Yeni GeLin'ler Gelin Dertleşelim..

ihaneti affeder misin?

• Ankete Katılan
    26
  • Anket Kapalı .
bu hafta halaları ağırlama haftası galiba..gevezenin de eşinin halası geliyordu bu akşam..bizimkinin de geldi kv.ler benim annemler falan da geldi ama çaya geldiler kek börek falan yaptım..ben de yemeğe gelicekler diye ödüm kopmuştu..yemeğe misafir almak gerçekten stresli bi de yeni evliyiz ya panik yapıyoruz oldu olmadı diye..sen sorsan mı acaba kvye anne yemek yapıyorum ne istersiniz diye o da yemeğe gelmicez der sorun çözülür :KK1: ama bi de istediği bi yemeği söyler o daha sıkıntı :KK1:risk almakta fayda var..

bence de en mantıklısı :KK47:

ah ne güzel kuzum yaa sana evililik rahat gelmiş alışkın olduğun için..ben işten gelirdim yemek hazır inan makineye koymak zor gelirdi bazen anne derdim ne olur bu akşam sen yerleştir ben çok yorgunum..bazen yatağımı bile toplamazdım..dolayısıyla şu an çok zorlanıyorum ama alışırım zamanla..alışırım dimi :KK1:

ben olsam 5 gün annemde kalır 5 günde annemleri bize çağırırdım :KK1: Allah kavuştursun canım..

Annemlerle de kayinvalidemlerle 6saat var aramda :KK66: kayinvalidem bebekligimi biliyo orda da rahat ederim yani evdeki gibii:KK1:

kızlar yaaa yarn akşam misafr gelecek eşimn halaları falan. dedm ki kaynanama başka biyere gideceklermiş ordan da bize uğrayacaklar gttkleri yerde yerler çaya da bize gelrler yok illa yemek yapak aç gelrler ya diom yok aç gelmezler sonuçta başka yere misafr gidip akşam bize uğrayacaklar anlamıyooo. bnde diyorum çayın yanına kek kurabiye falan yaparz yok ille de yemek koyarz sinir olduumm yinee bişey de diyemiom sabır ya valla sabırr :KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47::KK47:
hala haftası ilan ediyorum ben bu hafta sonunu.... :KK9::KK9: yemek zor ya ben de şimdi atlattım ama belim çatlıyor...

selam kızlar, inşallah iyisinizdir...
gevezecim sen takılma o salak doktora, gıcık oluyo iişte bazıları. bende 4 aylık evliydim gittim dedim hiç korunmadık ve reglim gecikti test yaptırmak istiyorum. amaaannn ne azar ne azar hemen evlenince hamile kalıyomuşuz da, sonra da boşanıyomuşuz o çocuklar noluyomuş hiç düşünmüyomuşuz... dedim doktor ben 18 yaşında değilim, hemen aşık oldum diyip evleniyim, off sıkıldım diyip boşanıyım. 32 yaşındayım ve hamile kalmak istiyorum, sizden izin almaya gelmedim, ne yapmam gerekir bir sorun mu var diye sormaya geldim dedim. bi ultrasonla baktı, herşey normal görünüyo 1 yıl bekleyin sonra gelin dedi, folik asit verip gönderdi. tabi ben haftasına özel hastaneye gittim. ve erken menopoz riskim olduğunu belki 6 ay en fazla 2 yıl içinde menopoza gireceğimi öğrendim. valla devlet memuruyum bende sonuçta ama zaten memur olmadan da bu tarz insanlara sinir olduğumdan memur olursam memur gibi değil insan gibi çalışcam dedim vede elimden geldiğince, hatta bazen elimden gelenden de fazlasını yapıyorum. yastığa başımı rahat koymak için, aldığım her kuruşu hak etmeye çalışıyorum..... sen hevesini kursağında bırakmasına izin verme. devlet hastanesinin acil bölümünden girsen orda bile bakılıyomuş.

