• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Bu bohça adeti kökten kaldırılmalı .
Genç kız genç adam peşlerine bir sürü şişko kadını takarak iç çamaşırı mağazalarını işgal ediyorlar .
Kizin giyeceği donu giyeceği sütyeni tüm aile neden görsün yahu .
Gerizekalıca bir adet.
Ben yaptırmadım ...

Gerizekaliliktan ziyade mundarlik, insan utanir be giyecegi iccamasirini 10 kisi gorurken.

Benim pijamamı iç çamasırımı makyaj malzememi niye başkası alıyor ya.ne don giyeceğime görümce niye karar veriyor hayatta sevmem böyle seyleri.
Hediye alacaksa bana sormadan alır getirir zaten .

Takı merasimi sizde yok diye yerin dibine girilecek birşey yok ki çok abartı buldum , kız tarafı nişan yapıyor ise takıyı ister yapar ister yaptırmaz siz karışamaz ve müdahale edemezsiniz. Makyaj malzemesini istediği gibi almayacaksanız o zaman sormanızada gerek yoktu siz zaten kafanızda cicişli bicişli şeyler kurupta gitmişsiniz, bence biraz daha bekleseydiniz de gelini yanınıza alıp seçtirseydiniz. Bu dönemler çok hassas , belki de anlatmadığınız şeyler var , insanlar durduk yere kremden ötürü trip yapmazlar. Herşeye çok müdahil oluyorsunuz gibi geldi , bence gelinin değilde , kendi yaptıklarınızıda anlatın derim.

Sana bir görümce tavsiyesi hiç bir şeylerine müdahil olma. Eşya bakılırmış alışverişe çıkılırmış, gitme bile...

Kardeşini düşünüp ilgileniyor yerine görümce kendini ortaya atıyor her şeye karışıyor olursun...

Şu yaptıklarından sonra gitmesen bile ilgisiz diyemezler senin için...

Hanımefendi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum da gelin için takı pazarlığı her yerde yapılmıyor. Bakın ismi bile kulağınıza nasıl geliyor?

Her gelin ailesi istermiş. Neyse ki onurlu aileler duruyor hala.

Neden beni hedef aldınız bilmiyorum ama düğünde erkek tarafı kıza takı takmıyor mu bilezik fln siz hiç görmediniz sanırım
Bu sitede bile " evlenirken kv az bilezik taktı, taktıklarını geri aldı, vs vs " ibaresi her yerde geçiyor, demekki sadece ben bilmiyorum bu adeti
Kızın ailesi yüksek bi rakam söylemiştir ama konu sahibimiz bunu pazarlık olarak görüyor.
Benim bildiğim orta noktada anlaşılır, takılır

Konu sahibi bu arada onun istedikleri çok pahalıydı ben ucuzunu aldım bence şirindi bence güzeldi demiş hep,
Ama onu kız kullanacak arayıp sormayacaktı kıza o zaman ne kullanıyorsun diye
Belki görümcenin de bize söylemediği hataları vardır, hiç kimse birden bire kötü olmaz di mi ama

Geline neden sorup siz alıyorsunuz? Neden kendisini beraber goturmuyorsunuz? Normalde geline alınacaklarda gelinde gider.
Öte yandan istedigini bulamadiginizda arayadabilirdiniz diye düşünüyorum.

Ben savunmuyorum bilmedigimiz haksız yönleri vardır ama küçük basit de olsa sinir edici olur boyle yapmak.

Edit; yorumları okumamıştım yorum yazdığımda şimdi birkaç tanesine baktım onlarda benim gibi söylemiş

konuyu bir de tam tersinden okuyalım mesela , "kızlar görümcem bana mesaj attı bohçaya makyaj malzemesi için ben de cevap verdim kullandıklarımı yazdım ama bana kullanmadığım markaları almış. madem benim dediklerimi almayacaktı neden bana sordu sizce"
:KK9::KK9:

Neden beni hedef aldınız bilmiyorum ama düğünde erkek tarafı kıza takı takmıyor mu bilezik fln siz hiç görmediniz sanırım
Bu sitede bile " evlenirken kv az bilezik taktı, taktıklarını geri aldı, vs vs " ibaresi her yerde geçiyor, demekki sadece ben bilmiyorum bu adeti
Kızın ailesi yüksek bi rakam söylemiştir ama konu sahibimiz bunu pazarlık olarak görüyor.

