Yeni havalimanı istanbul

Atatürk havalimanının 5 dk yakınında oturuyorum:KK70:
Eski bi hostes olarak uçak sesinden bıkmıstım cok iyi oldu cokta güzel iyi oldu:)
Bide havalimanından taksiye binemiyoduk yakın diye almıyolardı..

Sorunuza gelecek olursam bence simdilik tasınmayın.servis falan olursa oraya cok trafik cekmeden gidersiniz bence..

Konu baya bi rayından çıkmış siyasete çekilmiş.
Konu sahibi arnavutköy de kiralar uygun gibi baktım da kiptaş ve toki var o civarda, hayırlı olsun işiniz bu arada.

Buralarda insan hayatı ucuzdur, lafımız bile var " tohumuna para mı verdin" diye, doğumu para etmeyenin, kıymet görmeyenin ölümü eder mi!

Yen'i havaalanı Yen'i inşaat alanları, şehrin o tarafa genişlemesi demek. Allah sonumuzu hayretsin , şehir var plan yok. Boşuna şehir bölge planlama, mimarlık, inşaat mühendisliği bölümleri var. Gereksiz bence kullanmıyoruz ne de olsa.

Devlet projelerini üniversiteler ile yapmadıkça bu böyle devam eder.
Üniversitede yetiştirdiğin hali hazırda adam varken oradan buradan medet umuyorsun.
Yer gösteriyorsun, bilmem ne firmasına gidip burası havaalanı olcak yapın diyorsun.
Olacak iş değil.
Senin üniversiten, mimarın, mühendisin Yok mu?
Kur Ekibini, jeoloji mühendisi, Meteoroloji mühendisi, bilmem ne muhendisi önce yer tesbiti yaptır.
Kur ekibini, projelerini çizdir.
Yine taşere et, ama üniversite kontrolünde olsun.
Her taşere eden firmaya öğrenci stajyer zorunluluğu getir.
Bakım onarım tadilat işlerini taşeron firmaya degil. Üniversiteye bırak.
Hem yetişen düzgün yetişsin, sahada iş görsün, hem bagımlı kalma, hem üniversite amacına uygun olsun.

Amerika’da sistem bu. Raylı sistemlerin inşaat malzemelerinin kalite kontrolüne kadar üniversite bünyelerinde yapılıyor her şeyi...
Geçen bir belgesel izledik, ağzım açık izledim.
100 yıllık metro hatlarının yapım, bakım onarım süreçlerini.
Her şey devlet ve üniversite elinde. Biz habire taşere ediyoruz herşeyiyle.

Türkiye de 10 yıl öncesine kadar sadece tıp eğitimi bu şekildeydi ki Türkiye gerçekten tıp eğitiminde çoğu ülkeye taş çıkardı.
Onun da suyu çıktı.
Umut :)

Devlet projelerini üniversiteler ile yapmadıkça bu böyle devam eder.
Üniversitede yetiştirdiğin hali hazırda adam varken oradan buradan medet umuyorsun.
Yer gösteriyorsun, bilmem ne firmasına gidip burası havaalanı olcak yapın diyorsun.
Olacak iş değil.
Senin üniversiten, mimarın, mühendisin Yok mu?
Kur Ekibini, jeoloji mühendisi, Meteoroloji mühendisi, bilmem ne muhendisi önce yer tesbiti yaptır.
Kur ekibini, projelerini çizdir.
Yine taşere et, ama üniversite kontrolünde olsun.
Her taşere eden firmaya öğrenci stajyer zorunluluğu getir.
Bakım onarım tadilat işlerini taşeron firmaya degil. Üniversiteye bırak.
Hem yetişen düzgün yetişsin, sahada iş görsün, hem bagımlı kalma, hem üniversite amacına uygun olsun.

Amerika’da sistem bu. Raylı sistemlerin inşaat malzemelerinin kalite kontrolüne kadar üniversite bünyelerinde yapılıyor her şeyi...
Geçen bir belgesel izledik, ağzım açık izledim.
100 yıllık metro hatlarının yapım, bakım onarım süreçlerini.
Her şey devlet ve üniversite elinde. Biz habire taşere ediyoruz herşeyiyle.

Türkiye de 10 yıl öncesine kadar sadece tıp eğitimi bu şekildeydi ki Türkiye gerçekten tıp eğitiminde çoğu ülkeye taş çıkardı.
Onun da suyu çıktı.
Umut :)

Ay kuzum güzel yazıyorsun ama seninki deveye hendek atlatmak , hiç yorma kendini. Siz tarımı profesyonel yapıyorsanuz, geliyoruz çiftliğe ver adresi:). Bu arada hangi üniversite de yüksek yaptı eşin? Konu dışı konuşmadan gitmezsek iyi özelden yazarsın fırsatın olunca olur mu.