bu arada kızlar bende bi minicik miyom vardı, pek zararsız öyle duruyodu köşesinde, tamda 1 hafta önce tedavime başlamıştık ancak büyümüş miyomcuk ve alınması gerekiyormuş, tedaviyi kestik çarşamba ameliyat olcam... biraz daha beklemek gerekcek. dualarınıza dahil edin yavrular :KK54:

ev işlerine yardım etme meselesine gelince evet haklısınız yardım etseler daha bi güzel olabilir ama ben halimden bu konuda pek de şikayetçi değilim. benim ailem köyde oturuyo, ben de kasabasında memurdum. köye gidip geliyodum evlenmeden önceki 5 yıl.... evlenince benim bi tomar boş zamanım oldu. köyde iş bitmez ki, hiç bi şey yapmasam bahçede kedimle oynardım. burda sil süpür yemek hop bittiii.... alışılmış rutinime göre bana batmıyo diyeyim, evlenmeden de ben içişlerinden sorumluydum çünkü, işten gider ablamın serası var, ona yardım eder sonra yemek yapar, bulaşık yıkar ve bitmiş bi şekilde yatardım. ablam sera ve bahçe işleriyle annem de ineklerimiz var onlarla ilgilenir. babam vefat etti. arabayla yarım saat mesafedeydi köy, o yüzden 7 de kalkardım, 7.15 de arabaya binerdim. şimdi yürüme mesafesinde 8 dk da gidiyorum işe, ve 7.50 de zor kalkıyorum :) soba yakma derdi yok, ortalık odun pisliği oldu yok, bulaşıklar makineye :) :KK1:arada haftasonları gidip kedilerle oynuyorum ama.... çok özlüyorum onları.... hatta ilk aylarda her hafta sonu cam kapı çerçeve ne varsa siliyodum, balkonları falan sürekli yıkıyodum yaz kış farketmedi, baktım ki bunu ben boş kaldığımdan yapıyorum, duruma alışmaya başladım, valla şimdi zor yetiştiriyorum :)

cnm sen zaten birazcık zor yaşam koşullarına alışkın olduğundan ev işleri sana zor gelmemiş... bana zor geliyor cidden... belki de rahata alışkın olduğumdan :KK9: :KK9: birazcık yapı meselesi...
bu arada geeçmiş olsun... benim bir arkadaşım miyomu hamile kaldığında miyom olduğunu öğrendi, daha doğrusu doktorun bir hatası imiş, çok büyük sancılar geçirdi... önceden farkedildiği için şanslısın bence....

Misafirlerimi gönderdim ben de.
Çok yoruldum :KK43:

senin de mi eşinin halası vardı :KK1: ben de yogunluk atıyorum tv karşısında...

ben de biraz önce gönderdim....sabahtan beri temizlik yemek derken gün boyu ayaktaydım... annem gibi pratik olmak istiyorum ya... o hemencecik her şeyi hazırlardı...

ahhh ahh anneler farklı yaa...sanki sihirli sopaları var..

Eşimin kuzeni geldi çocuklarıyla..
Hazırlık aşamasında çok yoruldum.
Geldikten sonra sorun yok..
Napalım olacak artık:)

aynen yaa hazırlık aşaması çok stresli ve yorucu..ama zil çaldıktan sonra her şey unutuluyor-güzelleşiyor...
hele onlar gittikten sonra..tertemiz bir evle başbaşa kalmak huzur verici :KK1:

kızzzlarr :KK52: bugün kmse yazmamış niye ki acep :KK1: misafirlerini ağırlayan kendini sokaklara mı attı acaba :KK30: :KK1: bizde dün söz törenini çokk güzel bi şekikde atlattık ve söz verdiğim gbi hamişlerden:KK49: özür dileyerek tarifi sizinle paylaşcam... eğer kaldır derseniz anında yok ederim :18: $aa11.jpg $aaa.jpg
önce kekin, anlatimm ;
3-4 yumurta(tepsiye göre )
1 su bardağı şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
2 kaşık kakao
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
arası için 1 paket krem şanti
2 tane muz

keki yaparken ilk önce şeker ve yumurtayı varsamikserlee çılgınlarcasına çırpıyoruz. köpürdükten sonra diğer malzemeleri koyuyorum ben unu eleyerek koydum. normal kek kıvamına gelince margarinle yağladığımız geniş bir tepsiye döküyoruz.
daha sonra 180 derecede ısıttığımız fırına sürüyoruz.
sanırım 25 dk da felan pişer.
daha sonra krem şantiyi 1 barsaktan biraz az soğuk sütle çılgınlarca çırpıyoruz.:)
biraz dolapta bekletebilirsiniz küp küp doğradığımız muzlarıda krem şantinin içine atıyoruz.
fırından çıkarttığımız kekimiz biraz soğuduktan sonra 1 bardakla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. kestiğimiz yuvarlaklara biraz kremşantili muz koyup yuvarlaklardan geride kaln keki ufalayık elimizle krem şantinin üzerine koyup bastırıyoruz. o ufalağımız yapışcak krem şantiye :KK70: daha sonra biraz dolapta dinlendirirsenin harika olur :KK52: afiyet olsunnn :)

