:hooray: Kaynanalar kendi kızlarına herşeyin iyisini layık görürken gelinede aynılarını layık görecek sadece sanki kendileri anneymiş gibi davranmayacak gelinlerin annesinede fırsat verecek kaya kovuğundan çıkmadık alsanaalsanasmile
şu forumda şu günlere kadar ne konular okudum.kaynanalar eve gelirler suç,gelmezler gene suç.yemek yerler,herşeyi silip süpürüyorlar olur.yemezler bu seferde beğenmiyor olurlar.kaynana istemeyen annesiz babasızlarla evlensin lütfen.üzümsüz çöp misali.siz gelinlerde brgün kaynana olacaksınız inşallah.siz dilediğiniz gibi kaynana olun.her hareketlerinden bir bahane bulmayın.
Bana gelin değil kızım diye yada adımla hitap etsin, onun için yaptığım hiçbir şeyin yalakalık yada göz boyama değil içimden geldiği için yaptığımı bilsin, oğlunun parasında değil, oğlu ile mutlu bir hayatta gözüm olduğunu bilsin, geceleri oğlu ile yatarken kapıyı çalmadan yatak odama girmesin, ona her gittiğimde kendi benden küçük kızı varken her işi benim başıma atmasın, benimde çalışan bir insan olduğumu, yorulduğumu, evimi ve eşimi ihmal etmemek için uykumdan fedakarlık ettiğimi görsün, onu annemden ayırmadığımı, sırf eşimi doğurduğu için bile başımın tacı olduğunu anlasın. Yıllardır gördüğüm bebek sahibi olmak için tedavi sonucu bir kere hamile kalıp bebeğimi kaybettikten sonra ne kadar etkilendiğimi benim için ne kadar hassa ve önemli bir konu olduğunu görüp üstüme gelmesin. Başkalarının önünde aban, oğlum seninl evlenmeden beni severdi artık aramıyor bile, seni oğlumdan çatır çatır boşatacağım demesin, en önemlisi ve bütün hayatımı değiştiren, ben, herşeyden eşimden bile vazgeçirecek derecede sabrımı taşıran sözü ise, gelin kısır çocuğu olmuyor diye arkamdan konuşmasın. Bu saaten sonra ise bu kanuna girmeini tek istediğim konu, oğullarından ayrılıp alıp başını giden ex gelinlerinin karşılarına asla ama asla çıkmasınlar...
kaynanaların hakkını savunup anasız babasız biriyle evlenseydiniz diyenler bunu okusunlar belki biraz olsun bizi anlarlar
çok düzgün cümlelerle anlatılmış değil mi? en azından "bana şu kadar altın taksın, her istediğinde gelmesin, oğlunu aramasın" şeklinde maddeler yok.. bence edanaz gayet insancıl yazmış aradığı özellikleri...
Artık aramıyorum, ne eş ne kayınvalide.. Tek istediğim geçmişimi unutmak, hayatımı sıfırladığım gibi hafızamı da sıfırlayabilmek..
çok bencilce yazmışsın sanırım hiç bizimki gibi bir kaynanan olmadığından bizi anlayamıyorsun. eğer anlasaydın bizim duygularımızı böyle yazmazdın:sinifsinif:
çok düzgün cümlelerle anlatılmış değil mi? en azından "bana şu kadar altın taksın, her istediğinde gelmesin, oğlunu aramasın" şeklinde maddeler yok.. bence edanaz gayet insancıl yazmış aradığı özellikleri...
aramasın sormasın demiyoruz zaten haftada 2 kez düzenli ararım. burada yazdıklarımız genelde komiklik olsun diye yazılanlar. takılan altınaları elinden alınmış biri olarak yazdım bunları madem alacaklardı benim akrabalarımın taktıklarını bari almasalardı. burada yazdıklarımızı eğer içimize atmayıp gerçekte uygulayabilseydik bu kadar insan buraya içini dökmezdi
benim kaynanamın nasıl olduğunu sen nerden biliyorsun ki. bizimde sorunlarımız oldu.ama büyüğümdür dedim alttan aldım.benim düğünümü de eşim yaptı,biz yaptık dediler,olsun öyle mutlu oldular.benim altınlarımda gitti hiç kullanmadan,bende kayıvalidemle yaşadım,elbette bir evde bizimde sorunlarımız oldu, ama benim annemde kayınvalide.anneme yapılmasını istemediğimi kayınvalideme yapmadım.hoş anneme çok iyi davranıldığını söyleyemem ama beni allah biliyor.bizde zor günler geçirdik ama sonradan beni iyi anladı.40 gün önce kaybettik allah rahmet eylesin.arkasından gerçekten çok üzüldüm.eşim için üzüldüm.eşim hiç biim aramızda kalmadı.hatta ailesiyle eşim arasında köprü oldum.2 oğlum var korkuyorum ama allah anlayışlı insanlarla karşılaştırsın inşallah.
bilemiyorum, komiklik için dahi yazılmış olsa bana garip geldi.. Hem ben sizin aramanızı kastetmedim zaten, arkadaşlardan biri "oğlunu aramasın" demiş, ona nispeten yazdım..kaldı ki öyle k.validesiyle yağ-bal olan biri de değilim, ama aynı EGEM'in dediği gibi "nasıl mutlu oluyorsa öyle davransın" modunda gidiyoruz..