Konu sahibi bu arada onun istedikleri çok pahalıydı ben ucuzunu aldım bence şirindi bence güzeldi demiş hep,
Belki görümcenin de bize söylemediği hataları vardır, hiç kimse birden bire kötü olmaz di mi ama
Aynen katılıyorum arkadaşım sana , eksik doldurulmayan boşluklar var bu konuda...

Hanımefendi ben takı takılmasından mı bahsettim, takı pazarlığından mı?

Takı hediyedir, herkes istediğini takar. Bahsettiğiniz konular takı takılmasıyla ilgili, kız ailesinin kızlarını küçük düşürüp biz şu kadar bilezik isteriz demesiyle değil.

Hem de şu dönemde. Anormal olan takı pazarlığı yapmak, onda anlaşalım bir önce.

Kızın istediklerinden almadıkları 2-3 taneymiş, yerine şirin bulduğu başka şeyler almış. Kaldı ki çoğu insan bohçadakileri hiç kullanmamasına rağmen teşekkür edip geçiyor. Hediye sonuçta.

Kim sevgilisine utanmadan böyle bir şey diyebilir ya? Düğün istediğim yerde olmayacak değil, saçım istediğim kuaförde olmayacak değil, istediğim yüz kremi yerine başka bir şey almışlar?

Pes diyorum.

Oncelikle,gelin bos yere hir cikarmamis. Sizin nisandaki gorgusuzlugunuzden dolayi,ne olsa gicigina gider artik anlatabildimmi?
Yani sorun basit bir makeup malzemesi degil...

Ikincisi,soruyorsaniz,okadar ince dusunceliyseniz alacaksaniz nerde olursa olsun. Alamiyorsaniz uygun dille izahat edeceksiniu,surpris yapmayacaksiniz..

Ucuncusu attiginiz mesaj cok terbiyesizce.
O degil de siz onu gozunuzde buyutmussunuz,kendi hislerinizi ,onunki gibi yazmissiniz.
umrunda bile degilsinizdir,terbiyesizlikleriniz haric.

Kardesimle biz geziyorduk,grubumuz vardi vs vs birseyler yazmissiniz,zaten burda belli ediyorsunuz kiskancliginizi hiccc kusura bakmayin.

Oturup konusun,ozur dileyin. Kotu gorumce olmayin simdiden. Allah kolaylik versin geline.

Yani olay makyaj niye benim istedigim alinmamis olayi degil,nisandaki sizi ilgilendirmeyen seye burnunuzu sokmaniz,terbiyesiz bir uslupta laf soylemeniz,bunlarida karsi tarafin kamerada vs gormesi.. Bunun gibi bircok olayiniz vardir eminim...
bizim adetlerimizde nisanda taki toreni olmaz, insanlardan para toplamak gibi. hic sik bir davranis degil. ama evet kiz tarafi kendi seciyor nisan seklini. Orada yorum yapmamam gerekiyordu. Lakin sizin burada benim o 'bitirebilirsiniz taki torenini' dememin gorgusuzluk oldugunu soylemeniz bence yanlis.
Bu dunyada gelinimizi kiskanacak ennnnn son insan benim, cok ayip olmus bu yazdiginiz. Kendimi aciklamaya calismayacagim size karsi, sanki kendimi savunmam gerekiyormus ve hakikaten kiskaniyormusum gibi. Yazarken bile icim titredi, ne munasebet.
Herneyse elestirmek icin elestirir bazi insanlar, olsun caniniz sagolsun.

