Gebeliğe Hazırlık yeni hamileler. hamilelige dair ne varsa

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Buyrun benim başından 3 normal doğum geçmiş 1 inde sezaryen e girmek üzereyken pirtlatan biri olarak varsa cvp i bende sorularınızı bekliyorum :)[/QUOT
Canım birşey soracam son adet tarihim 12 nisan ama ben bilmediğim için bide duzensiz olduğu için. Son lazer seansimi 26 nisan yan8 benim yumurtalama günümde ama bebiş tuttu tabi de bide kontrolüde adet olacağımı sandığım gün oldum yani 10 mayıs bu bebeğe zarar vermiş mi. Doktora bile sormadım

Canım birşey soracam son adet tarihim 12 nisan ama ben bilmediğim için bide duzensiz olduğu için. Son lazer seansimi 26 nisan yan8 benim yumurtalama günümde ama bebiş tuttu tabi de bide kontrolüde adet olacağımı sandığım gün oldum yani 10 mayıs bu bebeğe zarar vermiş mi. Doktora bile sormadım

Benim arkadaşım da yaşadı aynı şeyi doktoru bırak lazeri demişti gebeliğini öğrendiğinde ondan sonra bı daha gitmedi onunda yaklaşık 2-3 haftalıkken olmuş lazeri

Şuan hiç bı problem yok çocuğundan 3 yaşında hatta

Gebeyken bile olmadı zarari..elbette vardır zararı devam edersen seansları iptal et sonra gidersin ..

Benim arkadaşım da yaşadı aynı şeyi doktoru bırak lazeri demişti gebeliğini öğrendiğinde ondan sonra bı daha gitmedi onunda yaklaşık 2-3 haftalıkken olmuş lazeri

Şuan hiç bı problem yok çocuğundan 3 yaşında hatta

Gebeyken bile olmadı zarari..elbette vardır zararı devam edersen seansları iptal et sonra gidersin ..
Sağol canım. Benimde zaten bitti sayilir altta en azla saysa n 10 kıl oda islak bolge olup çok aşağıda var insaallah hamilelik boyunca cikmaz azaldı benim ilk hamilelikte bundada hem lazerin etkisi hemde hamileliğin koltuk altı ayrı temiz ama 7 ay sonra ne olur bilemem

Öncelikle sağlıkla kavuşmanın dileğimle birkaç bilgi eklemek istiyorum.
12/18 haftalar arası cinsiyet öğrenilir.
12. Hafta ikili test dediğimiz dön sendromu testi yapılır ve öncesi Dr ense kalınlığına bakar. Ense kalınlığı 2.5 cm üzerinde ise risk oluşturabilir. Eğer ikili de riskli olursa 3lu 4lu tarama ve amniyon sıvısı alıp çeşitli testler yapılır.
24. Haftada tetanoz aşısı yapilir.
24. Haftada ayrıntılı USG yapılır.
28. Haftada şeker yüklemesi yapılır.
32. Haftadan itibaren kontroller 15 güne düşer ve her kontrol önce NST cekilirsiniz sonra kontrol olur.
Normal doğum olacaksa 37 de genelde çatı muayenesi olur. Bazısı 38 de yapar.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar. Sorusu olan olursa seve seve cevaplarım. Üçüncü oğlumu kucağına alacağım temmuzda insallah. Annelik çok kutsal çok güzel özellikle tekmeleri. Rabbim hepinize saglikla yaşatsın bu duyguyu.
Merhaba benim ilk gebeligim bir sey sormak istiyorum dun dr kontrolune gittim normalde 10+3 haftalik olmasi gereken bebegim 11+3 cikmis ultrasonda dr um da cok gicik hic bir sey soylemedi ben cikinca fark ettim bu bir sorun mu boyle bir sey yasadiniz mi acaba. Sali gunu ikili test icin cagirdi korktum acikcasi. İkili testi de yaptirip baska bir dr a gidecegim.

