olur. Yeterli paramız olsa su an lanet olsun diyip baska ev tutacak kişileriz ama gerçekten birikimimizi buraya harcadık. Paramızı kurtarabilirsek başka yere daha rahat taşınırız. Bizim yasal haklarımız bu konuda nelerdir. Anlayan arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

Çıkacağınız zaman depozito zaten hakkınız onu her türlü alırsınız.Emlakçıya verdiğiniz 1 kira bedeli emlakçının komisyonu.Diğeride zaten kira.Ayrıca tüm eşyaların sağlam olması konusunda imza atmışsınız keşke sözleşmede o kısmı silseydiniz sonrasında size demezler mi sağlam diye imza attınız bozuk bırakmışsınız biz yapmadık siz yaptınız derse ? O yüzden ev sahibi ile whatsapp mesajlarıyla konuşun ki elinizde kanıt olsun ileride kendinizi kanıtlayabilin.Şimdi de çıksanız 1 sene sonra da çıksanız her halükarda depozitoyu alacaksınız zaten.Alın depozitonuzu başka bir ev tutun.

Evet bizde yazdığınız gibi dusunduk cunku 14 gun zaten geçti cayamıcaz ve emlakcı komisyonu vermez ev sahibide 1 aylık kira bedeli olarak gorucek bu 1 ayı. Anca depozito alınabilir diye dusunduk. Bizim allahtan whatsappta evle dalga gecme amaçlı fotolar var evin pis halinden kalma. Hani temiz dedikleri yere bak diyip buzdolabının arkasını falan atmıştı arkadaşım whatsapptan

Ev sahibiyle de whatsapp mesajlarıyla konuşun bu evde herşey bozuk veya temiz düzgün değil gibi vn. ne olur ne olmaz bir aksiliğe karşı elinizde kanıt bulunsun. Ben de böyle bir durum yaşamıştım o evde ancak 3 ay kalabilmiştim psikolojim bozulmuştu sonra depozitomu alıp çıktım.

Evet makinanında bozuk olduguna dair emlakcı ile konusma var o ev sahibine iletsin diye elimizde. Demeniz o ki depozito alın cıkın 3 ay bile beklemeyin

Evet makinanında bozuk olduguna dair emlakcı ile konusma var o ev sahibine iletsin diye elimizde. Demeniz o ki depozito alın cıkın 3 ay bile beklemeyin
Depozitoyu her türlü verirler merak etmeyin yılbaşı gelmeden evlere zam gelmeden çıkın bence.Benim bulunduğum ev dağın başındaydı sitenin önünde alkol içen tonla insan vardı kendi başıma dışarı çıkamazdım bile.Sevmediğiniz bir evde depresyona girersiniz zaten

Şöyle düşünün. Bu hayatı 1 kez yaşayacaksınız. Bu para ve masrafları düşünerek orda geçirdiginiz her gün psikolojinize ve sağlıgınıza ihanet. Para kazanılır ama sağlık ve huzuru satın alamazsınız. 2 3ay zorlanırsınız sonrasında kafanız rahat eder. Muhtmeelen zaten Max kaybınız emlakcı ücreti olur bence. Bu gibi durumlarda hayat dersi olarak düşünürsünüz. Kesinlikle zaman kaybetmeyin değmez

Tahtakurusu mu? Eger tahtakurusuysa yandiniz. Baska eve tasinirken de maalesef esyalarinzla birlikte sizinle gelecek. Kurtulabilmek icin defalarca profesyonel ilaclama yaptirmaniz gerekecek, hem masrafli olacak hem de aylar surecek. Bence dogrudan bu konuya odaklanin.

Ev kiralanana kadar kira ödemeniz gerekiyor, ama bunu uygulayan kimseyi görmedim. Hoş zaten evlerde hemen kiralanıyor..
Çıkın gitsin ama masraflarinizi karşılamaz tahminimce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…