Bu anlattıklarınızda bişey yok
Bizde sevgiliyken yüzük taktık bunun anlamı ben senle hemen evlenicem demek değilki.
Ayrıca ayrılıp barışma konularında sen neden kinleniyorsun kıza, senin bu konuyla alakan bile yok erkek kardeşin affediyor sen neden affedemiyorsun, sana yapılmış bir şey değil üstelik
Ayrıca evli misin bilmiyorum gördüğüm her düğünde kız ailesi erkek ailesinden altın ister, o kız olmasa diğeri de isteyecek sonuçta
Bana sorulmadan takı seti alınsaydı ortalığı yıkar takmazdım, hasır set bana gelse direk değiştirin derdim sen beğenebilirsin ama sen kullanmayacaksın.
Kız ailesi ile olan normal durumları bile sorunmuş gibi göstermişsiniz
Bence annen baban ilgilensin bu sorunlarla sen değil
Eger ailenin buyukleri toplanip pastalar tatlilar cicekler hevesli hevesli gelmisse sizin evinize, erkek arkadasiniz heyecanla gomlek kravat utulettirmisse, siz o insanin karsisina gecip 'ya ah canim sen yanlis anlamissin, tamam seni seviyorum yuzugude taktim ama siz beni niye istemeye geldinizki' diyemez sanki habersiz gidilmis gibi. erkek kardesime yapilan buyuk bir saygisizlikti, o pozisyona insan sevdigi adami nasil sokar, aklim hayalim durmustu ozaman.

Takı töreninin kendisi görgüsüzce değil de bitsin mi diye soran birine bitsin demek mi görgüsüzlük?

Ya da fondöten veya yüz kremi gelmedi/ yanlış geldi diye tek kelime eden insan görgüsüzün en yüksek seviyesidir. Dediğiniz gibi önceden konu sahibine sinir olmuş olsa bile sevgilisine böyle bir şey söylemeye utanır insan.

- Ablan makyaj malzemesi ne istedim diye sordu, hepsini yazdım. Fondötenle cilt kremini almamış onlar yerine başka şey almış. Nasıl böyle bir şey yapar??

Size mantıklı geldi mi?

hay agzina saglik cancaazim : D

Hanımefendi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum da gelin için takı pazarlığı her yerde yapılmıyor. Bakın ismi bile kulağınıza nasıl geliyor?

Her gelin ailesi istermiş. Neyse ki onurlu aileler duruyor hala.
Haklisin. Ben bir mal miyim, benim degerim altinlami yani bir esya parcasiylami kiyaslaniyor? Kesinlikle ennnn karsi oldugum seylerden birisidir bu altin konusu. Sukur benim ailem o yapida degil.

belki siz bi yerde hatalı olabilirsiniz ama bunun için maraz çıkartıp kavga edip büyüklere kadar gitmesine ne gerek vardı ne kadar basit şeyler bunlar sizin yerinizde olsam buluşmaya asla gitmezdim ne halin varsa gör deyip hiç bir şeyine de karışmazdım

ne bohça gördüm,nede arayıp soranım oldu bişey istiyormusun diye , kaldıki krem :KK45:
aslı incir kabuğunu doldurmaz bişey, fazla abartmış gelininiz. kardeşinizin yerinde ben olsam böyle bir şey için ablamı götürmezdim ama illaki gitmeniz gerekiyorsa kremi alıp götür, al güzelim kremini yorgan gitti kavga bitti deyin olsun bitsin.

Benim görümcem beni arasa , ne istiyorsun diye sorsa ve daha ucuz diye kendi istediklerini alsa bende bozulurum ama içime atarım çok da büyütmem, hele ki baba falan girmiş işin içine, bence ikinizde de var hata

Hanımefendi ben takı takılmasından mı bahsettim, takı pazarlığından mı?

Takı hediyedir, herkes istediğini takar. Bahsettiğiniz konular takı takılmasıyla ilgili, kız ailesinin kızlarını küçük düşürüp biz şu kadar bilezik isteriz demesiyle değil.

Hem de şu dönemde. Anormal olan takı pazarlığı yapmak, onda anlaşalım bir önce.

Kızın istediklerinden almadıkları 2-3 taneymiş, yerine şirin bulduğu başka şeyler almış. Kaldı ki çoğu insan bohçadakileri hiç kullanmamasına rağmen teşekkür edip geçiyor. Hediye sonuçta.

Kim sevgilisine utanmadan böyle bir şey diyebilir ya? Düğün istediğim yerde olmayacak değil, saçım istediğim kuaförde olmayacak değil, istediğim yüz kremi yerine başka bir şey almışlar?

Pes diyorum.

