Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

aynen canım yaaa.. hayatta bir sürü dert var zaten çoluktu çocuktu yok evimizi alalım yok kira ödeyelim hep bir çabalama çalışma koşturma modundayız. Hayatın çekilebilir kısmını da bunlar yedi bitirdi. Allah sana da bol bol sabır versin cnm.

konu sahibinin de haksız olduğu yerler var en büyük suçu bu kadar ağır bir mesaj atmış olması
ama gelin hanım da pürü pak değil
konuyu ilk okuduğumda da aynı şeyi düşünüyordum şimdide bir kremi bir fondöten için bu kadar olay çıkarmak görgüsüzlükten başka bir şey değil

cnm konu zaten konu sahibinin geline attığı mesajda. ben ilk başta o kısmı atlamışım ve iyi niyetle görümcenin gelin için bir şeyler yapmak istediğini düşündüm ki atılan o mesaj gerçekten kırıcı. gelin için söylenecek söz yok. yok kremimdir şunumdur buyumdur laf eden ve olay çıkaran birisi.. burda gelinin de haklılığını çok fazla bulmuyorum sadece düğün arefesi stresine veriyorum. konu bana gelirse benim yaşadığım olaylar daha farklı. bizim görümce bu arkadaşın ki gibi bile değil. tutup da bana düğün arefesinde eşimin eski sevgilisinden bahseden ve keşke onla evlenseydi diyen biri. ve daha nice şeyler var. eşimin de ablası olduğu için saygı duyduğu ve sözünü dinlediği biri. bak canım bende ablayım ve gerçekten kardeşime bir öğüt vermiş olduğum zaman sonuna kadar dinler.. aynı durumu eşimle ablası için düşün. ki şu cevabı vereceksin sende hiç mi suç yok? maalesef yok.. tüm bunlara rağmen hiçbir şekilde saygımı bozmadım ve cingar çıkarılabilecek bir olayda cingar çıkarmadım.. ama görümce hatasını anlayıp da bir düzelme yoluna girmedi. bir de şunu sorarsan alışverişimde kına malzemeleri hariç hiçbirşey alınmadı. tüm ev eşyalarımızı gelinliğimi herşeyimi eşimle birlikte bolca kredi çekerek aldık. yani gördüğün üzere benim konum apayrı.. burda sadece arkadaşlarla iç dökdük dolmuşuz bizde çünkü...

varya bu konudaki aktorler de normal deyil.
boyle herseyden kavga ediyolarsa ne diye evlenicem diye ugrasiyolar anlamiyorum ben.

arkadaşım merhaba ya bu kavgaların neden çıktığını tam anlayamamış biri olaraktan ilginç bi şekilde gelin çıkarmassa görümce çıkarıo görümce çıkarmassa anne çıkarıo mutlaka bu arada biri kavga çıkarıo.. düğün arefesi herkes bi strese girio. işin bu kısmı tamamiyle geçici fakat kalıcı olan evlendikten sonra da süren kısımları da var maalesef olan gelinle damadın evliliğine oluyo.. evlenmeye çok uğraşmamış biri olaraktan bilsem böyle olacağını olabildiğince geciktirirdim evliliğimi dertsiz başıma dert almışım..

Son durum nedir merak ettim, umarım tatlıya bağlanmıştır. Ben burada konu açıldığı zaman sorgusuz sualsiz görümcelere yüklenen biri değilim, yanlış anlama; ama seni haksız bulduğum yerler çok var. Özellikle nişan alışverişine gelin gelmeliydi, kaç defa sorulmuş neden gelmedi diye cevap yazmamışsın sanırım. Biraz bilmiş birine benziyorsun, Olay makyaj malzemesi değil, patlama noktası o olmuş. Yazdığın mesaj ne kadar çirkin, yanlış bir mesaj. Bu mesajı; benim kim olduğumu bilsin, ayağını denk alsın niyetiyle yazmışsın ama işler umduğun gibi gitmemiş. Burada da hep yazılmıyor mu aileler önemli, evlenirken tek erkekle evlenmiyorsunuz diye, kız ve ailesi tahminimce senin çok bilmişliğinden dolayı nişanı atmak istiyorlar. Nişan aşamasında bu aile (görümce) böyleyse, evlenince huzur bırakmaz diye düşünmüş olabilirler. Bende hem görümceyim, hem gelinim. Bazen susmak gerekiyor, diş sıkmak gerekiyor, sabretmek gerekiyor. susan insanların ağzı yok mu, had bildiremezler mi; ama ne için kardeşler için, yeğenler için, aileler için… bir araya gelinilsin, gelindiğinde beraber konuşulsun gülüp eğlenilsin diye. (çok büyük bir terbiyesizlik olur o ayrı.) Eğer sorun çözülürse hiç bir şeye karışmayın, kırdığınız için özrünüzü dileyin geri çekilin.

Benimde nişanım olacak bohça falan istemiyorum dedim. Bir zahmet 2. ve 3. kişiler giyeceğim donu almasın ya. Birde onun günü oluyor herkes bakıyor aaa ne almış bakım ne almış bak gördün mü bizimki yapmadı böyle aa benim ko aldı senin ki almamış offf yazarken sıkıldım. Milenyumu devirdik hâlâ bohça atlet sütyen gecelik ten oluşan adetler. Ben istediğim gibi bir şey bile alamam peşimde birileri varken.

