Yeni gelinimiz ve bitmeyen sorunlari

şu bohça ve gelin kıza alınan saçma sapan adet gibi saçmalık olamaz

kız kullanacak o gitsin alsın iç çamaşırana kadar alınıyor.

başkası alınca da beğenilmiyor heleki bir de böyle herşeyi sorun edip beğenmeyen tipler herkesi gerip sorun çıkarıyor.
zaten geline sormayip herseyi biz hallederiz havasina girilmesi basli basina saygisizlik.. en bastan erkek evi havasina girilmesi ipleri geriyor..

Gelinler yine görümceye yüklenmiş:KK53:

Ben geçen sene eylülde nişanlandım. Annem "Bohça olursa sevinirim" dedi, annelerin gönlü olsun diye yaptık. Nişanlımın annesi sağ olsun sizin gibi almış da almış âdeta. Nişanın ertesi günü aradım, "Hepsi çok güzeller, teşekkür ederim" dedim. Ki giysiler gerçekten çok güzeldi ama daha denememiştim bile aradığımda. Benim kullanmadığım bir ton makyaj malzemesi almıştı, CC krem, allık, far, filan. Konuyu açıp carlamak da nesi? Düşünmesi yeter; aldıkları kötü bile olsa en fazla kullanmazsın.

Ben sizin yerinizde olsam konuşmaya eksik kalan malzemelerin parasıyla giderim. Tatlı tatlı konuşup "X bu arada bunu al da, o kremleri de tamamla. Kusura bakma, ben bulamamıştım" derim. Ama güler yüzle, bu çok önemli. Kremleri almayın, parasını götürün.

Bir de güleç olacaksınız mecbur. Kardeşinizin hatrı; yapacak bir şey yok.

Ay bu konuları okuduktan sonra bdv etkisiyle evlilik teklifi aldığım an aile meselesini konuşacağım çocuğa :KK53:

x: baldankabak benimle evlenir misin ?

b.kabak : Annem annen, babam baban, kardeşin kardeşim ablan abin bilumum sülale üyeleri hiç bir şeye karışmayacak kabul eder misin?

sonuç :EVLENEMEDİ.

Bekarlara bdv yi yasaklasak mı napsak :KK53::KK53:

konuya gelince o mesaj hiç olmamış, kız ne kadar ayıp etmiş olsa da kıza öyle bir mesaj yazmışsınız ki bana yazılsa bir daha o görümceye iyi gözle bakamam :KK51:

Aynen öyle olmuş, seni seniiii:KK53:

Benim görümcem yok diye soğukkanlılıkla yaklaşıyorum herhal:KK45:
yok kuzum ya objektif olmaya calistim, ne gelinler var kv den ote, onu da biliyoruz.. ama haksiz oldugu yeri de soylemem lazimdi.. salt gorumce diye cevap vermedim yani :-)

kızlar kusura bakmayın ama yeni kullanıcıyım nasıl yeni bir form konusu baslatılır bilmiorum.o yuzden buraya yazdım sizlere sormak istedim

anlatip derdimi dokmem lazim catliicam yoksa. biraz uzun kusura bakmayin, yapici yorumlara ihtiyacim var.

Bohca goturduk gectigimiz haftasonu gelinimize (erkek kardesimin nisanlisina). Birkac hafta sonra dugunumuz var. Gelinimize mesaj atip, hangi makyaj malzemelerini istedigini sordum, oda birtakim malzeme soyledi. Ben tam olarak uymadim o soylediklerine, baska marka malzemelerdende aldim. Yuz kremini bulamadim mesela (normal magazada satilmiyormus sadece cilt bakimi studyolarinda satiliyormus) ve fondotenin rengini tutturamam belki diye almadim. Onlarin yerine ekstra kas kalemi, goz kalemi, dudak kalemi, far, blush filan aldim. Fiyat olarak (biraz) daha az ama ben fiyatinda degil, guzel ve cici goruntusundeyim. Bohcada bunun yanisira ic camasiri, guzel pijama setleri hem kendisine hem kardesime, havlu takimlari, namazlasi, terligi, igne oyasi tulbentleri, bisuru havlu cesitleri, annemin el islengileri, sallar, patikleri, guzel nevresim takimi, yatak ortusu seti, coraplari, taragi manikur seti, vs vs vardida vardi (olmasi gerekenlerin hepsi hatta fazlasi). Annesine babasina ayri bohca, dedesigile ayri bohca, teyzeye ayri bohca falan filan.