Hanımlar Atatürk havalimanı kapandığı için yeni havalimanında çalışacağım kafam çok karışık taşınacak var mı bu yüzden nerelerden ev bakmalıyım en yakın nereleri olur
Ben Arnavutköy de oturdum çalıştığım bankanın karşısında çok kötü Merkezi çok kötü
Yani açık giyinemezsin apartmandakiler iyiydi de kafam uymaz ki benim
Küçümsemem de onların hayatı farklı ve seni o hayata dahil etmek isterler farklıları dışlarlar
Evime hırsız girmişti zaten zenginsen hemen girer hırsız

Servis vardır
Sultangazi de çok güzel yeni siteler yapıldı Venezia sonra belediyenin orda bende Sultangazi de oturuyordum evlenmeden son 1 yıl oturdum ama çok sıkıcı

Kesin tarih denildiği gibi ekim sonu muymuş? Benimki biraz merak :)

O havaalanına ulaşım nasıl olacak ben de merakla bekliyorum. Metrosuz havaalanını turiste nasıl açıklayacaklar onu daha çok merak ediyorum :)
Önce havaalanını yapalım, insanlar ulaşımsızlıktan ölsün, sonra metro yapar hizmet götürdük deriz kafası var sanırım :)

Metro hatları 2019 da açılacak diye biliyorum, geliriniz yüksekse gayrettepe civarına, daha ortlama ise Halkalı civarına bakabilirsiniz
Daha da uygun derseniz Arnavutköy. TOKİ falan da vardır muhtemelen...
servis imkanı olacak mı? Buralardan ulaşım 2019 dan önce nasıl olacak onu merak ediyorum bende...

Muhalefet olmak amaçlı demiyorum ama kaç ülkede hava alanında metro var? 6 ülkeye gittim hepsinde de merkeze otobüs ile ulaşım vardı, şu bizim havabüs gibi otobüslerle.. Hatta kimisinde o bile yoktu.

Halkımıza hizmet, taksiler kazansın :)

Yalnız oraya havaalanının olmayacağı vs ile ilgili bir sürü rapor var. Daha geçen yeni bir tanesini okudum sis ve rüzgarlar ile alakalı ve tehlikeleri. Uzun süreli uçuşlar yapan ve her seferinde umarım fırtınaya, sise yakalanmayız diyen biri olarak, bir felaket ile umarım karşılaşmayız.

Gerçi karşılaşsak da ne olacak, kader der geçeriz.
Bu isinde fıtratında oldururlar :-)

Muhalefet olmak amaçlı demiyorum ama kaç ülkede hava alanında metro var? 6 ülkeye gittim hepsinde de merkeze otobüs ile ulaşım vardı, şu bizim havabüs gibi otobüslerle.. Hatta kimisinde o bile yoktu.

O şehirlerin Hangisinde havaalanı son 5 yıl içinde inşa edilmişti?

Gittiğim yerlerden kanada’da Yoktu sadece metro ulaşımı havaalanına direkt olarak.
Önce otobüs sonra metro ile 40-45 dakika sürmüştü şehir merkezine varmamız.
bu havaalanı kaç yılında inşa edildi bilmiyorum.
10-15 yıldan kesin fazladır diye düşünüyorum.

Ama bugün yeni bir havaalanı inşa ediliyor. Yani sıfırdan yeni bir yapı ve şehrin ulaşım olmayan kısmında...
tabiki ulaşım nasıl olacak deriz :)

Üstelik İstanbul gibi 7/24 trafikten muzdarip bir şehirde...
çoğu metropolde sadece iş giriş ve çıkış saatlerinde trafik görürsünüz. İstanbul da sürekli.

İhtiyaçlara göre şekillenir bazı şeyler. 20 milyonluk şehrin havaalanında, sorgularım neden ulaşım problemi var diye...

Uçağa yetişemediğimiz, evden 3 saat önce çıkmamız Gerektiği vakit daha iyi anlayacağız etkilerini :)

Hanımlar konu siyaset içerikli miydi sizce?
Üye ne sormuş sizler ne yazmışsınız, sonra uyarı alıyorsunuz, vay efendim ağzımızı açsak banlanıyoruz diyorsunuz, hani kuralları da bilmeseniz aldığınız uyarılardan ben bile şüphe duyacağım.

Bravo bir konuyu daha kapattırmayı başardınız.

X