- 2 Ekim 2012
- 371
- 156
- 323
- Konu Sahibi kirciceklerim
-
Bizde eski kimlikle evlendik geçen sene.Zaten nikah yapınca sistemde hemen evli görünmüyosun.Bi aya yakın beklemiştik sisteme düşsün diye sonra gidip evli olarak yeniledik kimlikleri.Balayına giderkende uçakta sorun olmasın diye evlilik cüzdanını gösterdik.Başka bi ilçede yaptık ama farklı bi ilde oluyo mu bilmiyorum.Merhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yokbugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık
Niye kimlik değiştiriyorsunuz anlamadım benim 6yıllık eşimin daha eskiydi bi sıkıntı olmadı nikahtan sonra kimlikler zaten değişecek ne uğraşıyorsunuzMerhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yokbugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık
Biz İstanbul / Kartal'da evleneceğiz oradaki nikah yeri kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söyledi bu yüzden çok sıkıştıkKimliğin eski olmasının evlenmeye engeli yok bildiğim kadarıyla. Eğer yeni bir uygulamaysa bilmiyorum. Zaten evlilikte kimlikler değişyor. Böylelikle yeni kimliğe de kavuşmuş olursunuz. Ben 2015'te evlendim.Evlendiğimde kimliğim 10 seneden fazlaydı değişmemiştim.
Ne zaman evlendiniz peki? Gerçekten sıkıntı olmaz mı?Niye kimlik değiştiriyorsunuz anlamadım benim 6yıllık eşimin daha eskiydi bi sıkıntı olmadı nikahtan sonra kimlikler zaten değişecek ne uğraşıyorsunuz
Ben Bursa nişanlım İstanbul'da canımCanim biz randevusuz degistirdik
Gidin durumu aciklayin mutlaka degistirmeleri lazm
Hangi sehirde yasiyosun?
Biz ankara yenimahlledeyiz orasida cokk yogun ama degistirdiler
canm 7 aylık evliyim eşimin kimliği eskiydi aynı sorunları yaşadık hatta daha küçük bir ile gidip değiştirmeyi düşündü eşim. ama gerek kalmadı duruumu anlattık kimlik yerine geçen bi belge verdiler düğüne kadar. snra yeni kimlik geldiMerhaba arkadaşlar, 1 ay sonra kısmetse nikahım var şimdilik sadece tarih için başvuruda bulunduk kapora verip tarihi aldık. Ama resmi olarak nikaha başvuramadık nişanlımın kimliği 13 sene önce yenilenmiş benimkisi de 9 sene önce yenilendi. Ama bir türlü randevu alıp yeni kimlik alamadık çünkü aşırı yoğunluk var, aralık ayından beri gün kovalıyorum ama resmen ağustosa kadar boş yer yokbugün belki randevusuz alırlar diye gittim ama kapıdan çevirdiler. Gerçekten çok aşırı kafama takmaya başladım Başka illere gidip yeni kimlik çıkartabilir miyim? Veya benim durumumda olup evlenebilen oldu mu Lütfen cevaplarınızı bekliyorum çok zor durumda kaldık
Evet ama o da İstanbul'da değiştiremiyor sistem randevu vermiyor yoğunluktan. Başka bir ilde değiştirmeyi deneyecekSon yenilenme tarihi üzerinden 10 yıl geçmiş olan kimlikler
evlenme başvurusunda kabul edilmiyor diye biliyorum.
bu yüzden nişanlınızın kimlik yenilemesi gerekir.
Nüfus müdürlüğüne gidip mi anlattınız canım?canm 7 aylık evliyim eşimin kimliği eskiydi aynı sorunları yaşadık hatta daha küçük bir ile gidip değiştirmeyi düşündü eşim. ama gerek kalmadı duruumu anlattık kimlik yerine geçen bi belge verdiler düğüne kadar. snra yeni kimlik geldi
Biz İstanbul / Kartal'da evleneceğiz oradaki nikah yeri kimliklerin 10 seneden eski olmaması gerektiğini söyledi bu yüzden çok sıkıştık
evet canımNüfus müdürlüğüne gidip mi anlattınız canım?
Tamam fakat daha başvuruda bulunamadık kimlikler eski diye. Başvurumuzu kabul ederler mi? Bana kalsa 1 sene daha idare ederim ama nişanlımınki 13 senelikSistemde evli görünürsünüz zaten. Yeni kimlik ona göre çıkar.
Eski kimliklerle ağustosa kadar idare edin..
Bugün sabah 8de sıradaydım adam hiç ilgilenmedi bile durumumu anlattığım haldesabah 7buçuk 8 de gidip sıraya gireceksin. o zaman yapabilirsin. bende istanbuldayım o şekilde yeniledim. yoksa randevu ekime veriyorlardı
Tamam fakat daha başvuruda bulunamadık kimlikler eski diye. Başvurumuzu kabul ederler mi? Bana kalsa 1 sene daha idare ederim ama nişanlımınki 13 senelik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?