• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

Valla siz bence Tr adetlerini bilmiyorsunuz herkes istediğini takmıyor işte
Kız ailesi ile erkek ailesi anlaşıyor gördüğüm bütün düğünlerde bu oldu
Şu an İstanbul'un gayet nezih semtinde bile düğün bu şekilde oluyordu bekarken geldiğim yerde de

Nişanlısıyla ettiği kavga benim umrumda değil zira hiç birimiz o kız değiliz
Ben üstede yazdım nişanlısı ile kavga ettiyse nişanlısı cevabını verir konu sahibi değil
Nişanlısı bir şey dememiş ama görümce mesaj atmış,
Kız istediğim alınmamış demesi ayrı görümcesinin attığı mesaj apayrı direk karın ağrın benle alakalı demesi ayrı yani
Eğer iki aile bohça yapılacak kararı aldıysa hediye olmuyor işte
Aynı şekilde kız tarafı eksik yapsa görümce yapmamış derdi.

Siz Türkiye'yi belli mahallelerden ibaret sanıyorsunuz herhalde. O mahalleler bile bu pazarlığı yapmayı atlatmak üzere.

Bütün forumdaki takı problemleri ne kadar takılacağının önceden bilinmemesinden kaynaklanıyor, açıp okumanızı tavsiye ederim. Neden bilinmiyor, çünkü oturup da pazarlığı yapılmamış. Belki erkek ailesi biz şu kadar takacağız demiştir ya da adam sevgilisine söylemiştir ama tutup da kızın ailesinin biz şu kadar altın isteriz kızımıza demesi başlık parasıdır.

Bohçalar hediyedir elbette, karşılıklı hediyeleşmek diye bir şey yok mu? Kız tarafı ile erkek tarafının yaptıklarına sadece makyaj kısmı bile ağır fark atar zaten. Kız tarafına ne diyecekler, traş takımının fırçası yok mu?

ayy kız puruz puruz bide görümce hep haksız çıkar sen o durumdasın canım. Fondateni neden almadığını vs. teker teker açıkla o buluşmada. Sonra nişan törenindeki olayıda en ince ayrıntısına kadar anlat kafana takılan bişey varsa açıklayayım benim anlım ak de ağzı kapansın. Bence senin bu kızla işin var daha ne olaylar çıkarır bu
bnce ne kadar anlatsada anlamaz gibime geliyor çok yormasin kendini yazık kız içine dert etmiş ya

ben daha 2013 te evlendım bohca bızdede adettır ama buyutecek sey değil 2013 evlendim makyaj malzemesı bıdıgın gelın far setı ve kalem di:) napayım yani olmazsa olmazmı o setler ne boş insanlar varya huzurdan ötesi boş..ben sizin yerinizde olsam hiçbirşey,ne karışmam ama ailenizlede pek görüşeceğini sanmıyorum gelin hanımın

Konu sahibinin iyiniyetine inanıyorum ben. Burada asıl sıkıntı ailelerin kültür olarak birbirine uygun olmaması. Belli ki kız tarafı yanlış anlaşılmasın ama cahil. Onlarda kendilerince haklılar böyle görmüşler böyle arzu etmişler pek çok kişiye ben de dahil bu adetler çok saçma ve gereksiz ama onlar bunu istemeyi adet üzerine kendilerine hak görüyorlar. Bu da onların dünya görüşü demek ki. bir şey diyemeyiz. Konu sahibi yalnızca fevri davranarak kendini haksız duruma düşürmüş. İnşallah durum çözülür ve daha fazla gerginlik olmaz..Ayrıca kardeşinize muhtemelen konu görümcem istediklerimi almadı benle alay mı ediyor vs. diye gitmiştir. Yani neden krem alınmadı diye değil. Yoksa birlikte gidip alırlar ve kavga konusu olmazdı.

bence gelin hanımı karsına alıp konusup eski defterleri kapatıp yeni bir sayfa acmalısınız.Gelin görümce her zaman birbirini kıskanır bundan dogal birşey yok.Sizin nişandaki tavrınızdan dolayı bu tepkıyı vermıs gıbı gelıyor banada.Gelin hanıma gelin gibi yasklasmayıp arkadas gıbı yaklasmayı deneyın gerçekten arkadas olmayı istiyorsanız.

Ya be şu makyaj malzemesi kısmına takıldım daha çok kendim bu tarz şeyleri sevmem de (bohçadır bilmemnedİr ) benim memlekette bile çook eskilerde kaldı bu adetler hatta alınan o makyaj setleri falan da sembolikti o zamanlar şimdi de tamamen kalktı, yani bir insan makyaj malzemesini niye başkasına aldırtır ki fondöten yani adı üstünde git bir dene bak uyacak mı tenine yapısı nasıldır ne bileyim cildine uygun mudur bunlara bakar insan bunun için de kendin gidip seçer dener alırsın yani benim bildiğim makyaj malzemesi böyle alınır yani,ne alaka görümceye sipariş verilsin ? Görümce gidip 2 kat pahalısını dahi alsa bakalım sana uyacak mı o fondöten pudra vs. Ya ben makyaj malzemesi almayı bilmiyorum ya da şimdiki genç kızlar bilmiyor anlamadım

Hanımefendi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum da gelin için takı pazarlığı her yerde yapılmıyor. Bakın ismi bile kulağınıza nasıl geliyor?

