Yeni havalimanı istanbul

Hayatveyasam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2014
160
29
32
Hanımlar Atatürk havalimanı kapandığı için yeni havalimanında çalışacağım kafam çok karışık taşınacak var mı bu yüzden nerelerden ev bakmalıyım en yakın nereleri olur

Kesin tarih denildiği gibi ekim sonu muymuş? Benimki biraz merak :)

O havaalanına ulaşım nasıl olacak ben de merakla bekliyorum. Metrosuz havaalanını turiste nasıl açıklayacaklar onu daha çok merak ediyorum :)
Önce havaalanını yapalım, insanlar ulaşımsızlıktan ölsün, sonra metro yapar hizmet götürdük deriz kafası var sanırım :)

Metro hatları 2019 da açılacak diye biliyorum, geliriniz yüksekse gayrettepe civarına, daha ortlama ise Halkalı civarına bakabilirsiniz
Daha da uygun derseniz Arnavutköy. TOKİ falan da vardır muhtemelen...
servis imkanı olacak mı? Buralardan ulaşım 2019 dan önce nasıl olacak onu merak ediyorum bende...

eskisi mi
millet bahçesi yersen..

Cıks... en azından bir kaç sene daha çalışacak orası.
Sonrasını hayal edebiliyorum.
10 da birine millet bahçesi ve eski havalimanından yadigar bir pist bırakacaklarmış.
Geri kalana AVM, konut muhtemelen...
bir de fuar merkezi söylentisi var, cnr a yakın kısmı için kuvvetle muhtemel olur.. e fuar yapılmışken otel ve iş merkezi de yapılır :)

Florya/Yeşilköy gibi değerli bir konumu yeşil alan yapsınlar ben de ayakta alkışlayayım...

Metro inşaatları başladı ama zamanlama kötü.
2019da 2020 de açılacak.
Gerçi İstanbul da metro inşaatları öngörülen sürelerde bitmiyor pek. Tarihi şehir olduğundan hep bir kazı alanına dönüşüyor vs... de oralar da sanmıyorum böyle aksamalar olsun, şehrin coğrafi olarak sapa kısmı zaten.

O zamana kadar insanlar oraya nasıl gidip gelecek onu bilmiyorum ama :)

Bari inşaası başlamış. Ankarada şu meşhur dünyaca ünlenecek hastanemiz yapılıyor, bayağı hızlı yapıyorlar Allah için. Şimdiden yollar araçları taşımıyor, çevresine yeni cafeler açıldı, kaldırıldı eskiler vs. Ama metro, yol genişletme vs. Yok. Koskoca devlet bunları nasıl akıl edemiyor çok merak ediyorum

Halkımıza hizmet, taksiler kazansın :)

Yalnız oraya havaalanının olmayacağı vs ile ilgili bir sürü rapor var. Daha geçen yeni bir tanesini okudum sis ve rüzgarlar ile alakalı ve tehlikeleri. Uzun süreli uçuşlar yapan ve her seferinde umarım fırtınaya, sise yakalanmayız diyen biri olarak, bir felaket ile umarım karşılaşmayız.

Gerçi karşılaşsak da ne olacak, kader der geçeriz.

Atatürk havaalanın kapatılmasına çok üzüldüm ya ailemin evine çok yakındı 30 dakika eve geliyordum.Simdi ki nerde tam olarak?

Sürüsün millet.Bu uygulamalardan çoğunluğun şikayeti yok.O zaman ne yapsalar yeri.

Yeni havaalanın adı için biri ölüpbitiyor da kılıfını uydursun oldubittiye getirir.

Şehir planlama Yok çünkü.
Benim eşim inşaat mühendisi,
Ulaştırma dan yüksek lisans yaptı Amerika da. (Aslında daha geniş bir eğitim ama Türkçe si bu)
Trafik ve şehir planlama ile ilgili o ve onun aldığı benzer egitimi alan Türkiye’de 5 kişi var Yok :)
Şu an çiftlik kurdu hayvancılık yapıyor.

Eğitimli insanların yapması gereken şeyleri torpilli insanlar yapınca e bir yerlerde patlak vermesi normal :)

İstanbul’da hala e5e sıfır, siteler, hastaneler, AVM’ler, oteller yapılıyor.
Sahil yolunda Zeytinburnu, Ataköy, Bakırköy hattında siteler yapıldı, direkt sahil yolundan bağlantısı olan. Hani sitenin kapısında bir kaç araç birikse sahil yoluna trafik :)
Neyse neresinden tutsanız elinizde kalır. Zamanla değişir inşallah

Hep bunlar rüzgar lobisinin işi.Bizi kıskanıyorlar

İşin doğasında var :)
Şaka bir yana gerçekten ciddi iklim değişiklikleri var. geçen sene ve bu sene İstanbul’a ceviz büyüklüğünde yağan dolulara bakılırsa, yalında Amerika’da orada burada olan fırtına, kasırga vs haberlerine biz de sıkça dahil olacağız.
Tabi iklimin bitki örtüsünü katletmekle alakası olduğunu ne zaman anlarlar onu hiç bilmiyorum.

Yani gerçekten işin doğasında olacak :)

Bilmez o.İlgili bölüme de hayvanat bahçesi müdürünü geçirmişlerdir.

Ataşehirde 25 sene önce yapılan yolda yağmurda su birikmiyordu.2 sene önce yaptıkları yolu

sel alıyor.Neden??? Senin kocan gibiler çiftlik işletmek zorunda bırakıldığı için.

Hep bunlar rüzgar lobisinin işi.Bizi kıskanıyorlar

Buralarda insan hayatı ucuzdur, lafımız bile var " tohumuna para mı verdin" diye!
Doğumu para etmeyenin, kıymet görmeyenin ölümü eder mi!

Yeni havaalanı yeni inşaat alanları, şehrin o tarafa genişlemesi demek. Allah sonumuzu hayretsin , şehir var plan yok. Boşuna şehir bölge planlama, mimarlık, inşaat mühendisliği bölümleri var. Gereksiz bence kullanmıyoruz ne de olsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…