ben bursanın ilçesindeyim, geçen yıl mayıs ayın son haftasında tatile gidecektik, hiç korunmadık bu arada biz... tatil dönemimiz regl dönemimle denk geldi ben de geciktirici kullanacaktım reglim gelmesin diye, daha regle 1 hafta vardı.... kullanmadan önce test yaptım pozitif çıktı.... nası sevindim anlatamam, sonra doktora gittim değerim 13 tü, çok ara bir değer haftaya tekrar bakalım dedi, haftaya kalmadan yola çıktığımız gün regl oldum, tatilden dönünce de bi kadın doğumcuya gittim. muayene de rahimle ilgili bir sorun olmadığını söyledi, kan aldı. sonra bana tel açtı ve "hemen tüp bebek yaptırmalısınız erken menopoz riskiniz var" dedi.... evde yalnızdım. ben normalde ağlayamam.... teli nası kapattığımı hatırlamıyorum bile, olduğum yere çöküp kalmışım... kaç zaman sonra ablamın aramasıyla kendime geldim. ablam noldu sesin kötü falan dedi, yok uyuyodum da ondan diyip geçiştirdim... eşim işten gelmek üzereydi. toparlandım, giyindim makyaj falan yaptım, geldi yemeğimizi yedik... nası söyleyeceğimi bilemedim :) kv evde yoktu, kocaman bi akvaryumu var eşimin kv evinde, balıklara yem vermeye gidecektik orda söylerim dedim söyleyemedim geri dönerken yolda aniden "bakkala gidip ekmek aldım" der gibi lab diye söyleyiverdim... kocam gayet iyi karşıladı, napmamız gerekiyormuş peki dedi.... ben başka bir doktora daha gitmek istedim, emin olmak için :))) yediremedim, konduramadım, kabullenemedim.... sonuçta tazeciktim
1 ay sonraki test sonuçlarım daha kötü(fsh 12,37 den 19,04 e çıktı) çıkınca hemen bi merkezle anlaştım. o sebeple sana araştırma yap diyorum, ben yanlış bi merkezle anlaştım çünkü.... hemen o gün görüştüğümüz bi yer bizi alenen paketledi, kan testlerinizi yapalım, spermiogramınıza da bakalım derken.... sen iyice araştır, lab durumu, emriyolog bunlar çok önemli, tüp bebek için kullanılan yöntemler... şimdi biliyorum
tüp bebeğin ilk adımı sakin olmak, stres yapmamak... %15 oranında etkili olduğu ortaya çıkmış araştırmalarda, o kadar söyliyeyim
sonrası güvendiğin ve rahat hissettiğin bir doktorla tedavi.... sorun erkektede olsa, iğneleri malesef kadın yiyo, kendine iğne yapmanın aslında ne kolay olduğunu öğrendim bu dönemde.... belki de sorun bende olduğu için bir de kendimi suçlu da hissettim, hatta tutmazsa boşanırım bile dedim
o sebeple eşin sana sağlam da dursa senin duruşun onu çok etkiler.... her daim yanında olduğunu hissettir kocana.