ahaha benim arkadaşıma da getirdikleri parfüm böyleydi odaya sıkıyordu oda parfümü olarak boşa gitmesin diyeBenim arkadaşıma da görümcesi parfümünün markasını sorup, doldurmasını almıştı. Arkadaşım da sizin gelin gibi delirdi ama ben sakinleştirdim. Çok gereksiz geliyor bana. Biz evlenirken eşim sen al ben sana parasını veririm demişti 6 sene oldu hala verecek
Üçün beşin hesabını yapan insanlar bir ömrü nasıl paylaşacak anlamıyorum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari
- Konu Sahibi elaide
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Zaman aşımına uğramış artık o paraHahah aynen. Arada sıkıştırıyorum paramı ver diye hiç umursamıyor
O iş öyle değil inanın.
Ben de sizinle bu 'adet' konuları hakkında aynı düşünmeme rağmen, bir bir hepsini yapmış 'yaptırılmış' bir insanım.
Buradaki konuda oldukça fazla boşluklar söz konusu.
İnşallah 'adet adet' diye inleyen bir aileye denk gelmezsiniz veyahut gelmemişsinizdir.
Büyük ihtimal makyaj konusu aynen şöyle geçti;
Aile büyükleri bohça yapılmasına karar verdi ve gençlere baskı uyguladılar. Belki bir tek kızın ailesi kıza diretti bu iş için bilemeyiz ama erkek ailesi 'madem alınacak bari boşa gitmesin, geline sorun ne kullanıyormuş da onları alalım' dediler.
Kız tarafı da 'bak görüyor musun tenezzül edip seni istediğini almaya bile götürmüyorlar. Zaten her şeyimize bir kulp buldular, gerekeni yapmıyorlar dedi.
Gelinimiz de bu aldığı gazla kullandığı malzemelerin hepsini değil, belli başlılarını, olmazsa olmazlarını sıraladı.
Buna rağmen bohçada o malzemeler çıkmayınca kız tarafı bunu kendilerine hakaret olarak algılayıp gelini doldurdular ve gelin hanım nişanlısına patladı.
Nişanlısı ağzını tutamayıp kardeşine söyledi.
Ordan sonra ipler koptu, sizin taraf bizim taraf vs vs.
Adet işleyen ailelerde genellikle hep süreç böyle oluyor, gelinin ve damadın yaşadıklarının tersini de düşünebilirsiniz.
Bu 'adetçi' aileler normal gençleri bile öyle bir psikolojiye sokuyor ki, bir süre sonra inat yapıyorsunuz.
Onlar bunu bize yaptırdıysa biz de şunu yapacağız veya yapmayacağız olayına dönüyor.
Şu aileler bir devreden çıksa, herkes kendi yerini bilse, mutlu olmak isteyen insanları 'kendi egoları' ile meşgul etmeseler hiçbir şey olmayacak.
Sizi anlıyorum ancak ben adetler hakkında yorum yapmadım bilerek. Gereksiz buluyorum ama olabileceğini anlıyorum.
Yalnız takı pazarlığı, bakın takılması değil, gelin ailesi tarafından şu kadar istiyoruz denmesi, başlık parasının yumuşak halidir. Adet falan değil bu.
Bahsettiğiniz senaryo olabilir, ama bana göre böyle olsa bile gelin suçlu. Bir insan fondöten ve krem yok diye hakaret olarak algılıyor veya dolduruluyor veya bunu gündeme getiriyorsa gerçekten terbiyesizdir.
Ki olay böyle olmamış konu sahibinin anlattıklarına göre. Kız tarafı altını da, bohçayı da, istediklerini de sıralayan tarafmış.
Siz Türkiye'yi belli mahallelerden ibaret sanıyorsunuz herhalde. O mahalleler bile bu pazarlığı yapmayı atlatmak üzere.
Bütün forumdaki takı problemleri ne kadar takılacağının önceden bilinmemesinden kaynaklanıyor, açıp okumanızı tavsiye ederim. Neden bilinmiyor, çünkü oturup da pazarlığı yapılmamış. Belki erkek ailesi biz şu kadar takacağız demiştir ya da adam sevgilisine söylemiştir ama tutup da kızın ailesinin biz şu kadar altın isteriz kızımıza demesi başlık parasıdır.
Bohçalar hediyedir elbette, karşılıklı hediyeleşmek diye bir şey yok mu? Kız tarafı ile erkek tarafının yaptıklarına sadece makyaj kısmı bile ağır fark atar zaten. Kız tarafına ne diyecekler, traş takımının fırçası yok mu?
Valla düğüne az kaldıysa demek ki nişanlısı kıza tamam demiş, çocuğun ailesi isteklere tamam demiş,
Zaten bu olaylar ailede hoş görülmeseydi çok daha büyük tepki koyulur evlilik iptal edilirdi
Bu işlerde karar verecek, işlere karışacak sıralama böyle olmalı
1. Nişanlı 2.Baba 3. Anne 4.Kız kardeş veya abi
Neyse artık mesajlarımı alıntılamazsanız sevinirim sizinle fikrimiz aynı değilse ısrarla şu şöyle bu böyle diye konuşamıcam
Deme ya. Ben faiz binmiştir diye düşünüyordumZaman aşımına uğramış artık o para
Kullandım dese yalan söylemiş olmazahaha benim arkadaşıma da getirdikleri parfüm böyleydi odaya sıkıyordu oda parfümü olarak boşa gitmesin diye
Valla düğüne az kaldıysa demek ki nişanlısı kıza tamam demiş, çocuğun ailesi isteklere tamam demiş,
Zaten bu olaylar ailede hoş görülmeseydi çok daha büyük tepki koyulur evlilik iptal edilirdi
Bu işlerde karar verecek, işlere karışacak sıralama böyle olmalı
1. Nişanlı 2.Baba 3. Anne 4.Kız kardeş veya abi
Neyse artık mesajlarımı alıntılamazsanız sevinirim sizinle fikrimiz aynı değilse ısrarla şu şöyle bu böyle diye konuşamıcam
Ben de özellikle mükemmel listenizdeki baba önce, anne sonra kuralını görünce vazgeçtim sizinle fikir paylaşımı yapmaktan.
