Canım ben polonezköyde bir yer tanıyorum açık alan yemyeşil çim Ayşe Teyze Bağ Bahçe bak eğer beğenirsen sahibinin numarasını yazarım sana
Ama ben Ankara gelini olacağımm

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canım ben polonezköyde bir yer tanıyorum açık alan yemyeşil çim Ayşe Teyze Bağ Bahçe bak eğer beğenirsen sahibinin numarasını yazarım sana
Ama ben Ankara gelini olacağımm(
ayy hadi yaaa Ankarayı hiç bilmiyorummmSiz naptınız mobilya işini peki?
Canım ben de yeni aldım esyalarimi
17000 mobilya
8000 beyaz esya
3000 salon tuttu
Diğerlerini ben de almadım arastirmadayim aldikca buradan paylasirim
canım allah yardımcınız olsun çok zor işler insan hem en iyisi olsun istiyor hemde çok masraf oluyor altından kalkılmıyor biz baya sıkıntı çektik geçinme konusunda iki tarafta hiç birşeye karışmadı sana kabaca yazayım bende.
mobilya: 24.000
beyaz eşya: 6.000
halı: 1.300
perde: 4.000
salon çift tarfta oldu 4.000 civarı
fotoğrafçı: 700
gelinlik damatlık ayakkabılar kına malzemeleri araba paraları kuaför 12.000civarı
tv: 2.000
(( kısacası baya masraflı iş Allahtan biz beyaz eşyaları evlenmeden ödemeye başlayıp bitirmiştik çok akıllıcaymış şimdi olsa ödeyemezdik. 20,000 krediyle altından zor çıktık ıvır zıvırların
Canım bizde henüz evlenmedik ama hemen hemen her şeyi aldık. Arkadaşlara katılıyorum, tüm evinizi 5 bin veya 7 bin tl ye döşüyoruz kampanyaları ürünleri de var sadece bir yatak odasına 5 bin tl ödeyende. Bu biraz sizin neye ne kadar bütçe ayırdığınızla ilgili. Sana fikir olması açısından bizim giderlerimiz;
mobilya (yatak odası takımı, tv ünitesi, yemek masası, oturma gurubu) 10 bin 500
buzladolabı 2000 tl
çamaşır makinası 1500 tl
televizyon 2800 tl
ocak +fırın+davlumbaz 1800 tl
klima 2500 tl
süpürge 450 tl
yatak 2000 tl
perdeler 1400 tl
avizeler 700 tl
halılar 1000 tl
çeyize harcadığım (yatak örtüleri, yorgan, uyku seti, havlular, takımlar, pikeler, battaniye, mutfak eşyaları, yemek takımı, küçük ev aletleri vs gibi şeyler) 11 bin tl
başka harcanan eksikler mutlaka vardır. Henüz düğün salonu, gelinlik damatlık, kuaför fotoğrafçı, davetiye-şeker giderleri yok canım. Tarih almadığımız için onlar hesapta yok. Toplamda bu ayrıntılara göre bizim 37 bin 650 tl masrafımız oldu. Tabii seçtiğimiz eşyalar orta halin biraz üstü. Kolay gelsin canım sana da , Allah yardımcınız olsun.
Bizim 20000 civarı tutacak gb küçük parçalar kaldı şuanda sadece onlarıda içine koyarak hesaplarım böyle çıktı ki orta hallisini aldık herşeyin...
Evleneli 1 yılı doldurduk halen eksik bitmiyor :) 2+1 evde oturuyorum
beyaz eşyalar 9.500
mobilyalar ( salon + yatak odası ) 11000
oturma odasında eşimin bekarken aldığı iki kanepesi var yeni almaya gerek duymadık
halılar 1800
perdeler 1000
televizyon 2000küsür
geri kalan ıvır zıvır tabağı çanağı örtüsü çatalı kaşığı yatağı yorganı hiiiiiç saymıyorum
yaklaşık 30.000 gitmiştir yani
halende almak istediğim çok şey çıkıyor ama kendimi frenliyorum
ev kurmak zor ama bu yola baş koyunca Allah kolaylığını veriyor
Henüz araştırmalardayız geçen gün hesapladık 21 bin lira tutuyor yaklaşık olarak salon, gelinlik, kına, şeker, davetiye ıvır zıvır yok bunun içinde çatlayacağımm![]()
vallahi biz de içinde boğulduk geçen fuarda gözümüz daha da korktu fotoğrafçısı kınası derken. Mobilya için dediğim yere vak vivensenin sitesine mutlaka fiyatlar çok uygun fıarda firma sahiplerile de konuştum şimdi alsan yaza getiriyorlar ürünlere de gördüm baktım oturdum çok beğendim. Bir sürü de seçenek var hem de her bütçeye göre. Çok zormuş bu işler vaklla herşey para
açıkcası görmeden önce bende kararsızdım. Kaliteli ürünler dilersen eve istediğin ürünün kumaşını da gönderiyorlar. İstediğim gibi çıkmazsa ne olcak dedim 1 hafta koşulsuz iade varmış beğenmezsen geri yolla diyorlar. Fiyatların bu kadar ucuz olmasının sebebi zaten mağaza olmamasıymış giderler çok oluyır ya öyle. Valla bana çok yardımcı oldular içime sindi zaten beğenmezsem geri yollarım. Bakın bence sizde düğün paketlerine çok uygun.