Valla siz bence Tr adetlerini bilmiyorsunuz herkes istediğini takmıyor işte
Kız ailesi ile erkek ailesi anlaşıyor gördüğüm bütün düğünlerde bu oldu
Şu an İstanbul'un gayet nezih semtinde bile düğün bu şekilde oluyordu bekarken geldiğim yerde de

Nişanlısıyla ettiği kavga benim umrumda değil zira hiç birimiz o kız değiliz
Ben üstede yazdım nişanlısı ile kavga ettiyse nişanlısı cevabını verir konu sahibi değil
Nişanlısı bir şey dememiş ama görümce mesaj atmış,
Kız istediğim alınmamış demesi ayrı görümcesinin attığı mesaj apayrı direk karın ağrın benle alakalı demesi ayrı yani
Eğer iki aile bohça yapılacak kararı aldıysa hediye olmuyor işte
Aynı şekilde kız tarafı eksik yapsa görümce yapmamış derdi.

anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

şöyle bi mesaj bana gelse asla görümcemle görüşmem
kardeşim istediği için hayatımızdasın falan filan
bencede herkes yerini bilecek doğru söylüyosunuz
sizinde bilmenizde fayda var

şunu yazmak çok mu zor
istediğin kremleri alamadım kusura bakma bulamadım fondoteni de seçemedim belki uymaz yüzüne diye
siz isterseniz kardeşimle beraber halledin

belki konu çözülürdü ama
çözmek yerine laf sokmayı seviyosunuz heralde

Geline birşey alınacaksa yanınızda onuda götürmeniz gerekir sonuçta kullanacak olan kendisi hadi gelmedi diyelim o zaman sormayacaksınız ne istiyorsun diye. Bence burada sizinde hatanız var. Gelin olduğu için bi ön yargı oluşmuş olabilir siz ne kadar inkar etseniz bile gelinlere karşı hep bi ön yargı oluyor zaten. En güzel gelin sesi çıkmayan fikri sorulmadan alınan herşeye tamam diyen gelindir. Ama hakkını savunmaya gelince yada itiraz etmeye gelince vay o gelinin haline derim ben. Sende bir kız kardeşimizsin yarın birgün sende gelin olacaksın fikrini önemsemediklerinde nasıl tepki verirsin yada sizin adetleriniz damat tarafına ters geldiğinde senin yaklaşımın ve ailenin yaklaşımı nasıl olur sence. Bence biraz empati yapman lazım gelinin en özel ve en güzel zamanı heyecanlı herşey dört dörtlük olsun ister. Bu yüzden pek karışmayın bence ve laf sokmalara girmeyin.

Bu bohça adeti eskiden köylerde gelinlere birkez evlenirken makyaj malzemesi, böyle janjanlı pijama sexi gecelik alınırmışta bencen ordan doğmuş...şimdi öyle değil ki herkesin evlenmeden zaten makyaj malzemesi, geceliği pijaması var...benim giyeceğim iç çamaşırını , geceliği niye kocamın ve benim tüm sülalem görsün çok saçma...ben 10 sene önce evlendim hiçbirini yaptırmadım çünkü ihtiyacım yoktu...kusura bakmayın gelininiz ve ailesi son derece görgüsüz insanlar ve bence eğitinsizler...bizde gelin aldık, sorduk istemedi doğal olarak... annem kendince herşeyini aldı ama böyle maklyaj malzemesi bilmem ne alınmadı...kızkardeşime babam bir dönem çeyiz mağazası açmıştı, her hafta bir nişan atma olayı yaşanıyordu mağazada sırf bu gereksiz alışverişlerden dolayı....

bohça konusunda haklısıznız hani dert edilecek şeyler ddeğil ama takı töreneindeki uslubunuz kesinlikle olmamış nişanda takı olur bizde de sizde olmuyorsa adetiniz öyleyse onlarda da adet o şekilde sizde saygı duymalıydınız ve nişanı kız tarafı yapar karışmamalıydınız

gelin bohçası gelinle birlikte alınır adet böyledir sizin... ama nisan töreninde de sıkıntı yaşanmış bnce sizin gelinle gorusmeniz iyi olur ... konuların üstünü kapatın yasadiklarinizin tabi bundan sonrada hic bir seyine karismayin alınan verilen onunla alaksi olan hic birşey karismayin en sagliklisi bu ...

Back
X