Sizi anlıyorum ancak ben adetler hakkında yorum yapmadım bilerek. Gereksiz buluyorum ama olabileceğini anlıyorum.
Yalnız takı pazarlığı, bakın takılması değil, gelin ailesi tarafından şu kadar istiyoruz denmesi, başlık parasının yumuşak halidir. Adet falan değil bu.
Bahsettiğiniz senaryo olabilir, ama bana göre böyle olsa bile gelin suçlu. Bir insan fondöten ve krem yok diye hakaret olarak algılıyor veya dolduruluyor veya bunu gündeme getiriyorsa gerçekten terbiyesizdir.
Ki olay böyle olmamış konu sahibinin anlattıklarına göre. Kız tarafı altını da, bohçayı da, istediklerini de sıralayan tarafmış.
bence takılan takının pazarlıgını yapmak cok sacma ama baslık parasıda degıl baslık parası dırek gelının aılesıne verılen bırsey takılan takıları gelın baba evınde bırakmıyor.
Bir tek ben yaşadım herhalde 'erkek tarafı'nın isteklerini, adetlerini,listelerini yerine getiren.
Hep talep edenler onlar oldu.
Benim ailem, biz istemeyiz kabul edemeyiz, ne biçim şey yakışık almaz veya ne gerek var bu devirde, ayıp böyle şeyler dedikçe bir baktık ohooo biz zaten istemediğimiz, kınadığımız her şeyi yapmışız...
Dolayısıyla kendimi hep niyeyse gelinle özdeşleştiriyorum.
Sizin mesajınızda yazan 'gelinin talepleri' kısmını kaçırmışım, okuyamadım.
Durum böyle ise, tabi ki gelin gerçekten suçlu.
Hatta böyle olmasa bile, üzülse de insan bunu dile getiremez, kendine yakıştıramaz diye ilk mesajımda yazmıştım.
Ama yine de konu sahibinin attığı mesaj yabana atılır gibi değil, iki tarafta da sorunlar var diye görüyorum.
Bizlerin yetiştirdiği nesillerle aşalım artık şu adet faslını da böyle konular raflara kalksın...
Ben de özellikle mükemmel listenizdeki baba önce, anne sonra kuralını görünce vazgeçtim sizinle fikir paylaşımı yapmaktan.
Yaşadığımız ülkenin kadın erkek eşit desek de hala ata erkil yapıda olduğunu farketmemeniz benim hatam değil :))
bence takılan takının pazarlıgını yapmak cok sacma ama baslık parasıda degıl baslık parası dırek gelının aılesıne verılen bırsey takılan takıları gelın baba evınde bırakmıyor.
Yumuşak hali yazdım zaten. Gelinin takılarına gelinin ailesi veya erkek ailesi de el koyabiliyor zaten, fark etmez bu durumda.
Bohca sacma bir adet evet. Malesef bizde de yapilacak. :/ alisverise de beraber gitmeyecegiz. Ciftin digerine hediyesi seklinde olacak.
Konuya gelince. Haksiz buldum sizi. sorduysaniz istedigini almaniz gerekiyor. Bulamadiysaniz da alternatifi beraber belirlemeliydiniz. Ben de istediklerimi soyledim ve farkli bir sey alinirsa tavrim farkli olur.
nisan toreninde de kizin adetleri uygulanir. Karismaniz hos olmamis.
disinda durun.
Konuya gelince. Haksiz buldum sizi. sorduysaniz istedigini almaniz gerekiyor. Bulamadiysaniz da alternatifi beraber belirlemeliydiniz. Ben de istediklerimi soyledim ve farkli bir sey alinirsa tavrim farkli olur.
disinda durun.
Yaşadığımız ülkenin kadın erkek eşit desek de hala ata erkil yapıda olduğunu farketmemeniz benim hatam değil :))
Sizin ataerkil bir çevrede yaşamanız da benim problemim değil, kişiselleştirmeye gerek yok olayları.
Eşini döven erkeğin de çok olduğu bir ülkede yaşıyoruz. O halde kadın dövmek normal mi demeliyiz?
Neden bana sordu denmez ki nezaketen sormuş işte. Makyaj stüdyolarında satılan bir malzemeyi istemeye cekinmedinmi sen denir. Bir başkasının almasını istemiyorsa beraber alalimmi dersin nezaketle. ama o kadar güzel şeyler alinmisken bunun lafı edilmez. Bu kafada insanlar yetinmeyi bilmez ve karsilarindakini sürekli yorarlar. Bohça hediyedir sorması bile nezaket bence. Sormasa da bana sormadan almış der bu tip insanlar çekip sündürecek bir taraf bulur.konuyu bir de tam tersinden okuyalım mesela , "kızlar görümcem bana mesaj attı bohçaya makyaj malzemesi için ben de cevap verdim kullandıklarımı yazdım ama bana kullanmadığım markaları almış. madem benim dediklerimi almayacaktı neden bana sordu sizce"
O zaman sadece makyaj stüdyosunda satılan bir makyaj malzemesi istemeyecek ve ya net bir insan olup beraber alalım diyecek.Bohca sacma bir adet evet. Malesef bizde de yapilacak. :/ alisverise de beraber gitmeyecegiz. Ciftin digerine hediyesi seklinde olacak.
disinda durun.