görüldüğü üzere tek sıkıntı keki :KK1: gerisi kolay resimlerini de ekledim biri süslenmiş olan kuzenim üzerlerine şeker hamurundan harfler kesip baş harflerini yaptı ve çok şirin olduu :KK1::nazar::KK16:

kızzzlarr :KK52: bugün kmse yazmamış niye ki acep :KK1: misafirlerini ağırlayan kendini sokaklara mı attı acaba :KK30: :KK1: bizde dün söz törenini çokk güzel bi şekikde atlattık ve söz verdiğim gbi hamişlerden:KK49: özür dileyerek tarifi sizinle paylaşcam... eğer kaldır derseniz anında yok ederim :18: Eki Görüntüle 863629 Eki Görüntüle 863630
önce kekin, anlatimm ;
1 su bardağı şeker
2 kaşık kakao
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
2 tane muz

keki yaparken ilk önce şeker ve yumurtayı varsamikserlee çılgınlarcasına çırpıyoruz. köpürdükten sonra diğer malzemeleri koyuyorum ben unu eleyerek koydum. normal kek kıvamına gelince margarinle yağladığımız geniş bir tepsiye döküyoruz.
daha sonra krem şantiyi 1 barsaktan biraz az soğuk sütle çılgınlarca çırpıyoruz.:)
biraz dolapta bekletebilirsiniz küp küp doğradığımız muzlarıda krem şantinin içine atıyoruz.
fırından çıkarttığımız kekimiz biraz soğuduktan sonra 1 bardakla yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. kestiğimiz yuvarlaklara biraz kremşantili muz koyup yuvarlaklardan geride kaln keki ufalayık elimizle krem şantinin üzerine koyup bastırıyoruz. o ufalağımız yapışcak krem şantiye :KK70: daha sonra biraz dolapta dinlendirirsenin harika olur :KK52: afiyet olsunnn :)

görüldüğü üzere tek sıkıntı keki :KK1: gerisi kolay resimlerini de ekledim biri süslenmiş olan kuzenim üzerlerine şeker hamurundan harfler kesip baş harflerini yaptı ve çok şirin olduu :KK1::nazar::KK16:

Harika gorunuyoooo :KK66: usenmezsm yapim bugun yaa kizlar baska tarifler varsa verin boyle guzel olur fotograflaryla koyun da fikir olsun banaa :KK66:) canim normal dikdortgen firin tepsisi olur di mii

kızzzlarr :KK52: bugün kmse yazmamış niye ki acep :KK1: misafirlerini ağırlayan kendini sokaklara mı attı acaba :KK30: :KK1: bizde dün söz törenini çokk güzel bi şekikde atlattık ve söz verdiğim gbi hamişlerden:KK49: özür dileyerek tarifi sizinle paylaşcam... eğer kaldır derseniz anında yok ederim :18: Eki Görüntüle 863629 Eki Görüntüle 863630
önce kekin, anlatimm ;
1 su bardağı şeker
2 kaşık kakao
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
2 tane muz

canım süper gözüküyor..sanki hazır gibi..ellerine sağlık..çok da güzel anlatmşsın acaba blog falan mı açsan :KK52:
sözünüzün güzel geçmesine sevindim..bundan sonrası daha da güzel olsun inşallah...

ben de bu sabah erken kalktım...eşim bi sınavda gözetmendi..o göreve gitti ben annemlere kahvaltıya :KK1:
öğlen eve geldim kocişle bi daha kahvaltı ettik nena duymasın :KK1:
sonraa bi yattık ben yeni kaktım ama benimki uyuyor.gece nasıl uyucaz bilmem..birazdan kadırıyım da dışarı çıkalım..valla bu c.tes pazar 10 dk annemlere yürümek dışında hep evdeydim..insanlıktan çıkıcam :KK9:

ee diğer gelinler nerdeee?

aynen canm artık öyleee daha kolay :KK17:

haklısın canm. bu arada gecmiş olsun.bursadasın demi sen? nereye giceksn.bnm kv de olucak cok cok gecmiş olursun inş tez zmnda toparlarsın kendini
doruk da olcam canım ben. benim tüp bebek merkezi orası ile anlaşmalı. tüp bebek merkezindeki doktorum yapacak ameliyatı. zaten hemen yanında doruk hastanesinin....