Merhaba benim ilk gebeligim bir sey sormak istiyorum dun dr kontrolune gittim normalde 10+3 haftalik olmasi gereken bebegim 11+3 cikmis ultrasonda dr um da cok gicik hic bir sey soylemedi ben cikinca fark ettim bu bir sorun mu boyle bir sey yasadiniz mi acaba. Sali gunu ikili test icin cagirdi korktum acikcasi. İkili testi de yaptirip baska bir dr a gidecegim.
Merhaba canım hayır bu korkulacak birşey değil tabi ki maşallah bebegin gelişimi çok güzel bir hafta önde gidiyor bunun anlamı bu. İlerleyen haftalarda iki hafta da önde olabilir bu ona iyi baktığında anlamına geliyor maşallah. Doktorun gelişimi güzel demiştir sadece genelde sadece onu derler. Mesela iki oğlum da hep seninki gibi bor iki hafta önde çıkardı benimde. Bu sefer tam günü gününe gidiyor ikisini 4 kilo dogurdum bu biraz daha ufak olacak sanırım.

Merhaba canım hayır bu korkulacak birşey değil tabi ki maşallah bebegin gelişimi çok güzel bir hafta önde gidiyor bunun anlamı bu. İlerleyen haftalarda iki hafta da önde olabilir bu ona iyi baktığında anlamına geliyor maşallah. Doktorun gelişimi güzel demiştir sadece genelde sadece onu derler. Mesela iki oğlum da hep seninki gibi bor iki hafta önde çıkardı benimde. Bu sefer tam günü gününe gidiyor ikisini 4 kilo dogurdum bu biraz daha ufak olacak sanırım.
Cok rahatladim cok cok tesekkur ederim gercekten. Benim biraz zor oldu bu yuzden buyudukce korkularim da artmaya basladi. Doktor iyi veya kotu bir sey de soylemeyince endiselendim. İkili testi de atlatiriz insallah. Yeterki saglikli olsunlar baska bir sey istemiyor insan:) sizde insallah saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi tekrar cok tesekkur ederim:KK36:

Yapıldı çocukluğumdan bu yana kedi köpek hep bir arada olduğum için bağışıklık kazanmış sıkıntı yok sadece kedi kumu ile ben ilgilenmiyorum 1 hafta oldu görmüyorum zaten :KK43:
Canım bişi soracam kisisel bilgilerime bakiyorum hamilelik takvi.i tahmini doğacak tarih yaziyorum 17 .01.2018 diye ama. Gerekli formatta bir değer yazın. Diyor

Benimde öyle oldu gitmeyi düşünmüyorum degistirecem doktorumu

Sanki zorla kendimizi baktiriyormusuz gibi bir tavir. Ben o an gozum bebekten baska bir sey gormedigi icin farkedemiyorumda esim soyledi o da cok sinir oldu. Kendimizi rahat hissetmiyorsak zaten gitmenin anlami yok
Evet aynen hiç sorma bakalım kararsiz kaldım ne olacak hangi doktor sececeğim

Evet aynen hiç sorma bakalım kararsiz kaldım ne olacak hangi doktor sececeğim
İnternette dr ile ilgili yorumlar oluyor genelde onlar belki yardimci olur. Ben oyle buldum bi tane anca temmuza randevu alabildim ozel hastane olmasina ragmen. Genelde randevulari cok dolu olan drlar iyi oluyor bu da bir fikir olsun:)

Aleynanur41 Aleynanur41 . Hamilelim takvimini yaptım olmadı bakabilir misin galiba s3nde boyle bir sorun yaşadın nasıl yaptın 18.01.2019 yaptım. gerekli formata bilmem ne yazın gibi bir başlık çıktı

Çok iyi bilgilendirmissin canim teşekkürler

Yarın yakın bir saglik ocağına git kan ver birgun sonra hemen çıkar. Hiç düzensiz oluyormuydu adetin yada ilaç ağrı kesici kullandinmi adete yakın
Ewet pcos hastayım 6 ay femara kullandım düzenli adet oluyordum yumurtamda çatlıyordu ama eşimin sayısı düşük olduğu için nasiptede yok ya bunlar bahane gebelik oluşmadı bu ayda maydanoz süt buharına oturdum soğan kürü yaptım eşime çakşır kökü suyu keçi boynuzu özüfalan yedirdim merak ettiğim bir ayda hormonlarım eskiye döndü de o yzden mi adetim gelmedi yada kist mi oluştu yoksa gebelik mi oluştu eğer gebelik oluşsaydı testte görünmeme ihtimali olabilir mi geç göllenme falan olduysa kısacası kafamda deli sorular :(

Back