Keyifli bir bohca gunuydu, hersey guzel gecti (saniyoruz biz). Taa ki bir gun sonra kardesim yurtdisindan donunceye kadar. Kavga etmisler, gelen bohcayi begenmedim, istedigim makyaj alinmamis diye.
Bu kacinci vukuat oldugu icin annem annesini aramis, bukadar buyutmenizi gerektirecek bir konumu var ortada diye biraz kizmis. Oda tabi beni suclamis, madem almayacak nicin soruyor kizimin istedigi seyleri diye. Sinirlendim, mesaj attim gelin hanima. Aynen sunlari yazdim: 'Ben senin istedigin yuz kremini fondoteni almadim diye birbirinize girmissiniz kardesimle, hic gerek yok boyle ufak tefek seyler yuzunden birbirinize girmeye. Sanirim senin karin agrin her zamanki gibi konunun detayi degil, konuya benim dahil olmam. Beni lutfen kendine bukadar dert etme, hazmedemedigin ne var benimle alakali bilmiyorum, aslinda cok umrumdada degil. Beni ilgilendiren tek sey kardesim, kardesimin mutlulugu icin hayatimizda sen varsin. Herkes yerini haddini bilsin ona gore davransin. Istedigin yuz kremini kardesim gider alir merak etme kremsiz kalmazsin yani. Bu saatten sonra bukadar ufak tefek seyler yuzunden moral bozukluklarina sebebiyet vermen gercekten cok moral bozucu, sizin adinizda inan ben uzuluyorum. Ben artik mudahil olmak istemiyorum sizin kavgalariniza, beni sebeb gostermeyin lutfen hicbirseye.' Ve evet agir oldu ama hak etti.

Bu sabah annemle konustum, kardesim tabikide barismis nisanlisiyla yine (defalarca kavga edip bitti diye ahkamlar kesip baristigi icin alistik artik) babamda dun gidip babasiyla konusmus konuyu neden buyutuyorsunuz diye. Ben gidip gelinimizle konusmam lazimmis, onlarin yaninda, ve konuyu cozmemiz lazimmis. Babamda kesinlikle olmaz, kizlarin bi problemi yok benim kizim bir defa bile saygisizlik mi etmis, tartismami yasamislar, ne olmus ki benim kizim suclu gibi mahkemeye sunuluyor gibi oturup konusacaklarmis. Ben evime gelin aliyorum, kizim gibi olacak, kizlarimlada kizkardes olmasi icin aliyorum, ortada sebeb yokken etten sutten seyler yuzunden niye geriliyorsunuz, niye buyutup abartiyosunuz demis. Benim yazdigim mesaj coook zorlarina gitmis (oh olmus).

Gel gelelim cozume; cumartesi gunu ben gelinimizle oturup bi kahve icip sorunumuzu cozecekmisim. Bana akil verin, o konusmaya su anki ruh halimle yapacak olursam inanin cok kirici olacagim. Nasil sakin olup yapici olabilirim? Ama yinede yerini haddini bildirebilirim?

ps; asil problemlerini ozetleyeyim: nisan toreninde taki merasimi yaptilar. bizim adetimizde nisanda taki toreni olmaz? herneyse yaptilar (biz utancimizdan yerin dibine girdik ama napalim), ve taki toreninin sonlarina dogru mikrofonda isimleri sayan abi bana donerek bittimi dedi, bende evet bitti bitirin artik dedim (buda kameraya cikmis). Bunu ben nasil dermisim, ben kim oluyormusumda nisan torenlerinde taki merasimini bitiriyormusum. O gunden beri bana karsi cok tuhaf bir davranis icerisinde ailesi. Ustunu kapatip umursamiyorum, umursamadikca ustume geliyorlar arkadas.
gelinin eşyalarını neden sen alıyorsun anlamadım normalde gelin alınır mağazaya götürülür o ne isterse o alınır yada gelin damat kendileri bu gibi özel eşyaları alır ben ve eşimde öyle yaptık ikimizin ailesini hiç birşeye katmadık kendimiz aldık herşeyimizi sadece onlara bıraksaydınız hem sende kötü olmazdın arada... takıya gelince nişan kız tarafına aittir yani onların adetlerine göre olur takı varsa onlarda yapılır neden rezil olduk demişsin anlamadım bizdede nişanda erkek tarafı mutlaka birşey takar bana 3 bilezik takılmıştı örneğin düğünde eşimin adetlerine göre oldu düğünde bütün takılanları kaynanam aldı bitane bize vermedi ben ses etmedim ortak çözüm bulunsa ve sen herşeyi üstlenmesen sorun çıkmaz sende strese girmezsin unutma sende evlenecen ve bunların ayınısını yaşayacan karşılıklı biraz daha anlayış sadece

• Beğen
Reactions: ZOE
Bence yapaailesiz tek şey bundan sonra bütün olylarin dişinda kalmalisiniz anladigim kadarıyla kizin ailesi ve kendi aileniz arasında köprü görevi yapıyorsunuz uzaktan bakin ve beni asla karistirmayin artik diyin eğer sorun kizdaysa merak etmeyin baskasina sardirir bu sefer

Mesajınız çirkin. Tabikide ağzınızla kuş tutsanız iyi olmazdınız benim gözümde. Bohça gereksiz. Hadi yaptınız adet diye, bari kızın istediklerini alın. Kendi kafanıza göre takılmışsınız. Sormasanız bundan iyiydi. Küçük şeyleri dert etmeyelim deyip kızı istediği şeyleri almaya götürün. kahveyi sonra için. Ama görümcelik benim işim kimseye kaptırmam diyorsanız bu tavrınızı sürdürün.