hala haftası ilan ediyorum ben bu hafta sonunu.... :KK9::KK9: yemek zor ya ben de şimdi atlattım ama belim çatlıyor...

cnm sen zaten birazcık zor yaşam koşullarına alışkın olduğundan ev işleri sana zor gelmemiş... bana zor geliyor cidden... belki de rahata alışkın olduğumdan :KK9: :KK9: birazcık yapı meselesi...
bu arada geeçmiş olsun... benim bir arkadaşım miyomu hamile kaldığında miyom olduğunu öğrendi, daha doğrusu doktorun bir hatası imiş, çok büyük sancılar geçirdi... önceden farkedildiği için şanslısın bence....

bu konuda şanslı mıyım bilemiyorum, genel itibariyle öyle hissederim kendimi ama bu defa bilemedim. yani ikinci tüp bebek tedavisine başlamıştık, 10 gün olmuştu, 20 gün kadar sonra sonuç için beklemeye başlıycaktım, şimdi ameliyattan sonra bi süre dinlencem mecburen ve en baştan yeniden başlıycaz.... neyse takdir-i ilahi, Allah beterinden saklasın elbette.

canım süper gözüküyor..sanki hazır gibi..ellerine sağlık..çok da güzel anlatmşsın acaba blog falan mı açsan :KK52:
sözünüzün güzel geçmesine sevindim..bundan sonrası daha da güzel olsun inşallah...

ben de bu sabah erken kalktım...eşim bi sınavda gözetmendi..o göreve gitti ben annemlere kahvaltıya :KK1:
sonraa bi yattık ben yeni kaktım ama benimki uyuyor.gece nasıl uyucaz bilmem..birazdan kadırıyım da dışarı çıkalım..valla bu c.tes pazar 10 dk annemlere yürümek dışında hep evdeydim..insanlıktan çıkıcam :KK9:

valla bence de çok hoş görünüyolar.... bende bugün anneme gittim. e malum çarşamba ameliyat olcam ya, gidiyim de annem beni iyi görsün istedim. annemi araba tuttuğundan benim yanıma gelemez....

Harika gorunuyoooo :KK66: usenmezsm yapim bugun yaa kizlar baska tarifler varsa verin boyle guzel olur fotograflaryla koyun da fikir olsun banaa :KK66:) canim normal dikdortgen firin tepsisi olur di mii

her türlü olur tatlım benmki yuvarlaktı 13 14 tane çıktı :)
bu arada teşekkür ederim tatlım :)

Son düzenleme:

sağol tatlım benmm :) yok kızz benim blogluk yaptığım bişi yokki :KK70: gerçi kayıvalidem beceriklidir ondan tarifleri alıp olabilir :p bu arada söz için güzel duyguların için teşekkür ederimm :)
ohh uyuyomusunuz bu saate kadaarr:KK53::KK52: bencede uyuyamazsınız tatlımm bende girdim bugün alese dünde 1 de yattım gece olsunda yatayım diye bakıyorumm :KK52: insan evde otur otur sıkılıyo ya bana cinnet geliyo çok evde duru
bu konuda şanslı mıyım bilemiyorum, genel itibariyle öyle hissederim kendimi ama bu defa bilemedim. yani ikinci tüp bebek tedavisine başlamıştık, 10 gün olmuştu, 20 gün kadar sonra sonuç içinnca :KK53: beklemeye başlıycaktım, şimdi ameliyattan sonra bi süre dinlencem mecburen ve en baştan yeniden başlıycaz.... neyse takdir-i ilahi, Allah beterinden saklasın elbette.

valla bence de çok hoş görünüyolar.... bende bugün anneme gittim. e malum çarşamba ameliyat olcam ya, gidiyim de annem beni iyi görsün istedim. annemi araba tuttuğundan benim yanıma gelemez....

tatlım geçmiş olsunn :18: hayırlısıyla ameliyatını atlatırsın inşallahh :26: bencede allah beterinden saklasın en yakın zamandaönce sağlığına sonra bebişine kavuşursun inşallahh :KK16:

Son düzenleme:
önce kekin, anlatimm ;
1 su bardağı şeker
2 kaşık kakao
1.5 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
2 tane muz

kızlaar kırmızı alarmmm 1 bardak sütü unutmuşum kekin içineeee :KK52: kırmızı alarmmmm:KK52::KK52::KK52: bide bana blog aç diyonuz bu leylalıkla imkansız sanırımmm:KK52::KK52::KK52::KK52::KK53::KK53::KK53::26:

X