- Konu Sahibi ayprensesii
- #1.041
kızzzlarr bugün kmse yazmamış niye ki acep misafirlerini ağırlayan kendini sokaklara mı attı acaba bizde dün söz törenini çokk güzel bi şekikde atlattık ve söz verdiğim gbi hamişlerden özür dileyerek tarifi sizinle paylaşcam... eğer kaldır derseniz anında yok ederim :18: Eki Görüntüle 863629 Eki Görüntüle 863630
önce kekin, anlatimm ;
3-4 yumurta(tepsiye göre )
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 kaşık kakao
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
arası için 1 paket krem şanti
2 tane muz
keki yaparken ilk önce şeker ve yumurtayı varsamikserlee çılgınlarcasına çırpıyoruz. köpürdükten sonra diğer malzemeleri koyuyorum ben unu eleyerek koydum. normal kek kıvamına gelince margarinle yağladığımız geniş bir tepsiye döküyoruz.
daha sonra 180 derecede ısıttığımız fırına sürüyoruz.
sanırım 25 dk da felan pişer.
daha sonra krem şantiyi 1 barsaktan biraz az soğuk sütle çılgınlarca çırpıyoruz.:)
biraz dolapta bekletebilirsiniz küp küp doğradığımız muzlarıda krem şantinin içine atıyoruz.
fırından çıkarttığımız kekimiz biraz soğuduktan sonra 1 bardakla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. kestiğimiz yuvarlaklara biraz kremşantili muz koyup yuvarlaklardan geride kaln keki ufalayık elimizle krem şantinin üzerine koyup bastırıyoruz. o ufalağımız yapışcak krem şantiye daha sonra biraz dolapta dinlendirirsenin harika olur afiyet olsunnn :)
görüldüğü üzere tek sıkıntı keki gerisi kolay resimlerini de ekledim biri süslenmiş olan kuzenim üzerlerine şeker hamurundan harfler kesip baş harflerini yaptı ve çok şirin olduu
çok güzel olmuş canım kekin , ellerine sağlık diette olmasam denerdim
bugün çoğu kimse uğramamış herhalde, herkes dışarıda anlaşılan... bizde saat 4 e kadar pinekledik evde, sonra çok canımız sıkıldı, çıktık dışarı... dışarı çıkınca da para harcamadan giremiyoruz içeri... eşim kot aldı ben de kot aldım, yemek falan derken harcadık işte baya biz bu gidişle para biriktiremeyeceğiz... gerçi daha 2 aylık evliyiz, biraz borç ödeyelim , biriktiririz elbet...