Her gelin ailesi istermiş. Neyse ki onurlu aileler duruyor hala.

Doğru demişsiniz. Size birşey söyleyim de inanamayın. Biz de ailemle sizin gibi düşündük, kız istemede gençlerin mutluluğu önemli denildi. Ama farkettim ki bir benim ailem böyle düşünüyormuş. Daha sonra eşimin abisinin hanımının ailesi liste vermiş şunlar alınacak diye hatta nişana misafir taşıdıkları otobüsün mazot parasını bile istemişler. Ne kadar utanç verici. Ne ben ne ailem eşimin ailesinden bir kürdan çöpü talep etmedik, hoş onlar da nezaketen bile olsa bir kürdan çöpü bile getirmediler :) Buna rağmen, eşimin bana hediye olarak aldığı bileziklere eşimin annesi düğünden önce resmen saldırdı. Onları çıkartıp bize vereceksin biz düğünde takacağız diye. Kısacası dünya da herşey olabiliyor, insan nelerle karşılaşıyor...

Gelininizi alıp gitseydiniz keşke. Tabi aranızda mesafe vardır uzakta oturuyorlardır vs amenna ama, normal şartlarda arayıp sormak yerine onuda göturseydiniz bu kadar gerilmezdiniz. Yada sormadan kendinizce alsaydınız madem listeyi tamamlayamadınız.
Gelininiz açısından bakınca onu da haklı bulamadım, sonuçta adettendir diye yapılmış birşey, beğenmediğini kullanmasın bu kadar büyütmek anlamsız.
İki tarafta tam anlamıyla haklı gelmedi bana. Sizin yerinizde olsam bu saatten sonra etliye sütlüye karışmam, kim ne istiyorsa yapar bende müdahil olmam kafam rahat olur.
Mesajinızdan sonra dahada büyük sorunlar çıkması muhtemel çünkü, iyi niyetli bile olsanız kötüye yorulmaya müsait bir ortam olusmuş.
Bu saatten sonra, bu kadar büyütülmüşken taraflarca, farklı olması zor gibi.

Bence sizinle birlikte gelinde gelecekti. Çünkü o kullanacak o giyecek siz neden begeniyorsunuz. Bende gelin oldum gorumcem eşim annem annesi yanimdaydi alırken ben beğendim onlar aldı eşim kendine beğendi biz aldık. Bence siz fazla ileri gidiyorsunuz müdahale etmeyin. Gorumce olmayın abla olun, kötü olmayın iyi olun. Laflariniz da çok igneleyici

benim yatak odamı koltuk takımımı falan hep kaynanam beğenip almıştı hiçte sesimi çıkarmadım
kavgaya gürültüye ne gerek var birde basit şeyler bir krem için ortalığı ayağa kaldırmanın anlamı ne yani valla 3-5 çeşit krem alıyorum 1 defa ya kullanıyorum ya kullanmıyorum sonra varlığını bile unutuyorum

Ben burada en cok ailelerdeki uyumsuzluga ve iletisimsizlige sasirdim mesela nisanda taki takilmadgni konusmaliydiniz bu bir ikinci olarakta anneleri suclu buluyorum eger gelinin annesi ve senin annen sizi durdursa kizim olsun ne olacak bu kadr alabilmisler eskiden bunlar bile yoktu gbi konusmalar yapilsa bunlar baslamadan biterdi..
Son olarak maddi seylerin bu kadar soz konusu oldugu bir evliligin sonu bana gore husrandir.. Allah kardesine yardim etsin!

farklı şehirlerde falan mısınız ? Çünkü bohça alışverişine gelinle beraber gidilir eğer uzakta değillerse.Kız kendi seçer çamaşırını makyaj malzemelerini.Keşke sizde böyle yapsaydınız o zaman hiç böyle sıkıntı yaratmazlardı.

'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.'

Bu mesaj cok yanlis olmus. Artik onlar bir aile oluyor. Kardesinizin cekirdek ailesi; gelininiz ve kendisidir. Siz ve anne babaniz artik genis ailesisiniz yani bir cember disardasiniz. Dolayisiyla herkes yerini haddini bilsin demissiniz ama yerini haddini bilmesi gereken gelininiz degil aksine sizsiniz maalesef. Bunu inanin kotu niyetle falan yazmiyorum ama durum bu.

Bunun disinda da boyle kucuk ve ozel bir konuya tum annelerin babalarin vs. katilmasi gereksiz olmus. Ikisinin kendi aralarinda halletmesi gerekir boyle seyleri. Boyle icinden daha cikilmaz hale geliyor.