nişanlım 23 nisanda askerden döncek inşallah. hazirana kadar yetiştirebilcekmiyiz bilemedim şimdi. o yüzden gözümle görüp almak istiyodum ama vivensede de çok tarz ürünler var. teşekkürler![]()
valla canım bir bak, ben alacağım büyük ihtimalle aradan da çıksın istiyorum şimdi alıp %30unu ödeyeyip temmuza getirecekler sonra ödeceğim. Allah kavuştursun canım.
Teşekkür ederim cevabınız içinBizde dün bilgisayar başında oturduk hesapladık işte ortalama bir fiyat çıkarmaya çalıştık ortaya 21 bin TL gibi bir rakam çıktı
Bunun içine salon ve gelinlik masrafı katılmadı bile
Tabi bunlar internet araştırması ile oldu birlikte çıkıp bakınca illaki daha uygununu buluruz diye düşündük bakalım hayırlısı artık
Size de mutluluklar dilerim:123:
Canım gezdiğinde daha da netleşir emin ol. Bir de sana şöyle bi önerim olabilir. Mesela biz az çok baktık, en azından nerde ne beğendik belli kafamızda. Bazı yerlerde (özellikle mobilyada), peşin alımlarda deli dehşet indirim oluyor. Böyle yerler bulursanız ve beğendiğinz bşy çıkarsa, taksitle almak yerine kredi çekin peşin alın. Kredi faizi (ya da komisyonu her neyse işte), cebinizde kalan paranın yanında devede kulak kalıyor. Benim arkadaşım yemek odası beğendi 6.000 TL'ye, adamlar peşin parayı duyunca 3.200'e indiler çat diye. Bi iki pazarlıkla da 3 bine aldılar![]()
Oooo süpermişşş6 binlik takımı 3 bine almışlar
biz ayrı şehirlerde olduğumuz için birlikte çıkıp bakamadık henüz sanırım askerden döndükten sonra ancak bakabiliriz. Ben sizden düğün salonu tavsiyesi isteyecektim maksimum 7000 TL ayırabileceğimizi söyledi nişanlım ve ben salonda değil kır düğünü olsun istiyorum ve bu bütçeye uygun olarak bulamıyorum maalesef.
![]()
Canım bulamıyorum diye bşy yok kesinlikle buluyosun ama uyguna getirmek istiyosan daha çok araştırman gerekiyo, illa ki bulunur. Biz yemekli anlaştık mesela ben de ilk fiyat almaya başladığımda ve çevremden duyduğum fiyatlara göre bittik biz diyodum. Arayınca gönlüne ve cebine uygun bşy çıkıyo.
Yemekli mi düşünüyosunuz canım? Bi de kaç kişi olucak düğün?
250 kişi yemekli olsun diye konuşmuştuk. Ben saklıgöl diye bir yer buldum hoşuma gitti mekan ama hizmet nasıldır bilmiyorum hiç. Nişanlım arayacaktı bugün bilgi için. Aslında şehri simada hoş ama o aşıyor bizi püff
Canım saklıgölden fiyat almadım orayı bilmiyorum ama yemekli 7 bin biraz zor görünüyo cidden. Biz 200 kişi 10 bine anlaştık, 7 bin olmasın da 10 olsun 3 bin için kırmayalım birbirimizi :) Ama h.sonu olsun diye bi kriteriniz yoksa yardımcı olurlar. H.içi olabilir mi ona ne diyosunuz?
Benim fiyat tekliflerim evde kalmış şimdi işteyim. Bi bakiim sana akşam yeniden yaziim ben tamam mı ?
Hafta içi olarak hiç konuşmadık pazar günü diye düşünmüştük. Tamam canım ilgin için teşekkür ederim :) birde sizin anlaştığınız mekanı da yazarsan sevinirim![]()