Kız tarafı oldukça görgüsüzmüş sipariş vermek nedir ya. Nasıl bir krem o stüdyoda satılıyor ki. Nişan bohçası niyetine ne koparsam kardır moduna girmiş. Şimdiden böyle yapıyor ilerisini düşünmedim. Kolay gelsin size şimdiden. Fakat ben olsam cevabı yapıştırırdım

konu sahibi çok merak ettim stüdyo da satılan kremi adını bana özelden yazsana

şimdi ben kendim empati yaptım nişan gününden başlıyorum. nişanı zatne kız tarafı yapar. ne isterlers eo olur. tkaıya gelince demekki onlarda adetmiş bu tip şeyler. sizde bilgilendirebilirlerdi. ama keske sizde sorsaydınız adetleriniz varmı diye. adma arkadan size takıyı bitirelimmi demiş sizde keske kız tarafına sorsaydınız sonuçta ev sahibi. öyle bi uslupla bitirin derseniz tabiki tepki alırsınız ben bile tepki verirdim. sonra eksik görmeye gelinsiz gidilirmi neden cagırılmamıs hadi sende gel sunları hemencik alalım. sonucta bohça bu ve ilk kez oluyo herşey mükemmel olmalı dimi. sanada böyle yapsalar valla sende tırnaklarını geçirirsin. sen ona yapmıssın o sana yapmış. sanki bulunmaz hint kumaşlarısınız. bu kadar zıtlaşmakta neyin nesi. ikisinin araısndaki sorunlarda bence sizden kaynaklanıyo. kusura bakmayın

yani bencede karı koca gidip ne istiyoolarsa alsınlar ikisi beyensin sonuçta kaynanaya giyip evde tur atmıcak ya. işanlısı beyensin hatun bunu al yakısır bu sana desin. içleirne sinsin dimi. dogru tespit

haklisin ne diyeyim haha, alisverisi neden ben yapiyorumki?

hicccbirseylerine mudahil degilim, sadece bohca hazirlarken anneme yardimci oldum aklim sira. yardim etmez olaydim!

Siz bundan sonra yapilacaklara ,kararlara karismayin siz karistikca daha sorunlar cikicak gibi gözüküyor biraz uzakta kalin, dügün dernek bittiginde yaptiklariniz unutulmaz sonra zorda kalirsiniz .

Her akliniza geleni söylemeyin, karsi taraf ilk defa gelin olucak o yüzden istekleri size bitmez gibi gelebilir ama durum bundan ibaret ve cogu insanin basindan geciyor.

Ne istiyor sormayin o annenize yada agbinize iletsin ,onun icin alisverise cikmayin birakin kendi istedigi gibi hareket etsin yanlis kararlar alip yanlis isler yapsada o yanlisi o yapmis olur sizde rahat edersiniz :)

o değil de gelin hanımın burda üyeliği falan yok değil mi

ortalık karışır valla. bi konu gördüm de nişanda erkek tarafının takı takmaması diye, aklıma geldi birden

son durum ne konu sahıbı? konusacaklardı aıleler ağlıyolrum falan yazmıstın sayfalar önce?

2015 yılında tartıştığımız şeyler:

Bohça.

Resmen ilerlemenin doruklarındayız.

Yani gelenek dediğin insanlar mutlu olsun, yüz güldürsün diye yapılır, olay çıksın diye değil.

Siz o mesaji atarak faciaya sebep olmussunuz gercekten.
Sanirim dugun bitince iliskiniz de bitecek sandiniz.
Omur boyu yuzyuze bakmaniz muhtemel olan insana, kardesinizin esi olacak kimseye nasil bu kadar agir bir mesaj atabildiniz?
Ustune aileniz sizi savundugu icin mesaji desteklemis oldular.
Ve kiza haddini bil yerini bil, sen hicbir seysin ama oglumuzun mutlulugu onemli mesaji verdiler.
Bir an once aklinizi basiniza toplayin, olay bir kremle bir fondoten meselesi degil, bu olayi bu kadar buyuten sizsiniz.

Ben konu sahibi değilim

Yani degermiydi yeni gelinin hevesini kirmaya yahu
Birde oh olmus yazmissiniz ne güldüm
Bu ne hirs bu ne sacmalik?
Insan evlenecegi vakit hassas stresli herseye hevesli oluyor mantikli olamiyor vs..
Ki alacagim dediginiz seyleri almamak ayip degil..ama en azindan haber verseydiniz bulamadim diye..
ama kasitlimi yaptiniz ne? hic iyi seyler sezmedim hakkinizda..
Üc günlük dünya icin insanlari kirmayin bence..
Yarin öbürgün ayni konularda sizi kiran olur alirsiniz dersinizi.
Hepiniz büyük bir aile olacaginiza sevineceginize güc savaslarina girmissiniz resmen.

Bu konuda acidigim tek kisiler erkekler

Bir bohça için çok gereksiz atışmalar olmuş ama sizde fena bir görümce adayısınız bu açık açık belli

benim anlamadıgım
kızın iç çamaşırı pijaması makyaj malzemesini ne diye siz aldınız
valla ben olsam bende laf ederim
benim görümcem niye kendi zevkine göre benim geceliklerimi alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…