Benim arkadaşıma da görümcesi parfümünün markasını sorup, doldurmasını almıştı. Arkadaşım da sizin gelin gibi delirdi ama ben sakinleştirdim. Çok gereksiz geliyor bana. Biz evlenirken eşim sen al ben sana parasını veririm demişti 6 sene oldu hala verecek :KK53:

Üçün beşin hesabını yapan insanlar bir ömrü nasıl paylaşacak anlamıyorum.

benim yatak odamı koltuk takımımı falan hep kaynanam beğenip almıştı hiçte sesimi çıkarmadım
kavgaya gürültüye ne gerek var birde basit şeyler bir krem için ortalığı ayağa kaldırmanın anlamı ne yani valla 3-5 çeşit krem alıyorum 1 defa ya kullanıyorum ya kullanmıyorum sonra varlığını bile unutuyorum
bence de bir kaşık krem de fırtına çıkarmış kız
aile için de :KK70:
tamam konu sahibi yüzde yüz haklı demiyorum da özellikle nişan konusunda haksız ama kızın yaptığı da tuhaf benim kremim neden mac değil yok fondötenim niye yok anne bana da püskevit :KK70:

Benim arkadaşıma da görümcesi parfümünün markasını sorup, doldurmasını almıştı. Arkadaşım da sizin gelin gibi delirdi ama ben sakinleştirdim. Çok gereksiz geliyor bana. Biz evlenirken eşim sen al ben sana parasını veririm demişti 6 sene oldu hala verecek :KK53:

Üçün beşin hesabını yapan insanlar bir ömrü nasıl paylaşacak anlamıyorum.
En karlı eşin çıkmış burda :KK45:

bence de bir kaşık krem de fırtına çıkarmış kız
aile için de :KK70:
tamam konu sahibi yüzde yüz haklı demiyorum da özellikle nişan konusunda haksız ama kızın yaptığı da tuhaf benim kremim neden mac değil yok fondötenim niye yok anne bana da püskevit :KK70:
abla beraber gidelim dese konu sahibi gelmemi diyecekti ben mobilya diyince kaynanam ben aldım onları demişti

Siz Türkiye'yi belli mahallelerden ibaret sanıyorsunuz herhalde. O mahalleler bile bu pazarlığı yapmayı atlatmak üzere.

Bütün forumdaki takı problemleri ne kadar takılacağının önceden bilinmemesinden kaynaklanıyor, açıp okumanızı tavsiye ederim. Neden bilinmiyor, çünkü oturup da pazarlığı yapılmamış. Belki erkek ailesi biz şu kadar takacağız demiştir ya da adam sevgilisine söylemiştir ama tutup da kızın ailesinin biz şu kadar altın isteriz kızımıza demesi başlık parasıdır.

Bohçalar hediyedir elbette, karşılıklı hediyeleşmek diye bir şey yok mu? Kız tarafı ile erkek tarafının yaptıklarına sadece makyaj kısmı bile ağır fark atar zaten. Kız tarafına ne diyecekler, traş takımının fırçası yok mu?
O iş öyle değil inanın.
Ben de sizinle bu 'adet' konuları hakkında aynı düşünmeme rağmen, bir bir hepsini yapmış 'yaptırılmış' bir insanım.
Buradaki konuda oldukça fazla boşluklar söz konusu.
İnşallah 'adet adet' diye inleyen bir aileye denk gelmezsiniz veyahut gelmemişsinizdir.
Büyük ihtimal makyaj konusu aynen şöyle geçti;
Aile büyükleri bohça yapılmasına karar verdi ve gençlere baskı uyguladılar. Belki bir tek kızın ailesi kıza diretti bu iş için bilemeyiz ama erkek ailesi 'madem alınacak bari boşa gitmesin, geline sorun ne kullanıyormuş da onları alalım' dediler.
Kız tarafı da 'bak görüyor musun tenezzül edip seni istediğini almaya bile götürmüyorlar. Zaten her şeyimize bir kulp buldular, gerekeni yapmıyorlar dedi.
Gelinimiz de bu aldığı gazla kullandığı malzemelerin hepsini değil, belli başlılarını, olmazsa olmazlarını sıraladı.
Buna rağmen bohçada o malzemeler çıkmayınca kız tarafı bunu kendilerine hakaret olarak algılayıp gelini doldurdular ve gelin hanım nişanlısına patladı.
Nişanlısı ağzını tutamayıp kardeşine söyledi.
Ordan sonra ipler koptu, sizin taraf bizim taraf vs vs.

Adet işleyen ailelerde genellikle hep süreç böyle oluyor, gelinin ve damadın yaşadıklarının tersini de düşünebilirsiniz.
Bu 'adetçi' aileler normal gençleri bile öyle bir psikolojiye sokuyor ki, bir süre sonra inat yapıyorsunuz.
Onlar bunu bize yaptırdıysa biz de şunu yapacağız veya yapmayacağız olayına dönüyor.
Şu aileler bir devreden çıksa, herkes kendi yerini bilse, mutlu olmak isteyen insanları 'kendi egoları' ile meşgul etmeseler hiçbir şey olmayacak.

Back
X