Allah aşkına şu bohça adeti kalksın artık ya. Vallahi kk'yı okuyunca bazen kadın olduğumdan utanıyorum. Hiçbirimiz babamızın evinde atlet külot gecelik terlik görmedik mi sanki gidip elalemden bunun beklentisine giriyoruz ya. Bu kadar iğrenç bir adet daha olamaz. Maksat hediye ise o çul çaputa 3. kalite makyaj malzemesine verilecek paraya git zarif bi bileklik al tak, erkeğe ise bir saat filan. Ondan sonra ayrılınca vay benim bohçamı getir, vay senin aldığın parfümün zaten fısfısı bozuktu v.s. Ben de ilk nişanımda küçüklüğün ve o zaman ailenin lafıyla bunu yaptım ve ayrılınca ex nişanlım zaten sizin getirdiğiniz parfümün fısfısı bozuktu diyince (evet utanmadan dedi) birdaha asla bu olaya girmemeye tövbe edip, bir de neden bu bohça olayına girdim diye hala bunun pişmanlığını yaşıyorum.

Lütfen evleniyorsunuz diye dünya benim etrafımda dönecek, herşey benim istediğim gibi olacak gibi prenses tribine girmeyin ya. Dünyada tek evlenen siz değilsiniz, birçoğumuzda baba evimizde prensesler gibi yaşatılmıyoruz. Karşınızdaki aileyi yolunacak kaz gibi görmeyin ya da evleniyorsunuz diye karşı tarafın kölesi olmayın. Tek beklentiniz karşılıklı saygı ve hoşgörü olsun, 3 kuruşluk don atlet değil.

Konu sahibi olarak tek hatanız ise nişandaki tavrınız olmuş. Sıkılmış olsanız da nezaketsiz üslubunuz hoş olmamış bence.

Biz burada yazılanlara göre yorumluyoruz olayları o yüzden sizin tamamen iyi niyetli olduğunuzu varsayarak sizde gördüğüm bazı hatalı hareketleri söylemek istiyorum.

Şimdi bir kere her ailenin örfü adeti birbirinden farklıdır. Neden kız tarafının böyle bir adetinden dolayı yerin dibine geçiyorsunuz? Demek ki kız tarafından utandınız, hakir gördünüz bir yerde. Belkide gerçekten görgüsüzler ve sizi mahcup ettiler bilemiyorum. Siz bu duygularınızı karşı tarafa geçirdiyseniz sizce de kırılmakta haklı değiller mi?

Bohça meselesinde size katılıyorum. Benim her şeyimi kayın validem aldı. Umurumda da olmadı, zaten o işlerle uğraşacak vaktim yoktu. Bence kız sizin onu bir önceki olay sebebiyle ciddiye almadığınızı düşündüğünden bu meselenin üstüne gitmiş. Ama abartmış. Fondöten rengi konusunda cidden mantıklı düşünmüşsünüz. Bunda abartılacak bir şey yok.

Mesaj çok ağır olmuş. Bence yapıcı olmalıydınız. Makyaj malzemeleri alışverişi konusunda bize yaptığınız açıklamaları gelin hanıma yapabilir ardından da iletişimi kesebilirdiniz. O zaman kimsenin size diyecek bir sözü olmazdı.

Siz bu kıza gıcık olmuşsunuz kabul edin. Bu iş nişan öncesine kadar gidiyor bence. Ama yanlış yapıyorsunuz. O sizin gelininiz olacak. Onun çocukları size hala diyecek. Tamam nişanda sizi hedef göstererek üzmüş kabul ama sizde bu kadar kırıcı olmamalıydınız.

Bundan sonrası için iyi niyetli davranmanızı ama karşı tarafın üstüne düşmemenizi tavsiye ederim.

Yaaa ne terbiyesiz bir gelin bu kadar da olmaz yani haddini bildirmezsen hep seni kotu bilirler

bohcayla ne alakasi var ya gayet guzel sorunsuz yapiyor bunu zaten yapanlarda bu kadar yadirgamak cok sacma insanlarin kisiligi boyle durumlarda ortaya cikiyor kizin tavri itici niyr benim istediklerim alinmadi diye bu kdr olay yapacagina daha duzgun bir sekilde iletebilirdi onu yapmamis sizde ofkeyle biraz agir mesaj yazmissiniz oturup konusun meseleyi cozun ve birdaha mudahil olmayin kendileri yapsin

X